Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Těžký život pěšákův

http://www.youtube.com/watch?v=7VmtNZ0UbOs Tak co na to říkáte? Docela síla. Jak byste řešili podobnou situaci na místě vy?
MALISA :: Datum založení: 02. 09. 2012 :: celkem 101 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FS2 22:38:39 03. 09. 2012
default.png
REPLY:X:53865-1:2012-09-03 22:32:46:
Hlavně si přečtěte popis videa na youtube.com, pokud je řidič řešen za to, že pod vlivem alkoholu nastartoval vozidlo, tak jsem zvědav, jak to celé dopadne u správního orgánu. Předpokládám, že mu ŘP nakonec vrátí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 22:32:46 03. 09. 2012
default.png
Zdalipak nedošlo ke spáchání TČ tím, že video bylo zveřejněno (výtržnost), nebo k újmě na cti dle občanského...Mě osobně těší, že toto video paradoxně veřejnost pobouřilo a možná to vyvolá veřejnou diskuzi zda by urážka úřední osoby neměla být znovu zavedena. Doufám že se něco v této oblasti změní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 21:57:16 03. 09. 2012
default.png
Hmm... a pak se člověk diví, proč všichni pražští četníci musejí do konce letošního roku absolvovat tzv. Janouškovu "služební zkoušku". Kluci na videu si zbytečně nechali s..t na hlavu, o chybách v taktice zákroku raději pomlčím. Můžou být rádi, že jsou zdraví, a doufám, že video neuvidí někdo z bojařů (udělá se mu minimálně mdlo).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 21:47:54 03. 09. 2012
default.png
DANIK [2012-09-03 21:08:41]:
Myslím, že tady nejde o to, jestli ho to vychová nebo ne, ale jde o to, že v současné právní úpravě a její aplikaci správními orgány, mu za to nic nehrozí. Což není chyba policistů na ulici a i kdyby se stavěli na hlavu, tak s tím nic neudělají.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:41:18 03. 09. 2012
default.png
ANDRAS [2012-09-03 17:44:28]: Jo, jenže ty jsi polda, který tuší která bije a který je pevný v kramflecích. Máš pocit, že ti dva jsou něco podobného? A teď si představ, že ti takový blb bude za úkol mít krýt záda když budeš psát to, co on samozřejmě nezvládne. Aneb klasika situace: nemůžeš psát, když ti kolega nekryje záda a nemůžeš ho krýt, protože ten blbec to neumí napsat.

Hoši, takhle to nikdy nikam nepůjde. Dokud nebude na jednoho takového kinder šášulu deset starých pardálů, co ho zmrdají jak sysla za každou debilovinu a službu co službu nebude do něho valeno co a jak, kdy a proč, máme tady časované bomby v uniformě.

For Danik: proč chytat zloděje, když není šance že se věci vrátí majiteli a trest je směšný? Špatná otázka. Na co takového chytat? tak má otázka znít. Odpověď: poškozeného potahají po soudech, akorát ho ještě více naserou, nemá žádné práva, nikdo mu nic nedá, silně přeplácená kurva v černém mu řekne, aby se obrátil na civilní soud, protože je líný nařídit náhradu škody, stojí to všecko strašné prachy nás všecky, co platíme daně. A to nejhorší je, že drban po takové komedii ještě víc vyroste v ramenou. Oprávněně se cítí nepostižitelný.

Takže poučení od starého pardála: rozhoď mu sandál na místě beze svědků (když to nejde, není všem dnům konec) a snaž se vrátit věci majiteli. Všecko ostatní není zbytečné, je to přímo vysoce kontraproduktivní. Máš mozek a nad svou prací musíš přemýšlet. Ty tady nejsi proto, aby jsi množil škody už napáchané drbanem svým jednáním podle domrdaných zákonů, ale proto, aby jsi je minimalizoval. Že zákony stojí za co stojí, není tvoje věc. Vládnou nám zloději, gauneři a podobně a ti si píší zákony, jak se jim zachce, ale vždycky tak, aby slušný platil a drban měl zelenou. Vaši nadřízení s nima pečou - DBA, KB, křivení statistik.
Tak to ne, hoši.

Vlk se musí nažrat: drban dostane do řepy tak, že si cvrkne do gatí a pak znovu za to, že se pochcal. Koza musí zůstat celá: věci se musí vrátit poškozenému nebo po rozhovoru s váma musí poškozený cítit, že tam nejste na dvě věci, a ta koza ještě musí mít kůzlata: poškozený ti při tvojí příští návštěvě řekne další věci, co ví. To je gró práce četníka s lidma, když se něco stane.

Ty přece máš možnost drbana lapit někde jinde, udělat mu problémy v rodině, ve škole, v práci, v hospodě. Když je drban hodně přespolní, copak neumíte lhát? Poškozený musí být spokojený. Vždycky si musíte uvědomit, že musíte stát na jeho straně. Kecy o nestrannosti jsou to samé co multikulti a podobné zvěrstva. Četník má chránit slabé a nevinné, ne drbany. Ti mají veškerá práva zaručena pokřivenýma zákonama za naše prachy, aniž kolikrát přispěli za celý život korunou do státní kasy. Četníka drban neplatí, drban nerespektuje práva jiných a nějaká lidská důstojnost tady silně kulhá: protože ono to často je člověk jen vnějším zjevem při silné fantazii a důstojnost? Od kdy má odpad důstojnost?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 21:08:41 03. 09. 2012
Danik.jpg
Jo, chlapci máte pravdu, zloděj zůstane zlodějem, tedy proč ho chytat, když výsledkem je směšný trest. Alkoholik alkoholikem, tak ať dál jezdí. Dealer drog, bude dealovat pořád, takže ho také nezavřem a prostě rezignujem. Fakt je, že nadávky nebolí, a kdyby nám chtěli pochcat nohu, tak můžem uhnout. Vždyť to je vždycky papírů a sraní. A hrozí stížnost, ježíš!! Postavíme si takové bunkry, tam budem zpracovávat, co nám lidi donesou a bude nám fajn. Já jsem pro. Úředničit se dá i po telefonu a internetu. Dobré bude, když budem na facebook, věřím, že budeme mít hodně přátel.

Tak s tím děte do ......!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 20:12:03 03. 09. 2012
default.png
HAMMER [2012-09-03 06:38:47]:
Osobně spíše vidím problém v tom, že PČR školí policistu 9 měsíců o všem možném - s čím se ani nikdy nesetká, ale běžný zákrok - řešení přestupku s debilem, se v rámci ZOP policista řešit nenaučí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 20:07:59 03. 09. 2012
default.png
No, úplně to vidím, jak táhnou v klepetech někoho na Krakovskou, protože jim řekl, že jsou kokoti. Pachatel se bude cítit zraněný, takže ještě volání záchranky. Nejlépe, pokud bude vystříkaný caserem a bude třeba převoz na oční.

Super akce..., která skončí tím, že to bude na úřadě za rok promlčené, hlídka bude psát papíry několik hodin a bude z toho úplný h..., nebo možná ještě šetření stížnosti pachatele.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:44:28 03. 09. 2012
Andras.jpg
Dle mého názoru situace mohla probíhat následovně. Z pořízeného videomateriálu je patrné, že pachatelé se dopouštěli minimálně dvou přestupků, a to porušení § 49 odst. 1 písm. a) (urážka na cti) z. o přestupcích, dále to mohlo být i porušení ust. § 47 odst. 1 písm. c) téhož zákona (veřejné phoršení) a v neposlední řadě porušili ust. § 54 odst. 3 z. o provozu na PK (bezdůvodně se zdržovali ve vozovce).

Proto bych nejprve vyzval pachatele, aby upustili od svého protiprávního jednání. Pokud by v takovém jednání pokračovali, zvážil bych přivolání posil (vzhledem k tomu, že jednání se odehrávalo před budovou DI a OHS, posily mohly být na místě do minuty, pěti maximálně), přičemž se pachatelé dopustili dalšího přestupku, a to porušením ust. § 47 odst. 1 písm. a) z. o přestupcích (neuposlechnutí výzvy). Následně bych osoby vyzval s výstrahou, že pokud od svého jednání neupustí, bude proti nim použito donucovacích prostředků a budou zajištěni.

Následně, pokud by opět neupsolechli, bylo by na snadě svést je pěkně na zem, kde jim nasadit pěknou páku a nasadit pouta tak, aby se z nich nemohli vysmeknout. Poté hlásná služba a esorta na MOP Krakovská, které je z místa vzdáleno asi 50 m. Jako důkazní prostředek by bohatě stačil videozáznam.

Vzhledem k tomu, že urážka na cti je přestupek návrhový, a veřejně pohoršit musí prokazatelně dvě a více osob, tyto bych neoznamoval, ale sankce za 47/1 a) a 54/3 bych uplatnil. Vzhledem k tomu, že se jedná o dva odlišné zákony (o přestupcích a o provozu na PK), můžou dostat sankci za každý zvlášť, tedy dvě sankce, takže za 47/1a) mohou dostat až 5000 Kč a za 54/3 tuším 2000, celkem tedy krásných až 7000 korun pokuty za jejich krásné teatrální vystoupení + hmaty, chvaty, případně údery či slzotvorné prostředky (záleží na druhu a intenzitě odporu), následně pouta a krásná eskorta na MOP.

Toť můj názor, jak by situace mohla vypadat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:46:21 03. 09. 2012
default.png
LUKAS-CISAR [2012-09-03 08:41:32]: Ať šlo o jaký chtělo delikt, základní taktika dvojice pořád platí a nikdo ji nezrušil a nezruší. Těmhle dvěma šaškům asi nikdo neřekl, že jdou do války a že v jednu chvíli se drban směje a v druhé se taky můžou dívat do své vlastní Číziny zepředu. Nebo si sbírat zuby na chodníku.

Neprofesionální chování nebylo hlavně v tom, že byli v klidu a nevyužili svých zákonných oprávnění jak mají na samé hraně zákona, ale v tom, že jeden ohrožuje svou debilitou druhého. Kolegialita je to první, co musí polda ctít a musí vždycky chránit parťákovi záda. O tomto se nebudeme vůbec bavit, že to tak je nebo není.

Taková policie je lidem opravdu k hovnu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio