Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mazanci a jiní. Kdo za to může? (REDAKCE)

Mazanci a jiní. Kdo za to může?
ilustrační
Foto: internet

Při nedávných událostech kolem pražské radnice a bezohledné opilecké jízdy lobbyisty Janouška se ozvaly hlasy volající po odstoupení ředitele pražské policie Martina Vondráška. Pro zasvěceného člověka  je překvapující skutečnost, že se podobné výkřiky ozývají z řad politiků, kteří mají největší podíl na bezútěšném stavu morálky v policejním sboru.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 04. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 12:48:37 23. 04. 2012
honzad..jpg
catani: No, moc tomu nerozumim.. Steiner je sice úplne nesympaticky tipek, ale tady do nich panove z medii jdou, dle meho soudu, uplne trapne.

Pohozene kolo blokovalo cestu. Jeden z nich ho odstranil z cesty, nacez byl cyklistou napaden. Jeho bracha ho branil a reagoval protiutokem s vetsim ucinekm.. v cem vidis problem? Prvni kdo utocil byl cyklista..

O roli policie se radej vyjadrovat nebudu, nebo me sezerete :-)


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:35:39 23. 04. 2012
default.png
http://praha.idnes.cz/za-utokem-ze-ctvrtecni-cyklojizdy-stoji-bratr-byvaleho-radniho-stein...

Kdo neviděl video neuvěří.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:39:06 18. 04. 2012
default.png
RADIS130 [2012-04-17 21:01:31]: Tak přesně tímhle jsem se snažil sám sebe držet i já. Dneska bych použil místo slova držet spíše slovo obelhávat.

Když se na to podíváš z opačného konce, v podstatě vším čím sloužíš lidem sám sobě děláš problémy, protože systém je nastavený úplně špatně. Drtivá většina kolegů na něj kálí ale stejně drtivá většina ho tiše podporuje svou nečinností na úseku práce pro lidi venku. Ty se uklidňuješ de facto tím, že se tobě sem tam podaří, aby ti lidi kterým jsi pomohl poděkovali, což je to, proč to polda skutečně dělá. Ale ten mlýn všeho proti tobě a tvému způsobu práce tě semele, neboj se nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RADIS130 21:01:31 17. 04. 2012
default.png
Pro mě je práce u sboru víc než jen " kolik za to dostanu ". Jsem chlap co peníze vydělá i jinak než jen ve službě. Ivanovy jsem ruku nepodal a sem tam si postěžuji u vedení. A jsem stále policista. Již nečekám chválu od vedení za mé nadstadartní výkony či nasazení. Nepotřebuji ji. Stačí mi ojedinělé uznání od lidí co aspoň trochu ví, jak to u nás chodí. Je to možná hloupý ale díky tomu chodím do práce a z práce v dobré náladě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:15:51 15. 04. 2012
default.png
CATANI [2012-04-12 15:37:00]: Protože když ti všichni kálí na hlavu, nechtějí tě, ponižují tě, berou ti peníze a všecko systémově špatné řeší s tebou co jsi na ulici, máš mít svoji hrdost, proto by jsi měl odejít.

Píšeš, že si nic nenamlouváš, ale ano, namlouváš. Jako já se držíš u firmy úplně lautr těmi samými slovy, utěšuješ se přesně jako já a další před náma. Zatím ti to funguje, jsi tam, kde jsem já byl po patnácti letech. Už dlouho ti tohle obelhávání sebe sama ale nevydrží. Hledej si místo jinde, říkám ti brachu, za chvíli to v tobě praskne úplně. Ať jsi pak připravený a neděláš voloviny ze dne na den.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 21:18:38 12. 04. 2012
dax.jpg
CATANI [2012-04-12 15:37:00]:
Catani dík. Tvá slova doslova pohladí. Hned mám dobrou náladu při vědomí, že jsou ještě lidi, kteří to mají v hlavě v pořádku.
Měj se chlape a klidnou službu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:37:00 12. 04. 2012
default.png
DR-CVACH [2012-04-12 10:13:40]: Dík za snahu o vysvětlení, snad se jednou dozvíme přesně jak to bylo, předpokládám, že uvnitř to proběhne jako v podobných případech.

A otázku pro dělám, každý den co dělám?

Chodím jako většina policistů do zaměstnání a od dob Íčka, ale již dříve jsem pochopil, že po nás nikdo z managerů, politiků či jim podobných nechce službu ve "jménu" zákona, ale činost za " pásem ".
Za zničené zdraví a ponižování či podrazy se té almužny a i tak nízké do důchodu nevzdám a trochu ji navýšim co to půjde, pokud to celé nezavřou.
Nestěžuji si, závazky a plán plním v rámci normy, snahu jsem měl a někdy ještě ve mně dříme, ale vzhledem ke klimatu ve firmě je bezcenná. Po práci je to někdy k zblití, ale i dělník za pásem se toho někdy přejí. Cení se jiné snahy a jiné dovednosti, v rozporu s logem a záměrem firmy, ale u které firmy to není.
Děti jsou dospělé, jsem na ně pyšný, taky mě to stálo něco málo příjemné práce a zbytek času mimo zaměstnání.
Nemá mi kdo co vzít, do hospody nechodím, občas si něco nafotím, objevím nové krásné místo v republice, poslechnu dobrou hudbu či film. Já su spokojenej, můžu si zamudrovat tady na fóru.
Můžu se zastat generace co přijde po mně a bude na tom díky tomu co se děje(pokud se něco nezvrtne a nepřestanou si chcát na hlavu) podstatně hůř.
Internet mám sjetej denně od A-Z, zprávy taky. Takže když mne nějaké morální politické hovado(co patří do kriminálu a né do vlády či parlamentu) ujišťuje, že krade,rozkrádá, přerozděluje, odklání, vyvádí, stabilizuje či dokonce šetří mé peníze, které si, čím dál tím více vytahuje z mého už tak podprůměrného platu a rodiny (aniž by mi aspoň řekl, či adekvátní část vrátil) a to pro sebe či jiné kamarády v takovém množství a na úkor jiných, že si je není schopen ani užít. Na revoluci jsme si hráli v 89 a jak to dopadlo?

Proč bych měl jít jinam, tu a tam z vlastní iniciativy s rizikem postihu, slušnému občanovi pomůžu. Co více by si chtěl.
Sice mne mrzí, že přece jenom když to někdo dotáhl z taxikáře, přes osobního řidiče na šéfa "elitního útvaru" a pak i za zásluhy pro stranu na ministra. Že ze stejným vzděláním jsem mohl být přece jenom toruchu výš, ale nemám tak kvalitní žaludek, mám trochu cti a mamon peněz u mne nehraje roli, takže jsem tam kde jsem(spíš jsme si měl to vzdělání doplnit, žel s ohledem na rodinu a přístup k onomu zaměstnání, neměl jsem takové podmínky jako dnes ty děti u policie).
Být výš, mít větší plat a chovat se k lidem jako hovado, být součástí korupce či klientelismu, nalhávat si, že jsi jiný než ostaní a schopnější a proto máš dvojnásobek,deseti, tisícinásobek platu druhých a přijde ti to normální, přesto, že máš stejně veliký mozek, dvě ruce a dvě nohy jako ostatní?

Fůj tak takový žaludek nemám a kousek cti mi ještě zůstalo, jako většině policistů tady i lidem ve společnosti. Akorát by se měly zvednout hlavy, protože lidem ani ta čest nezůstane, když mlčí.

Proč bych odcházel?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:21:08 12. 04. 2012
Lukas Heinz.jpg
Kdo z nich asi řídí ve skutečnosti policii

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/44175/prazska-parta-v-dubaji-cesti-politici-a-lobbiste-...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 10:13:40 12. 04. 2012
dr.cvach.jpg
CATANI [2012-04-12 00:58:21]:
Tohle neni nesouhlas, jenom zkusim vnest trochu jasno do tech otazek, ktery klades.

Za prvy, ten utikajici na tom zaznamu - rika se, ze to byl policista. A kdyz se na to podivas a na to, co mel Janousek na sobe, tak i kdyz je to rozmazany, je docela jasny, ze to nesedi. Ten svetrik by se mu tak pekne nenadouval:-) Zato policejni bunda, ta se pri behu nafoukne jak balon, presne jak na tom zaznamu.

A pak mluvis o tom, ze Vondrasek mel davat jako manager hlasite najevo, s cim nesouhlasi. Jedna verze je, ze to prave daval hlasite najevo - naposledy v pripade novy systemizace. A tak prezident vyuzil prilezitosti a zkusil se hlasityho kritika zbavit.

Mas pravdu v tom, ze za soucasny situace nemuze manager moc delat a je otazka, proc tam pak vubec leze. Ale stejny otazky si muzes klast i u sebe - proc ti stoji za to delat kazdej den, co delas? Moh bys misto toho bejt za vetrem nekde ve fabrice - a nejsi.

Ohledne toho, jak se tam dostal. Neznam podrobnosti, ale je to zhruba tak, ze si ho na KR prived Cervicek, mel ho tam jako zastupce. A kdyz sel na namestka na PP, tak mu to tam nechal, celkem prirozena cesta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:36:34 12. 04. 2012
dax.jpg
STARSKY [2012-04-11 21:17:13]:
Příteli no nevím ,ale píšeš,že s Catanim zásadně nesouhlasíš a podle mě v podstatě potvrzuješ i když trochu v jiném podání to co přesně popsal. Osobně pana velitele Vondrášku také neznám, ale zdá se, že to bude asi férovej a poctivej chlap, podle informací ,které o něm mám. Také jako Cataniho by mě ale docela zajímalo jak a kde se najednou vyloupnul na tomto místě. Ze skušenosti ale vím,že pokud v tom dnešním hnojišti nebude sebepoctivější a sebeférovější velitel tancovat jak pískají ti gauneři co tahají za nitky, tak tam dlouho nevydrží a bud začne skotačit podle nich, nebo ho donutějí odejít a nebo bude odejit, případně uklizen na místo ,kde nebude moc zlobit. Stačí si jenom připomenout jak dopadli podobní velitelé, (Pepa Doucha, Vláďa Zimmel,Karel Randák a celá řada dalších.) A co se týká zodpovědnosti a odstoupení na smetiště dějin za chybný postup na místě, pokud tomu tak bylo? (já tam nebyl a pisálkům a TV ze zásady nevěřím ani dobrý den), tak by za to měli v prvé řadě zavřít gaunera Langra a celou tu suitu co má na svědomí současný stav. Tam je třeba hledat vinu za současný stav a do toho spadájí samozřejmě i ty policejní děcka. A pokud na PP dělá metodiku náboru 25letá plukovnice se třemi VŠ, tak se není čemu divit....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio