Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Marihuana a řízení (REDAKCE)

Marihuana a řízení
ilustrační
Foto: internet

V poslední době se poměrně často stává, že při doprávní kontrole řidiče, výjde orientační test na přítomnost THC jako pozitivní.  Přesto následné lékařské vyšetření spojené s odběrem moči a krve přítomnost THC neprokáže. O tuto problematiku jsem se začal zajímat a tak se mi do rukou dostalo jedno z loňských vydání časopisu Reflex, kde autor toto téma velmi podrobně rozebírá.

Autor: J X. Doležal, Reflex
Publikováno: 04. 04. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DANIK 17:42:57 08. 04. 2013
Danik.jpg
HONZAD [2013-04-08 13:46:13]:
Určitě mnoho, jsme sbor veskrze špatný, prolezlý korupcí a plný zločinců. Přitom jsme královsky zaplacení, máme spoustu výhod atd. A to nezapomenu ani na to, že jinde ve světě jsou všichni policisté hoši jako Mirek Dušín, všichni altruisti bez poskvrnky. Myslím, že nejvýstižnější je, že policie je prostě odrazem společnosti, kde vychcanost je předností a schopnost okrádat stát nebo spoluobčany nejvíc ceněnou schopností. Kde 90% politiků se účastní na špinavých obchodech, čachrování se státníma zakázkama atd. Takže vlasntě ne, pořád jsme skvělí Dušíni, neboť tak hrozné to zatím u nás není.

Jestli je to pravda, tak zavřít až zčerná. Jednoduché. Jako kohokoliv jiného. Mě spíš na těchle akcích zaráží, jak hošani si rádi hrají na kovboje. Předpokládám, že ty blbečci akční jednou narazej na někoho jako já, kdo chodí ozbrojenej pořád a má čisté svědomí. Pak až na něj takhle vyběhnou - v civilu s nějakým mininápisem a kuklama, tak křikne Policie stůjte a až nezastaví, tak začne střílet a 2 až 3 vyskládá vedle silnice jak králíky. Jsem hrozně zvědavej, jak se to pak bude řešit. On viděl ze svého pohledu přepadení, reagoval jako správný policista, dal výzvu a následovalo použití zbraně - konec konců útočníci byli ozbrojení. Opravdu jsem zvědavej, doufám, že pak ty idioti z gypsu pochopí, že nejlepší způsob jak zatknout policajta, je pozvat ho po službě k vedoucímu do kanclu a tam ho normálně zatknout, zajistit nebo co bude třeba. Ovšem to by pak neměli ty hezká akční videa, nad kterými pak zřejmě v kancelářích onanují a pouští je holkám co balí, nebo prostě nevím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:46:13 08. 04. 2013
honzad..jpg
pervitin a rizeni... tak neco aktualniho z trochu jineho soudku - kolikpak takovych policistu a pripadu u sboru bylo a je?

nebo zase budete psat, ze to je provokace atd.. ?

http://zpravy.idnes.cz/inspekce-zadrzela-policistu-ktery-zdrogoval-financniho-urednika-p9o...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 16:37:05 07. 04. 2013
default.png
HAMMER [2013-04-07 13:57:51]: Svítit umím, ale nedávno nám bylo zakázáno na bílým opasku nosit černý doplňky, jakým pouzdro na baterku je :-D Věděl jsem, že nebudeš pro ;-) A máš kliku, žes nenapsal, že by ses radši zmrzačil, než k dopravce ;-) :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:57:51 07. 04. 2013
default.png
Krtku, neser, neumíš posvítit drbanovi do ksichtu? :D :D K policii? To bych se radši dobrovolně zmrzačil!!!! Nikdy kua!!!! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 16:26:54 05. 04. 2013
default.png
HAMMER [2013-04-03 19:44:34]: Hammere, kua, pojď k nám na dopravku, takovýhle praktiky tam potřebujem! :-) Já vím, já vím...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:44:34 03. 04. 2013
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2013-04-03 16:50:15]: Díky za info, já už z toho vypadnul, krásně jsi to napsal.

Na ty zorničky ale nezapomenu, to je tak jednoznačné a viditelné, jak má oči jak já ani nevím k čemu to přirovnat, když mu ta silná německá baterka, s H3 žárovkou tuším, svítí rovnou do ksichtu.... Tam už není o čem jednat, ten je jasný. Taky to chování je tak strašně "přirozené", že prostě jasně víš, že ho máš.

S feťáky jsem teda neměl nejmenší slitování, ideální bylo, což už jsem tady psal, mu fet vysypat do kanálu, kór když to pro někoho vezl, ale to jsem nezkoumal. Naučili mě to staří pardálové. Spolehlivě jsi se ho zbavil z rajónu, protože neměl ani fet ani prachy a že by mu tohle policajti mohli udělat, tomu drbani nevěřili no a tak nějak mu chtěli načechrat pěšinku...

No a jednou jsem jednomu málem urval hlavu, kolega řešil nějakou hádku těchhle týpků a jeden z nich byl agresivní a nemínil toho nechat až po někom sáhnul... tak jsem ho drapnul oběma rukama za hlavu, levou zezadu a pravou zepředu pod krkem a praštil s ním ale brutálně o zem.

Kurnik, já ho ale chtěl jenom paralyzovat, přidržet na špičkách za dýni, ale jak píšeš, ten byl jak věchet, vylítnul do vzduchu a já ho musel pustit, jinak mi ta hlava zůstala v ruce!!!! Musel jsem mít vyvalené očiska překvapením, jak když kocour sere do plev.

On spadnul, to nekecám, tak ze dvou metrů na betonové dlažky na chodníku na myslím že pravý bok, vybéknul jak když hodíš dudy do rohu, zvyuk jak když pleštíš s kočkou o zem. Říkám si: tak a je po něm!

Houby! Vstal, oprášil se, omluvil, odešel.... Kolega se nedokázal ubránit smíchu, z vyskakujícího tajtrlíka najednou slušňák jako bejk. Konec zákroku, omladina se rozešla, sem vzal kolo a jel domů. Hrůza s těmi blby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 16:50:15 03. 04. 2013
Lukas Heinz.jpg
HAMMER [2013-04-03 16:10:18]: Přesně tak. To není test na travičku, ale jde o test na stimulanty. Tedy Pervitin, matamfetamin, amfetamin,efedrin, kokain a crack, který jsem u nás snad ještě neviděl. U nás je jednoznačně nejzneužívanější drogou Pervitin

Stimulanty již podle názvu zvyšují bdělost, potlačují únavu achuť k jídlu. proto jsou uživatelé těchto drog většinou vychrtlí jako lunt. Mezi vedlejší projevy patří u rozšíření zornic. Zornice neovlivněného člověka reagují na jasné světlo viditelným zůžením. Zorničky člověka, který je nabuzený pervitinem na ostré světlo reaguje pomalu nebo vůbec v důsledku chemických změn v mozku.

Vedlejší účinky dlouhodobého užívání jsou paranoia, halucinace, a totální destrukce organismu v důsledku potlkačovaní přirozených únavových reakcí a postupné selhávání organismu. Většinou se droga neprodává čistá, ale z příměsemi. V nejlepším případě jde o příměs ruzným levných vitaminových preparátů. Běžně jde ale o omítku, popel apod. takže se zavislým brzy na obličeji objevují hnusné boláky a vředy. Na pervitinu je silná psychická závislost.

To jen pro dementy, kteří by to chtěli zkusit třeba na hubnutí nebo jako povzbuzvadlo na noční šichty.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:10:18 03. 04. 2013
default.png
Pamatuju si to takto: zastavíme řidiče, je takový praštěně veselý, odvázaný... kuk do baterky ... a kurnik, zornička jak trnka, a už jsme ho měli. Baterka je rychlá, účinná, ale opravte mě, jestli to s tou zorničkou oka není na Maryšku, ale na něco jinšího.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:43:50 03. 04. 2013
default.png
No je smutné, že osvětlovat užívání drogy známé jako cannabis musí člověk jako J X.Doležal. U nás maximálně dostanem informaci kolik a jak velkých čárek musíme vyrobit.V dobách skutečného růstu kriminality(né uměle nevykazovaného), kdy k tomu jde ruku v ruce zázračné snižování statistiky, plesání managerů po ramenách, že za málo peněz se dají dělat(vykazovat) velké věci a na druhé straně zvětšující se strach obyvatel z bezpečnosti, je i toto k zamyšlení.

To nic nemění na mém názoru, že člověk uživající drogy, nepatří za volant, byť by byl v abstinenci, neboť není sám schopen přesně určit zdali je ve stavu způsobilosti k jízdě. Ostatně pravidelný uživatel v době abstinence se může paradoxně chovat za volantem hůře než v době zbytkového působení účinné látky. Pokud takhle jedná musí počítat s represí.

Ostatně schvalování či zlehčování požívání jakýchkoliv drog i alkoholu, vypovídá spíše o tom v jakém stádiu je tato společnost, národ, ale především jeho autority včetně zástupců státu i samotného autora.

Svoboda je dobrá věc, pokud nezasahuje do svobody dalších údajně svobodných lidí.U nás se jim říká ovčani.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio