Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Absolvent VŠ versus služební poměr

Zdravím, chtěla jsem se Vás zeptat, jak se stavíte k tomu, že lidé, kteří mají vystudovanou vysokou školu právního či jiného směru a chtějí u Policie dělat to, co vystudovali, musí projít psychotesty, fyzickými testy, zdravotní prohlídkou (tohle by ještě šlo pochopit), ale pak být rok na základní odborné přípravě a poté být někde na základním útvaru - bůh ví, jak na dlouho...Prostě dokud nebude pro ně místo. Koukala jsem na nabídky vypsaných volných míst. Takový klasický právník, ne na kriminálce, je zařazen do služebního poměru (tzn., že musí splnit podmínky výše uvedené), překladatel to samé, specialista elektro a IT technologií taky... Kdyby šlo o pracovní poměr, nikoli služební, nevztahovalo by se to na ně. Copak je rozumné, že když člověk vyjde ze školy, tak aby se k tomu, co skutečně vystudoval, dostal až za dva tři roky? Dík za odpovědi.
VERONIKA8 :: Datum založení: 07. 08. 2014 :: celkem 41 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu APEP 00:30:47 08. 08. 2014
default.png
Tak základní podmínky pro přijetí musí splňovat každý, to je jasné. To jak si PČR řeší přijetí právníků přesné nevím. Ale odhadují ze nějakým bočním vstupem. Například u CS právník nastupuje ve služebním poměru přímo na právní oddělení a ZCK (obdoba ZOP) studuje většinou dálkově. Dále místa které zmiňujete jsou tuším u BIS a tam bych řekl ze také nastupují rovnou na ono místo. Také platové tabulky pro SM kde jsou vysokoškoláci, jsou vyšší než platové tabulky pro vysokoškolaky v pracovním poměru ve statní správě. A určité je dobré ze člověk co se nějak protlačil bočním vstupem obsolvuje aspoň nějakou tu základní přípravu, aspoň bude vědět která bije.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio