Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ústavní soud potvrdil procesní chyby v kauze střelby v Tanvaldu (REDAKCE)

Ústavní soud potvrdil procesní chyby v kauze střelby v Trutnově
Glock 17 - zbraň, ze které se v případu střílelo
Foto: wikipedia

Minulý týden o této kauze proběhla médii  významná zpráva, že Ústavní soud zrušil rozsudek Vrchního soudu v Praze i Nejvyššího soudu ČR, kdy byl Jiří Jungman, tehdy policista mimo službu, který při potyčce dvěma výstřely usmrtil člověka, odsouzen na 10 let za vraždu. Jungman byl následně rozhodnutím krajského soudu propuštěn z vazby, aby mohl na svobodě počkat na nové přelíčení.

Autor: redakce
Publikováno: 03. 10. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 11:21:54 05. 10. 2012
default.png
HONZAD [2012-10-04 00:08:27]: Honzade snad mne nepodezíráš s iluzí.

Jí si pořád dokola kladu otázku, kde se berou ty lidsky neúsnosné povahy, třeba třeba v tomto případě soudce. Veme člověku z rozmaru čtyři roky života(vypadá to, že z důvodu, že se nenechal zabít) a spí se mu dobře. Na druhé straně si nechá pěkně namastit kapsu a člověka který třeba okradl 1000 střádajících důchodců a připravil je o celoživotní úspory pustí na svobodu, protože u souzeného žijícího v přepychu z těchto úspor neshledává úmysl.. To není o důkazech to je o zvůli, zvůli těchto lidí...

Ale stáleš nenacházíš odpověď proč a kdo jim toto umožňuje.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:12:49 04. 10. 2012
honzad..jpg
Chip: to si me nepochopil. nemyslel jsem to tak ze byvaly (ale on snad jeste v dobe incidentu byl slouzici ne? .. ale to nehraje roli) takze nemyslel jsme to tak ze on by mel nejakou lepsi pozici u soudu. Myslel jsme to tak, ze bych tipoval ze jeho byvaly kolegove a pratele jej a jeho rodinu v tom nenechali a v cele kauze se take angazuji. A uz psychicka podpora ze strany okoli, pratelk, komunity je pro rodinu (i samotneho souzeneho) ohromna vzpruha a impuls k tomu neustvata v boji a (financne a psychicky narocnych) pravnich/soudnich tahanicich. Uz psychiocka podpora je hodne. A pokud komunita dokaze pomoci treba i hmotne, tak to je k nezaplaceni. Takto jsme to myslel.. ze ma (podle meho soudu a infomaci i ze zdejsich debat) za sebou asi i skupinu pratel/kolegu kteri tu vec nechteji nechat usnout a smirit se se situaci...
Nemyslel jsme to tak, ze by za sebou mel u soudu nejakou ucinnou tlacenku ci lepsi pozici..

rekl bych ze lepsi pozice u soudu se v teto zemi ziskava uplne necim jinym, nez jen prislusnosti k nejake profesni skupine..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 18:34:30 04. 10. 2012
Chip.jpg
HONZAD [2012-10-04 00:08:27]: Tak v tom v tebou Honzade vůbec nesouhlasím, respektive, nesouhlasím s tím, že jako "bývalý poliš", má zajištěn vyšší stupeň soudní ochrany. Většina soudců to má u prdele, nebo a těch taky není málo, nemají policii moc v lásce a rádi bývalým četníkům ještě víc přikouří... Pokud jde o ˇUstavní soud, ten už neposuzuje vůbec vinu či nevinu, ale chrání abstraktní principy ústavnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 12:20:13 04. 10. 2012
Karel.150.jpg
Také by mě zajímalo co znamená ta formulka "extrémně vadné hodnocení provedených důkazů"??? Jinak jsem vždy pro uplatňování presumpce neviny nehledě na to zda je to kolega nebo spotřebitel drog, ať se to tu kolegům klidně nelíbí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:08:27 04. 10. 2012
honzad..jpg
Kristapana catani, kde zijes cece.. Takovyto a podobny rozsudky na zaklade "extrémně vadných hodnocení provedených důkazů" jsem viděl tak už každyho tretiho soudu ktery jsme v životě viděl a že jich par bylo..

Formulka "soud ma za prokazane, ze...." je takrka okridlena a pokud nekdo bude sepisovat Malleus maleficarum soucasne justice, tak tohle tam musi byt jako jedna z dulezitych kapitol..

tenhle vas (byvaly) kolega ma na rozdil od mnoha jinych, kteri podobne soudy absolvovali, za sebou zrejme aspon partu svych kamosu policajtu, tedy lidi od fochu.. Ale v 95% podbne stavenych soudu a rozsudku je za clovekem na zaklade takove soudni frasky akorat tak placici mama pred duchodem..

Zkratka: Je to bordel, ze se neco takoveho stane. Na drushou stranu takovychto krivych soudu a rozsudku je tady v te zemi 10 do tuctu a kdyby tady neslo zrovna o byvalyho polise, tak ho ta masine semlela, sezrala a za deset (no mozna 8) let vyplivla..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:21:44 03. 10. 2012
default.png
Jak se žije soudci který vydává "extrémně vadná hodnocení provedených důkazů". Osobně si myslím, že toto není ojedinělý případ a netýká se jenom soudců....ostatně na životech a osudech občanů či obyčejných poldů, hasičů atd. nikomu nezáleží, jeden kus bez konexí, bez majetku a peněz nikoho nezajímá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio