Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

mám se připravovat na psychotesty? (tj. mám lhát?)

nemůžu se rozhodnout, jak přistoupit k psychotestům. Opravdu by mne zajímalo, zda se zde nachází lidé, kteří prošli psychotesty, lhali a jsou už nějaký ten pátek u policie, jsou spokojení a nemají žádné problémy. Já v psychology nemám uplně důvěru a nejsem si jistý, zda to rozhodnutí, zda se hodím nebo nehodím k policii, mám přenechat jim. Nevím, co se tam měří. Chtějí měřit přirozenost člověka a podle toho rozhodnout? Tak to potom bych klidně lhal, protože si myslím, že to je fakt ptákovina. Pokud měří schopnosti být takový, jak to situace vyžaduje, pak bych byl jen sám proti sobě, kdybych se na to jakkoliv připravoval a snažil se s tím manipulovat. příklad -- přirozeně mohu být mírný a klidný (jedna osoba zde psala, že jí psycholožka k tomu, proč neprošla, řekla, že je "prostě mírná a klidná povaha"). Podle mě ale nezáleží na tom, jaký jsem přirozeně, ale na tom, zda dokážu - pokud to situace vyžaduje - být i aktivní a agresivní. Pokud je mi ale známo, testy osobnosti měří nikoliv schopnosti, ale přirozenost člověka. Proto se bojím, že jejich výsledky nebudou uplně relevantní. Bohužel nejsem psycholog a prostě nevím. Rozhoduji se tedy, zda mám věřit psychologům, zda ty testy skutečně fungují a zda psycholog je na základě několika hodin schopen lépe než já odhadnout, jak se budu v daných situacích chovat...anebo ty testy moc nefungují. Je taky možné, že se počítá s tím, že se v nich běžně lže. Když např. odpovím na otázku "měl jste někdy chuť někoho fyzicky napadnout" jako "ano", pak to může znamenat, že mi nevadí se přiznat k sociálně odsuzované vlastnosti. Jinými slovy, vůbec nemusí jít o to, zda jsem skutečně měl nebo neměl chuť někdy někoho zmlátit, může se předpokládat, že každý tu chuť někdy měl, ale důležité je, zda to přizná (tj. se za to nestydí, nemyslí si, že je to problém být agresivní), anebo to nepřizná, protože se za to stydí a ví, že policista by neměl mít chuť mlátit lidi. Pokud by zde byli lidé, kteří v psychotestech lhali, dostali se a nemají problém, byl by to argument k tomu, abych i já nesvěřoval svůj osud do rukou nespolehlivých psychologů. Pokud takoví lidé nejsou, znamená to, že bych se připravovat neměl. ------------------------ Teď k přípravě samotné. Vzalo mi cca 30 sekund se dogooglit k tomu, jak má zhruba test osobnosti dopadnout. Stačí vědět, že jeden z nejpoužívanějších testů pro základní orientaci k čemu se kdo hodí je MBTI a zadat do googlu "mbti policista". Na http://www.chovani.eu/myers-briggs-type-indicator-osobnostni-test/c271 je uvedeno, že člověk s výsledkem ESTJ (např. na wikipedii je napsáno, co ta zkratka znamená) je ideální kandidát na policisty (já jsem INTJ). Test MBTI je online dostupný, takže si může každej nacvakat ty odpovědi.... Tím získá určitý náhled. U policie samozřejmě jsou komplexnější testy, ale když člověk zhruba ví, jaký má být, tak si myslím, že může test významně ovlivnit ve svůj prospěch.
SAGZAR :: Datum založení: 29. 03. 2012 :: celkem 57 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SOLITAIREE 12:34:35 29. 03. 2012
default.png
SAGZAR [2012-03-29 03:46:03]: To sice jo, ale věc druhá je to, že nemaj peníze na to 3 měsíční školení takže dělaj 2 do roka a maj to plný. Po IQ testu, kde vyřadí pomalejší kandidáty, vyplníš ty osobnostní dotazníky, napíšeš životopis, nakreslíš strom a půjdeš k psycholožce, je to moc sympatická paní, která si s tebou popovídá o tom životopisu a řekne ti, že jsou zpřísněné tabulky, a ať s tím nepočítáš, protože nejsou peníze. Hodně štěstí i tak, třeba už dostali peníze na novej kurz.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 09:58:03 29. 03. 2012
default.png
SAGZAR [2012-03-29 01:57:42]: ,

Ja to udelal nasledovne. Stylizoval jsem sam sebe do superhrdiny, ktery nelze, nepije, nekrade, je absolutne neuplatny a pro kocku stare pani blazkove by skocil z mrakodrapu. Jsem absolutne pro kolektiv. Na sire more bych nikdy sam nevyjel a nerad se koukam do ohne. :o)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLANICKY 09:46:10 29. 03. 2012
default.png
Městská a PČR má ty testy téměř stejné, protože jde o velice podobnou práci. Vězeňská je má postavené úplně jinak. Je to zaměřeno na schopnost dělat "vychovatele" ve vězení takže musí mít člověk specifické rysy. Osobně jsem splnil psycho 2xPĆR, 1xMP, 1xVS

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLANICKY 09:42:36 29. 03. 2012
default.png
Psychotesty lze udělat k PČR i teď. Ale jen na správě středočeského kraje na Zbraslavi. Největší síto je inteligenční a paměťový test. Osobnostní test by měl vycházet na stupnici jednotlivých vlastností od 1 do 10 co nejblíže 5. Např. člověk nesmí být agresivní na 10 ale zase ne ťunťa na 1. Prostě 5 - zlatý střed. Sám to člověk během testu moc neovlivní. Otázky se často opakují ale jsou položené jinak, takže při kontrole se dá zjistit relativně snadno jestli člověk lže a spousta dalších vlastností. Probíral jsem svoje výsledky s psycholožkou docela podrobně po dvou letech od úspěšného složení psycho.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SAGZAR 03:46:03 29. 03. 2012
default.png
STEPA [2012-03-29 02:47:26]:
ale městská policie Praha nabírá...a tam jsou taky psychotesty. Podle mě to bude podobně složitý jako u policie normální. Přecijen strážník a policajt zas není až tak velkej rozdíl, ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 02:47:26 29. 03. 2012
default.png
No můžů ti říct, že já sem psycholožce(aspoň né úmyslně) nelhal. Dokonce sem jí řekl i že sem zkoušel kouřit trávu a prošel sem :D
Ale vážně. Nevím, jak vypadají psychotesty poslední době, ale mám pocit, že rozhodně nejsou takovým sítem, jak byly dříve. Prostě buď svůj, nervózní buď jen do nějaké rozumné míry a hlavně neměj strach že když neprojdeš, tak seš blázen nebo tak něco..
Další otázka je proš chodit k psychotestům když nenabíráme..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SAGZAR 01:57:42 29. 03. 2012
default.png
jo teda pardon...psychotesty nerovná se test osobnosti...
Jsem to napsal blbě..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio