Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Sluknov.. Varnsdorf a tak dal..

Tak co treba debatu otevrit timhle citatem: "Pokud policie okamžitě nezačne řešit skutečnou příčinu šluknovské krize místo pouhého potlačování následků, můžeme se dočkat ..." ktery pochazi z clanku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-pocit-nebezpeci-df6-/p_spolecnost.asp?c=A110911_234843_p_spolecnost_wag
HONZAD :: Datum založení: 13. 09. 2011 :: celkem 114 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MERLIN 19:23:37 17. 09. 2011
default.png
Zajímalo by mě, co cítí policisti ve Varnsdorfu, když musí jít proti slušným lidem a chránit verbež. Já vím, že jen plní rozkazy, ale ty plnili i dozorci z koncentráků a nic jim to po válce nebylo platný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 11:10:27 17. 09. 2011
default.png
MARTOO [2011-09-17 09:56:22]: Omyl, zablokování Denvera navždy je řešení. Moc sem nepřispívám, jsem spíš čtenář, ale on je taky off-topic a off-topic a Denver byl totální ničitel diskuzí. Pro mě je rozhodně lepší, když se diskuze stočí někam jinam i s pár nadávkama, než když celý vlákno zabírá jeden úchyl s kapslůkem, co tu tapetuje ty samý chujoviny pořád dokola už asi rok. Kdybych mohl, tak taky hlasuju pro vyřazení.

Jinak k tématu - viděl jsem pár videí a občas fakt nechápu, proč tam PPJ nahání nějaký paní kolem padesátky na kolech s obuškama, policajti v civilu, dva vrtulníky a Kubice pak řekne, že se vlastně nic neděje, že jen přijelo pár chuligánů vyřádit. Je jasný, že policie tu má jen pro média hasit neschopnost udržet pořádek normálním způsobem a podle toho, jak se všude snižujou tabulkový místa, aby se zakryl fakt, že je všude totální podstav a zbytek už různé případy jen eviduje, aby se neřeklo, že policie nepracuje a na ministerstvu mohli dělat tabulky a grafy v excelu a prezentace v powerpointu, protože se u nich dobře svačí.

Vinu samozřejmě nesou i politici, kteří řeší pro stát tak zásadní věci, co kdo komu napsal na FCB a mezitím nám tu přerostla přes hlavu problematika lidí, co vydělávají na chudejch skupinách obyvatelstva, ať už jsou to realitky, ubytovny, lichváři, provozovatelé automatů nebo lidskoprávní příživníci. Včera jsem zase slyšel, jak se pro Varnsdorf připravuje nějakej projekt, kde se angažuje zase asi pět lidskoprávních neziskovek placených státem, které budou starostům za moje daně radit, jak začleňovat "sociálně nepřizpůsobivé" do společnosti. Chápu, že každej se nějak musí živit, ale tohle je výsměch daňovýmu poplatníkovi. A to myslim jak ty policejní manévry, tak tady rádobyřešitele problémů z neziskovek.

Bohužel, jak tu už někdo správně napsal, stačí ještě pár takových akcí a policie, narozdíl od neziskovek, bude finančně tak vyčerpaná, že poslanci budou muset zvýšit počet hodin do zelených na 300 a až se tenhle problém objeví na vícero místech republiky, tak se bude dělat za chleba a vodu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:56:22 17. 09. 2011
martoo.jpg
OMANB [2011-09-16 23:01:07]:
Když se o dané věci hlasovalo, rovněž jsem se zablokováním Denvera souhlasil. Měl jsem dojem, že se diskuze budou dále odehrávat pouze na věcné, racionální, odborné a hlavně slušné úrovni. To jsem byl ovšem silně naivní.

Stačí se podívat na některé diskuze z posledních měsíců a je zde možné vidět, že osobní útoky je možné v příspěvcích vidět i bez přítomnosti Denvera. Navíc redakce na toto reaguje tak pozdě, že by bylo lepší tyto diskuze zcela ukončit.

Takže zablokování IP adresy Denvera stejně nic neřeší. Jestli je možnost nějakého řešení, pak jedině v moderování těchto diskuzí s tím, že pokud se zvrhne pouze na osobní útoky či na takovou úroveň, která odporuje podmínkám fóra, rovnou tuto diskuzi bez pardonu smazat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OMANB 23:01:07 16. 09. 2011
default.png
Žádám redakci serveru Policista, aby zablokovala IP adresu Denvera, jelikož mě nebaví v každé diskuzi číst pořád ty samé žvásty dokola..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 18:54:06 16. 09. 2011
Karel.150.jpg
HONZAD [2011-09-16 15:00:31]: Ne každé sestěhování musí být nucené. Ne každé nucené sestěhování musí být pod hrozbou zbraně.

Proč jsem tedy Romy postavil do nedůstojné pozice nebo z nich udělal nedůstojné děti??? Uvědom si jak myslíš!

A když si myslíš, že životaschopnost Romů v ne zcela konfortních podmínkách je vyšší než životaschopnost větší části majoritní populace. Tak nám to svoje myšlení ozřejmy, co si za tím představuješ a jak to myslíš???

Pokud tvrdíš, že je nízká vymahatelnost práva, tak tu také rozveď jak by jsi vymahatelnost práva zajistil? Dáme každému člověku na nohu náramek s identifikačním číslem a budeme sledovat jeho GPS polohu? Nebo jen těm chudým?:-)

Podle mě není řešením zavírání chudých lidí do vězení. A není řešením je vraždit nebo si na nich něco vynucovat silou. Řešením je opravdová pomoc, ta ale nikdy nepříjde pokud tu budeme mít lidi, kteří budou rozlišovat jak se k sobě chovat podle barvy kůže. Pak vzniká situace šikanovaného školáčka celou třídou. Ale když školáček vyroste, začne se chovat také nepřátelsky. Když se takových školáků sejde mnoho na jednom místě tak to špatně dopadne. Od kdy jsi například xenofóbní ty? Naučili tě tvoje rodiče být xenofóbní nebo jsi k tomu dospěl v nějaké komunitě přátel nebo tě přesvědčila média? První se musí změnit většina, která se neumí chovat a začíná to u dětí. Já vím je hnus pocítit zodpovědnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STOP-ZLU 18:42:27 16. 09. 2011 blokovaný
default.png
Jen na vysvětlenou pro ostatní,nick fajnyday1 nemá se mnou nic společného,ten komentář(Stuchlík,aspoň mne příště zablokuj pořádně,ale neboj,už žádné příště nebude,končím tady.

Jen vám chci moji "přátele" za všechno "moc poděkovat",jste "velice dobrý a laskavý lidi",kterých si "moc vážím" a přeju vám v životě "jen to dobré".)

jsem psal já,ale normálně pod svým nickem a když to odešlo,tak se to zobrazilo takle.Ani bych tady nemusel tendle asi hloupý for redakce vysvětlovat,ale nechci aby byl poškozen uživatel fajnyday1.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STOP-NACISMU 16:22:46 16. 09. 2011 blokovaný
default.png
PS:To foto mi tam přidělil někdo z redakce,to neni moje práce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 15:47:18 16. 09. 2011
.jpg
REDAKCE [2011-09-15 21:15:03]: Stuchlík,aspoň mne příště zablokuj pořádně,ale neboj,už žádné příště nebude,končím tady.

Jen vám chci moji "přátele" za všechno "moc poděkovat",jste "velice dobrý a laskavý lidi",kterých si "moc vážím" a přeju vám v životě "jen to dobré".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:00:31 16. 09. 2011
honzad..jpg
Karle, myslim, ze se mylis a navis stavis Romy do nedustojne pozice.
Nejde o zadne "sestehovavani" vnucene z venci. Oni se nikam nestehuji pod namirenou zbrani. Je to jejich dobrovolne rozhodnuti a jejich svoboda. Jsou to dospeli, za sebe zodpovedni lide, kteri jsou obdareni svobodou i zodpovednosti za sebe i sve blizke. A pokud se nakam odstehuji, je to jejich pravo a jejich volba. Ale i jejich zodpovednost.
Tak z nich nedelej nejake nedustojne deti, ktere je treba vodit za rucicku. Osobne si myslim, ze jejich zivotaschopnost i v ne zcela komfrtnich podminkach je ostatne vyssi, nez zivotaschopnost vetsi casti majoritni populace. A pokud se nekam ostehuji, je to jejich rozhodnuti, ale take jejich zodpovednost. Toz tak.

A jak uz jsem drive psal, situace na Sluknovsu (a jinde) je zlusobena dlouhodobou rezignaci statni moci na vymahani prava v danych loklitach. Kazda komunita, pokud ma pocit, ze si muze "ulevit" od dodrzovani zakonu a obvyklych norem (a tedy povinnosti) to drive ci pozdeji udela. A to se stalo i zde. Proc by ti, kteri maji tendenci to delat, dodrzovali zakon, pokud to po nich nikdo nechce? tady jdnoznacne selhal stat a ty slozky, ktere jsou zodpovedne za vymahani prava. A tedy, v prve rade, policie.

Ostatne zajimave je, ze zatim nikdo nepochopil jaky posun nastal od Janova. Nikdo totizt nzznamenal, ze mistni uz se smirili s tim, ze jim policie a stat nepomaha a chteji si poradek a bezpecnost (a tedy respekt jine komunity) vymoci metodami, ktere jsou zname uz tisice let. tedy vynutit na jine komunite respekt silou. A zatimco v janove rada mistnich chtela policii na miste a zadala o ochranu, tady uz situace dostozupila dal. Mistni uz tam zacasto policii nechtji, neb ji neveri (a dle jejich soudu a vsem jasne realite, ochranuje pouze minoritu). Ale mistni si chteji poradek zjednat a vynutit sami. Ze metodami v pravd stedovekymi? Ano. ale co jineho jim zbyva, pokud stat zde vytrvale selhava v ochrane ZAKLADNICH podminek, tedy bezpecnosti a dane uzemi nenchava napospas spontánnímu vyvoji? Stat nechal sluknovska mesta za hranici sveho zajmu a rezignoval na roli garanta bezpecnosti a ted se divi, ze si lide snazi bezpeci zajistit sami metodami starymi jako lidtsvo samo?
Ano, je to nvrat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 11:43:59 16. 09. 2011
Karel.150.jpg
Já si myslím, že situace je důsledkem sestěhování chudobných lidí na jedno místo. O čem si asi málokdo dovolí polemizovat. Že jde převážně o lidi jednoho etnika pak nahrává ideologii násilnicky motivovaných rasově nesnášenlivých lidí, kteří vidí příležitost k násilným projevům vůči chudobným.

Co si lidé nějak nechtějí uvědomovat je, že ekonomický systém kapitalismu, je takový, že bohatí nerozdávají mezi chudé, více než je nutné, peníze tvoří peníze a tak rod od roku bohatí více bohatnou, chudým se pak nastavují čímdál tím přísnější úkolové normy, proces výroby se technologicky zlepšuje, aby výroba byla co nejméně náročná na lidském činiteli, tím se rok od roku zvyšuje nezaměstnanost, zvyšující se nezaměstnanost způsobuje větší konkurenci na pracovním trhu a zaměstnavatelé nejsou nuceni lidem zvyšovat mzdy, nízké mzdy znamenají omezování výdajů, což vede k poklesu odkupu zboží a služeb, které se vlivem technologických postupů hromadí ve skladech, plazmovou televizi sice koupíme za 5000,- kč, ale nemovitost za 2 miliony, bohatí své bohatsví utrácejí v nemovitostech a tím zvyšují jejich cenu na trhu, to vše klade rok od roku větší zatížení na poskytování služeb v oblasti sociální péče o chudobné, to vše zvyšuje frustrovanost chudobných z jejich životní situace a to vše zvyšuje frustrovanost méně chudých, kteří rok od roku pociťují, že i oni se můžou dostat na jejich místo, kriminalita logicky roste (ikdyž se vůbec nevyplatí oznamovat pokud nejste pojištěni), rok od roku tak zde máme více bohaté lidi a více chudobných lidí, kteří rok od roku chudnou. Náklady státu se rok od roku zvyšují, zvláště pak musíli platit nesmyslné úroky z půjček soukromých finančních institucí na svůj provoz, stát zvyšuje daně na věci nezbytné pro živobytí, přičemž téměř vůbec nepodporuje zemědělství, tím zemědělství upadá, nestíháme konkurovat cenám zemědělců ze zemí, které mají zničit potravinový trh, ceny potravin jsou nízké, daně je zvýší, a po zničení tuzemského potravinového trhu, dovážející země nastolí opět ještě vyšší ceny. Náklady na živobytí se zvyšují. Lidé (většina) zpravidla ztrácejí jistotu zaměstnání, mají nízké a nižší mzdy, nedovolí si platit hypotéku, žijí v nájmech, které jsou kolikráte dražsí než splátka hypotéky, nejchudší žijí celý život na ubytovnách, potraviny, léky a věci nezbytné pro život se zdražují, stát říká "musíme šetřit" a kleští výdaje na sociální péči, kriminalita a závislosti všeho druhu rostou, rasová nesnášenlivost také, věznice jsou narvané chudými lidmi, lidé jsou vynervovaní a nebo psychycky na dně. Celospolečenský důsledek ekonomického kapitalistického systému.

Sestěhujete-li chudobné na jedno místo, problémy rostou geometrickou řadou. Je to celé jen a pouze logické. Otázkou zůstává, jestli o tuto celospolečenskou situaci stojíme nebo jestli stojíme o to ji ještě prohlubovat.

Dalším důsledkem kapitalismu, je to, že výrobní podniky nemají odbyt, proto také padají jejich akcie, banky nemají do čeho investovat (krom dluhopisů státu, který nemá šanci se z toho vysekat), proto akcie finančních institucí padají extrémním tempem, cena zlata roste, neboť neztrácí svou hodnotu ani po pětistech letech. Důsledkem bude ještě větší nezaměstnanost, ještě dražší náklady na běžný život, ještě zadluženější stát, ještě nižší státní aparát, ještě nižší mzdy ve státním aparátu, ještě vyšší kriminalita, ve finále krachující finanční instituce, krachující stát a ....

..vše jen proto, že ti co se staví za správné věci jsou před lhostejnou společností popravováni a vše jen proto, že si každý hledí jen svých osobních zájmů. Není jiné příčiny než vlastní nezodpovědnosti za celospolečenskou situaci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio