Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Vláda posvětila vznik Generální inspekce bezpečnostních sborů

Foto: mediafax

Efektivnější boj s korupcí v bezpečnostních sborech, nezávislé a účinné trestní stíhání činů příslušníků a zaměstnanců policie, celní správy, vězeňské služby i samotné inspekce, jsou hlavní cíle Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Návrh zákona o jejím vzniku schválil na svém středečním zasedání kabinet Petra Nečase.

Autor: redakce
Publikováno: 30. 06. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STARSKY 22:01:11 03. 07. 2011
Starsky.jpg
Vážení přátelé a kolegové. Je vidět že jen málo kdo z vás tady vlastně rozumí tomu co se zde připravuje za strašnej průser. Vznikem tohoto úřadu zde započne nová éra politické policie !!! Zatím co dnes když nějaký politik chtěl smést ze stolu nějaké vyšetřování musel zmanipulovat inspekci. Musel dosadit svého člověka do vedení Inspekce. Dále musel dosadit do vedení svého člověka jiného orgánu jako BIS či UZSI apod. Od vzniku tohoto aparátu stačí jeden ředitel na všechny sbory a kdo z politiků dosadí svého člověka do takového úřadu má neomezenou moc nad všemi policejními a bezpečnostními orgány státu v této zemi. Kde je garantováno že tak musí být člověk z řad policistů ??? Dnes je ředitelem Inspekce policista ve služebním poměru. Kdo mi zaručí že si tam nějaký zkorumpovaný politik nedosadí své kamaráda který půjde po krku poctivým policistům co vyšetřují např závažné kauzy? Viz Vahala a jeho odstřelení Soghojanem. !!!! Kdo mi zaručí že do vedení takového úřadu se neposadí nějaký Uhl, Kocáb či jiná podobná loutka ???? nenávidící policii ??? Jestli jsem někdy věřil tomu, že by policie mohla být " apolitická a nezávislá " jako justice tak s tímto krokem přestávám věřit ve zdravý lidský rozum. Kdyby podobný krok byl učiněn v jiném státě vyspělé evropy tak možná dobře, ale ve státě kde nám vládnou zločinci a paraziti, držící se svých koryt i podepisující nevím kolik dodatků ke koaliční smlouvy za každou cenu jen aby byli u moci, kteří se za své kauzy Pandur a Promopro ne jen že nestydí ale klidně dál řídí tento stát mohou osadit do také židle tak mě běhá mráz po zádech. To by ten flek rovnou mohli dát Vondrovi. Hrůza a děs.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:27:09 03. 07. 2011
default.png
Ale na jednom jsme se s ním shodli: nám nikdo neházel nějak viditelně klacky pod nohy nebo dokonce aby se po nás nějak vozil. Mě vedení nejezdilo ani na kontroly, jeho si nikdo nevšímal, jakoby se ti ostatní báli. Já se nijak netajil svou kritikou na falšování statistik a že to je prasárna a že jsem šel k policii lumpy stíhat a musím je poslouchat. Byla to ode mě provokace, ale oni dělali, že to neslyší. Vedoucí nutně potřeboval objasněnost, ale když jsme vyjížděli na případ, bylo to někdy v devadesátých letech naposledy, snažil se mi sdělit, že chce po mě zodpovědnou práci. Na to jsem mu řekl že já umím dělat zodpovědnou práci, zákon ovládám a kvalifikaci ještě líp a jestli to chce dělat místo mě, že může. On na tuto drzost nic neřekl, protože věděl, že to bude trestný čin NP a ne přestupek NP jak chce on. Neměl nikoho jiného, kdo by to udělal a musel to tak vzít. Neodvážil se to ani později překvalifikovat.
Předtím mi ale klidně dal přímý rozkaz, abych z trestného činu udělal přestupek. Pak jsem si ovšem stěžoval jeho nadřízenému (takový jsem byl debil jeden volský, ten nadřízený byl to samé co on) a kromě toho že jsem šel s osobním na nulu už se mě neodvážili říct něco ve smyslu, abych to dělal jak oni potřebují. Mimochodem, tomu nadřízenému jsem to řekl při kontrole na noční, když zapisoval do knihy služeb svou kontrolu. On se optal, co je nového a já mu sdělil, že nového nic, akorát se pořád falšují statistiky. Hoši, takovou rychlost s jakou napsal: "bez závad", podepsal se, zavřel knihu služeb a vystřelil z oddělení se zamumláním: "nashledanou", jste ještě neviděli. Ten musel mít Cooperák na třech kilometrech za dvanáct minut!
Kdyby někdo chtěl návod jak sám sobě posrat kariéru u Policie ČR, milerád dodám!!!! :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:42:20 03. 07. 2011
default.png
HAMMER [2011-07-03 12:02:45]: No, já jsem nezažil nikoho kdo by byl na funkci a zásadně šel proti proudu či chtěl něco změnit k lepšímu. Mám obavy, že se toho nedožiju....a to bych chtěl žít ještě dlouho. No dneska jsou v tom i někteří na nižších článcíh vedení nevině, protože přinutit někoho kdo nechápe práci policisty něco aspoň málo dělat je nadlidské úsilí a formy jak jej přinutit vůbec něco málo dělat jsou celkem omezené a krajně nepopulární a tady diskutované. No samozřejmě, že ti výše to nevidí, nezajímá je to a je jim úplně jedno jakým způsobem se dosáhne akceptovatelného výsledku. Za cenu buzerace, čárkománie, zkreslování, špatných vztahů či jiných nátlakových jednání, které ti co něco dělají odnašejí traumatem a ti co je jim to je jedno berou každý 15 den v měsíci plat, který jim stačí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 12:02:45 03. 07. 2011
default.png
CATANI [2011-07-03 09:54:18]: Tak počkej: jak může systém někoho semlít, když jsi nikoho nezažil? Napřed jsi ho musel zažít a pak mohl být semletý, ne? Já jsem jednoho takového zažil, starého dopraváka, který se snažil s tím něco udělat a systém ho nesemlel. Ale jak mi sám řekl: zkoušel jsem to jako ty a nejde to, věř mě. Ale tlak na něj byl vydatný. Chvílemi mu podléhal, chvílemi se vzpíral a tak dokola až se sebral a šel do céčka. Jemu tu výsluhu nezávidím. On bojoval. Sice otevřeně hlásal, že bez čárek se práce policajta měřit nedá, což jsem teda nesl hodně nelibě, ale jinak to byl asi o 532,5% lepší vedoucí, než všichni ostatní dohromady.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:54:18 03. 07. 2011
default.png
HAMMER [2011-07-02 12:09:18]: Kdo se postavil neznám, nezažil jsem. Systém je vždy semele, ale ten systém taky vlastně pouze umožní na tyto funkce zase jenom takové lidi, které následně semele. Stranu a republiku si přece rozvrácet nedáme!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 12:10:42 02. 07. 2011
default.png
APPALACIO [2011-07-02 07:26:38]: Ty vado, dobrý!!!! Teď potřebuju ještě Thorův štít, aby zadržoval ty atentáty, co na mě začnou Jelimani páchat. Jsi přijat a neděkuj! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 12:09:18 02. 07. 2011
default.png
CATANI [2011-07-02 11:36:20]: Tak já jsem už dost dlouho pryč, ale pokud se nekřiví statistiky, stejně se honí naprosto nesmyslné čárky jinak. Jinými slovy nevěřím, že s tou svoločí, co tomu velí a s těmi platy a tím pohodlným životem co mají, by se mohl styl práce policie změnit.
Vzdorující mravenec nemá skutečně nějaké šance, protože se nikam nedovolá v tom labyrintu funkcí a nadřízených stupňů aneb stará písnička o nefungující firmě o tolika řídících stupních.
Když nevidíš problém ve vedoucích: znáš některého, který se tomu zkusil postavit a znáš některého, který toto aktivně podporuje? :D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:36:20 02. 07. 2011
default.png
HAMMER [2011-07-01 20:56:36]: Samozřejmě, že v ledačems máš pravdu, ale né na všech odděleních to ještě dnes tak funguje až takhle, u nás ta doba je třeba už pryč i když je otázka jestli se to zase neklopí z důvodu alibismu spíš na druhou stranu. Nevidím problém až tak v těch vedoucích, ten systém v jakém pracují si je mnohdy přizpůsobuje a nutí je k tomu. Když vidím jací hrdinové sedí na jiných vyšších a nejvyšších postech, těžko můžem očekávat vzdorující mravence.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 07:26:38 02. 07. 2011
default.png
HAMMER [2011-07-02 06:50:30]: .-))))))))) ne ne, žádný Mesiáš, pro tebe už existuje jméno.. Thor..Thorovo kladivo .-))))))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:50:30 02. 07. 2011
default.png
APPALACIO [2011-07-01 20:59:51]: Ty jsi ale bestie! Beru tě jako zástupce! Okamžitě co nastoupím! :D Ty chceš, aby se ti ještě nekřouplí posrávali strachy než na ně přijde řada. Vědomí že nemá jak uniknout, že to v ETŘ už ani prase nezmění a čekat na strejdu Hammera se strejdou Appalaciem s jejich klávesnicovými ukazováčky proklatě nízko... Zase by to mohlo mít opačný efekt, že by se tadi ti Anastáziové začali hromadně střílet ještě než bysme došli a mohlo by se nám kua stát, že bysme museli pucovat ty zadělané kvéry v těch zbrojákách i my.
Pak mě napadlo, že by nám ty naše oběti brzo došly, protože by všichni Výdrholové před naším příchodem utekli do céčka. To by se muselo ošetřit, aby nedostali ani korunu výsluhy. Buď zákonem, nebo by stačila nakonec jateční pistole. To by bylo konečné řešení policejní otázky, ne nějaký Langer nebo John.
Důchodová reforma zrušena, protože by prostě tak nějak samospádem klesl počet potenciálních důchodců na polovinu v příštích deseti až dvaceti letech, žádné třicetitisícové renty darmožroutům... Mesiáš! Tak by se mi říkalo! :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio