Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní prezident Petr Lessy odvolán! (REDAKCE)

Policejní prezident Petr Lessy odvolán!
Odvolaný policejní prezident Petr Lessy
Foto: Policie.cz

(AKTUALIZOVÁNO 30.8.2012 9:06) Dnes bylo sděleno policejnímu prezidentovi obvinění z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a přečinu pomluvy. Zároveň ministr vnitra Jan Kubice rozhodl okamžitě o ukončení služebního poměru. Na uvolněné místo byl s okamžitou platností ustanoven dosavadní náměstek pro TŘ Martin Červíček.

Autor: redakce
Publikováno: 29. 08. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SEPULCHER 19:42:34 29. 08. 2012
default.png
Já bych jako podstatné viděl to, že o důvodu, pro který byl vyhozen PP říká zákon, že se musí dopustit jednání majícího znaky trestného činu. O tom jestli se takového jednání dopustil ale přece nemůže rozhodovat ministr, na to jsou úplně jiné instituce. Je ale pěkně vidět jak tendenční jsou sádroví panáčci a jak jdou panstvu pěkně na ruku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:28:01 29. 08. 2012
default.png
Kluci z STB by se měli co učit. Né nadarmo Ruml s Fendrychem a řidičem, vyčistili seznamy STB.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:05:25 29. 08. 2012
martoo.jpg
Celkem očekávaný scénář. Když se potřebuje někdo zlikvidovat, nejlépe jej nechat trestně stíhat. Až se prozíravě zjistí, že vyšetřování je v důkazní nouzi, panu Lessymu přijde usnesení o odložení. Do té doby pan Lessy bude pranýřován v tisku, kde kdo se bude ukájet na jeho obvinění a hlavně on a jeho rodina bude pod neuvěřitelným tlakem. Jakmile se vyšetřování zastaví, pan Lessy naprosto znechucen odejde do civilu a s policií už nikdy nebude chtít mít nic společného.

Na jeho místo zatím nastoupí pan lo"y"ální, neboli "tradičně ohnutý hřbet napravo" a jdeme šlapat vodu. Až se bude opět snižovat rozpočet, on bude zatím mediálně plakat a krčit rameny.

Až vyhraje nečekaně následující volby levice, Červíček se rovněž vyštípe. Když se bude cukat, opět se nějaký ten trestňáček pro něj najde a pak po vyšetřování ve stylu Kriminálky Miami přijde na to, že se jedná o nesmysl. Zatím mu to, stejně jako teď panu Lessymu, bude masírovat soukromý život.

CATANI [2012-08-29 14:20:08]:
Profesoři trestního práva mezi sebou tradičně soupeří, pomlouvají se a hlavně jeden o druhém tvrdí, že trestní právo neumí. Ale jestli si v něčem notují, tak ve většině právně nevymahatelných trestných činů, jenž trestní zákoník uvádí. Jeden z těchto trestných činů je pomluva.

Rovněž jsem se o této problematice bavil s dlouholetými vyšetřovateli, ať už na obvodní (okresní) či krajské úrovni, kteří ve své praxi neslyšeli, že by byl někdo někdy za pomluvu odsouzen.

PECA [2012-08-29 15:16:40]:
Parlamentní listy jsou obyčejný bulvár. Nic víc, nic míň. nad těmito dojmy se nemá cenu ani zamýšlet.

Co se týče zprávy z idnes.cz, tak trochu nechápu její hlavní předpoklad. Pokud je mi známo, tak je možné přeskočit o jednu TT. Zároveň nemá cenu nějak rozebírat transparentnost výběrových řízení u policie. Kdo alespoň jedno výběrové řízení zažil, ví svoje.

Spíše bych se zaměřil na ty, kteří šli rovnou z civilu do 7.TT a výše. Tam je porušení zákona jak prase a vůbec nikoho to nezajímá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 15:17:52 29. 08. 2012
Peca.jpg
Ještě dodám u toho prvního odkazu se podívejte na datum uveřejnění...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 15:16:40 29. 08. 2012
Peca.jpg
www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Vit-Barta-naznacuje-leccos-o-intimnim-vztahu-poslankyne-s-vysokym-policistou-239573
zpravy.idnes.cz/novy-sef-dopravni-policie-ziskal-funkci-diky-finte-f8f-/domaci.aspx?c=A070821_214655_domaci_zra
netřeba komentovat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:20:08 29. 08. 2012
default.png
Zavinění jako obligatorní znak trestného činu musí v případě trestného činu pomluvy zahrnovat skutečnost, že údaje sdělované obviněným jsou nepravdivé a současně způsobilé značnou měrou ohrozit vážnost osoby dotčené pomluvou. V případě trestného činu pomluvy podle § 206 odst. 1 tr. zák. postačuje existence nepřímého úmyslu podle § 4 písm. b) tr. zák. Vždy je však třeba rozlišovat mezi konstatováním objektivních skutečností a konstatováním - vyjádřením vnitřního vztahu obviněného k povaze šířených údajů, neboť zavinění je vnitřní psychický vztah pachatele k podstatným složkám trestného činu a je vedle složky vědění vybudováno i na složce vůle, která zahrnuje především chtění nebo srozumění.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:06:42 29. 08. 2012
default.png
Mně se už to ani nechce komentovat....

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:50:57 29. 08. 2012
honzad..jpg
catani: vubec se nedivim a meli bychom mit vsichni, nejen policiste... vahy se naklaneji opet na tu horsi z ruzne spatnych stran..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:49:26 29. 08. 2012
honzad..jpg
Kdyz jsem cetl tragikomickou zpravu na iDNES z tohoto rana: "Šéf policie není dostatečně zdvořilý, stěžuje si Kubice" tak jsem si rikal, jak dlouho ten tlak Lessy ustoji.. No, od vydani zpravy "o nezdvorilosti" to byly jeste asi tak dve hodiny do oficialniho odvolani "nezdvoraka"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:13:14 29. 08. 2012
default.png
Osobně jako policista mám strach .....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio