Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Žádost o přijetí před navršením 21 let ?

Dobrý den! I já bych ráda rozšířila řady Městské policie, ale jedním z požadavků je věk, starší 21 let. Znamená to, že svou žádost o zařazení do výběrového přijímacího řízení na strážníka mohu odeslat až po svých 21 narozeninách? Vzhledem k době trvání řízení bych ráda svou žádost zaslala např. 2 měsíce před svými narozeninami. Je to ovšem možné? Mockrát děkuji za reakci.
RENCA :: Datum založení: 08. 08. 2014 :: celkem 23 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:05:55 13. 08. 2014
default.png
SEKTA [2014-08-11 21:26:42]: Jo, někde se nedalo od starších kolegů vzít dobrého nic a to právě byla ta nejhorší doba, byl jsem mladý, bez zkušeností a jak pravil můj kolega: dodnes se divím, že nás nezavřeli, co jsme tam dělali. Přesně jak píše renca: maníci, co si asi spletli povolání, líní, tupí, násilníci, sprosťáci... Žádní mladíci.

Pak ale došla štace, kde byli hoši vysoce na úrovni.
To bylo po nějakých šesti letech služby, a tam jsem poznal, jaký rozdíl je mezi tím, když se učíš v podstatě sám a když dostáváš kvalitní sodu - jaké kulové jsem uměl.

Každopádně opět: objevujeme již dávno objevené, stačilo v podstatě jen převzít model prvorepublikového četnictva se vším všudy. Diksuse zda od 21 nebo ne v době, kdy ještě byla zrušena vojna a mladí mužové připomínají zhusta sralbotky neschopné se postarat ani sami od sebe, je úplně mimo. Akceptujeme touto diskusí bídu, v které se policie nachází. Ještě chvíli a začneme se bavit na téma: na co vůbec fyzické.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADSMH 12:05:26 12. 08. 2014
default.png
Docela se ztotožňuji s názorem Renci. Možná je to taky tím, že jsem ještě mladej kluk (25). Rád bych jen podotknul, že dle mého názoru nezáleží na věku policisty z hlediska jeho chování. Podle mě jde jen o policistovu osobnost, slušnost a schopnost věcně argumentovat. Zažil jsem zkušeného kolegu za kterého jsem se musel na výjezdu stydět a nejradši bych se propadnul jak jen nejhlouběji by to šlo, protože tento člověk je přesvědčený o své pravdě za všech okolností, je to hulvát a neumí absolutně jednat s lidmi- z toho už nevyroste. Na druhou stranu jsem taky zažil některé nově nastoupivší policisty, většinou na škole jak v době osobního volna při nějakém problému ještě když byli nalitý ihned začali šermovat služebákem- z tohoto snad doufám vyrostou...
Dál bych rád ještě doplnil, že si nemyslím, že by ženská v uniformě nemohla mít respekt a úctu i plné hospody drbanů. Záleží ale zase jen na osobnosti té dané policistky. Sám jsem zažil, že moje kolegyně dala pouze slovem a díky svému kouzlu osobnosti do latě dva nalitý chlapy, o kterých já osobně jsem si myslel, že se s nima budu muset prát. Takže abych to shrnul, myslím, že nezáleží na věku, ani na pohlaví, pokud je člověk slušný, dokáže rozlišit s kým jednat s respektem a s kým ne,umí volit ta správná slova, pokud je učenlivý a je týmový hráč, kolegové i ostatní lidi to ocení a může být dobrým fízlem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu POLDICEK 08:35:08 12. 08. 2014
default.png
GHOST-COP [2014-08-11 22:57:22]:

Je mi to jasny, Columbovi manzelky :)


RENCA [2014-08-12 00:54:23]:

Uz to neres, holky ke spisum a na nehody, chlapi na drbany. Cest vyjimkam. :) Zkuseny moc nejsou, mam 6 let, a jen par lidi ma u nas odslouzeno vic. Ale zaucovali me stary (15+). Drbanu se nebojime a mlady zaucime :)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENCA 00:54:23 12. 08. 2014
default.png
Prvním z požadavků na uchazeče je občan České republiky, starší 21 let. Pak tedy ve věku problém nevidím. Domnívám se, že schopnost nástupu k policii by měli prověřit vstupní testy. Ať už fyzická způsobilost či psychologické vyšetření, zda je jedinec vůbec vhodný na tuto práci. Je mi jasné, že toto je pouhý začátek, ale posuzovat samotný výkon policejní služby podle věku se mi nezdá úplně adekvátní.
Zavrhovat od počítače celou adolescentní skupinu? Každý člověk je originál a jistě s věkem člověk získává zkušenosti, ale „otřesné chování při zákrocích“ snad není dáno věkem! Ale výcvikem, povahou jednotlivce a zkušenostmi nabranými v samotné praxi.. To přeci není o věku, ale o tom, že je dotyčný nováček a tuto práci nikdy předtím nevykonával.
Doufám, že tedy nebudu jedním s těch děcek co jsou k vidění v praxi a bude po mém boku již zkušený policista, který mi bude předávat drahocenné zkušenosti, protože mám za to, že člověk v mém věku nemusí být pro policií (jen) zátěží nýbrž „mladou krví“. Dvacetiletý přeci může být i pokorný, nemusí se nikde vytahovat, jde si za svým snem s pocitem, že dělá něco pro společnost, rád získává nové poznatky, učí se novým věcem.. Navíc mladí lidé mají tvárnou paměť, snáze se učí než starší a lépe si pamatují nové věci. :P Doufám, že toto bude bráno s nadsázkou a nebudu ukamenována! :)
A argument, že dvacetiletá slečna zřejmě nebudí takový respekt jako dvou metrový policista – to jistě souhlasím, ale porovnávat takto zkušenosti podle mě nelze. Dvou metrový, věk 35 let se snad automaticky nerovná zkušenější, i když k tomu má nepochybně lepší dispozice. :)



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 23:56:57 11. 08. 2014
dax.jpg
V této zemi se toho napovídá až až, skutečnost a realita je většinou úplně jiná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:57:22 11. 08. 2014
default.png
POLDICEK [2014-08-11 22:34:35]: A však taky píšu "slyšel jsem".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:43:45 11. 08. 2014
default.png
POLDICEK [2014-08-11 22:34:35]: Tohle prodávám, jak jsem koupil. Já ji neviděl :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 22:34:35 11. 08. 2014
default.png
GHOST-COP [2014-08-11 18:08:27]:

Muzes mi ukazat v cr holku, ktera ma nejvyssi stupen kravmagy ?:)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 21:26:42 11. 08. 2014
Sekta.jpg
HAMMER [2014-08-11 21:05:45]:
Nooo tak nejsem zrovna ten cerstvej ,,cetnik" co slouzi 5let tak ze si myslim,ze mam co posuzovat a co srovnavat..Taky jsem si zezacatku pripadal jako kdyz hodili neplavce do vody a plav...Prvni roky jsem se rozkoukaval a zjistoval co a od kterych starsich kolegu si co vzit,protoze nee kazdy starsi kolega mel pro tebe vzdy neco uzitecneho,ba naopak...Mel perfektne zmaknute kam se zasit,aby celou noc nemusel na nic hrabnout ,nebo aby celou sluzbu vystacil s jednim K.O..
To zrovna neladilo s moji predstavou o dobre vykonane policejni praci..Tak mi tady netvrd jak stari matadori vychovavali mladsi...Ano nekteri opravdu predavali zkusenosti a uzitecne rady..Sahni si ale do svedomi a dokazes dat ruku za vsechny??I vy jste meli mezi sebou svinstvo a lenost...
To ze je zrusena vojna asi neni uplne chyba mladych nastupujicich policistu a ty to tady porad zminujes..
Urcite se mam porad co ucit,ucim se rad..
Ale snad zadnemu nove nastupujicimu policistovi bych nepral,aby narazil na zkuseneho policistu s tvoji povahou a pohledem na vec...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:07:10 11. 08. 2014
default.png
CHIP [2014-08-11 14:59:51]: Jo Chipe, ale co uvaříš ze špatného materiálu? Jak dlouho a jak vůbec ti ta hospoda bude fungovat? Kdyby to nedotoval stát, jde to dávno do kopru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio