Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Žádost o přijetí před navršením 21 let ?

Dobrý den! I já bych ráda rozšířila řady Městské policie, ale jedním z požadavků je věk, starší 21 let. Znamená to, že svou žádost o zařazení do výběrového přijímacího řízení na strážníka mohu odeslat až po svých 21 narozeninách? Vzhledem k době trvání řízení bych ráda svou žádost zaslala např. 2 měsíce před svými narozeninami. Je to ovšem možné? Mockrát děkuji za reakci.
RENCA :: Datum založení: 08. 08. 2014 :: celkem 23 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 21:05:45 11. 08. 2014
default.png
SEKTA [2014-08-10 21:58:56]: Myslíš kolegu, co se mnou jakože sloužil a ani neví jak se jmenuju a anonymně vždycky vyjede, když si moc pustím do konkrétních věcí? To je jako kolega? Ty máš ale fakt trolinku jinak nastavené hodnoty. Pro mě to je drban.

Já jsem nastupoval jako blbé ucho, ale mezi samé mazáky, ne mezi další blbá ucha. A taky jsem předtím musel za pár šupek makat rukama i hlavou, ale bylo to málo. A taky jsem měl za sebou vojnu a fyzičku z ní i z fotbalu. A měl jsem vždycky chuť se učit. A díky tomu jsem se učil nové věci ještě i chvíli předtím, než jsem šel do pr... yč.

Takže vím, že to nebylo to pravé ořechové nastupovat v jednadvaceti a vím, že jsem měl počkat, protože do té doby jsem spoustu věcí nechápal a jen díky štěstí a starým kusům jsem to "přežil".

Pak jsem zjistil proč se mě nedělalo tak mladému dobře a jak na to šli staří četníci, ale ty jak vidím, chceš objevovat dávno objevené. To je holt tím, že tě nemá kdo učit a ještě furt umíš kulové. Objevovat dávno objevené starými kusy umí jen ocas, četník poslouchá a učí se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 18:08:27 11. 08. 2014
default.png
Je to jenom o lidech. Sloužil jsem jeden čas s o 35 let starším kolegou (byl na hraně důchodu), a žádný problém. Já byl rád, že mám vedle sebe ztělesněnou policejní a životní praxi a on byl rád, že má vedle sebe schopného a všehoschopného dravce :-) Tam jsme si oba kompenzovali... ne to je špatně, bylo to spíše tak, že dohromady jsme vlastně byli jeden velkej superpolda :-D

A taky jsem slyšel o hlídce holek, kdy jedna měla ten nejvyšší stupeň Krav Maga a druhá minimálně 1.dan (černý pás) jiu-jitsu. O ty holky se nikdo nebál :-)

Jinak souhlas - velký chlap se správným ksichtem vzbudí jen přítomností své persony respekt. Je to lepší, než když si padouch prostě musí ověřit (rozumějte naběhnout si) a zjistit, že ten menší polda je taky sekyra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 14:59:51 11. 08. 2014
Chip.jpg
HAMMER [2014-08-10 16:25:03]: uznavam, ze vek kolem 25 by byl mozna lepsi, ale kde je vzit? Vetsina lidi mezi 25 a 30 zakladaji rodiny a jen tezko by zvladali delat rok za 12 -13000, ktere maji behem skoly. On asi ta cetnicka sluzba za rakouska a prvni republiky byla holt lukrativnejsi nez PCR v roce 2014... Varime proste z materialu ktery mame. Líbilo by se mi mit nastupni kurzy plny bojovniku a atletu, kteri maji vystrilene vykonnostni tridy v prakticke strelbe a absolvovali PA s cervenym diplomem.Ale kupodivu se jich k nam moc nehrne...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 00:43:06 11. 08. 2014
dax.jpg
Odvěký problém generací. Mladí závidí starým rozvahu a zkušenosti a staří závidí mladým, mládí a elán. Z tohoto základu plynou rozdílné názory a pohledy. Invektivy nejsou na místě.
V současné policii je však problém ten, že zkušenosti starých psů, nemá kdo mladým borcům s elánem předávat, neboť staří psi byli odejiti a vyhnáni a to mizivé procento přežívajících, když vidí kam to všechno vede, už má jenom zájem to doklepat bez problémů. Myslím, že Hammer na nikoho špínu neháže, pouze jinými slovy vyjádřil uvedený problém.

GHOST-COP [2014-08-10 10:19:00]:
Příteli velice se mýlíš, že jak píšeš:

"Příslušník nemá pohlaví, nemá věk, není hezký nebo ošklivý. Je to prostě uniforma, která vystupuje svrchovaně."

To je základní omyl, příslušník, tedy dnes policista pokud má mít respekt a důvěru, tak musí mít věk (který odráží nějaké zkušenosti), postavu a vzezření(což budí už samo o sobě respekt),jistotu při vystupování a jednání(což značí znalosti) a musí to být především muž, se vším co k tomuto patří a všichni to z něho musí cítit na dálku. Takový policista je potom schopen mnohdy zjednat pořádek už jenom tím, že někam jenom vstoupí. Vím, že mnozí, zejména mladí borci se mnou asi nebudou souhlasit, ale přátelé to žádná ženská nedokáže, tak to nastavila příroda a jakýkoliv pokus to změnit neuspěje. Není nic trapnějšího a úsměvného, když jako strážci pořádku kráčejí v hlídkové službě dvě mladičké zmalované krásky v policejní uniformě s pistolí a tonfou u boku, to budí opravdu respekt jako hrom. Podobně je na tom 18ti letý mladík, který neumí ani pozdravit, nezná slovo děkuji a prosím, žijící u maminky, která mu zajišťuje veškerý servis a snažící se u policie napodobovat US policisty z kriminálky Miami, či podobných TV seriálů a mající hlavně starost, kde a jak si nechat potetovat svoje tělo, či pověsit náušnici do ucha či jinam. Je zcela evidentní a po těch letech vývoje se to ukazuje čím dále více naléhavější, že bylo tragédií zrušení ZVS, což pro nástup k policii, ale i pro život, je jednou z důležitých podmínek hlavně u mužů.


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 21:58:56 10. 08. 2014
Sekta.jpg
HAMMER [2014-08-10 16:25:03]:
Ty si musel byt neskutecne ostrilenej mazak:-D:-DAsi hned jak jsi poprve otevrel oci a nadechl jsi se:-D:-D:-DNenarodil jsi se uz nahodou se sluzebnim odznakem na krku?:-D
Jen je divne,ze kolegove co s Tebou slouzili nebo si Te pamatuji,na to maji uplne jinej nazor:-D:-D:-D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 17:58:14 10. 08. 2014
default.png
HAMMER [2014-08-10 16:25:03]:

Nj tak kazdej se nejak vyviji. Ty uz si asi prisel z policejni skoly plne vyspelej a disciplinovanej :) A vis co je nejzajimavejsi? Ze od kolegu slouzicich 20 a vice let slysim, ze sme na prd, ze za jejich ery dali kazdymu po hube, kolegy co jim ve dve rano vypadli ozraly z auta a mavali plackou pousteli jako by se nechumelilo apod. :) Takze si oziv tu svoji selektivni pamet a nehazej po mladejch jenom spinu.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:25:03 10. 08. 2014
default.png
No já jen co jsem měl možnost v praxi u těchto děcek vidět: mávání služebním průkazem v civilu na první vycházce, vytahování se před kamarády s pistolí, otřesné chování při zákrocích atd. O nějaké schopnosti empatie u takového "zralého" jedince, nutnéž to vlastnosti četníka, už ani nemluvě.

České četnictvo byli asi úplně blbé a vycucalo si z prstu, že bralo lidi nejméně od pětadvaceti let a museli splňovat ještě řadu dalších věcí včetně vojny, ale my jsme strašně chytří a posíláme mimo jiné na smrt nebo dělat prostě ostudu sboru takové děcka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 12:26:54 10. 08. 2014
default.png
NOPREF [2014-08-10 10:57:31]: Tak to mi pak nedává smysl, proč přijímat lidi k bezpečnostním sborů od 18.
U MP to mají taky limitovaný tím, že až od 21 si může žádat o zbroják na kat. D.
Beztak vyspělost a samostatnost prověřují psychotesty a tam člověk nemusí projít ani ve 30.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NOPREF 10:57:31 10. 08. 2014
default.png
Pravdou je, že přijímat lidi až od 21 let má svojí logiku i z hlediska lidského vývoje. V osmnácti se totiž většinou v dnešní době jedná o nesamostatné velké děti
...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 10:19:00 10. 08. 2014
default.png
HAMMER [2014-08-10 07:00:44]: Příslušník nemá pohlaví, nemá věk, není hezký nebo ošklivý. Je to prostě uniforma, která vystupuje svrchovaně.

Jako bych tady někdy četl od tebe cosi o úctě ke starším.....
Přesněji vypadáš na tohle: úcta ke starším=neúcta ke mladým
Což se mi nelíbí.

A jinak každý, pokud to má v hlavně v pořádku, tak si u každého sboru své místo najde nebo mu ho najdou nadřízení (jasně, u nadřízených to je spíše sci-fi).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio