Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Homosexuálové u policie – tabu nebo standart?
Vedení německého VelsPol
Foto: velspol.de

Mají homosexuálové sloužit v ozbrojených sborech? Tuto otázku si dlouhá léta nepokládá pouze americká armáda, díky níž se tato problematika dostala do povědomí světové veřejnosti. S ráznou odpovědí přišli němečtí policisté v roce 2002, kdy v Berlíně zahájil činnost Svaz homosexuálních policistů (Verband lesbischer und schwuler Polizeibediensteter).

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 05. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 13:22:25 05. 05. 2011
martoo.jpg
PIM-BURGER [2011-05-05 11:00:59]:

A to jsme právě u toho.. Říká ti něco pojem pozitivní diskriminace? Čím více se bude zvýhodňovat či jinak prosazovat určitá menšina lidí, tím více jim bude ubližováno, protože tímto bude omezována většina.

Stejně, jak heterosexuál nemůže svoji sexualitou obtěžovat ostatní, homosexuál taktéž ne.

Je samozřejmé, že homosexuál může mít jistou obavu o reakci na tuto skutečnost. Tak ať to nikde neříká a má pokoj. K policejní práci sexualita, pokud není policií řešena v oblasti trestněprávní, nepatří. Je to každého soukromá věc a nemá policisty rozdělovat.

Ne každá policistka je zvědavá na názory ostatních policistů k tělesné integritě žen a naopak, pak je pochopitelné, že heterosexuální policista nemusí být zvědavý na náklonnost homosexuála k tělesné integrity muže, popřípadě lesbiček k integritě ženy.

Pokud se založí nějaký svaz sdružující homosexuální policisty, bude chápán jako prolomení jistého tabu. Pokud by se založil svaz sdružující heterosexuální policisty, bude chápán jako boj proti homosexuálům.

Když se potkám s policistou, tak rozhodně neřeším jeho sexuální orientaci, ale jak jsem níže psal - pracovní nasazení, odbornost, vystupování. To jsou pro mě měřítka, podle kterého si jej pro sebe hodnotím a ne podle toho, zda svému patrnerovi říká Karlo nebo Karle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:37:36 05. 05. 2011
honzad..jpg
No nevim, mam pocit, ze sexualni orientace je vec ciste soukroma a kazdy, kdo se ma potrebu resit ji s (mezi) kolegy (ci na prcoviti) si zapripadne problemy a konflitky muze sam. Mam pocit, ze nemci s tou "politickou korektnosti" zacinaji blbnout stjne jako uz to par let fici v americe.
Ostane na to tema doporucuji clanek http://www.obcinst.cz/cs/KDYZ-SE-HOMOSEXUALITA-STAVA-DRUHEM-NABOZENSTVI-Bulletin-c-223-c16... ...

A trochu na odlehceni.. v tom linkovanem textu je ostatne rec i o bezvadnem spolku "Pink Cop", tedy sdruzeni homosexualnich policistu ve Svycarsku. Uz se tesim na Pink Cop v Cechach. rekl bych, z by cesti Pink-Cop meli mit urcite nejakou zvlastni vylozku nebo domovenku.
A jelikoz jsme v Cechach, napadeni policisty - clena Pink Cop - by samozrejme soud trestal vyssi sazbou nez obycejneho "policajta - heteraka". Jelikoz napadani homosexulaniho policisty by byla zcela samozrejme melo diskriminaccni podtext a mozna by se jednalo i o projev extremismu! :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 11:00:59 05. 05. 2011
Pim Burger.jpg
MARTOO [2011-05-05 08:28:26]: No, ale o to právě jde - přestože jsou homosexuálové, tak by jim tato skutečnost neměla v práci škodit. A pak to, ať si to nechají pro sebe a nikomu to neříkají a bude klid, to je právě ten stres a sebezapření, ve kterém musí žít. Oni přece nemluví o tom, že chtějí zvláštní zacházení nebo že každé ráno proběhne brífink, jak je dobré býti homosexuálem, ale aby to mohli v klidu říct a nemělo to pro ně žádné následky a nežili tak ve strachu, že se to jednou někdo dozví a on bude mít v práci peklo. To si myslím, že je účel. Nejde přece o to, že by měli potřebu svým kolegům popisovat svůj intimní život, ale se mají přetvařovat, že nejsou homosexuálové? Aby to někoho nenaštvalo?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 08:28:26 05. 05. 2011
martoo.jpg
Mně by opravdu zajímalo, jaký může vznikat "tlak" na homosexuálního kolegu při výkonu služby, z důvodu jeho homosexuality. Nepřehání se to trochu?

Pokud to nezkouší na kolegy, o nichž si ví, že jeho náklonnost neopětují, pak je vše v pořádku. Podud je mu jasné, že se najde kolega, který má vůči tomuto tématu radikálnější postoj, nechápe danou skutečnost jako přirozenou či mu tento fakt prostě jen přijde nepříjemný, pak ať se s tím dotyčný homosexuál nechlubí a projevuje svoji orientaci jen ve svém soukromí.

Je to úplně stejné, jako když jedeme s kolegou v ve služebním vozidle a probíráme ženy. Pokud vím, že se o tomto tématu bavit chce, pak tyto věci můžeme probrat. Pokud sloužím se ženou a při komunikaci vycítím, že své sexuální soukromí nechce nijak rozebírat - sama nezačne o tématu hovořit, pak je nutné tento fakt respektovat.

Pořád nejsme intimní soukromá poradna, i když leckdy se dá naše dvoučlenná hlídka takto označit, ale policisté, u kterých orientace není zásadní. Zásadní je jejich pracovní nasazení, odbornost, vystupování.

Jak heterosexuální orientace, tak homosexuální by neměla zasahovat do výkonu služby. Takže bych to tak s nějakým svazem homosexuálních policistů nepřeháněl. Pokud ví, že by tato skutečnost mohla v práci uškodit, ať si ji nechá pro sebe. Bude to lepší jak pro něho, tak pro ty, kteří uvedené nechápou, nechtějí pochopit nebo je jim nepříjemné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio