Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Budoucnost policejní práce aneb dá se kriminalita předpovídat? (REDAKCE)

Budoucnost policejní práce aneb dá se kriminalita předpovídat?
Predictive policing v akci
Foto: PopSci

Už nyní je jasné, ač si to stávající špičky české policie mnohdy nechtějí připustit, že je konec době, kdy v boji s kriminalitou bez rozmyslu "...policie zaplavila ulice a doufala, že bude mít kliku." Trendy policejní práce posledních 20 let staví do popředí INFORMACE a jejich ANALÝZU.

Autor: Ondřej Skalník
Publikováno: 28. 11. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:40:02 29. 11. 2011
Lukas Heinz.jpg
X-SAT [2011-11-29 18:58:10]:

Promiň trošku se tu promítla má frustrace a předsudky vůči analytickým funkcím. Zatím jsem poznal několik analytiků a byli to pouze odložení neschopní lidé s vysokými platy. Ale to samozřejmě neznamená, že analýzy nejsou u Policie ČR potřeba a že nejsou analytické funkce kde se maká i za ty, kteří si tak jen pracovně říkají. Jen je ten pojem u naší firmy dost zprofanovaný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CIVIL 21:21:15 29. 11. 2011
default.png
No to mi připomíná dnešní analýzu vTV ,že PC mají a na něm pracují více bohatí a vysokoškoláci a pokud je to tak přesné jako předpovědí počasí v naších televizích ,tak Bože ochraňuj nás od zlého.Senioři ,že spíš né,tak mne zajímá koho se ptají,když se kouknete na seznamky a Fecebook tak je tam někdy více senioru nežli mádeže,tak by tohle bral opravdu jen okrajově a stím,že to zase bude humbuk,jak se někdo napakuje .Příklad analýza vypočte ,že se mládeš nezůčastní protestu ,proto ,že se ptali v Praze a tam jak víme mají lidé dost práce a tak proč by šli do ulic ,ale zapomínají,že se zapoměli zeptat někde jinde a že lidé žijí i mimo Prahu?!Nikdy nemůže člověk předpokládát ,že vám dotázaný řekne uplnou pravdu a co bylo poplatné dnes ,nemusí platit zítra .Ikdyž jak tak koukám my jsme jako národ neopučitelní a zase sendeme nalep nějakému králi (knížete už máme):(:(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 18:58:10 29. 11. 2011
X-sat.jpg
LUKAS-HEINZ2

Příliš zde nepřispívám, ale s ohledem na Tvůj komentář musím... Už jsem si několikrát všiml, že je pojem analytik u PČR spojován s čímsi "byrokratickým" (interní akty řízení, statistiky, podklady pro porady apod.)... Vím, že tato místečka existují, že vznikla po boku všech těch metodiků a koordinátorů... Pracuji jako analytik SKPV již 7 let, kdy jsem začínali s prostým Excelem a naprostou nedůvěrou vedení. Za těch 7 let prošla naše práce obrovským boomem a dovolím si napsat, že ve zpracování jakýchkoliv informací jsme na velice slušné úrovni. A píšu zde o informacích, které se týkají trestního řízení, příp. přestupků. Faktem je, že ne na všech KŘ toto funguje... Jen upřesním, že náš odbor se skládá ze 3 oddělení - případové analýzy, informační kriminalita a informační podpora. Bohužel v očích ministerské komise jsme nevýkonní, resp. minimálně informační podpora. Takže nevíme, co s námi vlastně bude :-( Už jsem si zvykl, že u PČR nesmí nic příliš dobře fungovat, protože potom se šťourá dál a hlouběji, než se může "někomu" hodit... Ale to už není k tématu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:36:42 29. 11. 2011
default.png
Já mám naposled před 5 lety repasovaný počítač a dneska jsem si na něm udělal analýzu budoucnosti České policie a vývoje kriminality u nás. Po chvilce jsem musel najít baterku, abych se z té tmy přes ten malinkej otvor vůbec ještě dostal ven.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:11:07 29. 11. 2011
Lukas Heinz.jpg
Ja si myslím, že využívaní analytických programů je dobrá věc. Mohli bychom přijít o ty desitky analytiků na cokoliv, kteří analyzují, analyzují a k žádnému valnému výsledku, kromě přitroublých závazných pokynů, se ještě neproanalyzovali :-D

Chipe mám k tobě prosbu: Až dojde k tomu vynášení politiků do řeky,pozn:(mohla by to být pěkná tradice), prosím i kdybch spal probuď mně, protože takovou legrandu si nemužu nechát ujít. Koupil sem si z posledních úspor ostré vidle, abych tu naši politickou elitu mohl dloubat do zadele až je lidi ponesou k Vltavě :-D


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:53:40 28. 11. 2011
Chip.jpg
Kurva... Proč ne, ale vsaďte se, že největší radost by z toho měl Kalousek. Mohl by snížit stavy ještě víc než teď. :-) Hele, jestlipak jim ten program předpoví i ten okamžik, kdy je vyneseme z ministerstev a budeme máčet ve Vltavě, jako Vaclav IV nepoctivé pekaře...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio