Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Sluknov.. Varnsdorf a tak dal..

Tak co treba debatu otevrit timhle citatem: "Pokud policie okamžitě nezačne řešit skutečnou příčinu šluknovské krize místo pouhého potlačování následků, můžeme se dočkat ..." ktery pochazi z clanku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-pocit-nebezpeci-df6-/p_spolecnost.asp?c=A110911_234843_p_spolecnost_wag
HONZAD :: Datum založení: 13. 09. 2011 :: celkem 114 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 16:54:56 19. 09. 2011
dax.jpg
HAMMER [2011-09-19 15:52:34]:
Hammere, at se ti to líbí nebo ne, KIMIC má bohužel pravdu. A vem na to jed, že bude ještě hůř. Ten současný zázrak má totiž slušně našlápnuto do pekla... obecně vzato ,ve stresu, nespravedlnosti a nejistotě se dlouhodobě prostě žít nedá....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:52:34 19. 09. 2011
default.png
KIMIC [2011-09-19 08:36:43]: Ale kdeže, že ještě někdo má dluhy atd neznamená, že půjde rovnou krást. To není tak jednoduché jako hop na krávu a je tele. Krást není prostě jen o tom něco vzít. Proč nekradeš ty? Proč nejdeš a neuděláš "ranu" do Jednoty nebo do elektroniky? Protože máš kdesi v mozku zakódováno, že se to nesmí. Tak to nefunguje, nesnaž se to takto zjednodušovat. Jsou jistě případy, kdy někdo krade nebo loupí ze zoufalství, jak to zveřejní média, ale když jsi byl u toho případu víš, že ten človíček už toho má v SOV tolik, že je to hanba i číst.
Že půjde dělat melouchy je jiná věc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KIMIC 08:36:43 19. 09. 2011
default.png
spousta lidí díky krizi a pak následným úsporám přišla o práci, aby se udrželi tak dluží kde můžou, přijde pár exekucí kde ze stokorun exekutoři chtějí desetitisíce a už se z toho nevyhrabou a tak je pro ně jediná možnost krást, makat na černo nebo další kolotoč lichvářů
viz třeba dnešní článek http://www.novinky.cz/domaci/244983-ve-trinacti-dostal-prvni-pokutu-za-jizdu-nacerno-ted-d...

takoví lidé už nikdy dělat nebudou, něco jako osobní bankrot v ČR neexistuje (zaplatit 70% dlužné částky není bankrot) a pro ty lidi prostě bude výhodnější urvat kde se dá co se dá, občas jdou sedět a jedou dál. Pokud nevzniknou lepší podmínky jak dostat lidi z ulic zpátky do společnosti tak těch míst, kde se lidé večer bojí ven na ulici bude víc.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:07:03 19. 09. 2011
default.png
Tak řešení bezpečnostní situace v konkrétních místech je vždy přímo úměrné tomu, jak policie dokáže lidi přimět ke spolupráci - "nasrat" je. Dobře "nasraný" člověk totiž má motiv - neutěšenou bezpečnostní situaci nebo prostě zlost na poberty, no a pak už stačí mu jen říct co má dělat, čeho si všímat, kdy volat a kam volat...
Lidi nesmí mít pocit, že jsou doma v bezpečí a že se v jejich okolí nic neděje, jakýžto pocit díky neinformovanosti ze strany policie skutečně reálně mají. Tohle jim jako územář musíte zbořit. Pak začnete cítit podporu.
Lidi mají oči a uši a vidí všecko. Vždycky jsem našel svědky, jen to různě dlouho trvalo. Trvá to tři roky než si lidi vycvičíte a musíte to dělat hromadně: např. kabelovka v místním vysílání, farář, vývěsky v obchodech, besedy s důchodci a spolupráce s jejich klubem, (oni vám ty ulice pohlídají) spolupráce s pošťačkama, besedy v hodinách občanské výchovy v ZŠ, kontroly sběren a zastaváren dnes a denně.... Mluvit s lidma jednotlivě k ničemu nevede. Vytvořte si systém, bude to pracné a musíte u toho moc myslet, ale pak vám systém bude makat sám. Lidi se k vám budou hlásit sami.
Pak z vás budou mít drbani lufty, nebudou chápat jak to všecko víte. A vy jim to musíte říct: říkají mě to lidi, vidí tě, sereš jich, tady máš po ptákách!
Jo, nenese to viditelné čárky, počet čórek klesne tak, že vám nadřízení začnou vykládat, že se vám v rajónu sníží stavy, protože se tam nic neděje, znám to osobně. Jenže bojujte s kretény nad sebou. Na to už nemáte, zbývá dělat si svoje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 23:35:51 18. 09. 2011
Andras.jpg
REPLY:KAREL-150:50070-1:2011-09-18 20:20:3

Karle, když to jde v jiných zemích, nevidím důvod, proč by to nemohlo jít zde. Jeden mě napadá. Pačešství. A zase tolik moc by.jich potřeba nebylo. Jedná se o několik málo lokalit. Jak jinak nejrychleji by jsi "bezpečí" občanům zajistil ty?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HONZAD 22:48:09 18. 09. 2011
honzad..jpg
prilis mnoha slovy rikas veci, ktere by sly rikat strucne.

No, ale vratme se k temtu. formulace "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce." jinymi slovy rika, ze socialni situace je zasadni pro to, jak velke mnozstvi lidi je nachylne ke zlocinu. Jenze tohle neni zadna pravda. Z teto logiky by totiz muselo nutne plynout, ze cim se ma clovek (skupina osob) lepe (je v lpsi socialni situaci), tim mene je nachylny(a) k zavadovemu jednani. A vezmem-li to jste dal, melo by to znamenat, ze "cim socialne lepe situovany(tedy cim bohatsi) tim mene zlocinu" a v dusledku by melo platit to, ze "ti nejbohatsi se zavadovho jednani nedopoustji" (nebot jejich socilni situace je vyborna). Jenze nic takoveho rozhodne neplati.

tyhle blaboly o socialni situaci a korelaci se zavadovym jednanim ostatne uz pred deseti lety rozmetaly vyzkumy z Izraele. tehdy svetova levice tvrdila, ze fenomen sebevrazdnych atentatniku behem intifady ma svuj koren v neutesene socialni situaci Palestincu a z sebevrazdnymi atentatniky se stavaji chudi palstinci v zoufalstvi ze ve bidy.. jenze ukazalo se, ze socialni statut nemel na to, kdo se stane sahidem naprosto zadny vliv a slo casto o lidi z velmi dobre situovanych rodin.

takze znova opakuji, veta: "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce." je blabol bez opory v realite (a jako vytrzeny z argumentace evropske levice poloviny 90-let)


Jo, kamarade, kdyby pan brigdni gneral, JUDr. prohlasil: "Nejlepší prevencí kriminality je dobrá výchova," tak proti tomu bych ani neceknul. Jenze tohle on nerekl, neb (viz i jeho dalsi prohlseni v interwiev) on je zjevne klasickou ukazkou alibistickeho policejniho byrokrata levicoveho strihu.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:17:08 18. 09. 2011
Karel.150.jpg
HONZAD [2011-09-18 21:51:01]: Tak evidentně neznáš význam slova loajalita. To, že neumíš diakritiku v psaní na PC jsem si všiml, ale loyalita je taky perlička..;-)

Víš myslím, že máš problém pochopit kontext psané informace, takže zkopíruji jeho celé znění:
"Nejlepší prevencí kriminality je dobrá sociální práce."

Mluvíme-li tedy o prevenci a chcemeli lidi nazývat nekompetentní, tak si také musíme být vědomi o čem hovoří. Tedy pochopil jsem, že nemáš tušení co obnáší sociální práce a následně tedy nemůžeš příjmout dané asociace. Ale máme svobodu slova, tak klidně vykřikuj, že je nekompetentní a klidně tady křič ať on dělá tu sociální práci. Zamysli se trošku nad sebou.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:51:01 18. 09. 2011
honzad..jpg
Karle! To je slovo chlapa! Takovy projev loyality! To se hned krajskymu sefovi, tedy pardon: brig. gen. JUDr. Jirimu Voralkovi spi klidneji, kdyz za nim stojis!! :-):-):-)

Hele a tak me napada: jak on tvrdi, ze v boji proti kriminalite je nedjulzitejsi ta socialni prace (kdeze policie), tak jak jiste bude sestavovat nejaky team pro socialni praci, nechces se do nej prihlasit? by ses mu tam hodil ! Byt tebou psolam obratem svoje CV na KŘP Usteckého kraje ! ty bys to totiz urcite v tom Varnsdorfu rozsvitil!! :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 20:20:32 18. 09. 2011
Karel.150.jpg
Já souhlasím s hammerem a také plně souhlasím s vyjádřením Severočeského policejního ředitele Jiřího Vorálka:
http://zpravy.idnes.cz/nadrizenym-jsme-psali-ze-to-tady-bouchne-rika-policejni-reditel-psv...

HONZAD [2011-09-18 14:03:39]: To, že něčemu nerozumíš nemusí hned znamenat, že je ten druhý nekompetentní. Začínám chápat to tvé EGO a divím se, že ti ta velká hlava nezlomí krk..;-)


ANDRAS [2011-09-18 15:16:59]: Každá hlídka svou ulici? To myslíš vážně?:-o Dal jsi si tu práci a spočítal množství hlídek kolik by jich bylo třeba?;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:11:24 18. 09. 2011
honzad..jpg
andras: nestav se to tak casto, ale v podstate si myslim, ze mas v tom co pises naprostou pravdu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio