Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Sluknov.. Varnsdorf a tak dal..

Tak co treba debatu otevrit timhle citatem: "Pokud policie okamžitě nezačne řešit skutečnou příčinu šluknovské krize místo pouhého potlačování následků, můžeme se dočkat ..." ktery pochazi z clanku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-pocit-nebezpeci-df6-/p_spolecnost.asp?c=A110911_234843_p_spolecnost_wag
HONZAD :: Datum založení: 13. 09. 2011 :: celkem 114 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 10:20:06 18. 09. 2011
Karel.150.jpg
Tohle bylo ještě celkem "nevinné", ale leckdo si za podobné podněcování v různých kauzách nechá náležitě zaplatit a mediální pozorovatelé se utvrzují ve svých doměnkách a ztrácí tak jakoukoli schopnost o čemkoli pochybovat:

http://usti.idnes.cz/muz-policii-rekl-ze-ho-ve-varnsdorfu-okradli-romove-vse-si-vymyslel-1...

HAMMER [2011-09-18 07:47:36]: Nemáš odkaz na ten článek? To, že je Policie politicky manipulovatelná a problémy vznikají tam kde mají vznikat a ti kdož na ně upozorňují jsou ignorováni nebo vysmíváni, to snad nikoho nemůže překvapit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:47:36 18. 09. 2011
default.png
Omluva severočeskému krajskému řediteli:

Jeden z managerů na idnes tvrdí, (jsem líný hledat jak se jmenuje) že od roku 2005 tuším soustavně upozorňuje a to se stále větší naléhavostí na problémy svého regionu, které ted tak jak on předpovídal, vypukly. Tomuto četníkovi se, v případě že to tak skutečně je jak říká, hluboce omlouvám za svoje slova o tom, že verbež nahoře s tím nic nedělá a jeho ze skupiny verbeže okamžitě vyjímám. A přimlouvám se za to, aby dostal sto táců odměny při nejbližším termínu, protože takto soustavně otravovat u tak svinské firmy jako je PČR chce sákra odvahu, chuť něco dělat, zájem... To není manager, ale četník. Jen více takových.

Druhá stránka věci ale je marnost: jasně že třeba fakt někam píše, ale na těch nepřeberných stupních řízení se to někde ztratí, nikdo za nic neodpovídá, znovu a znovu se opakuju: policie je takto nereformovatelná. Tihle darmožrouti musí pryč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:42:42 18. 09. 2011
default.png
Já mám lepší návrh (skoro teda): zablokovat každý nick, který bude na toho tzv. antifašouna reagovat!!!!

Ale dost o Denverovi.

V některém městě došlo na setkání občanů s místní samosprávou a kdo si myslíte, že tam chyběl? Přesně jak policie koná celá desetiletí, tak se k lidem chová. Má svoje čárky, má svoje splněno, kašleme na vás.
Přitom právě tam by naši (vaši) neschopní manageři mohli říct lidem a dostalo by se to i ven: po policii se dvacet let soustavně šlape, jsme tady za škodnou, neustále se nám snižuje rozpočet, chlapům na ulici platy, ti odcházejí, máte policii takovou, jakou ji prostě chcete. Máme dvě třetiny darmožroutů, které musíme my dole živit děláním čárek, co s nějakou ochranou daňových poplatníků nemají ale zbla společného. Co po nás chcete?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 22:57:46 17. 09. 2011
martoo.jpg
KAREL-150 [2011-09-17 19:24:28]:
Pokud vznikne nějaká názorová rozepře, jedná se o zdravý motor diskuze, pokud je podložena slušností a fakty. Pokud se názorová rozepře dostane do osobní roviny, kdy si jednotliví přispěvatelé jenom nadávají, pak by se tyto příspěvky měly bez pardonu mazat, ne-li, jak jsem již psal, celá diskuze.

Ani si nedokážeš představit, jak rád se s někým názorově přu, pokud vím, že je to z obou stran na slušné úrovni, podloženo racionalitou a znalostmi. Pak se řeší v podstatě úhel pohledu, vkusu, zkušeností atd. Pokud se člověk splete, napíše pardon kluci, pokud ví, že má pravdu, napíše jak se uvedené dozvěděl a pak se dojede k vzájemnému pochopení. To bych pak mohl u počítače sedět hodiny a těším se na odpověď. Bohužel takových diskuzí se moc neodehrává.

LIMITUS [2011-09-17 11:10:27]:
Do off topic se dostane každý z nás, v téhle diskuzi jsem nebyl zatím v něčem jiném:o)

Blokace denvera nemá žádný význam. Přiznám, že jsem se při rozhodování o jeho vyřazení spletl, jelikož jsem vycházel z předpokladu, že to bez něj bude lepší, ale není. Je to pořád stejné, ale tentokrát si žerou jiní. Denver není problém, problém je právě ve vzájemném urážení, kterého byl sice častý adresát i příčina, ale jak je v současnosti možné vidět, ne jediná. Hlavní příčina je v neukočírování diskuze, která vůbec tyto výlevy dovolí.

Pokud se fórum jmenuje policista.cz, diskuze by měly být na úrovni. Ne že pak se na tyto stránky dostane veřejnost a nevěří svým očím.

DUSAN [2011-09-17 20:28:24]:

Dobrý večer,
neblokujte žádnou IP adresu ani konkrétní nicky. Stačí když budete rozdělovat příspěvky do off topic, tím že se skryje jejich obsah a ty urážlivé budete okamžitě mazat s tím, že dotyčný bude následně důrazně upozorněn. Toto moderování by bohatě stačilo.

Blokace nicku nemá smysl, založí si nový nick a nebude to denver, ale denver1, denver2 atd.

Blokace IP adresy nese ta rizika, o kterých píšete.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 21:10:19 17. 09. 2011
Karel.150.jpg
DUSAN [2011-09-17 20:28:24]: Řešením je vlastní ukázněnost a věcná argumentace. Pokud Denver něco napíše, tak máme možnost:
-to ignorovat
-k tomuto věcně argumentovat, přičemž věcná argumentace neznamená jen předložení svého pohledu a urážení odlišného názoru, věcná argumentace znamená sdělit proč se druhý mýlí a proč se domníváte, že je Váš názor správný, ale většina lidí zde na fóru se řídí prvním případem tedy "já mám pravdu ty jsi d*bil"

Problematiky kolem IP adres jsem si vědom. Zpravidla lze blokovat nejméně 254 IP najednou. Jenže poskytovatelé mají zpravidla přiděleny daleko širší pole IP adres a pak lze poskytovatele také žádat o jinou IP. Ale i kdyby bylo zjištěno, že Denver je jediným uživatelem daného poskytovatele, tak ban by znemožnil všem budoucím uživatelům daného poskytovatele účastnit se diskusí na tomto serveru. Tudíž diskriminačně neřešitelný problém.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 20:28:24 17. 09. 2011
default.png
Omanb, martoo a další:
Dobrý večer,
sice to může zdánlivě vypadat jednoduše, ale dle informaci našeho webmastera (a konzultaci s dalšími IT odborníky) by zablokovaní IP adresy:
a) nemuselo fungovat na konkrétního delikventa
b) by mohlo zablokovat i jiné uživatele.

Coby v celku laik jsem byl vyrozuměn, že v některých (dost častých) případech připojení k internetu poskytuje IP adresu připojovatel a to jednu z vícero, které užívá (tzv. plovoucí IP) a tedy zablokováním jedné IP by se nemuselo vůbec nic řešit, neboť při příštím připojení by delikvent dostal novou IP a byl by opět na scéně. Stejně tak hrozí možnost, že by zablokováním jedné IP adresy, kterou užívá určitý poskytovatel, by člověk mohl bezděky zablokovat i jiné uživatele, kteří využívají stejné připojení (to hrozí zejména u firem, úřadů - my bychom zablokovali jejich IP a kolegové ze sousední kanceláře by to odnesli zcela nevinně). Takže bohužel oblíbené úsloví "zablokovat IP" má své podstatné nedostatky.

Pokud jde o moderátory diskusí, opět jsou zde opět nejméně dva slušné háčky. Vyžádalo by si to značnou technickou rekonstrukci, na kterou nyní jaksi nemáme až tolik kapacity. Druhý problém je personální. Kdo by to reálně dělal, naše kapacity jsou relativně omezené. Se čtenáři je, obávám se, také několik problémů, včetně toho, že pravděpodobně málokdo (i z těch nejčastějších účastníků) je vzhledem k pracovnímu zařazení u počítače zcela pravidelně.

Takže jak vidíte, ono to vypadá na první pohled jednoduše, ale má to svá, nemalá, úskalí, byť samozřejmě řešení hledáme.

Zdraví
Dušan Stuchlík


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:49:52 17. 09. 2011
Andras.jpg
MERLIN [2011-09-17 19:23:37]:

Já bych se moc dobře necítil. Ale rozkazy se plnit musí. Nesplnění rozkazu v takové situaci by bylo trestným činem, a já pochybuji, že by se někdo až takto obětoval....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:24:28 17. 09. 2011
Karel.150.jpg
OMANB [2011-09-16 23:01:07]: Netušil jsem, že se redakce žádá cestou off topic příspěvku v lec které diskusi..:-)

MARTOO [2011-09-17 09:56:22]: Já si myslím, že rušení diskusí při napadáních není řešením. Protože je tu mnoho uživatelů, kteří by zde zrušili všechny diskuse ihned jakmile by se setkali s trochu odlišným názorem.

LIMITUS [2011-09-17 11:10:27]: Denver zde má své obecenstvo. Jinak co navrhuješ dělat jinak? Jak by jsi se choval jako Rom vychovany v Romské rodině na ubytovně na dávkách? Ukázal by jsi všem ostatním Romum zač je toho loket a jak je to správně? Závislost na komunitě může být mnohdy daleko vyšší než závislost na drogách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MERLIN 19:23:37 17. 09. 2011
default.png
Zajímalo by mě, co cítí policisti ve Varnsdorfu, když musí jít proti slušným lidem a chránit verbež. Já vím, že jen plní rozkazy, ale ty plnili i dozorci z koncentráků a nic jim to po válce nebylo platný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 11:10:27 17. 09. 2011
default.png
MARTOO [2011-09-17 09:56:22]: Omyl, zablokování Denvera navždy je řešení. Moc sem nepřispívám, jsem spíš čtenář, ale on je taky off-topic a off-topic a Denver byl totální ničitel diskuzí. Pro mě je rozhodně lepší, když se diskuze stočí někam jinam i s pár nadávkama, než když celý vlákno zabírá jeden úchyl s kapslůkem, co tu tapetuje ty samý chujoviny pořád dokola už asi rok. Kdybych mohl, tak taky hlasuju pro vyřazení.

Jinak k tématu - viděl jsem pár videí a občas fakt nechápu, proč tam PPJ nahání nějaký paní kolem padesátky na kolech s obuškama, policajti v civilu, dva vrtulníky a Kubice pak řekne, že se vlastně nic neděje, že jen přijelo pár chuligánů vyřádit. Je jasný, že policie tu má jen pro média hasit neschopnost udržet pořádek normálním způsobem a podle toho, jak se všude snižujou tabulkový místa, aby se zakryl fakt, že je všude totální podstav a zbytek už různé případy jen eviduje, aby se neřeklo, že policie nepracuje a na ministerstvu mohli dělat tabulky a grafy v excelu a prezentace v powerpointu, protože se u nich dobře svačí.

Vinu samozřejmě nesou i politici, kteří řeší pro stát tak zásadní věci, co kdo komu napsal na FCB a mezitím nám tu přerostla přes hlavu problematika lidí, co vydělávají na chudejch skupinách obyvatelstva, ať už jsou to realitky, ubytovny, lichváři, provozovatelé automatů nebo lidskoprávní příživníci. Včera jsem zase slyšel, jak se pro Varnsdorf připravuje nějakej projekt, kde se angažuje zase asi pět lidskoprávních neziskovek placených státem, které budou starostům za moje daně radit, jak začleňovat "sociálně nepřizpůsobivé" do společnosti. Chápu, že každej se nějak musí živit, ale tohle je výsměch daňovýmu poplatníkovi. A to myslim jak ty policejní manévry, tak tady rádobyřešitele problémů z neziskovek.

Bohužel, jak tu už někdo správně napsal, stačí ještě pár takových akcí a policie, narozdíl od neziskovek, bude finančně tak vyčerpaná, že poslanci budou muset zvýšit počet hodin do zelených na 300 a až se tenhle problém objeví na vícero místech republiky, tak se bude dělat za chleba a vodu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio