Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Evropa a community policing

Foto: P-CZ

V posledním zářijovém týdnu se v lotyšské Rize konal mezinárodní seminář pod hlavičkou CEPOL – Evropské policejní akademie - na v Česku oblíbené téma 'community policing'. Byli jsme tam a dozvěděli se, co se v této oblasti děje v řadě evropských zemí. V článku se podrobně věnujeme zkušenostem z Finska, Česka a Holandska. Nejdřív ale stručná rekapitulace...

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 06. 10. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:47:15 07. 10. 2011
default.png
No ty vado, samé "nové" věci.
Ty Brňáci museli zapojit samotné seniory proto, že chování velké části jejich policistů nejde odlišit od chování honících psů a neumí ani pozdravit.
Výsledek je údajně jen snížení nápadu tč na seniorech? Já jsem si osamnělé důchodce vyhledal přes pošťačky, svolal jsem si je do klubu důchodců, nastínil o co jde, řekl jim, že jejich stěžejní problém je, jakmile otevřou dveře - všechno je v kélu - no a už to jelo. Pak taky pan farář zcela přehodnotil svoje kázání - a toho poslechnou věřící důchodci na slovo!
Ještě nejméně tři roky poté, co jsem tam nebyl nebyl v mém rajónu zaznamenán jediný případ okradení osaměle žijícího důchodce a lidi policajty volali na kdejakého domovního prodejce. Šlo to rychle a skoro samo.
Tento problém se dá vyřešit tak, že nápad této tč zmizí, ne že se sníží. Ono se to musí dotáhnout do konce, ne nějak aby to někomu nevadilo začít a všude se s tím chlubit, že to nefachá jak má. Ale to by museli územáři zvednout svoje prdele a začít nad svojí prací myslet. A hlavně hodit svoji kariéru za hlavu, protože nebudou mít žádné čárky, ani ten nápad v rajónu ne. Vím o čem mluvím. Fakt si tímhle postupem totálně naděláte do vlastního hnízda. Ale funguje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio