Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policistka následkům zranění podlehla (REDAKCE)

Policistka následkům zranění podlehla
Projekt NEZAPOMENEME!
Foto: Policista.cz

Policistka, kterou srazil pronásledovaný řidič, dnes odpoledne podlehla svým zraněním. Muž pod vlivem omamných a psychotropních látek, který měl zakázáno řízení motorových vozidel, při honičce zavraždil matku dvou dětí.

Autor: Redakce
Publikováno: 03. 05. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 08:28:02 11. 05. 2014
default.png
SANTIAGO-SAN [2014-05-10 12:13:59]: Díky za odpověď. Já jsem často přemýšlel, co to je vlastně kolegialita, abych se dotkl té věci, kterou zmiňuješ. Píšeš, že jistý kapitán do vás najížděl autem, sláva takovým, ale...
Pokud se najdou ichtylové, co ani po takové lekci nepochopí, že jde o hubu, měla by podle mě nastoupit kolegialita:
1: takového maníka kolega upozorní, že toto dělat nebude
2: pakliže se to opakuje, upozorní velitele
3: velitel takového maníka zprdne na tři doby a vyzkouší z toho, co má při samotném aktu zastavování dělat
4: pakliže se to opakuje kázeňský trest
5: pryč z terénu v případě dalšího opakování.

To by samozřejmě nemělo platit jen u tohoto postupu, ale i zacházení se zbraní, nespolehlivost při zákroku atd atd.

Ve skutečnosti to vypadá tak, že upozorním na kolegovo nebezpečné chování - a mám to na hlavě, aniž se něco udělá a kolega to opakuje furt. Výsledek: já jsem byl špatný, kolega vesele riskoval život a můj průser - a nic. Když už mám být u takových tím špatným, ať jsem špatný u živých, ne mrzáků nebo nebožtíků.

Když nastoupil v roce 1996 první výplod snížených nároků na psychotesty (byli jsme zcela v šoku) celý mančaft cca deseti kolegů ho dokázal po skoro třech letech srovnat. Nastupovali ovšem další ichtylové a ukázalo se, že jakmile je takových ýkváčů více, rozloží na oddělení všecko, nedá se to ukočírovat.

Nejlepší byly slečny, co absolutně nepochopily kam to vlezly a začaly se otevírat hubu na staré psiska, když dostaly kartáč za základní chyby. Potom už mančaft ztrácí tah a vedení to vůbec nezajímá: za dojebanou práci mladýma stáhne z volna starého, aby to dodělal, samozřejmě za stejný peníze a tak by se dalo pokračovat. Místo toho, aby tam mladého po noční nechal klidně do večera, než to dá do pucu.

Zpracováváme spis na případ, co mladý vyrýpal a mladý si v sedm večer vezme věci a že jde na šatnu... Jak jsem zařval, to si ani nedovedeš představit, vylezl jsem od PC a psal to pak on do půlnoci, aby si pamatoval, že se z práce odchází, až je práce hotová a všichni najednou.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:13:49 11. 05. 2014
default.png
PIM-BURGER [2014-05-10 13:48:38]: Pime, napsal jsi to líp než já, plně s tebou souhlasím. Mě neskutečně vadí, jací lidé z hlediska zkušenosti a profesionality nebo spíše nezkušenosti a amatérismu jsou posíláni policií do bojů, řeknu-li to vojenskou terminologií. Tu používám z jasného důvodu: v bojích jsou mrtví a policie jich má strašně moc zbytečných.
Situace je stejná, jako když byla hnána domobrana v Berlíně proti Rusům. Bez výcviku (ten ovšem u policie chybí zcela jednoznačně díky mizernému vedení firmy), bez zkušeného vedení, (opět práce vedení), bez odpovídající kontroly atd. atd.
Nejhorší situace ovšem je v tom, že mrtvých má policie stovky, ale nikdo ze zodpovědných není nejenže hnán k zodovědnosti, ono se ani nezačne s rozborem proč k tomu došlo. To mě přivádí doslova k zuřivosti když si vzpomenu na čárkomaniakální lumpy ve vedení a co je zajímalo. Připomenu, že to nebyla nějaká bezpečnost vlastních lidí, o té se mluvilo akorát když jsem nastoupil, posléze odešli staří kusové co si toho hleděli a ta postlistopadová všehoschopná pakáž, která do té doby neměla šanci, se nacpala do vedení, keréžto nikdo jiný nechtěl vzít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:48:38 10. 05. 2014
Pim Burger.jpg
HAMMER [2014-05-10 08:26:47]: Hammere, nevěděl jsem, že se u policie vždycky tykalo. Spíš bych řekl, že s tím přišli až soudruzi, kteří si byli všichni rovni - a někteří ještě rovnější. U četnictva se vždycky zásadně vykalo. To samé s tou jadrnou mluvou. Nemyslím si, že čím sprostší, tím drsnější policajt. Spíš naopak. Ale to je koneckonců tvoje věc. Asi ti není deset a nejsi ve škole.

Nicméně bych být tebou zvážil vyjadřování o zemřelé kolegyni. Já v podstatě asi možná trochu chápu, jak to myslíš a co tě asi rozčiluje, ale i kdyby ta policistka provedla zákrok tím stylem, že se proti autu rozeběhla a rozhodla se ho zastavit holýma rukama jako Superman s přesvědčením, že to je správný postup, tak bychom alespoň na tomto vlákně měli zachovávat jistou formu piety.

Za prvé tam nikdo z nás nebyl, tak nevíme, co se stalo, za druhé pro mě statečná byla, když se rozhodla za stávajících podmínek pracovat pro policii a postavit se nějakému prašivému feťákovi, za třetí zásadní chybu nevidím v tom, kde dotyčná stála, ale v tom, kde ta fetka seděla. Rozhodně totiž neměla sedět v autě. No a za čtvrté jí odsuzuješ ohledně policejní práce, aniž bys vůbec tušil, jaká byla, jaký (ne)podstoupila výcvik. A to je vůči ní nefér. Od tebe mě to trochu mrzí.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 12:13:59 10. 05. 2014
default.png
HAMMER [2014-05-10 08:43:06]: Jak by zametli nevím, já osobně jsem to nikdy u kolegů neviděl a mě to nikdy nenapadlo, na výcviku to byla první věc co nám tam kapitáni z dopravky tloukli do hlavy a ještě naschvál do nás najížděli autama abychom to pochopili... :-D Pamatuju si že jednom z prvních cvičných stavění jsem byl asi v 30 cm mezeře mezi autem a vratama od garáže, pak jsem se naučil stavět tam kde můžu odskočit dva metry pryč aby mě ten magor zase nepřejel.. :-D No a pak jsem šel do terénu a tam si stoupám do silnice jen když je daleko aby mě viděl, pak okamžitě mizím na stranu tak aby do mě nemohl najet jako můj milovaný kapitán z výcviku... :-D A co vím tak se to učí pořád nelézt před auta ale věř že z mého běhu nás bylo hodně málo co to pochopilo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 09:55:44 10. 05. 2014
default.png
pro hammer:

No tak to jsi teda zatlačil na pilu....ale musim říci, že jsme to na úřadu rozebírali a nedokážeme si představit jak to zastavování proběhlo....nevíme jak to na místě bylo, ale nedovedu si představit zastavovat ujíždějící hovado z ruky plácačkou....a co se týká zastavování některých kolegů...když to vidím v reálu na ulici bleju....ale už nemám sílu neustále někomu něco vysvětlovat...zvlášť, když o to nestojí...je to jako když mladému řekneš schody se zametají od shora dolů a on místo, aby řekl ok, tak se s tebou začne dohadovat, že ne, že se zametají od spodu nahoru....tak to dnes je...no možná ne u všech.....jo a Hammre u nás máme také dobrého vedoucího....nečárkujeme....bude raději, když přinesu jeden chlast, než 10 pokut za světla....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:43:06 10. 05. 2014
default.png
SANTIAGO-SAN [2014-05-08 12:18:46]: Znovu ti opakuju: děkuj bohu za to kde sloužíš!!! :D Teď mi řekni: vlezl by někdo od vás takto naháněnému řidiči před auto? Co by s někým takovým stalo, kdyby to přežil? Ja by s ním ostatní zametli?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:40:39 10. 05. 2014
default.png
DABLIK [2014-05-08 08:47:44]: Ďáblíků, ty jsi tak hloupý, že to práská dveřmi. Ta kolegyně by podle tebe měla umřít naprosto nadarmo, stejně jako podle vedení a to pro to dělá všechno možné. Ty jsi prostý kolaborant mafie, co na tom, že jenom díky své hlouposti.
Ona umřela proto, že nezvládala svoji práci. Takoví nemají u policie co dělat a už vůbec ne v terénu. Místo aby sjednala pořádek, rozšířila řady obětí. Za nás se tomu říkalo blbost.
Ona umřela proto, že si ti, kteří ti nabulíkovali ty tvoje kraviny, kterým věříš, neplnili svoje základní věci: - výcvik policistů, instruktáže před službou, kdo bude velit atd atd. demotivace policistů ze strany vedení atd atd. Ty jsi další na řadě, z tebe ta hloupost přečnívá na metr daleko, ty utíkej při stavění auta až za rygol, nebo tě najký Maďar za tu přečnívající hloupost zachytí kamionem.
Vedení vůbec nevěnuje pozornost otázkám bezpečnosti policistů, kdyby nic, aspoň toto jediné by mohli a měli dělat. Denně, při ranní konfeře, protože musejí ty kurvy vědět, jaké telata mají v kádru. Kašlou na vás, za nás se každému takovému případu říkalo poslání na smrt. A vy se ještě pěčkujete, když vám veteráni říkají, že takto ne.
Ty urážíš mrtvou kolegyni a šlapeš se po její památce, když nechceš vidět, jak zbytečná byla její smrt a že skuteční viníci se smějí za svých pětatřicet čistá ruka nejméně plus desítky tisíc čtvrtletně.
Mě takhle zařvat manželka, jdu po sviních, co tomu velili a budu chtít vidět instruktáže, výcvik, všecko.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:26:47 10. 05. 2014
default.png
REPLY:X:58820-1:2014-05-09 12:33:01: Tak abych tomu ještě přidal: ta paní neměla podle stupně své vycvičenosti v terénu vůbec co dělat. Po 16-ti letech služby není schopná zvládnout postup učený za nás nováčky první službu v terénu, že musí ze silnice při stavění vozidla vypadnout. Nic víc. Nechci ani rozebírat, jak svoji práci zvládala asi jinde, v jiných oblastech, když nezvládla to, co se nováček naučí za jedinou službu a nějakých padesáti zastavených autech.

Zcela určitě se zde projevil její nezájem, zcela určitě se zde projevil její nedostatečný výcvik, zcela určitě se zde projevila nešťastná shoda okolností, ale zcela určitě jsme takovýchto akcí dělali stovky a nikdy jsem nezažil, aby někoho z nás drban srazil přesto, že kolikrát vylítnul při docela nevybíravém způsobu stavění i do pole. Velitel hlídky jednoznačně určil kde kdo bude stát, co bude dělat a kam se schová. Deset sekund instruktáže na místě. Když byl čas, první velké auto se dalo naštorc přes silnici.

Pokud se ještě k tomu jedná o stavění vozidla ujíždějícího pašíka, je jasné, že pašík nebude chít zastavit a policista musí zaujmout takové postavení, aby stačil včas a bezpečně zmizet. Tím větší obezřetnost měl mít.

Protože platí pořád stejná zásada: ze služby se máte vrátit živí, zdraví a netrestaní. Nikdo ji nezrušil a že vás nikdo nic nenaučil a že se dokonce učit odmítáte, je jen váš problém. Platí i další zásada: když mluví starší a daleko zkušenější kolega, tak držím rypák, poslouchám a učím se. Zvyšuji si tím šanci na strašně moc pozitivních věcí: vlastní přežití, kolegovo přežití, vlastní bezúhonnost atd atd.

Toto je zase typický případ policejní praxe: místo, aby padaly hlavy za to, co kolegyně předvedla, udělá se z ní hrdinka (a hrdinů máme plné hřbitovy) a hlavně neřešit jakto, že neuměla základy své práce. Hlavně to nerozbírat, klidně si pochcípejte i vy ostatní. Seree na vás, vy jste tak blbí, žer na to stejně nedojdete, proto takové jako vy pouštíme přes psychostesty.

Navíc vidím, že při psychotestech jsou k policii brány snadno ovlivnitelné typy mladých úslužných blbečků, kteří jsou sice vedením posíláni na smrt, ale jsou tak tupí, že to nejsou schopni ani vidět a když je veteráni na tuto skutečnost upozorní, ještě je napadají. Omlouvám se výrazu "mladý úslužný blbeček" - to je ještě skoro neškodný ničema, a nově používám výraz "vedením naprosto zmagořený idiot", který je nebezpečný sobě, svému okolí a svým kolegům.

Langerovy děti taky nebude ten pravý název: ony to budou spíš Langerovy záprdky. Sice neumějí říct dobrý den když někam přijdou, neumějí se ozvat poškozenému v třicetidenní lhůtě, neumějí poslat vyrozumění, neumějí ani zatelefonovat co je ve věci případně nového, zato cokoliv se jim řekne, hnedka vyskakují jak potrefené husy.

Jo a ten postřelený detektiv, tomu jistě někdo bránil, aby si se zbraní sem tam nasucho zasušil, viď Catani? :D

Na všecko se sere, jak pravil další veterán co jsem se s ním bavil tento týden, úplně na všecko se sere způsobem, který byl za nás nemyslitelným, tak co všichni čekáte? Lanýže?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 20:43:23 09. 05. 2014
default.png
Cituji:Během rutinního cvičení střelby policistů se vážně zranil detektiv z "elitního" celostátního "protikorupčního" útvaru. Podle informací Práva si před třemi týdny prostřelil nohu a přerušil tepnu, v současné době je již mimo ohrožení života. Vedení policie okolnosti celé události vyšetřuje, pravidla pro povinné střelby se ale podle všeho měnit nebudou.

Jsme znovu u toho "systém" a stavu policie. To někteří "odborní" laici netuší, že tento policista drží při střelbě zbraň jednou, maximálně dvakrát do roka. Jinak v lepším případě, pokud ji odkládá a zavírá do trezoru, kde většinou po celou dobu roku je, zásadně je vždy v pouzdře.

A to už nemluvím o tom, že to co se dnes někdy nacvičuje a zkouší při praktických střelbách u mnohem zkušenějších policistů v držení zbraně, je holý boj o život. Je to jako by někdo chtěl ve 30 letch jet poprvé na kole, neměl řetěz, ani obě kola a místo řídítek ozubené kolo a od dětství trpěl závratěmi a poruchou rovnováhy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 20:22:25 09. 05. 2014
default.png
uf!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio