Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Levný nůž pro tvrdou policejní práci
SW HRT Rescue Knife
Foto: ww.noze-nuz.com

To je zřejmě dilema všech policistů v naší zemi. Kde sehnat levné a kvalitní vybavení do služby. To nafasované má k označení, „kvalitní“, většinou velmi daleko. To co řadoví policisté nefasují vůbec, je dostatečně kvalitní nůž do služby. A zřejmě nikomu se nechce vydávat tisíce korun za nůž, který může během zákroku snadno ztratit nebo zničit.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 00:55:45 21. 05. 2011
Chip.jpg
Pokud se bojíš liner locků, Lucky, doporučuji například Applegatea, kterého sám používám. Má dvě pojistky držící čepel otevřenou. Automatický liner lock a navíc ještě mechanickou, která si zajistíš palcem při otevření nože. ( Takhle napsané to vypadá složitě, ale stačí nůž otevřít, uchopit a druhá pojistka se zajistí v podstatě sama.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAYKL83 12:55:09 18. 05. 2011
default.png
mimochodem, nějaké vhodné pouzdro k tomu přímo asi není, nebo jsem to někde přehlédl? Asi bych to uvítal víc, mít takový nůž na opasku v pouzdře než jen za ocelový klip.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ABCD 22:02:37 12. 05. 2011
default.png
...stejně je to smutný, že si člověk musí kupovat do práce svoje vlastní pomůcky. Za chvilku si asi budeme i sami tankovat :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 20:00:03 08. 05. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-05-08 14:32:05]: jak jsem psal, jde jen o můj ničím nepodložený předsudek vůči linerlocku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 15:22:40 08. 05. 2011
default.png
Já osobně zastávám opačný názor. Raději jeden pořádný nůž bez kompromisů. Takže Zero tolerance 300. Ale nemohu ho doporučit obecně všem, je hodně specifický, přesto ZT je velmi slušná značka a mají i jiné typy, vhodnější pro širší využití. Ale kvůli ceně, to tedy nejsou nože pro lidové masy.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:32:05 08. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Jarda
UPSSSS S 20 cm nožem přes rám????? No to zavání průšvihem.

Jinak liner lock mně sice nikdy nezklamal, ale jak už jsem psal v recenzi, malá síla s jakou jde jistící péro zatlačit do strany ve mně vzbuzovala trochu obavy o prsty. Ale ještě jsem neslyšel, že by pojistka liner lock někdy selhala.





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 12:06:45 08. 05. 2011
default.png
Pěkná recenze. Jen bych asi ještě doplnil k výhodám oceli 440C její stáří a z toho plynoucí cenu.

Co se týče výroby v Asii mám asi trochu předsudky ke kvalitě. Nevím jak je to u SW, jestli sami dohlíží na výrobu, nebo jen prodali licenci na výrobu nožů pod svou značkou. Pamatuju se ale na článek pár let zpět, kdy si někdo nechal změřit tvrdost svého značkového nože "made in china" a i přes jistou toleranci tvrdosti se k udávané ani nepřiblížil.

Musím ale uznat, že za ty peníze to vypadá na hodně slušný nůž.

Taky mám silný, ničím nepodložený, předsudek ke spolehlivosti liner lock pojistek. Proto raději preferuji klasické hřbetní. Proto s sebou jako svůj every day carry nosím starou enduru od spyderca. Celková délka 22cm, zavřená 12cm. Je to odlehčená verze s plasotvými střenkami, přesto má nějakých 86g. Jako nevýhodu vidím, že nemá na sobě šrouby, ale nýty a proti zmiňovanému SW i cenu (mě vyšla na cca 1700Kč), takže s její ztrátou raději ani nepočítám. www.youtube.com/watch?v=ICZhJ1Tz0e8

P.S. taky bych měl takovou zajímavost- při vstupu do dvou blíže nespecifikovaných budov se mi stalo, že při vstupní kontrole a průchodu rámem jsem ho nevědomky pronesl. Jak? Než člověk projde rámem, musí vytáhnout obsah kapes do krabičky, kterou kontroluje obsluha rámu. A asi díky tomu, že mám k noži přivázané své tři, klíče prošel. Protože jsem byl u rámu snad první, pokrčil jsem rameny s tím, že asi hledají střelné zbraně. Po mě jdoucí už ale museli odevzdat své o poznání menší "švýcary". Takže 20cm endura asi není považována za riziko :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio