Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Těžký život pěšákův

http://www.youtube.com/watch?v=7VmtNZ0UbOs Tak co na to říkáte? Docela síla. Jak byste řešili podobnou situaci na místě vy?
MALISA :: Datum založení: 02. 09. 2012 :: celkem 101 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PAVELNO 11:19:10 03. 09. 2012
default.png
K tomuhle se snad ani nejde nejak zvlast vyjadrit. Pred 20lety by se k tomu vyjadrila parkrat tomfa a bylo po srande. A nikdo by nerekl ani pul slova....

V USA dnes: http://www.youtube.com/watch?v=tjQCyxyVre0

Opět se mi chce z poměrů v ČR blejt...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-CISAR 08:41:32 03. 09. 2012
default.png
DANIK : Tak to ti přeju, že jsi neměl tu čest narazit na takové "lidi". Snad ani nenarazíš, není o co stát :-) Každopádně i pro ostatní napíšu svůj názor. Policie lidi nevychová, oni se už nezmění a to ikdyž jim to jiná hlídka "vysvětlí". Co si na takových primitivech vezmeš? A efekt bude jen šetření inspekcí. Ti hulváti, hulvátama zůstanou. S výchovou měli začít rodiče a průběžně je odměňovat za jejich chovánání. Pak to pokračuje ve škole, kde je už dnes taky nikdo nenaučí slušnému chování. Prostě tohle už se napravit nedá. Dobře si vzpomínám, když jsem já dělal ve škole bordel. Vylétla ruka, já pozdravil ksichtem lavici a byl klid. Doma sem dostal přidáno a vrstevníci byli na tom stejně. Tehdy ještě výchova fungovala. Křivdy na tomto národě a našich dětech jsou nenapravitelné. Musíme si prostě začít zvykat, že lepší už to nebude. Opravdu bych nekritizoval kolegy, jak řešili situaci. Nikdo z nás tam na místě nebyl. Oni zvolili tento způsob řešení. Přeci jenom to bylo ještě na hraně. Šlo § 49/1c zák.č. 200/1990 Sb., tedy dost běžný a celkem bezvýznamný delikt. Jestli pak kluci napsali ještě další oznámení nebo ne, to je na nich. A proti tomu chlastu je občanský soužití o ničem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:38:47 03. 09. 2012
default.png
Ty vado, viděl jsem jen deset sekund a fujtajbl, stačilo. Kinder policisté v dnešním reálu. Toho komedianta, který měl chránit kolegu, (voľaako teda silně podměrečného ale budiž) který má oči na oznámení a nemůže dobře reagovat, bych nechal potrestat.

Proč: Maník šel tomu stojícímu (co měl kolegu jistit)dávat pracku na rameno a dostal se díky tomu idiotovi jak ještě couvnul do místa, odkud mohl nic netušícímu píšícímu kolegovi sáhnout na zbraň. Nebo prostě se mu podařilo vytvořit situaci dvakrát jeden na jednoho, přičemž oba dva "policisté" byli neprosto nepřipraveni na neočekávaný výpad. Naprosté selhání zajištění kolegy. Jeden píše správně s kvérem odvráceným od pachatele ... a druhý nic nedělá a pustí mu drbana za záda. K popelářům.

Kluci byli zpočátku veselí, stačilo aby je ten druhý šulda zabavil nějakýma hláškama třebas o tom, že mu nebude platit čočku až mu praskne jak ho bude filmovat, borci by se věnovali něčemu jinému a byli v klidu. Jak mu řekl, jestli se stydí, že neumí psát a bude to na kameře vidět, měl mu "policista" prostě říct, že dneska píše kolega a čte on, proto mu to jaksi nejde a nějaká písmenka mu proto vypadávají. Chybí sebejistota vystupování, z toho pramení další chyby.

Ovšem tady hraje roli v drzosti maníků i to, že hoši nemají absolutně žádnou auru četníka, ale hošíků navlečených do mundůru četníka. Prostě podměrečná děcka nemají u četnictva co dělat.

S tím filmováním mám stejný názor jako Danik. Ale mám i jiný názor a to ten, že skutečně tohle je vynikající věc, jak se debil sám usvědčí a sám si situaci úplně posere. Jenže na to musí být v tom autě četníci naprosto pevní v kramflekách, ne připodělané děcka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 23:47:23 02. 09. 2012
Danik.jpg
STRIZLIVEJ [2012-09-02 22:45:09]: No, nevím jak to děláte u Vás, ale u nás by zcela v rámci zákonů proběhl zákrok a jsem si poměrně jist, že by ti dva namachrovanci při zajišťování kladli odpor, čímž by se již dopustili dokonce TČ nejspíš. A prokázání - mě je to fuk, ale jen ty problémy co jim nadělám, penize za právníka atd. jsou pro mě dostatečný zadostiučinění. A abych řekl pravdu, mě je celkem jedno, jak to dopadne někde u komise atd. (Nebudu znovu psát o zabaveném telefonu, kde je jasný důkaz). Mě jde hlavně o to, že takové chování nesmí nikomu projít. Až se takoví blbečci někde ožerou na diskotéce a přijde tam hlídka na oznámení, něchtěl bych být v její kůži. Po postupu který sem nastínil by je jistě ještě dlouho nenapadlo něco takového opakovat. Kam jsme to došli, když si neumíme sami poradit a zjednat respekt.

Jinak by mě také zajímal pokus o nějakou občansko-právní žalobu na ochranu osobnosti. Neboť stále zastávám právní názor, že si smí pořizovat video, ale nesmí ho bez mého souhlasu zveřejňovat. Smí ho použít při stížnosti atd. Na to by mě fundovaný názor opravdu zajímal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 22:45:09 02. 09. 2012
Střízlivej.jpg
Jen tak mimochodem, by mě zajímalo, čeho se tito dva policisté měli protiprávního dopustit ? To, že dělali svou práci ? To, že se snažili zachovat klidnou hlavu a nesnažili se "přilévat olej do ohně" ? No vida, takže se to nakonec otočí proti nim samotným ! Jde jim snad jen vyčíst taktika, tedy to, že si dotyčný policista nesedl při vyplňování papírů do vozidla a že tam nepadla žádná výzva. Teda ta výzva padnout mohla, neboť video není zcela od začátku, ale dle mého ve vozidle by měl větší klid.

Lítat zuby ? Hmm, pěkný, tak nějak nadneseně by to vidělo policistů i spousta civilistů, ale realita je bohužel taková, jaká je. Jen díky dnešním moderním telefonům a jiné záznamové technice se dozvídáme, jaká je opravdová praxe. I mě se stalo něco obdobného. Tentokrát jsem ale záznamové zařízení držel v ruce já. Snad jen proto to nedopadlo tak jak na videu.

Někdo veřejně uráží policistu ? No a ? Koho to zajímá ? Civilistu ? Ne, spousta takových to ještě podpoří (najdou se sice i tací, kteří to odsoudí, možná slovně podpoří, ale to je vše) Nadřízeného ? Ten se za policistu velmi často nepostaví. Správní orgán ? Ano, ale jen pokud jej oznámí, neboť se jedná o návrhový přestupek (§ 49/1a) přest. zákona). Každý, kdo má odslouženo několik let a setkal se s obdobným přestupkovým jednáním mezi civilisty a ví, jaká je praxe, nechává takovéto jednání znechuceně přejít. Proč ? Mimo jiné proto, že policistovi se u (nejen) u správního orgánu nevěří. Oddůvodní se to tím, že to nebylo prokázáno, neboť chybí ty pravé důkazy a jinak je to tvrzení proti tvrzení. Já osobně jsem jen letos byl u několikrát u přestupkové komise - boj s větrnými mlýny jsem zažil skoro pokaždé.

To co bylo na videu je však extrém. Avšak zveřejněním tohoto videa si dotyčný "nasral do vlastního hnízda", neboť sám proti sobě poskytl důkaz svého minimálně přestupkového chování. A ten důkaz je jasně hovořící, takže nikdo, krom dotyčného policisty a jeho nejbližšího okolí neví, zda tento důkaz použije (nebo již nepoužil) pro oznámení na přestupkovou komisi. V tomto konkrétním případě má daný policista dle mého velkou šanci to dotáhnout do "zdárného" konce. Záleží jen na něm, zda ji využije a pustí se do toho. Je to jen jeho rozhodnutí.

Smutná realita dnešních dnů.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 22:36:34 02. 09. 2012
default.png
Otázka je, jestli je na tom ve výsledku hůře "nahrávač" šetřený na obecním úřadě za přestupek, nebo policista šetřený GIPS za "zneužití pravomoci".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 21:29:47 02. 09. 2012
Danik.jpg
LUKAS-CISAR [2012-09-02 21:11:29]: no, nezlob se na mě Lukáši, ale služím devět let a takovou situaci jsem nezažil. Sloužil jsem 4 roky v Praze a teď na obvodu menšího města s vysokým nápadem.

Já se tebou do jisté míry souhlasím, ale jak myslíš, že se tihle penisové budou chovat k další hlídce a další atd. Tohle je cesta do pekel. U nás se radši necháme zabít, než ukázat slabost. Je ale fakt, že u nás se s našima šmejdama osobně známe. Prostě se buď báli, nebo se jim nechtělo do sraní, které jsi popsal. Ale v tomhle případě, nezlob se na mě, měli lítat zuby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-CISAR 21:11:29 02. 09. 2012
default.png
danik: Podle mě to udělali v pohodě. Nevim kde sloužíš, ale takové situace můžeš mít několikrát denně. A když to chceš řešit jak jsi napsal dopadne to následovně. Dáš výzvy - neuposlechnou. Zajistíš - použití donucováků (později na základě stížnosti, která jistě přijd, máš minimálně nepříjemnosti). Pak oznámíš přestupek a ve svym volnu půjdeš svědčit. Já vim, že máš pravdu a řešení, jak jsi napsal je ideální, ale né každej na to má čas, chuť a hlavně jistotu, že to ustojí. Kdo z vedení se za tebe v případě problému postaví? Média a mnohdy ani vedení nezajímá pravda, prostě se takovejm hulvátům často bezmezně věří. Pak si přečteš titulky zpráv jako: Policisté brutálně napadali mladíky nebo Dopustil se přestupku a dočkal se šikany ze strany policie. Nemyslím si, že by kolegové byli tak neznalí, ale prostě vyhodnotili situaci dle svých zkušeností. Na vině není absence odvahy ani neznalost, ale dost možná spíše znechucení ze současného stavu u policie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 20:32:59 02. 09. 2012
Danik.jpg
IS [2012-09-02 20:23:02]: Tak to tedy nikoliv!! Oni se oba dopuštějí minimálně přestupku, takže bych je chvíli nechal, tak jednou dvakrát je vyzval, ať u mě nestojí, když píšu - z důvodu bezpečnostních (každý je povinen uposlechnout zasahujícího policistu). A poté by již následovalo zajištění a eskorta na místně příslušné OOP. Buď kvůli opakovanému urážení policistů - správní delikt, nebo kvůli neuposlechnutí výzvy. Tam bych jim ještě nádavkem sebral telefon, jako důkazní prostředek důležitý pro přestupkové řízení - sami si blbci své přestupkové jednání natočili. V obálčičce bych ho ihned spolu s oznámením odeslal na místně příslušný městký úřad. A něco mi říká, že by se ten telefon, až na to video celý vymazal.

To že jsou čeští policajti srabíci je všeobecně známá věc. Ale to by mi tak nevadilo, jako spíš neznalost právních norem potřebných pro vlastní práci - to je echt smutné. Na tyhle nahrávače, by snad měl být kurz. Smutné, smutné, smutné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 20:23:02 02. 09. 2012
is.jpg
No, nikdo se ničeho nedopouští. Policista ze své funkce musí strpět! Teda český policista. Německý, rakouský,.... nikoliv!:(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio