Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přípravný kurz

Zdravím Vás dámy a pánové. Téma trochu z jiného soudku. Pouze orientačně, a prosím bez zbytečných uštěpačných poznámek od lidí, kteří by o to neměli zájem,se chci zeptat těch, kteří uvažují o povolání policisty/tky, zda by stáli o to, kdyby se spustil něco jako přípravný kurz. Obsahem by bylo postupné seznámení se s činností Policie a jejich jednotlivých útvarů ( OHS, MOP, PMJ), detaily k průběhu přijímače (zkouška fyzických testů, psychických testů - pod dohledem psychologa, zásadní praktické rady), studia na ZOPce a následné praxi. Forma kurzu ještě není ucelena, ale obecně by se jednalo o jeden velký ucelený balík informací, po kterých se zde i na jiných diskusích fórech pídíte. Cena kurzu ještě není stanovena. Vše by se odvíjelo od počtu zájemců atd. Kurzem by provázeli lidé, kteří mají s celým tímto procesem nedávné a nemalé zkušenosti. Poslední věc kterou zmíním je, že velký prostor by byl věnován diskusím. Záměrně zde neuvedu žádný kontakt, abych nebyl obviněn ze spamování či podobně. Pokud bude zájem o spuštění takovéhoto projektu, budu podle toho reagovat.
MASHAK :: Datum založení: 14. 01. 2014 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu RIEGORN 12:15:52 28. 04. 2014
default.png
Jako člověk co se připravuje nastoupit k policii zhruba za rok až dodělám VŠ bych řekl, že pár lidem by to mohlo pomoci, ale celkově si myslím, že to je skoro zbytečné. Co se na dělá na jednotlivých útvarech se dá celkem snadno dohledat. Fyzické testy jsou také jasné. Na psycho se nedá moc připravit, tam jen může pomoci říct na jaké otázky si dát pozor. O studiu na ZOP a následné praxi toho sice moc nevím, ale nevidím u toho moc problém.

Jaký bordel očekávat je mě celkem jasné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 09:27:47 28. 04. 2014
john158.jpg
myslím si že je to blbost. 1) Jakým způsobem chceš ukázat lidem tu realitu a funkčnost a efektivnost
2) Jakým způsobem zaručíš že to nebude potěmkinova vesnice ? jako že to bude opravdu reál a přitom nenasereš nadřížené mafiomanagery ? Jak zajistíš jejich souhlas i přes to že by se ukázalo že to u pčr nefunguje ? Dyk by oni pak měli potíže a nedostali by na těch svých ultradůležitých místech svoje luxusní osobní nebo odměny v řádech 50 tisíců ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARUSIA 08:29:04 28. 04. 2014
default.png
Myslím že je to úžasný nápad.
Já bych do toho určitě šla.
:))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 17:06:14 22. 01. 2014
Sekta.jpg
HAMMER 06:13:10 21. 01. 2014
Souhlasim nebyl voják jako voják...
Těžko posuzovat nezažil jsem vojnu, protože bohužel když jsem šel k odvodu já, zakládní vojenská služba byla zrušena a profesionálním vojákem jsem se stát nechtěl...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:13:10 21. 01. 2014
default.png
SEKTA [2014-01-20 13:16:37]: Tak nebyl voják jako voják! :D Někdo byl dva roky u vojáků a měl zašívárnu s luxusním zázemím, ale více bylo těch, kdo se najednou museli o sebe postarat sami denodenního od shánění si jídla přes oblečení, vyprání si atd atd, protože najednou nic nefungovalo jako doma. Slušnému chování nikoho na vojně neučili, spíše naopak. Jo, vojenská zdvořilost tak ta se dřela. Ale přínos byl hlavně v tom, že se z děcka stal samostatný chlap schopný se sám rozhodovat a hlavně: zvyklý na útrapy. Furt to nebyly nutně všichni, ale v rotě čítající přes sto chlapů jsme měli pouhé dva, kteří fyzičku nestíhali a museli je vléct ostatní, aby se plnily limity přesunů atd.
Nedovedeš si představit, co ti hošánci od maminčiných sukní mezi ostatními fyzicky nabušenými dosud nevyzrálými hochy zažívali za ústrky. Už tak to na ně bylo moc, nenažral jsi se, denně jsi k tomu hladu ještě fyzicky makal, bylo ti buď zima nebo horko, buď jsi čekal nebo spěchal, všecko jsi musel mít v perfektním pořádku a do toho: po obědě zrychlený přesun kolem kasína, do půl těla, v zimě v košili, kanady, maskáče a v tom jsi běžel. Takže jsi se na oběd nemohl napráskat, ani kdyby jsi měl čas se najíst, což jsi neměl. Jenomže ná bylo devatenáct a hlad jsme měli furt. Tak se to řešilo tak, že jsi si za košili (nikde jinde nebylo místo) dal nakrájený chleba z kuchyně a jak jsi dvakrát obkroužil celé kasíno, chleba nasáknul potem a ještě ztvrdnul. Tomu jsme říkali perník. Nebylo kde si jej odložit, musel jsi ho mít sebou nebo mít hlad.

Došlo to tak daleko, že jsme byli spokojení, jak jsme s tím vydrbali! :D Pak ti problémy v civilu přišly naprosto směšné. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 13:16:37 20. 01. 2014
Sekta.jpg
Pro Hammer
Taky za sebou nemám ZVS a neměl jsem s tím sebevětší problémy, určitě ale souhlasím s tím že někteří by tu vojnu opravdu potřebovali, né kvůli buzeraci, ale kvůli morálce a slušnému chování..Naopak zase musím říct, že jsou i jedinci kteří ZVS za sebou mají a v ničem jim neprospěla..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 13:11:38 20. 01. 2014
Sekta.jpg
Nápad to určitě špatný není, ale určitě by bylo fain všem zúčastněním na začátku říci, jaká je realita u PČR..Pokud k tomu přispějí svou účastí součastní příslušníci PČR jedině dobře..Jen buďte opravdu upřímní a nemažte nikomu med okolo huby..Neříkám, že vše jen u PČR špatné, ale začátky v této ,,společnosti´´ jsou mnohokrát težší, než kdekoliv jinde..Hodně štěstí všem

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:06:50 18. 01. 2014
default.png
No a jinak pro autora threadu: služba u policie není třepání hrušek, ale vysvětlit co to je za pakárnu, prostě civilistovi, co netuší ani co to je vojna, nejde.
Pokud žiješ doma systémem: "dokud mama funí, zůstaneme u ní" zažiješ patrně abych tak řekl "kulturní šok", kdy ti nikdo najednou prdel utírat nebude a kdy na tebe budou požadavky nejpozději při prvním zákroku jako na zralého chlapa, který se musí rozhodovat sám a zvažovat strašnou spoustu věcí, než mít jen čárku pro lumpa nad sebou. Každopádně přeju u policie všecko jiné než jsem měl já - tzn. jen to dobré.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:01:57 18. 01. 2014
default.png
BIKERKA [2014-01-17 12:16:15]: Tak s realitou se jistě seznámíš osobně, ale v dohledné době při téhle organizační nefunkční struktuře policie, kdy si každý debil na každém sebebezvýznamějším vedoucím místečku dělá ale lautr co chce a není to zrovna ve smyslu ativity a potírání zločinu, ale spíše totálního nezájmu o všechno, vynechej slovo ráda. To, co zažiješ, bude nechutný šok. Doporučuju jít připraven na nejhorší a ničemu se nedivit. Pokud chceš skutečně lidem sloužit, musíš to dělat na vlastní pěst a budeš s tím mít cvelkem problémy. Počítej raději s tím nejhorším, vždy a pořád. Být překvapen mile není špatné, ale nemile, to naopak není nic moc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 18:10:16 17. 01. 2014
dax.jpg
Pokud to není oficiálně posvěcené a organizačně zajištěné z PČR, tak je to celkem hezký pokus o soukromé podnikání ve službách pro natěšené adepty v duchu dnešní doby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio