Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Třicet let teorie rozbitých oken (REDAKCE)

Třicet let teorie rozbitých oken
ilustrační

Maskována marketingovými slogany o „nulové toleranci“ a „kvalitě života“ teorie rozbitých oken výrazně pomohla snížit pouliční násilí a zločinnost v New Yorku. V pátek 2. března zemřel v Bostonu ve věku 80 let James Q. Wilson – americký politolog, sociolog,odborník na veřejnou správu, kriminolog a konzervativní myslitel, jemuž se poštěstilo co málokomu: napsal článek, který posunul schopnost Ameriky a podle mnohých i světa účinněji se bránit rostoucí kriminalitě ve městech.

Autor: Jaroslav Veis
Publikováno: 16. 03. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PAVELNO 04:18:39 28. 03. 2012
default.png
Moje zkusenosti s novinari byli vetsinou jen silne negativni, chteji hlavne krev, prevrati udalosti k obrazu svemu,.... Ja se snad za celou dobu nesetkal se slusnymi novinari. Ale beru nebudu hazet vsechny do jednoho pytle, hold zatim mam zkusenosti spatne, budu rad kdyz me novinari presdvedci o opaku....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:41:30 27. 03. 2012
default.png
HONZAD [2012-03-26 13:07:30]: Jo, jasně, z céčka to vypadá takto jednoduše, ale ono je to jinak, mnohem složitější a mnohem víc na prdlačky, než si dokážeš představit. K vysvětlení by bylo nutné napsat asi desetistránkový úvod jak a co funguje, jak a co má fungovat, pak říct co krachlo.... proč to krachlo... Nelze takto zjednodušeně.
Kdyby jsi viděl denní rutinu práce policie, trefil by tě asi šlak tak do dvou hodin nejpozději. Mluvím o situace v roce 2007. Nevím jak teď, ale lepší to nebude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:07:30 26. 03. 2012
honzad..jpg
hammere: Nepochybuju, ze pro vas je tento bordel denni rutina a asi s nim umite zit. Ale nas z venci to vzdycky a vzdycky prekvapi, na co vsechno se (u policie) vyhazuji penize, kdo ridi kormidlo a kdo a za co ma byt posilan do satalavy (a kdo by tam pro zmenu patril, ale asi se tam hned tak nedostane)

Ale, cece, neni mi moc jasne, proc mas pocit ze troluju, kdyz jsme reagoval na andrase a pak jsme dal celou vec do kontrastu - naprosto v souladu s tematem: tedy na jednu stranu byla rec o preplneni veznice tak, ze snad chteji chteji poustet a na druhou stranu se tam zenou lidi za uplne kraviny (viz link).. doufam, ze po tomto vysvetleni ti uz ta logicka vazba na tema neunika! :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:39:32 23. 03. 2012
default.png
HONZAD [2012-03-22 23:39:05]: To je ale zase trolinku něco jinšího, samozřejmě pro poldy žádná novinka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:39:05 22. 03. 2012
honzad..jpg
andras: No, to zni fakt zabavne :-( ... ale uprimne recenio ne to zas tak moc neprekvapuje - s ohledem na osobou ktera to ma v kompertenci.

Jak znamo, za vsim hledejme cloveka. Kdopak je ten pan namestek, ktery s tim prisel? Oficilane je to: "náměstek ministra spravedlnosti pro oblast vězeňství Daniel Volák"

A kdopak je pan Volak? To je ale nahodicka. Clovek to muze brat z ruznych pohledu. Jak to beru takto:

Pan "náměstek ministra spravedlnosti pro oblast vězeňství" je:

- byvaly litvinovsky starosta. A ze Litvinov je gangsterystan sam pro sebe (dvojjediny s Mostem) asi neni zadne tajemstvi.. a dejou se tam fakt zvlastni veci :-/

- pan Volak je (byl) advokat a mezi jeho elitni klientelu patril (prekvapive: :-) vykvet litvinovskych gansteru (nyni casto gangsteru-politiku)

- a pan Volak ma manzelku, konec koncu, kdo by ji nemel. A ta mila pani je - jaka nahoda - statni zastupkyni.
Panecku, to se nam to advokatuje a politikuje (a vymysli proposuteni z veznic) s takovymto backgroundem!!


Kdyby byl clovek skarohlid, tak by si skoro rekl, ze pan namestek Volak ma s galerkou vic spolecneho nez s vykonem spravedlnosti.
A to je nahodicka, ze zrovna tento ctihodny muz vymylsel propousteni z veznic.. tedy neco, co galerce ... no rekneme to slusne: Jiste ji to nezarmouti.


No, hlavne ze tady mame takove instituce jako je UOOZ. Jenze mam obavu, ze slovutni elitni detektivove se zrejme k litvinovsku/mostecku a jeho organizovanemu zlocinnemu propojeni na ODS (ale zaroven i CSSD a nove LEV 21 - mistni vedi..) hned tak nedostanou.

Misto vysterovani organizovaneho zlocinu (a jak vidno i primo propousteni galerky z kriminalu) se radeji venuji stihani takovym uzasnym vecek, jako je carodejnicky proces a 15 mladejma babama za to ze delali mikulaskou besidku, poradali detske dny, souteze pro deti a doknce jim predavali diplomy! a dopousteli se jinych, podobnych zavaznych organizavnych zlocinu!! :-)))

tohle fakt stoj zato si precist! V kontrastu s Litvinovem/ Volakem/namestkem ministra/a propousteni krimosu.. je to skoro zabavne, co se tady stiha a to dokonce odborem proti terorismu ... :-))) http://www.pecina.cz/files/usneseni44.pdf

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:12:40 22. 03. 2012
default.png
ANDRAS [2012-03-21 15:28:24]: A jakou má cenu živit v báni neplatiče alimentů, viníky dopravních nehod, nespratníky řidiče a další spousty podobných případů?
Výsledek věznění tady těch super případů s lidma kterým je co vzít - tohle neračte přeskočit a přečtěte si to někteří radši třikrát - je totiž takovýto:
- maník nikomu nic neplatí, nemůže dál živit svoji rodinu, platit daně atd, v base nemusí makat, nemá žádný příjem a užívá si pohodlíčko za naše prachy!!!
Kdežto na svobodě máme možnost z něj exekučně vyrazit duši, může živit svoji rodinu i platit jako mourovatý obětem svého jednání. Mně kdyby někdo převálcoval autem, nechci aby šel bručet, ale aby mi platil. Že bude bručet mi pomůže jako svině.
Co já zažil takových případů, kdy lidi co něco měli šli sedět a drban "čo nič nemal" zůstal na svobodě....
Mládežník blbnoucí do devatenácti roků, pořád ne a ne ho zavřít. Pak se zklidnil, našel si práci, byt a babu a rok a půl nato ho tento zkurvený systém zavřel. Přišel o práci, baba ho kopla doprdele, byt musel pustit a když se vrátil, neměl nic a práci mu nechtěl nikdo dát a hádejte co začal dělat?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:28:24 21. 03. 2012
Andras.jpg
HONZAD [2012-03-21 12:19:16]:
http://www.novinky.cz/krimi/262470-preplnena-vezeni-ministerstvo-chce-pulku-veznu-poslat-d...

a má cenu, pokud tohleto zvěrstvo projde, ještě vůbec o něčem debatovat? Můžeme tomuto státu říkat právní stát? Vždyť už nyní je problém recividistu poslat alespoň na nějakou dobu za mříže. To chce doopravdy vypnout internet, televizi, nesledovat žádné zprávy a odstěhovat se doprostřed Boubína (pralesa)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:19:16 21. 03. 2012
honzad..jpg
andras: No, ma pan v necem pravdu.. ale je to takove obecne konstatovani..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:12:06 21. 03. 2012
honzad..jpg
ale no tak hammere, to co pises budu povazovat za trosicku unahlene radky.. to co si napsal je stejna zevseobecnujci blbost, jako kdyz denver pise ze vsichni policajti jsou rasisti a nasilnici, nebo ze vsichni cigani jsou zlodeji.
nechci ti rikat, ze novinare znas z rychliku, ale tak bych si tipnul ze ja znam osobne nekolikanasobne vic policajtu, nez ty novinaru :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:40:33 20. 03. 2012
Andras.jpg
Něco degacto k tématu....

http://mezera.blog.idnes.cz/c/251917/Bezpecny-stat-je-pravo-obcana.html

úryvek:
"Je zřejmé, že žádná vláda nedokáže vymýtit trestnou činnost, ale každá vláda má možnost skrz bezpečnostní složky státu a skrz právní normy snížit riziko spáchání trestného činu a pokud trestný čin byl spáchaný, tak stát musí disponovat účinnou právní legislativou, která postihne pachatele trestných činů a povede je k nápravě. Z tohoto důvodu mi není zcela zřejmé, jak se může stávat to, že se pachatelé těší do vězení?"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio