Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

mám se připravovat na psychotesty? (tj. mám lhát?)

nemůžu se rozhodnout, jak přistoupit k psychotestům. Opravdu by mne zajímalo, zda se zde nachází lidé, kteří prošli psychotesty, lhali a jsou už nějaký ten pátek u policie, jsou spokojení a nemají žádné problémy. Já v psychology nemám uplně důvěru a nejsem si jistý, zda to rozhodnutí, zda se hodím nebo nehodím k policii, mám přenechat jim. Nevím, co se tam měří. Chtějí měřit přirozenost člověka a podle toho rozhodnout? Tak to potom bych klidně lhal, protože si myslím, že to je fakt ptákovina. Pokud měří schopnosti být takový, jak to situace vyžaduje, pak bych byl jen sám proti sobě, kdybych se na to jakkoliv připravoval a snažil se s tím manipulovat. příklad -- přirozeně mohu být mírný a klidný (jedna osoba zde psala, že jí psycholožka k tomu, proč neprošla, řekla, že je "prostě mírná a klidná povaha"). Podle mě ale nezáleží na tom, jaký jsem přirozeně, ale na tom, zda dokážu - pokud to situace vyžaduje - být i aktivní a agresivní. Pokud je mi ale známo, testy osobnosti měří nikoliv schopnosti, ale přirozenost člověka. Proto se bojím, že jejich výsledky nebudou uplně relevantní. Bohužel nejsem psycholog a prostě nevím. Rozhoduji se tedy, zda mám věřit psychologům, zda ty testy skutečně fungují a zda psycholog je na základě několika hodin schopen lépe než já odhadnout, jak se budu v daných situacích chovat...anebo ty testy moc nefungují. Je taky možné, že se počítá s tím, že se v nich běžně lže. Když např. odpovím na otázku "měl jste někdy chuť někoho fyzicky napadnout" jako "ano", pak to může znamenat, že mi nevadí se přiznat k sociálně odsuzované vlastnosti. Jinými slovy, vůbec nemusí jít o to, zda jsem skutečně měl nebo neměl chuť někdy někoho zmlátit, může se předpokládat, že každý tu chuť někdy měl, ale důležité je, zda to přizná (tj. se za to nestydí, nemyslí si, že je to problém být agresivní), anebo to nepřizná, protože se za to stydí a ví, že policista by neměl mít chuť mlátit lidi. Pokud by zde byli lidé, kteří v psychotestech lhali, dostali se a nemají problém, byl by to argument k tomu, abych i já nesvěřoval svůj osud do rukou nespolehlivých psychologů. Pokud takoví lidé nejsou, znamená to, že bych se připravovat neměl. ------------------------ Teď k přípravě samotné. Vzalo mi cca 30 sekund se dogooglit k tomu, jak má zhruba test osobnosti dopadnout. Stačí vědět, že jeden z nejpoužívanějších testů pro základní orientaci k čemu se kdo hodí je MBTI a zadat do googlu "mbti policista". Na http://www.chovani.eu/myers-briggs-type-indicator-osobnostni-test/c271 je uvedeno, že člověk s výsledkem ESTJ (např. na wikipedii je napsáno, co ta zkratka znamená) je ideální kandidát na policisty (já jsem INTJ). Test MBTI je online dostupný, takže si může každej nacvakat ty odpovědi.... Tím získá určitý náhled. U policie samozřejmě jsou komplexnější testy, ale když člověk zhruba ví, jaký má být, tak si myslím, že může test významně ovlivnit ve svůj prospěch.
SAGZAR :: Datum založení: 29. 03. 2012 :: celkem 57 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 14:30:48 03. 04. 2012
Andras.jpg
KAREL-150 [2012-04-03 14:08:33]:

Karle, ono by stálo za to, aby jsi se podíval na to, kolik těch narkomanů tu pomocnou ruku nezneužívá a neutrhne ji těm, co mu pomáhají. Odhadem tak 2-5% Do takovýchto projektů doslova k ničemu tečou nehorázné peníze a efekt je ještě spíše negativní, než pozitivní. Pozitivnímu efektu se v jejich případě dá říkat "zakonzervování", a to podle mě efektivní pomoc není. Stát by měl pomáhat pouze těm 2-5%, co o pomoc mají zájem a stojí o návrat do "normálního" života. A z osobních rozhovorů s mnoha narkomany je zřejmé, že právě těm 95% se to jejich "zakonzervování" v současné situaci vyplácí. Tak třeba běžná šikovaná narkomanka si je schopna v centru Prahy za jednu noc vydělat i 10.000, a to hovoříme pouze o výnosech z kapesních krádeží a prodeji nakradených věcí. Můžeme dál hovořit o LP, kdy například jedna narkomanka předadla 16 letou dívku a ohrožovala ji pistolí (byť airsoftovou, ale to oběť neví), dále o vloupáních do MV, chat, bytů a podobně. Dostali jsme se do situace, kdy dokonce organizované skupiny narkomanů bloudí městem, zkouší dveře domů, posléze bytů a to tak, že šroubovákem zjišťují, zdali je zámek pouze zaklapnutý či uzamčený. V prvním případě, pokud je pokročila hodina v noci, šup dup a jsou v bytě. Občas se stane, že se oběť probudí, potká se s nimi tváří v tvář, a jak to dopadá asi vytušíte. A proč to dělají? Protože žít dobrovolně slušně se jim nevyplácí a represe není tak silná a účinná, aby je k tomu donutila. Takže pomáhat ano, ale totálně změnit systém tak, aby prospíval těm co o nápravu mají zájem.
V současné době je to s nimi boj marný asi jako s nekončícím přívalem sarančat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 14:20:30 03. 04. 2012 blokovaný
default.png
KAREL-150 [2012-04-03 14:08:33]: Celé se to tady zvrhlo kuli tomu,že jsem si dovolil poukázat na to,že přes PSYCHOTESTY projdou lidi,kterým nedělá potíže zbít člověka,zastřelit člověka atd.Lidi,jejichž názory jsou velmi blízko(nebo jsou přímo stejné) s názory extrémní pravice.TAKŽE TO NEBYLO ANI MIMO TÉMA PSYCHOTESTŮ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 14:14:42 03. 04. 2012 blokovaný
default.png
POLDICEK [2012-04-03 12:36:29]: Kolik ti je?90?Že máš takový názory jak STAREJ ZLEJ ZAHOŘKLEJ DĚKEK,já totiž neznam jiný mladý lidi,kromě policistů a neonacistů,který by se tady furt srali do drogově závislejch,naopak hodně mladých lidí dělá v Drop-in atd.A stále jsi mi neodpověděl,čemu řikáš "VÝCHOVNÝ POLÍČEK"?Docela by mi zajímalo kolik lidí už si na tebe podalo stížnost na IMV.....JENŽE ON JE ČAS,ABY SE TADY ZAČALI POLICISTÉ IMV OPRAVDU BÁT A NÉ JAKO NYNÍ,A ABY GIBS VYŠETŘOVAL I STRÁŽNÍKY MP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 14:08:33 03. 04. 2012
Karel.150.jpg
2222 [2012-04-02 23:05:39]: Promiň, ale v tom článku jsem nenašel, že ULTRAPRAVICE chce smrt pro narkomany, pedofili, duševně nemocné a postižené lidi. Možná jsem četl jiný. Jinak jsem četl jen posledních pár příspěvků této diskuse, takže se více nemám k čemu vyjádřit:) Snad jen, že ideologie ultrapravice se mi v mnohém nelíbí, spousta to co je některými považováno za ideologii ultrapravice, je prostě jen všeobecná ideologie, kterou májí mnohé ideologie společnou, a také nesouhlasím s tím, že by se narkomanům nemělo pomáhat. Jsem pro však v této společnosti vytvořit podmínky, jistého morálního kreditu, nikoli podvodu a přetvářky a následně násilí, a následně pomáhat lidem z jejich srabu, jinak jakákoli podaná ruka povětšinou přijde nazmar..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 12:36:29 03. 04. 2012
default.png
Narkomany bych primo nezabijel, ale neexistuje aby jim na to stat jakkoliv prispival, leda tak na jednu "zlatou" Internovat na pustej ostrov vsechny narkomany a bude klid. Spina to je a vzdycky bude a nesnasim je, co ti neni jasny :D? Co ty ses to za magora, ze budes budes obhajovat fetky a nemakacenka. Omg.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 23:05:39 02. 04. 2012 blokovaný
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
http://www.odpor.org/index.php?page=clanky&kat=1&clanek=1261

Jestli je tady někdo normální,tak si má přečíst todle.Hlavně ty keci o narkomanech atd.Jsou to stránky ULTRAPRAVICE,která je známá tím,že chce smrt pro narkomany,pedofili.duševně nemocné a postižené lidi.Pokud nějaký policista chce smrt pro narkomany,tak bohužel sympatizuje s extrémní pravicí a nemá u policie co dělat a je nějaká chyba v psychotestech....To je vše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 22:54:46 02. 04. 2012 blokovaný
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
PAVELNO [2012-04-02 22:48:03]: Mne stačí to,co tady napsal Chip,že to schvaluje a je Chip instruktor atd.takže by se dala u něj předpokládat nějaká inteligence a humanita,tak co má člověk čekat od Srnskýho?Prostě přes ty psychotesty procházej lidi,který považujou třeba nerkomany atd.za špínu,kterou je potřeba zničit.TYDLE NÁZORY ZASTÁVÁ ULTRAPRAVICE,TA JE ZNÁMÁ SVOJÍ "HUMANITOU"....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 22:48:03 02. 04. 2012
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
Nebudu uz podporovat ten Tvuj spam, ale ja narozdil od Tebe vim o pripadu vic nez jen ty a medii, pomlouvas nekoho koho ani neznas, ubohe a primitivni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 2222 22:35:08 02. 04. 2012 blokovaný
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
PAVELNO [2012-04-02 22:31:30]: JDI DO PRDE.. SAKRA DOBREJ POLDA?DOUFAM,ŽE MU BUDU MOCT JEDNOU PLIVNOUT DO KSICHTU....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 22:31:30 02. 04. 2012
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
2222 [2012-04-02 22:27:52]:
Prestan si brat do huby Srnu ty demente, byl to sakra dobrej polda, vis o nem a o tom pripadu hovno, to jak to dopadlo jen ukazuje prohnilost tohodle systemu! tak drz zobak a di se lecit a stezovat si treba na hlavni nadrazi fousatymu vratnymu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio