Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Homosexuálové u policie – tabu nebo standart?
Vedení německého VelsPol
Foto: velspol.de

Mají homosexuálové sloužit v ozbrojených sborech? Tuto otázku si dlouhá léta nepokládá pouze americká armáda, díky níž se tato problematika dostala do povědomí světové veřejnosti. S ráznou odpovědí přišli němečtí policisté v roce 2002, kdy v Berlíně zahájil činnost Svaz homosexuálních policistů (Verband lesbischer und schwuler Polizeibediensteter).

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 05. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 19:43:20 17. 05. 2011
Karel.150.jpg
A co třeba přijmání lidí, kteří věří v boha, a lidí, kteří špatně řídí a lidí, kteří mají malíček na levé ruce kratší než na pravé. Jo a rozhodně jsem proti čarodějnicím:D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:35:47 17. 05. 2011
honzad..jpg
jan_p: velice si vazim vasi reakce a nazoru

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAN_P 19:45:42 11. 05. 2011
default.png
Nedá mi to nezareagovat na úvodní otázku, zda mají homosexuálové sloužit v ozbrojených sborech. Ta je zcela irelevantní, protože jenom příslušný zákon o služebním poměru stanoví podmínky pro přijetí do služebního poměru. A tam nic o sexuální orientaci není, naopak je služebním zákonem zakázána přímá i nepřímá diskriminace z důvodů sexuální orientace - a tu je třeba chápat nejenom jako diskriminace menšiny většinou, ale samozřejmě i pro případ, kdy by příslušník menšiny na vedoucím místě upřednostňoval a zvýhodňoval stejně orientované příslušníky. A to, že nás je relativně více oproti průměrnému vzorku populace v řídících pozicích než v řízených taky plyne z toho, že jinak fungují partnerské a rodinné vztahy, a z toho plynoucí potřeby - prostě mít rodinu a děti znamená věnovat jim spoustu času. Ten kdo toto nemá, tak se holt realizuje jinde, např. tím, že ten čas navíc celkem bez problémů věnuje práci a kariéře. Zakládání nečeho podobného po vzoru Německa považuju za nesmysl, ale když si někdo chce založit občanské sdružení tak prosím....já bych ale do něčeho takového rozhodně nevlezl. Nemám problém s tím, jestli o mě někdo z kolegů ví nebo tuší, že jsem buzna. Problém bych měl v případě, že by měl se mnou někdo problém, který by např. překročil meze korektního a slušného chování vůči mě - to bych se tvrdě bránil....zde ale jenom teoretizuju, protože z dosavadních životních zkušeností jsem se nikdy nesetkal ani s náznakem něčeho takového, v tomhle jsou naše společnost i kolegové skvělí

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 19:47:10 06. 05. 2011
martoo.jpg
Tady je zásadní problém ten, že homosexualita v civilním životě je jistě důležité téma a je zde nutné, jak všechny ostatní záležitosti menšiny lidí, odstraňovat bariéry, pochopit tyto odlišnosti, a následně odstranit jakoukoliv diskriminaci.

V našem policejním světě, to jest světě založeném na pracovním procesu, není toto téma důležité. Jedná se o naprosto okrajové téma, jenž není pro kvalitu policisty důležité a nemá nic společného s činnostmi, které ve službě vykonává.

To, že policisté, jakožto skupina lidí, mají taktéž své názory a pohledy na menšiny obyvatel, ať už s odlišnou sexuální orientaci, náboženské či etnické, není nijak neobvyklé.

Jedná se o čistě soukromé věci, které se na policistu vážou jako k člověku a s výkonem jeho povolání nemají nic společného.

PIM-BURGER [2011-05-05 22:02:11]:

Takže z výše uvedeného snad pochopíš, že s tvými názory k tématu homosexuality souhlasím, pokud se jedná o téma spojeného s člověkem jako takovým.

Pokud se jedná o téma, které policistu a jeho sexuální orientaci spojuje služebně, pak je to holý nesmysl a nemůžu s tebou souhlasit.

Problém chápání homosexuality, jakožto lidské sexuální orientace, není založen na výkonu povolání. Problém s tímto chápáním může mít nejen policista, ale i lékař, horník, malíř či popelář. Od toho se pak odvíjí postoj pracovního kolektivu k homosexuálovi, jenž v něm pracuje.

Z tohoto důvodu jistě chápeš, že se mi příčí spojovat jakoukoliv organizaci sdružující policisty, jenž patří do některých lidských menšin. Vždycky to vede k jistému oddělení od ostatních policistů a to si již nemůžeme dovolit. Pokud si policista, tak sám musíš vidět, že náš největší problém je absence jednoty. To je naše slabá stránka, která by vznikem uvedených svazů či sdružení byla jen výraznější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:39:46 06. 05. 2011
honzad..jpg
jeste doplnim k mythosovi a bodu 2:
To ze provozuji ci maji potrebu delat tyto aktivity (ktere jsou mimo normu) je samozrejme jejich soukroma vec a at si j delji co je libo a samozerjme ze to patri k jejich garantovanym svobodam.
Ale pokud chteji ze sve ne-normalni orientace delat vec verejnou, tvrdit ze jsou nejak diskriminovani ci dokonce si osobovat nejaka udajna "mensinova prava", tak je na miste zpozornet. Je to logicka cesta k pozitivni diskriminaci a to je nebzpecna pandorina skrinka...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:33:06 06. 05. 2011
honzad..jpg
mythos: coz je pochopitelne zcela spravne, neb:

1) beres-li to ciste matematicky, tak je-li pomer hetero a homosexalu cca 95% vuci 5%, tam muzes zcela v klidu rici, ze vetsinova skupina je normou a 5 procent je okrajovy jev..
Ale jeste podstatnejsi se mi jevi ze

2)
Clovek je zivocisny druh jako kazdy jiny. Jeho reprodukce je zalozena na pareni dvou jedincu: samce a samice. To je jediny mozny a prirozeny druh reprodukce. Vse ostatni (kopulace se stejnym pohlavim, nebo treba s lamou nebo gumovou pannou) je mimo tuto normu, tim spis, ze takove pareni samozrejme k reprodukci tohoto zivocisneho druhu nevede.
NORMALNI je tedy heteroexualni pareni a s nim souvisejici vztahy. Vse ostatni je z hlediska biologickeho zcela disfunkcni a mimo normu a tedy NENORMALNI.

catani: jakozto ze se to zrejme v praxi deje, verejne viz Dusek a jeho postreh stran vedeni tehdejsiho MD a CD...



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 15:19:28 06. 05. 2011
mythos.jpg
Líbí se mi, jak zde někteří používají slovo "normální" a mají na mysli právě sebe .... :o) Ono je někde napsáno, co je normální?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:00:07 06. 05. 2011
default.png
No normálně v tom nevidím žádný problém a v řadách normálních policistů taky ne(otázka zůstává jaký je jeho fyzický projev, zdali je schopen zvládat zátěžové situace či fyzické napadání, ale to by měly odhalit psychotesty a náboráři, jako u každého kdo se k policii hlásí). Spíš bych měl obavy, že homosexuál na nějaké funkci managera, kolem sebe kumuleje okruh lidí s podobnou sexuální orientací což může být právě znevýhodňování normální populace, kteří mají stejné schopnosti, ale právě díky tomu, že jsou heterosexuálové jsou znevýhodněni, v opačném případě se to děje méně často. Případy v Českých drahách jsou zřejmé a našli by se i u nás.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:25:56 06. 05. 2011
honzad..jpg
"Spíš jim jde o to (i vzhledem k negativní historické zkušenosti), aby policista mohl být i homosexuálem, aniž by se stal terčem svých kolegů či nadřízených." ..... Co to je za kravinu? Chces tedy zakazat lidem zaujimat stanovisko?

1) Nikdo nikoho nenuti rozebirat na pracovisti detaily sveho intimniho zivota. Pokud je rozebiram, je to moje riziko (to plati pro heteraky, homiky, sadisty, masochisty, pedofily i treba zoofily.

2) Pokud je rozebiram, tak v pripade homosexualu chces tedy direktivne (nejlepe si zakonem) zakazat jine nez pozitivni reakce??

3) Pises: "Nikde se přece nepíše, že chtějí zvláštní zacházení nebo že chtějí organizovat nějaký růžový pochod." A muzes mi rict, kdo by byl tak hloupej a hned od zacatku neco takovyho anoncoval? A pritom gay mensina uz v tomhle ukazala, ze hosi (a devcata) jsou pragmatici jako svine a v ucelovych lzich umi chodit. Kdyz usilovali o registrovane partnerstvi, tak jsme si rikal "no proc ne, ale doufam ze nebudou chtit jdnoho dne adoptovat deti, to ou z bylo krapet moc". Tehdejsi sef jeich inicitaivy p.Hromada se taky zahy v mediich vyjadril, je ze bojuji za registravane partnerstvi, o adopci deti ale usliovat nebudou. Tohl jeho prohlaseni me uspokojilo, veril jsme mu a myslim, ze jsem podepsal i petici podporujici zrizeni isntitutu reg. partnertstvi. A hle: ted ho maji a co se deje?? Uz lobuji za pravo na adopci, zemnu zakona o reg. pratnerstvi atd..

Takze mily pime, sleduju tuhle probelmatiku dost dlouho abych mohl sam za sebe prohlasit: Chovaji se jako typicka mazana, vychcana, pragmaticka mensina, ktera dobre vi, jak e v dnsni dobe "politicke korektnosti" da ze sve mensinovosti vymlatit kapital. A snazis se pro sebe kombinaci ruznych metod urvat vetsi prava, nez maji prislusnici majority.

Proste: To co delam doma v posteli je moje soukroma vec a jakmile nekdo na zaklade ze sve sexulani libustky (rikjme treba i orientace) zacne na verejnost tahat co a s kym tam dela a pak na zaklade pro sebe zacne vymahat nejaka "prava" tak to smrdi levotou na sto honu...


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:02:11 05. 05. 2011
Pim Burger.jpg
HONZAD [2011-05-05 11:37:36]:

MARTOO [2011-05-05 13:22:25]:

Chlapci, ale vy to překrucujete. Nikde se přece nepíše, že chtějí zvláštní zacházení nebo že chtějí organizovat nějaký růžový pochod. Spíš jim jde o to (i vzhledem k negativní historické zkušenosti), aby policista mohl být i homosexuálem, aniž by se stal terčem svých kolegů či nadřízených.

Navíc pokud jsem to pochopil dobře, tak se zabývají i pomocí takto postiženým kolegům nebo dokonce zlepšují community policing ve vztahu k obětem sexuálně orientovaného násilí. Kde jsou ty výhody? A to nemluvím o tom, že se jedná pouze o občanské sdružení, které nemá žádnou zvláštní pravomoc - jen se snaží pomáhat. Dle vaší logiky je i tento server na prd, protože je určen především policistům a řeší se tu problémy této skupiny. Znamená to, že chce redakce pro všechny policisty zvláštní zacházení?

A přestože to Martoo nechápeš, být homosexuálem v ČR není tak lehké. Pořád existuje spousta lidí, kteří jsou ochotni tě kvůli tomu fyzicky napadnout, pro ostatní pak dostaneš stigma "jinosti" a to se u nás stále nenosí. Tím méně u ozbrojených sborů. A právě proto to mnoho policistů raději skrývá, protože raději budou vyprávět, kolik ženských o víkendu přeřízl, než aby přišel o přízeň kolegů. Myslím, že takto všechno tajit, může být psychicky opravdu velice náročné.

Pokud jde o článek, tak mi přijde trošku zavádějící - jen nevím, zda schválně nebo je autor opravdu tak slepý a hloupý. Mluvím především o těch pochodech. Autor sice nadává a nechápe, proč homosexuálové pořádají pochody např. v Německu či Švýcarsku, když tam rozhodně zrovnoprávnění jsou, a ještě je podporují velké firmy! A toto má být důkaz toho,že se z homosexuality stalo náboženství. Já to vidím spíše tak, že tyto akce přitahují velké množství turistů a tím i více peněz. A právě díky tomu jsou takové akce podporované velkými firmami - je to dobrá reklama. Nejde o tedy o to, že všichni chtějí být homosexuály, ale že všichni chtějí prachy.

Ne všichni homosexuálové přece chodí na gay-parády - pouze ti, kteří se chtějí po svém bavit nebo kteří na tom chtějí vydělat. A že se na tom přiživí i politici? To je tedy objev! Se podívejte, jak to všude vypadá na prvního máje. Politik půjde třeba na závod slízávání lejn z kočičích hlav, když u toho bude hodně lidí a zvednou se mu preference.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio