Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zákon o Policii ČR, § 56, pís. f) opětovná výzva - dopravní prostředek

V § 56 pís. f) "dopravní prostředek na opětovnou výzvu nebo znamení dané podle jiného právního předpisu nezastaví." Jedná se mi o opětovnou výzvu - je zde myšleno, že výzva musí být dána 2x a to pokaždé jiným způsobem (např. zastavovací terč + modré majáky a červený nápis STOP, nebo výzva stejná, daná 2x za sebou). Je k opětovné výzvě vydané nějaké stanovisko? Díky za Vaše podněty.
KONCA :: Datum založení: 15. 01. 2014 :: celkem 31 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 18:25:38 24. 02. 2015
default.png
JOE [2015-02-24 15:32:50]: Než narazí na kosa.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 15:32:50 24. 02. 2015
Joe.jpg
HAMMER [2015-02-23 19:10:24]:

Já bych téma výcviku radši už pomalu uzavřel :-)).
Ty hodiny výcviku SPP jsou podle mě řádově pořád stejné, a počty a výsledky zákroků taky...takže bych to celkově neviděl tak dramaticky jako ty.
A rozhodně bych nedával do souvislosti rozsah výcviku a povinnosti policisty.
Tvoje slova nebyl jsi vycvičen - nemáš tam lézt, jsou úplně mimo. Protože ti od začátku říkám, že ten kdo absolvoval ZOPku se považuje za vycvičeného. Podle tvojí logiky by policajti neměli do většiny zákroků vůbec chodit, ale reál ukazuje, že do zákroků chodí a drtivá většina z nich dopadne pro poldy dobře...:-)
Jelita která má drban přece není problém brát v úvahu, a kterej vedoucí by je v rámci vyhodnocení nebral v úvahu, tak by si určitě mohl pořádně naběhnout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:17:40 23. 02. 2015
default.png
KKKK [2015-02-23 15:18:49]: Tak toto je ještě lepší pytlovina než kontrolní body a KO. Toto chtělo hodně fantazie a naprostého überkokota, který vymyslel to u té trojky: prej jednoduchá věc: poznání protiprávního jednání, určení jeho pachatele a záchyt tohoto pachatele pro další úkony.

Ty vado, to si někdo dělá srandu! To byly ty nejtěžší věci přijet na místo a orientovat se co, kde, kdo, jak, čím, proč... dřív než se stačilo něco podělat nebo přijít o důkazy nebo seknout svědka. To se stávalo i velezkušeným poldům, že dostal svědek za uši než stačil ceknout.

Toto musel psát ale ultraübermegakokot!!!! :D :D :D Hoši, dejte pokoj, sloužit dneska, tak mě do týdne šlehne!!!! Jste hrdinové, vy "mladí úslužní blbečci", :D :D jen to má jeden háček: hrdinů jsou plné hřbitovy. Až s odstupem pár let na tohle budete vzpomínat, asi vám budou vstávat hrůzou vlasy na hlavě když si vybavíte, co jste vyváděli a co vám prošlo. :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:10:24 23. 02. 2015
default.png
JOE [2015-02-23 09:11:53]:

Jakpak bych tě mohl znát, sloužil jsem s tebou nebo co? :D

Počkej, to není moje logika, špatně to nazýváš. Ano, pochopil jsi to. Problémy by neměl jen maník ze zásahovky. Každý dnešní řadový s těma "hodinama" SSP by měl naprosto neoddiskutovatelně problém, protože zákonitosti učení se nervomotorice jsou jasně dané a hranice taktéž. A neměl by problém systém, protože zákon neříká nic o systému, ale o povinnostech policisty. Nebyl jsi na tohle vycvičen? Nemáš do toho lézt. To, že tě nadřízení neposlali na SSP nebude problém nadřízených, ale tvůj, ještě se totiž doznáváš, že jsi to neuměl. Já o takovém případu taky neslyšel, ale kdysi jsem si půjčoval od kámoše Zbraně a náboje a tam byly případy z reálu, o kterých jsem teprve neslyšel a nemyslel, že by se kdy mohly stát.

V tom případě je to jasné už nějakých pár desítek let nejméně: dvakrát týdně učit se nervomotorice = údržba chátrání, třikrát už je zlepšování. Zeptej se na to kohokoliv z kolegů, co trénují třeba fotbal. To je jasná hranice. Jednou týdně je prostě málo, musíš si to dělat mimo službu, zkoušet kroky, koordinaci, tasení, manipulaci s kvérem..... Pak samozřejmě máš možnost vyvrátit tvrzení, že nejsi vycvičený tím, že názorně předvedeš jak to umíš. Vyšetřovací pokus.

Co se v souvislosti s použitím DP řeší? Aby vedoucí neměl problémy, to se řeší. Oprávněnost a přiměřenost se řeší na úředním záznamu, ne na jelitech drbana. Jinak jsje sice off topic, ale dobrá diskuse. Pro mě odreagování od blbnutí v práci. :D


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 15:33:19 23. 02. 2015
Sekta.jpg
DAX [2015-02-23 14:40:59]:
Ja si pripoustim spoustu veci:-D:-D
Tak nedko naivnim blben zustal i po vojne...
A uz to neres...mej se

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KKKK 15:18:49 23. 02. 2015
default.png
Při debatě o hotovém policistovi po absolvování ZOPky, zda je vycvičen, nebo spíše oprávněn provést zákrok zapomínáte, ale na katalog prací, který každý policista při zařazení na služební místo odsouhlasí a podepíše. V něm je „přesně definováno“ co na které pozici policista dělat může. Od třetí platové třídy je zde formulace samostatné jednoduché výstupy – nikdo normální neví, co to znamená, ale dle výkladu odborníku, ktří katalog stvořili, jde o poznání protiprávního jednání, určení jeho pachatele a záchyt tohoto pachatele pro další úkony – tedy jednoduchá akce bez předběžných papírů (myslím tím, že číslo zakládáš až potom co pašíka slovíš). Od páté třídy se vypouští slovo „jednoduché“ a policista tedy pachatele odhaluje další pátrací činností (tedy řeší již založené číslo) atd.. Např. od sedmé platové třídy můžeš schvalovat výstupy podřízených v TŘ případně nepotřebuješ schválení vedoucího na svůj výstup. Samozřejmě je tohle ideální stav, kdy přiznávají klukům třídy a peníze, které jim náleží za odvedenou práci. Ale to je spíš problém práce na rozdělaných spisech v 3.TT na OOP a na jinou debatu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 14:40:59 23. 02. 2015
dax.jpg
SEKTA [2015-02-22 20:21:06]:
Hele klídek, nebudem se přece přetahovat o slovní výklad. To ,že sis to vztáhnul na sebe a pochopils to podle sebe mě mrzí, ale znovu, s Tebou to nemělo nic společného. Nevím kam si nastupoval v 19ti,předpokládám že rovnou k PČR, což tvrdím znovu je nebe a dudy a já jsem popisoval nástup na dva roky na ZVS. A nezlob se, ale v 19ti letech jsme byli naivní blbové všichni. To, že si to někdo nepřipustí z něho zkušeného barda neudělá. Měj se fajn a už to neřeš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 09:11:53 23. 02. 2015
Joe.jpg
HAMMER [2015-02-22 08:22:56]:

Nějak jsme se zasekli na té jedné věci :-). Je vidět, že mě neznáš, protože já jsem obezřetnej až moc :-). A rozhodně počítám s x variantama, které můžou nastat a říkám to i mladším kolegům, mimo jiných věcí.
Neber tu moji formulaci tak doslovně - že s tím žádnej advokát nevyrukuje - jasně, že s tím může vyrukovat, ale podle tvojí logiky by v takovém případě neměl problém jen nějakej hodně vycvičenej policajt (nejlépe z nějakého specializovaného útvaru).
V tom případě by jsme si museli říct, kdy teda podle tebe je policajt natolik vycvičenej, že by advokát s argumentem o výcviku neuspěl (nebo kdy může chodit sám do zákroku, aby neměl problém)....je to po ZOPce, je to po dalších 100 hodinách výcviku (alespoň jednou týdně prováděného), je to po nějakých další zkouškách, je to po dalších 3 letech praxe, je to po absolvování alespoň 30 zákroků pod vedením zkušenějšího kolegy...kdy teda?!
A znova opakuju, tím, že by advokát napadl výcvik policajta - napadal by systém, protože pokud by někdo konstatoval, že byl špatný zákrok vlivem výcviku, tak by za to ten konkrétní polda asi moc nemohl.
Jenže si uvědom co se v souvislosti s použitím dépéček primárně řeší. Oprávněnost a přiměřenost (konkrétní jednání konkrétního policajta).
Tím neříkám, že by výcvik neměl být delší, kvalitnější a podobně. To by bylo na další samostatnou diskusi. I tak už jsme hodně off topic :-).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 20:21:06 22. 02. 2015
Sekta.jpg
 Dax:
Tvoje slova:
Směješ se něčemu o čem vůbec nic nevíš. Příteli, kde dnes získáš zkušenosti, kdy tě jako 19ti leté ucho hodí do tlupy 60 až 100 stejných vyjukanců a naivních blbů mezi kterými si musíš sám bez maminky a tatínka vydobýt svoji pozici a místo.

Napsal jsi to dost jasne a dost srozumitelne a bez mych domnenek
...bylo mi 19 kdyz jsem nastupoval a bylo nas vice jak 100, byl jsem bez ZVS...
Proto prisla raekce takova,jaka prisla....
A v klidu jsem naprosto:-D:-D





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 17:06:05 22. 02. 2015
dax.jpg
SEKTA [2015-02-21 17:54:15]:
Chlape, buď v klidu kde jsem proboha psal, že jsi blb, to bych si nedovolil a ani ve snu by mě to nenapadlo, čti pozorně to co je psané bez vlastních domněnek. A pokud jsem to nenapsal dost jasně a srozumitelně tak sorry, ale žádný útok na Tebe v tom nehledej. Ber to pouze jako názor a zkušenost starého zbrojnoše. Samozřejmě je i dnes bez ZVS mnoho kluků v pohodě, ale žádný ucelený povinný systém pro všechny muže, jako byla ZVS dnes prostě neexistuje a důsledky jsou zcela evidentní a všeobecně známé. Toť vše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio