Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Sluknov.. Varnsdorf a tak dal..

Tak co treba debatu otevrit timhle citatem: "Pokud policie okamžitě nezačne řešit skutečnou příčinu šluknovské krize místo pouhého potlačování následků, můžeme se dočkat ..." ktery pochazi z clanku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-pocit-nebezpeci-df6-/p_spolecnost.asp?c=A110911_234843_p_spolecnost_wag
HONZAD :: Datum založení: 13. 09. 2011 :: celkem 114 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 22:48:09 18. 09. 2011
honzad..jpg
prilis mnoha slovy rikas veci, ktere by sly rikat strucne.

No, ale vratme se k temtu. formulace "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce." jinymi slovy rika, ze socialni situace je zasadni pro to, jak velke mnozstvi lidi je nachylne ke zlocinu. Jenze tohle neni zadna pravda. Z teto logiky by totiz muselo nutne plynout, ze cim se ma clovek (skupina osob) lepe (je v lpsi socialni situaci), tim mene je nachylny(a) k zavadovemu jednani. A vezmem-li to jste dal, melo by to znamenat, ze "cim socialne lepe situovany(tedy cim bohatsi) tim mene zlocinu" a v dusledku by melo platit to, ze "ti nejbohatsi se zavadovho jednani nedopoustji" (nebot jejich socilni situace je vyborna). Jenze nic takoveho rozhodne neplati.

tyhle blaboly o socialni situaci a korelaci se zavadovym jednanim ostatne uz pred deseti lety rozmetaly vyzkumy z Izraele. tehdy svetova levice tvrdila, ze fenomen sebevrazdnych atentatniku behem intifady ma svuj koren v neutesene socialni situaci Palestincu a z sebevrazdnymi atentatniky se stavaji chudi palstinci v zoufalstvi ze ve bidy.. jenze ukazalo se, ze socialni statut nemel na to, kdo se stane sahidem naprosto zadny vliv a slo casto o lidi z velmi dobre situovanych rodin.

takze znova opakuji, veta: "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce." je blabol bez opory v realite (a jako vytrzeny z argumentace evropske levice poloviny 90-let)


Jo, kamarade, kdyby pan brigdni gneral, JUDr. prohlasil: "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá výchova," tak proti tomu bych ani neceknul. Jenze tohle on nerekl, neb (viz i jeho dalsi prohlseni v interwiev) on je zjevne klasickou ukazkou alibistickeho policejniho byrokrata levicoveho strihu.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:17:08 18. 09. 2011
Karel.150.jpg
HONZAD [2011-09-18 21:51:01]: Tak evidentně neznáš význam slova loajalita. To, že neumíš diakritiku v psaní na PC jsem si všiml, ale loyalita je taky perlička..;-)

Víš myslím, že máš problém pochopit kontext psané informace, takže zkopíruji jeho celé znění:
"Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce."

Mluvíme-li tedy o prevenci a chcemeli lidi nazývat nekompetentní, tak si také musíme být vědomi o čem hovoří. Tedy pochopil jsem, že nemáš tušení co obnáší sociální práce a následně tedy nemůžeš příjmout dané asociace. Ale máme svobodu slova, tak klidně vykřikuj, že je nekompetentní a klidně tady křič ať on dělá tu sociální práci. Zamysli se trošku nad sebou.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:51:01 18. 09. 2011
honzad..jpg
Karle! To je slovo chlapa! Takovy projev loyality! To se hned krajskymu sefovi, tedy pardon: brig. gen. JUDr. Jirimu Voralkovi spi klidneji, kdyz za nim stojis!! :-):-):-)

Hele a tak me napada: jak on tvrdi, ze v boji proti kriminalite je nedjulzitejsi ta socialni prace (kdeze policie), tak jak jiste bude sestavovat nejaky team pro socialni praci, nechces se do nej prihlasit? by ses mu tam hodil ! Byt tebou psolam obratem svoje CV na KŘP Usteckého kraje ! ty bys to totiz urcite v tom Varnsdorfu rozsvitil!! :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 20:20:32 18. 09. 2011
Karel.150.jpg
Já souhlasím s hammerem a také plně souhlasím s vyjádřením Severočeského policejního ředitele Jiřího Vorálka:
http://zpravy.idnes.cz/nadrizenym-jsme-psali-ze-to-tady-bouchne-rika-policejni-reditel-psv...

HONZAD [2011-09-18 14:03:39]: To, že něčemu nerozumíš nemusí hned znamenat, že je ten druhý nekompetentní. Začínám chápat to tvé EGO a divím se, že ti ta velká hlava nezlomí krk..;-)


ANDRAS [2011-09-18 15:16:59]: Každá hlídka svou ulici? To myslíš vážně?:-o Dal jsi si tu práci a spočítal množství hlídek kolik by jich bylo třeba?;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:11:24 18. 09. 2011
honzad..jpg
andras: nestav se to tak casto, ale v podstate si myslim, ze mas v tom co pises naprostou pravdu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ANDRAS 15:16:59 18. 09. 2011
Andras.jpg
HONZAD [2011-09-18 14:03:39]:

Inu, tak já jsem také docela tak nepochopil, "co tím chtěl básník říci." Já osobně si třeba myslím, že pokud se "nezvladatelná kriminalita" řešila například přístupem každá hlídka má svou ulici, šlo by podle mého názoru pouliční kriminalitu a narušování veřejného pořádku téměř eliminovat. Eliminovat samozřejmě dočasně, do té doby, než hlavy k tomu pověřené by byly schopny najít nějaké řešení s dlouhodobým výhledem a začly ho aplikovat.

Tyto hlídky by bylo možné sestavit buď z lokálních pořádkových jednotek, nebo posil. A pokud by policie neměla kapacity, potom je tu ještě celní správa, nebo jako nejkrajnější řešení i armáda. Koneckonců, mohli bychom se inspirovat i Itálií, kdy od roku 2008 je nasazeno 3000 vojáků pro vykonávání hlídkové činnosti a udržování veřejného pořádku, vyzbrojeni povětšinou pouze pistolí, kdy důvodem pro nasazení armády byl nárůst trestné činnosti imigrantů, převážně z Rumunska. Tedy něco jako u nás, když problém často sestává mimo jiné i z přistěhování celých rodin slovenských romů do problémových lokalit.

Další z možných řešení, by bylo možné opět po vzoru některých států, zavést možnost trestání přestupků i umístěním do vězení (např. ve finsku se přestupky proti veřejnému pořádku trestají 20-50 Eury, porpřípadě odnětím či zničením věci, nebo za některé přestupky poslat pachatele do vězení na 6 měsíců až 2 roky). Nebo také zřízení něčeho podobného, jako dřívé zavrhovaných lidových milicí či pomocné stráži VB - například v Irsku dobře fungující civilní gardy (garda reserve), v nizozemsku civilní městké hlídky, nebo policejní dobrovolníci, nebo ve spojeném království VB tzv. special police constable (obdoba policejní dobrovolníků) či police community support officer.

Tedy řešení je mnoho, a já osobně si nemyslím, že zřízení další pořádkové jednotky, která nejspíše bude složena z policistů obvodních oddělení, kteří jsou už tak maximálně vytíženi či spíše přetíženi, je řešením. V první řadě ale musí být zajištěna bezpečnost občanů, jejich zdraví, životů a majetku a to jakýmikoliv prostředky a situaci dočasně zakonzervovat. Potom jsou na řadě politici a řešení po stránce sociální atd.

Na závěr dodám, že v kontextu s posledními událostmi se nelze divit v tak nízkou důvěru veřejnosti v českou policii, oproti průměru EU, kdy důvěra v policii se pohybuje okolo 65%, v severských zemí dokonce okolo 80%. Důvěra v českou policii je na základě tiskové informace SIV ze dne 27. 6. 2011 pouhých 51% A já dle reakcí mých známých, okolí a občanů odhaduji, že nyní důvěra bude jistě pod 50%. To je podle mého katastrofální výsledek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HONZAD 14:03:39 18. 09. 2011
honzad..jpg
Zadam redaklci, aby smazala muj predchozi prispevek, nebot jsem e neubranil a uklouzlo mi tam slovo, ktere je mozne povazovat za nadavku. proto posilam tent prispevek, ktery jiz nic takoveho neobsahuje! :-)

hammere ja to taky cetl, rikal to krajsky sef Voralek. Ale z toho jeho rozhovoru cisi alibismus a fejk na kazdym kroku..

Na otazku, co rikal na vetu sveho namestka v predchozim rozhovoru (Kdyz se kaci les, litaji trisky).. tak pan krajsky sef tvrdi "Ja ani nevim, jestli to rekl" .. hih, dovedes si to predstavit? Za tehle situace, jeho namestek poskytne rozhovor oni ho pak jako ani nectou a neanalyzujou? On se svyho zastupce jako ani nezeptal : "Hele franto to si fakt rekl" ??? Tomu prece sam neveris.. To je lez jako prase.. (nebo se bal rici "pan namestk tohle nerekl, vy jste mu to vlozili do ust?)

Dalsi z mnoha perlicek tam je, kdyz krajsky sef se najednou schovava za socialku a navladny spolky, kdy rika: "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce." .. co to je z blabol?? takze za kriminlaitu ( a jeji prevenci) vlastn eani tak nezodpovida policie, ale socialni prace?? Vis co ten pááán v dusledku rika?? Rika vlastne: My s kriminlaitou vlastne toho moc nenadelame, lepsim lekem je socilani prace. Takze z toho plyne: nechcte-li kriminalitu a mate omzeny balik penez, lepsi (a ucelnejsi) je invstovat do socialní prace nez do prace policejni! ... to ja fakt dobry

pak pokracuje vetou: Tradičně dokonalý sociální systém mají ve Skandinávii," No, pan Voracek dost zaspal!! Timhl argumentoavala eurolevice tak v 90 letech!! ted uz si to s ohledem na situaci na severu ani oni moc nelajznou!!! ve skandinavii maji (treba Svedsko) v dusledku te "socialni prace" ctvrte, kam svedska holka sama nesmi, v nejvetsich svedkych mestech maji neustale na spadnuti nepokoje s araby ( viz Malmoo) a kdyz se tam hral pred cca rokem Davis Cup s Izrelem, tak se hral TENIS ze zavrenymi dvermi nebot slovy politicko-korektniho slovniku nasich novin "Svedska policie nebyla schopna zajistit bezpecnost utkani pred anti-izraeslkymi radikaly" (cti araby)!!
Tak tohle je ten smer "socialni prace" kam dospela Skandinavie a ktery chce pn Vorac nasledovat jo? Ten chlap je uplne nekompetentni FUNKCIONAR nebo eurolevicak telem i dusi, takova obdoba denvera v policejni uniforme. nebo oboje.

cely ten jeho uzasny rozhovor je tady: http://zpravy.idnes.cz/nadrizenym-jsme-psali-ze-to-tady-bouchne-rika-policejni-reditel-psv...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:57:48 18. 09. 2011
offtopic - kliknutím zobrazit
honzad..jpg
hammere ja to taky cetl, rikal to krajsky sef Voralek. Ale z toho jeho rozhovoru cisi alibismus fejk na kazdym kroku..

Na otazku, co rikal na vetu sveho namestka v predchozim rozhovoru (Kdyz se kaci ls, litaji trisky).. tak pan krajsky sef tvrdi "Ja ani nevim, jetsli to rekl" .. hih, dovedes si to predstavit? Za tehle situace, jeho namestek poskytne rozhovor oni ho pak jako ani nectou a neanalyzujou? On se svyho zstupce jako ani nezeptal : "Hele franto to si fakt rekl" ??? Tomu prece sam neveris.. To je lez jako prase.. (nebo se bal rici "pan namestk tohle nerekl, vy jste mu to vlozili do ust?)

Dalsi z mnoha perlicek tam je, kdyz krajsky sef se najednou chovava za socialku a navladny spolky, kdy rika: "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce." .. co to je z blabol?? takze za kriminlaitu ( a jeji prevenci) vlastn eani tak nezodpovida policie, ale socialni prace?? Vis co ten kaspar v dusledku rika?? Rika vlastne: My s kriminlaitou vlastne toho moc nenadelame, lepsim lekem je socilani prace. Takze z toho plyne: nechcte-li kriminalitu a mate omzeny balik penez, lepsi (a ucelnejsi) je invstovat do socialní prace nez do prace policejni! ... to ja fakt dobry

pak pokracuje vetou: Tradičně dokonalý sociální systém mají ve Skandinávii," No, pan Voracek dost zaspal!! Timhl arguemntoaval Eurolvic tak v 90 letech!! ted uz si to s ohledem na situaci na severu ani oni moc nelajznou!!! ve skandinavii maji (treba Svedsko) v dusledku te "socialni prace" ctvrte, kam svedska holka sama nesmi, v nejvetsich svedkych mestech maji nesutale na spadnuti nepokoje s araby ( viz Malmoo) a kdyz se tam hral pred cca rokem Davis Cup s Izrelem, tak se hral TENIS ze zavrenymi dvermi nebot slovy politicko-korektniho slovniku nich novin "Svedska policie nebyla schopna zajistit bezpecnost utkani pred anti-izraeslkymi radikaly" (cti araby)!!
Tak tohle je ten smer "socilni prace" kam dospela Skandinavie a ktery chce pn Vorac nasledovat jo? Ten chlap j euplne nkompetentni idiot nebo eurolevicak telem i dusi, takova obdoba denvera v policejni uniforme...

cely ten jeho uzasny rozhovor je tady: http://zpravy.idnes.cz/nadrizenym-jsme-psali-ze-to-tady-bouchne-rika-policejni-reditel-psv...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 10:20:06 18. 09. 2011
Karel.150.jpg
Tohle bylo ještě celkem "nevinné", ale leckdo si za podobné podněcování v různých kauzách nechá náležitě zaplatit a mediální pozorovatelé se utvrzují ve svých doměnkách a ztrácí tak jakoukoli schopnost o čemkoli pochybovat:

http://usti.idnes.cz/muz-policii-rekl-ze-ho-ve-varnsdorfu-okradli-romove-vse-si-vymyslel-1...

HAMMER [2011-09-18 07:47:36]: Nemáš odkaz na ten článek? To, že je Policie politicky manipulovatelná a problémy vznikají tam kde mají vznikat a ti kdož na ně upozorňují jsou ignorováni nebo vysmíváni, to snad nikoho nemůže překvapit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:47:36 18. 09. 2011
default.png
Omluva severočeskému krajskému řediteli:

Jeden z managerů na idnes tvrdí, (jsem líný hledat jak se jmenuje) že od roku 2005 tuším soustavně upozorňuje a to se stále větší naléhavostí na problémy svého regionu, které ted tak jak on předpovídal, vypukly. Tomuto četníkovi se, v případě že to tak skutečně je jak říká, hluboce omlouvám za svoje slova o tom, že verbež nahoře s tím nic nedělá a jeho ze skupiny verbeže okamžitě vyjímám. A přimlouvám se za to, aby dostal sto táců odměny při nejbližším termínu, protože takto soustavně otravovat u tak svinské firmy jako je PČR chce sákra odvahu, chuť něco dělat, zájem... To není manager, ale četník. Jen více takových.

Druhá stránka věci ale je marnost: jasně že třeba fakt někam píše, ale na těch nepřeberných stupních řízení se to někde ztratí, nikdo za nic neodpovídá, znovu a znovu se opakuju: policie je takto nereformovatelná. Tihle darmožrouti musí pryč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio