Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

„Otevíráky“ od ESP (REDAKCE)

„Otevíráky“ od ESP
Otvíráky od ESP
Foto: Pavel Černý

Toto speciální příslušenství k teleskopickým obuškům ESP je určeno především pro využití u bezpečnostních a záchranářských složek. Jeho účel je patrný – mít u sebe alternativní nástroj, který dá šanci k vykonání činnosti, na kterou pouhé ruce rozhodně stačit nebudou…

Autor:
Publikováno: 27. 02. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu EDAKEMLINK 07:52:40 10. 03. 2012
default.png
Ten velký otvírák mi připadá jako zajímavá, ale nedotažená věc. Jednak rukojeť obušku je dost krátká a při vysunuté úzké a kluzké kovové teleskopické části to není ono. Druhá věc je ta, že rozlamovák FABek by měl být umístěn tak, aby na něj byla páka obušku umístěna kolmo ke střední části otvoru, jedině tak bude na rozlamovanou FABku působit největší síla.
Lepší by byl tento nástroj samostatný s pevnou dostatečně rukojetí (topůrkem) s rozlamovákem umístěným v ose s rukojetí. Blbost je ho mít u sebe, je to dost těžký a už s tím co nosím u sebe si připadám jako vánoční stromeček, a to je má vlastní volba. Smysl by toto věc v pevném provedení měla, kdy by ji měla ve vozidle např. hlídka, která jezdí na 158, kdy by se jim to mohlo hodit v případě, že by tato hlídka přijela na místo dřív než HZS a měla by důvod to použít pro záchranu života, zdraví...Pokud nám zredukují HZS, tak jak si někteří rádobypolitikové představují, tak při čekací době 20 min. na HZS by se to mohlo hodit. Měl jsem to v ruce, ale nedokáží si představit s tím delší dobu pracovat. Chápu snahu výrobce pojmout obušek jako univerzální nástroj, ale obušek jím nikdy nebude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SUTYN 19:30:10 09. 03. 2012
default.png
Jestli tohle použijete na obušek, co je fasován u policie tak ho na 100 % ohnete. Je to sračka co nic nevydrží.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAREKM 15:54:07 09. 03. 2012
MarekM.jpg
MARTOO [2012-03-03 10:38:38]:

Eshop společnosti ESP máte zde:

http://www.obrana.cz

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 17:16:58 05. 03. 2012
pittrs.jpg
jojo, jak říkal grizlly, už takhle toho rozumný polda tahá na opasku dost a stejně má ještě pocit,že by potřeboval další vercajk:) ale tohle udělátko bych si na pásek nepřidal..jednak i já vozím invazní báglíček, ve kterém mám i pákovky a pajcr, a navíc, většinou, když už potřebuju otevřít dveře nebo auto, jsou tu hasiči, kteří přijedou rychle a když je nejhůř, přeci jen tu je vždy nějaký ochotný soused, co ve sklepě najde krumpáč :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 06:02:19 04. 03. 2012
martoo.jpg
GRIZZLY [2012-03-04 00:56:51]:
Patřím k těm, kteří mají opasek ověšen jako "vánoční stromeček", to je pravda, ale tohle bych si na opasek vážně nedal:o) Má to tuším nějakých 850g, což je dost. Spíše bych páčidlo vozil v příručním zavazadle v autě, jak píšeš. Mám takovou "výjezdovou" tašku.

Máme v rajónu minimálně patrových budov, takže i kdybych se musel pro páčidlo vracet do auta, ve většině případů by se jednalo o zdržení v řádech vteřin, což zpravidla, pokud člověk slouží na malém OOP ve dvoučlenné hlídce na celý obvod, nebývá zásadní časová prodleva.

Štípací kleště mě zaujaly, ale ty bych už nechtěl:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GRIZZLY 00:56:51 04. 03. 2012
Grizzly.jpg
MARTOO [2012-03-03 10:38:38]:
No to by mě zajímalo, kolik kilogramů výbavy bys na sobě vlastně chtěl ve službě nosit? Standardně by měl např. pořádkář u sebe mít pistoli + 2 plné zásobníky, služební pouta, obušek, slzotvorný prostředek, rukavice a vysílačku. Další "přídavnou" zátěž můžou tvořit za vlastní peníze pořízené doplňky jako třeba taktická svítilna (málokde se fasuje něco použitelného), podkošilová balistická vesta, nůž (ideálně nářaďový, u "akčňáků" zaregistrován spíše útočný) a případně i malá lékárnička, zrcátko na teleskop a tak dále... Už tohle všechno něco váží a i při použití taktické vesty přece jen trochu překáží, např. při přelézání zdí a podobně. Přidat k tomu ještě nějaké páčidlo a štípací kleště - nevím, nevím... Otázkou je i to, jak často to řadový policista vlastně využije? Každopádně tyto doplňky k teleskopickým obuškům ESP určitě omezeně funkční budou, o tom nepochybuji. Omezeně ve smyslu, že teleskopický obušek je od základu určitým kompromisem mezi jeho hmotností a odolností s primárním použitím proti "živé síle", takže jeho použití k destrukčním aktivitám s vyvinutím maximální možné síly se víceméně rovná jeho zničení. Jinak pokud by policista tyto doplňky nenosil u sebe, ale vozil v autě, tak by v takovém případě asi bylo vhodnější používat některé ze záchranářských "sekeropáčidel", což bývá téměř nezničitelný robusní nástroj z poctivé oceli, umožňující prosekávání, trhání, páčení a vylamování částí karosérií automobilů, vchodových dveří a jiných prvků budov.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 10:38:38 03. 03. 2012
martoo.jpg
Ty páčidla vypadají moc dobře. Kolik vůbec stojí to velké? Nikde jsem tento údaj nenašel. To velké bych si rád výhledově pořídil.

To malé vnímám spíše jako skladného a lehkého pomocníka pro policisty základních útvarů, ale těžko se účinností vyrovná tomu velkému.

Docela mě zaujaly výřezy na vylamování vložky uzamykacího systému. Vzhledem k tomu, že většina vložek je do dveří instalována tak, že její vystouplá část je situována do vnitřní části místnosti, tak si nějak nedokážu představit praktické využití při zjednání si přístupu do objektu. Těžko lze předem odhadovat podmínky v terénu, ale nevidím využití výřezů jako časté.

Na stránkách ESP mě zaujaly štípačky. Je to v podstatě hlava pákových štípaček, na kterou se nastavují jako páková ramena dva teleskopy. Je to praktické, jelikož teleskop má prakticky každý policista, jednoduché a hlavně skladné.

podívejte se:

http://www.euro-security.info/euro-security.info/cs/teleskopicke-obusky/prislusenstvi

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATOS 01:31:04 03. 03. 2012
patoš.jpg
Parádní cajk.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio