Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Nahrávky soukromých kamer jako důkaz
Záznamy ze soukromých kamer mohou podle ombudsmana pomoci rozřešit sousedské spory
Foto: wikimedia.org

Veřejný ochránce práv vydal stanovisko, kterým připouští jako důkaz v občanskoprávních přestupkových sporech nahrávky, pořízené stranami sporu. Úřady se v podobných sporech odvolávaly na ochranu soukromí - zákon však připouští výjimku v případech, kdy je pořízení záznamu nezbytné pro ochranu práv toho, kdo jej pořídil. Zprávu a stanovisko ombudsmana naleznete v článku.

Autor: redakce
Publikováno: 13. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X 18:26:25 24. 05. 2011
default.png
Jak je to u Vás, u nás (MP) vyšlo doporučení nepoužívat soukromou nahrávací techniku neschválenou vedením. Samozřejmě to nikdo nerespektuje. Když jsem si ji koupil tak ji budu používat. Člověk nikdy neví kdy se může hodit. Jakou máte zkušenost s použitím soukromé techniky k pořízení důkazu u soudu.Mám minikameru MD80 ale zatím jsem ji nepoužil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 12:23:12 24. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
Konečně stanovisko, které zohledňuje právo poškozených a ne jen pachatelů protiprávního jednání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio