Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Absolvent VŠ versus služební poměr

Zdravím, chtěla jsem se Vás zeptat, jak se stavíte k tomu, že lidé, kteří mají vystudovanou vysokou školu právního či jiného směru a chtějí u Policie dělat to, co vystudovali, musí projít psychotesty, fyzickými testy, zdravotní prohlídkou (tohle by ještě šlo pochopit), ale pak být rok na základní odborné přípravě a poté být někde na základním útvaru - bůh ví, jak na dlouho...Prostě dokud nebude pro ně místo. Koukala jsem na nabídky vypsaných volných míst. Takový klasický právník, ne na kriminálce, je zařazen do služebního poměru (tzn., že musí splnit podmínky výše uvedené), překladatel to samé, specialista elektro a IT technologií taky... Kdyby šlo o pracovní poměr, nikoli služební, nevztahovalo by se to na ně. Copak je rozumné, že když člověk vyjde ze školy, tak aby se k tomu, co skutečně vystudoval, dostal až za dva tři roky? Dík za odpovědi.
VERONIKA8 :: Datum založení: 07. 08. 2014 :: celkem 41 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu EM488 20:23:27 09. 08. 2014
default.png
RV [2014-08-09 19:13:33]: To celé je proto, že se policejní vrchnost velice často a ráda řídí nepsanou zásadou „podřízený s VŠ anebo poloVŠ (Bc.) pro mě znamená nebezpečí“. Znal jsem spoustu VŠ vzdělaných poldů, kteří byli mnohem schopnější a férovější než celá ta verbež, co nám velela, a čím více ctností tihle podřízení VŠ měli, tím více po nich vrchnost zpravidla šlapala a házela jim klacky pod nohy, aby se náhodou nedostali někam „vejš“. Co se týče ZOP, nevidím důvod, proč by měli mít výjimku VŠ z nepolicejních škol, kteří se chystají dělat policejní práci (jedno, jestli někde na obvodě nebo na SKPV). Co asi pro policejní praxi užitečného při studiu pochytí VŠ zemědělec, pedagog, architekt, ekonom, muzikant nebo filozof? Já i moji kolegové a parťáci jsme mezi nově nastoupivšími nedělali rozdíly: 18letej SŠ anebo 30tník s VŠ; nejdřív ukaž, co v tobě je. Kdo nějaký pátek sloužil, ví, že blb (hajzl) zůstane blbem (hajzlem) jak s maturitním vysvědčením, tak i s VŠ diplomem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 19:13:33 09. 08. 2014
default.png
Máš pravdu, že u MP jsi TŘ nepolíbenej, tam je to spíš o těch zkušenostech a z administrativního pohledu o přestupcích. Ale debatu o MP bych tu nechtěl rozvíjet.
Ohledně toho vzdělání: jaký jiný vzdělání, než zmíněný obor na PA, by měl být zohledněný u ZOPky? Zohledňovalo se to desítky let a nebyl s tím problém a teď za tím vidím jen lenost či neschopnost toho tzv. managementu.
Když teď koukám kolegům přes rameno, tak teoreticky všechno znám - paragrafy, postupy apod. U přestupků úplně s prstem v nose a u trestního řízení znám teorii, šlo by jen o to se zapracovat. A porovnej to s někým (opakuju: nechci machrovat, jen se snažím popsat jistou situaci, ve který nejsem sám), kdo nemá žádný právní vzdělání a kdo ani neví jaký je rozdíl mezi přestupkem a TČ a že jsou určitý formy zavinění atd, atd.
Jen tak pro zajímavost: onehdy, když jsem ještě byl u MP, jsme o noční na tradičním kafi na benzínce kecali s kolegy z OOP a došlo na krádež nějakýho místního poberty a když došla řeč na paragrafy, tak se kolega z OOP strašně divil, že "my u MP máme stejný zákon a paragraf" (§ 50 zák. o přestupcích), podle kterýho celou věc posuzujeme...

Nakonec je to celý o ZOPce teď jedno, stejně to nezměníme, ať se shodneme nebo ne :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 18:38:49 09. 08. 2014
default.png
RV [2014-08-09 18:34:13]:

No zadny. Vsak taky stredni policejni skoly jsou k nicemu. Zopku (alespon v Brne) studujes pri vyssi policejni skole. Ale pokud nemas prokazatelne pravni vzdelani (Praha, Brno, Olomouc, Plzen) tak je asi fer si to odsedet. A u mp si podle meho Trestnim radem nepolibenej. Mozna tak 76.

Ale neni to dogma, je to jen muj nazor.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 18:34:13 09. 08. 2014
default.png
Nikdy jsem netvrdil, že jsem nějaký právník, to ani náhodou, ale obor "bezpečnostně-právní studium" na PA s důrazem na trestní a správní právo typickým právě pro PA, snad dává absolventům dostatečný důvod k tomu, aby nemuseli sedět v lavicích někde na ZOP a museli poslouchat naprostý právní základy. To by opravdu stačila nějaká zkrácená forma jako tomu bývalo doposud.
Nebo jinak: jaký má pro absolventa vysoké policejní školy význam jít na střední policejní školu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 17:44:09 09. 08. 2014
default.png
RV [2014-08-09 10:45:57]:

Pockej, ale tak na druhou stranu PA bezpecnostne pravni studia neni podle meho nazoru pravni vzdelani.

Taky mam statnice z TP, zkousky z ustavniho apod. ale asi bych netvrdil, ze kvuli tomu nemusim na ZOPku. Jina vec je u lidi co rovnou pujdou ucit pravo a prijdou z nejake pravnicke fakulty. Na druhou stranu znam taky pripady lidi, co sli rovnou ze skoly ucit a vetsinou to za moc nestalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 10:45:57 09. 08. 2014
default.png
Ghost-Cop: roky mi započítali všechny na 100% - z toho mám pochopitelně radost.

Jinak jak jsem psal k mojí situaci: jsem připravenej se naučit všechno, co je potřeba, ale přesto mi přijde blbý, že jsem do počtu, jsem bitej na penězích a hlavně vnímám tu neschopnost a alibismus managementu - "máme tu pár vysokoškoláků s právním vzděláním, ale kdo by se vymýšlel a organizoval s nějakým plánem jejich ZOPky, na to se můžeme vysrat, kdo by si přidělával práci, tak je vrazíme mezi ostatní, oni se chlapci neposerou a komu se to nelíbí, ať si jde".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu KRALIK 06:30:41 09. 08. 2014
kralik.jpg
podle me je to spravne, ikdyz mas VS nebo nemas, jdes do sluzebniho pomeru - proto je dobre si projit cely zaklad jako vsichni! i kdyz uz to treba znas, tim lepe -> nemusis se to ucit :) (bude to pro tebe flakarna a opacko, jen na penezich budes bit, ale to budes celou dobu u tyhle firmy :D a samozrejme je to nefer kdyz lidi pred tebou to meli na pul roku a lidi jeste pred nima na ctvrt roku, ale od mysleni tady nejsi)

projdes vse, jako vsichni abys pak nemohl rikat "ja se tohle ucil jinak"

pripomina mi to situaci, kdy se oteviralo ustecke spj a brali tam lidi z civilu (bez praxe u pcr) a dost jich pozdeji uteklo nebo je vyhazeli, protoze si proste neprosli nejakejma zakladama a neznali to...

takze bud rad ze te chtej neco ucit, pro tebe treba opakovat, ale opakovani je matka moudrosti =:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHOPER 01:21:56 09. 08. 2014
choper.jpg
Je pravda, že tohle je docela naprd, člověk má za sebou státnice z trestního práva, ale i tak ho pošlou na týden školení z TP, protože aź potom může dělat spisy... kurz je jednou za rok, nastoupil jsem týden po kurzu a rok jsem čekal na další, takže jsem byl rok jak posluchovač... nehledě na to, že za týden se nedá nic pochytit

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 22:24:16 08. 08. 2014
Sekta.jpg
GHOST-COP [2014-08-08 20:55:32]:
No par veci prestrelili urcite:-D:-Da taky si myslim,ze az tak silnej vitr za sebou nemaji:-D:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 20:55:32 08. 08. 2014
default.png
SEKTA [2014-08-08 16:46:20]: Ten pták je ostříž :-) Přesto, že pár věcí asi "přestřelili", tak bych řekl, že jsou až zbytečně démonizováni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio