Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zákon o Policii ČR, § 56, pís. f) opětovná výzva - dopravní prostředek

V § 56 pís. f) "dopravní prostředek na opětovnou výzvu nebo znamení dané podle jiného právního předpisu nezastaví." Jedná se mi o opětovnou výzvu - je zde myšleno, že výzva musí být dána 2x a to pokaždé jiným způsobem (např. zastavovací terč + modré majáky a červený nápis STOP, nebo výzva stejná, daná 2x za sebou). Je k opětovné výzvě vydané nějaké stanovisko? Díky za Vaše podněty.
KONCA :: Datum založení: 15. 01. 2014 :: celkem 31 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOE 18:55:05 15. 02. 2015
Joe.jpg
Existuje "Metodické doporučení k pronásledování vozidel
příslušníky Policie České republiky" z ledna 2014. Má to celkem 5 stran, ale otázce opětovné výzvy se zde elegantně vyhnuli :-).
V komentáři k zákonu se říká, že zbraně je možno použít pouze po opakované výzvě, tedy minimálně po dvou výzvách, nebo po opakovaném znamení daném k zastavení dopravního prostředku podle § 79 zákona o provozu na pozemních komunikacích, které musí řidič zaznamenat. Současně je třeba splnit subsidiaritu (prostředek nelze zastavit jinak, např. donucovacím prostředkem výstřel do vzduchu k přesvědčení řidiče k zastavení, či zastavovacím pásem).
Když to vezmeme prakticky, tak jedoucí služební vozidlo policie, které použije VRZ a k tomu bliká stopka provádí znamení k zastavení vlastně kontinuálně, čímž je podle mě podmínka použití minimálně dvou výzev bohatě splněna.
Vystřídat různé způsoby zastavování se nevyžaduje. Musí být pouze splněno to, aby řidič výzvu zaznamenat, což asi nezaznamená jen hluchej a slepej řidič :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio