Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Konec lokalizací, policie je slepá !
ilustrační
Foto: LH

Asi každý policista zaznamenal, že na základě nálezu Ústavního soudu, operátoři již nemusí shromažďovat a uchovávat lokalizační údaje pro Policii ČR. Mnozí lidé tento krok vítají v domnění, že policie používala tyto údaje k bezuzdnému špiclování. Ti samí lidé ovšem mohou velmi záhy zjistit, že toto rozhodnutí má velká negativa. Co znamená toto rozhodnutí pro policisty a jaký vliv může mít na občany této země?

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 25. 05. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:19:00 25. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Hammer

Tvému komentáři s PSVB moc nerozumím. Nevidím souvislost. Lidi nás nevnímají špatně, pokud nemluvíš zrovna o grázlech s plným trestním rejstříkem. Já mám zcela jiné zkušenosti. V rámci mého obvodu mám s mistními velice dobré vztahy. Ve většině případu chápou, že policie má jen takové možnosti jaké ji dávají zákony této země. Budeš se divit, ale spousta z nich je seznámena i s tím jaké dopady má nález ÚS týkající se lokalizací na naši práci.

Připadá mi, že stejně jako naši politici máš lidi za úplné tupouny. Já mám opačné zkušenosti. Moji lidi jsou angažovaní a zapojují se do záležitostí zajišťující jejich bezpečnost kdykoliv mají příležitost.

Možná si s těma lidma neuměl pracovat. Pokud lidi nepovzbudíš k tomu aby se starali o svoji bezepčnost i sami, ne jen spoléhali na policii, pak ti hold nezbude, než to odmakat sám a být pořád naštvaný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:38:08 25. 05. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-05-25 00:10:51]: Lukáši, obraz policie u národa je strašně špatný a ještě více pokřivený. Počínaje "nemorálními" rentami které oni nemají a konče válením si zadků v autě jakožto vnímání náplně práce policie.
Tomuto nárůdku nikdy nedojde, že policie s politiky nepeče, protože neznám žádný jasný signál, který by to způsobil. Teda znám: demonstrace zaměřené na zastavení soustavného rozkrádání veřejných financí a policie v čele lidí, ne čelem proti nim. Přijde ti tohle reálné? Jakmile se lidi postaví, jak doufáš ale já tomu nevěřím, policie si stoupne s přilbami a štíty proti nim. Musí. Musí?
Kolegovi Danikovi: střezte se občanských hlídek, protože to dopadne zcela stejně. Ti lidi jsou v právu, ale o právu nevědí nic. Výsledek bude rychle takový, že ne že budeš těžit z jejich snahy, ale budeš mít s nima při jejich stíhání spousty práce a postavíš se (ber to jako místně příslušný obvoďák) chcačky nechcačky proti nim jako nepřítel číslo jedna.
Průsery, co páchalo PS VB nedopadly celoplošně špatně jenom proto, že to byla složka založená a posvěcená shora, tady by jsi neudělal nic ani při nejlepší snaze, aby jsi průserům s těmito lidmi zabránil.
Domobrana pro obvoďáka v místě je noční můra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:10:51 25. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
Do práce soudů nevidím. řekl bych, že stejně jako v policii se tam najdou černé ovce, které ´dělají špatnou reklamu ostatním. Totéž ale platí o státních zástupcích. A lidi, že nechtějí dodržovat zákony? Divíš se jim. Vždyť politci si dělají zákony tak aby vyhovovaly jen jim a jejich kamarádům. A že lidi nenávidí policajty? Nesmysl-jen nás vidí jako pohunky těch nahoře, kteří z ních, ale iz nás sdírají kůži. Lidi prostě netuší, že k politikům nechováme žádnou přízeň. Až to jednou lidem docvakne, nastanou našim politikům velmi krušné chvile. Lidem brzy dojde trpělivost, je to jen otázka času a schopnosti politiků nasírat tento národ. A v tom jsou velmi dobří. Myslím si, že až k tomu dojde, druhá sametová revoluce se tomu říkat rozhodně nebude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 22:52:29 24. 05. 2011
Danik.jpg
Musím s Hammerem souhlasit, tenhle národ dostane přesně jenom to co si zaslouží. Jestli je víc policajtů, kteří jako já už teď přešlo na systém, kdo nic nedělá, nic nezkazí, tak se to musí zákonitě projevit. A můžou se na mě všichni srdcaři zlobit, ale všeho moc škodí. Poslední dobou to opravdu funguje tak, že projevíš snahu a zákonitě jsi okamžitě potrestán. Tak na to se můžu vykálet. Pokud někdo zavolá a bude potřebovat mou pomoc, tak tady se nic nezmění - pojedu a udělám všechno, ale nic navíc. V našem okresíku už se to začíná hroutit a já musím říct, že je mi to asi jedno. Každému ke komu přijedu vysvětluji reálnou situaci, jak díky soudům, nadřízeným a vládě mu bohužel nejsme schopni nijak pomoci. Ve městě kde sloužím se už objevili první hlasy po založení domoobrany a světe div se, lidi neviní své mistní policajty, s těmi jsou poměrně spokojeni. Ale nevidí jinou cestu a já jim rozumím.

Nesouhlasím, s tebou Lukáši. Ústavní soud, podobně jako většina soudů může za velikou část těch problému, které tu jsou. Ono když se tak zamyslím nad tím, co že musíš absolvovat, aby ses mohl stát soudcem - který je podstatě bohem (doslova rozhoduje o osudech lidí zcela bez kontroly), tak požadavky nejsou vysoké. Nenechat se chytit při nějakém tresntém činu, vystudovat vysokou školu (třeba v Plzni) a chvíle nějaké praxe. A staneš se bohem.

Jakto, že všechny vyspělé demokracie v okolí tyhle údaje poskytujou policii okamžitě a bez ptaní? Asi si váží víc života a bezpečí svých občanů, než bezpečí šmejdů před policií. No, u nás je to naopak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:52:53 24. 05. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-05-24 16:28:12]: Znechucením bych to nenazýval. Já se tě totiž vzápětí zeptám, jak ti jde ta ochrana rodiny a přátel? Zkusil jsi jim vylíčit nebezpečí co jim reálně denně na jakých místech a proč hrozí a poradit jim jak se zabezpečit?
Pak odpověď tvých známých byla, že jsi postižený povoláním a chápavý úsměv. Každopádně lidi mají zcela jinší starosti.
Tvým úkolem je to, co píšeš. Ale leda tak na papíře. Tvým skutečným úkolem (myslím policisty každého jednoho ne konkrétně tebe) je nezavazet při soustavném rozkrádání veřejných financí a když to nechceš pochopit, dají ti to černé na bílém - viz tento "nález".
Nejde ti, jak vidím, pochopit, že ti lidi tu tvoji práci od tebe nechtějí. Zkus ji dělat důsledně jak máš, jenom měsíc. Nepřivírej oči všude kde můžeš, ale jen u slušných lidí. Tolik stížností co na tebe bude jsi ještě nezažil. Zkus dělat nesmlouvavě a rázně a uvidíš, jak hluboce jsi nechtěný. Tento národ žádný pořádek a pravidla nechce. A když o nich žvaní, tak vždycky pořádky dělat jen s těmi druhými a pravidla platit pro jiné, jen ne pro mě.
Jinak pedofilové, únosci a vyděrači tu byli dávno před mobily a české četnictvo je řešilo s úspěchem svou tužkou a bločkem. Ten tvůj pozdější příspěvek je znechucení, ne moje konstatování dlouhodobé situace ve vztazích společnost - Policie ČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:30:33 24. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Jonesix

je to bohužel tak. případy nebezpečných výhružek a nebezpečného pronásledování, (stalking), jsou nyní pro Policie ČR neřešitelné, stejně tak krádeže mobilů nebo lokalizace pohřešovaných osob pomocí jejich mobilních telefonu. Pedofilové, únosci, zloději, vyděrači mají volný prostor působnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 17:25:41 24. 05. 2011
default.png
Jj, národ nechce, aby to tu fungovalo. Nám díky tomu padlo do § 159/5 tr.ř. již několik stalkingů a násilných napadení, bo nám operátor nic nedá a jestli jenom jednou ano, tak tyto případy již nikdo nikdy neobjasní. Už teď zapadli do minulosti, což mě pekelně štve, ale co naplat. Pomůže to, když se uvedené trestné činy zruší a nebude opět potřeba se tímto zabývat. Až se kvůli tomu stane první mord, tak už se nikdo nebude zabývat tím, že ÚS tuto situaci nastolil, ale bude se každý zabývat tím, že policie nedělala tak jak má. Ona by ta policie dělala, kdyby nám ÚS nesebral jediný relevantní důkaz a možnost pachatele zjistit. Jo a pokud mohu poradit občanům, již nedoufejte, že Vám policie bude hledat kradené mobily, není jak :-).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 16:28:12 24. 05. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Hammer

Mluví z tebe znechucení. Chápu to, ale našim úkolem je chránit obyvatele této země ať si to zaslouží nebo ne, ať už jsou nám za to vděčni nebo ne.

pokud necháme zločin narůstat, dotkne se to i našich blízkých. O to jde. Dělat svou práci pro lidi, ale hlavně pro svou rodinu a svoje přátele.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:19:03 24. 05. 2011
default.png
Jo a ještě: co je na tom špatného pro policii nebo pro občana, že tohle oprávnění bylo zrušeno?
Pro policii jsou to jen samá pozitiva: méně zbytečné práce, méně vlastních lidí v ohrožení ať už na životě nebo zdraví své nebo někoho z rodiny, nervy, méně znechucených poctivých poldů.

Pro občana? Totéž: žádné dokola opakované reportáže jak naše justice nefunguje a nic se do konce nedotáhne, žádné horentní sumy na náklady těchto šetření z jeho daní. Není tady prostě dostatečně silná společenská objednávka na účinnou policii, nač si trhat žíly?

Trestná činnost, jíž se toto oprávnění nějak týkalo, stále pokračuje stejně, jen teď už nebude stát daňové poplatníky tolik zbytečných peněz její šetření. Že tato trestná činnost teď logicky zesílí? No a co? Chce to tato společnost nebo nechce? Kdyby to nechtěla, něco by dělala.

A nezačínejte s tím, že je třeba toto stíhat protože přeci...! Je to potřeba v zemi, kde právo a pořádek jsou něčím jiným než oblbovákem na idioty voliče. Oprávnění policie nebo neoprávnění, výsledek mezi oprávněním předtím a neoprávněním dneska je jen ten, že mafiáni nebudou otravováni a policisté na případech makající beztrestně ze strany drbanů i nadřízených spolupracujícich s podsvětím ruku v ruce, vystavováni všemožnému riziku, nic víc. Nic víc, pánové!
Nevykládejte mi tady, že údajně přitroublý VO na oddělení neví, že stále stejné časy a místa DBA a během nich nápad TČ jsou jen náhoda nebo jeho debilita. Když si k tomu připočtete jejich dovolené, auta, domky, motorky... Kde na to bere? No hádejte všichni. To se nebavím o polangerovské éře, ale o éře před Íčkem, kdy VO měl méně, než my na ulici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:06:01 24. 05. 2011
default.png
Já k tomu mám jen dvě věci: - tohle samozřejmě není náhoda, už se šlapalo příliš mnoha vysoce postaveným hajzlům po kuřích okách, je to jen další ze sady opatření zlodějské nomenklatury vládnoucí tomuto přitroublému nárůdku, aby na ně policie nemohla.
Nesouhlasím s Lukášem, že si za tuto situaci může policie sama. Přesně tato věta musí znít: může za to líný, drahý a zkorumpovaný management, protože jen od něj tyto info můžou uniknout. Kdyby to totiž vyvalil někdo, kdo na tom dělal, následoval by jeho rychlý konec a tohle si každý rozmyslí. U těchto útvarů totiž nedělají zelenáči s pár pětníky platu a bez nároku na rentu ani dneska. Těmto lidem by se to nejvíc nevyplatilo. Zato všehoschopným lumpům, co mají moc a chtějí ještě víc, styky s KZO a hvězdičky na ramenou v jednom balíčku nectností se stane v případě zjištění co? Jsou odejíti někam jinam na stejně vysokou nebo vyšší funkci, za svoje info ven dostanou samozřejmě hodně tučně zaplaceno a kdyby něco a někdo je opradu vylil, bez práce nezůstanou a že přejdou na druhou stranu barikády? Nesmysl, ti jsou tam už dávno.
Tady by se dalo říci, že policie jejich odchodem jenom posílí, ale mám ten silný dojem, že těch lumpů tam nahoře, co nemají roupama do čeho píchnout, je tolik, že jeden blbeček mínus je jako plivnutí do oceánu.
Opravdu by to chtělo uvažovat o jejich likvidaci co se týče pracovních (pardon, ale tak se to jmenuje) míst. I a cenu těch rent.
Jako protiopatření bych do zákona prosadil, aby se renty odebíraly všem, kteří spáchají úmyslný trestný čin vyjmenovaný v nějakém seznámku....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio