Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Svědectví o úpadku (REDAKCE)

Svědectví o úpadku

Zřejmě nejen v Čechách a nejen policisté si pokládají otázku: Co se to děje se společností? Stále rostoucí agresivita a vulgarita mezi běžnými obyvateli, stejně jako související nárůst kriminality, to jsou jen některé z projevů úpadku, které pohlcují postupem času nejen západní Evropu - ať už si to připouštíme či nikoliv. A na stejnou otázku se rozhodl nalézt odpovědi ve své knize také známý britský lékař, který za dobu svého odborného působení hovořil s tisícovkami vězňů, delikventů, sebevrahů a narkomanů.

Autor:
Publikováno: 02. 09. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BINGO 00:04:24 03. 09. 2013
default.png
Hodně zajímavá knížka, byť už je to pár měsíců (či spíše let) co je na trhu, to redakce trochu zaspala.
Nicméně kdo si ji přečte, jaksi souběžně pochopí, proč o tak zajímavé a v českých podmínkách neobvyklé publikaci "kupodivu" nijak neinformovali obvyklí recenzenti v tuzemských médiích a nepříliš ani v odborných publikacích.
Jinak čtení leckdy dost neveselé, autor píše a analyzuje na základě své tvrdé praxe a zkušeností, které se týkají souběžně i policejní praxe a kriminologie. Nemalá část patologických schémat chování osobností i institucí, která autor popisuje a poté analyzuje, platí bohužel již zjevně a neodmyslitelně i pro nás.
Rozhodně to je práce, která stojí za pozorné přečtení a zamyšlení a která se vymyká (je dokonce v ostrém protikladu) k obvyklým a obecně propagovaným dogmatům, které vyznává současný český, evropsky (o americkém nemluvě) sociálně-vědecký mainstream.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio