Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Není Humanita jako humanita (REDAKCE)

Není humanita jako humanita
Novinář, Kritik
Foto: internet

Humanita je definována jako lidství, tedy to, co dělá člověka člověkem a odlišuje jej od ostatních tvorů ve vesmíru. Někteří, mnohdy i významní lidé tento pojem znehodnotili natolik, že se z něj stalo téměř sprosté slovo.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 06. 10. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu POLDICEK 22:19:08 14. 10. 2014
default.png
HAMMER [2014-10-14 06:17:43]:

Trosku off topic.
No ono je to na jednu stranu smutny. Clovek by rad delal co ho bavi, ale jelikoz za to nejsou poradny love, je tlakem okoli nucen delat neco co ho nebavi a neuspokojuje ho to. Spousta holek by rada ucila v matersky skole ale radsi jsou studovat marketing a cestovni ruch. Sociologie, historie, archivnictvi. Zajimavy vedy ale je skoda, ze lidi pak nenajdou praci a vlastni dceri reknes ze je parazit, kdyz by studovala neco co by ji bavilo :)


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:17:43 14. 10. 2014
default.png
Včera jsem byl pracovně u bývalého kolegy, který jediný se mnou dělal na prevenci. On to byl spíše takový menší ale bezuzdný teror místních drbanů. A dělal se mnou aktivně a rád. On to je, kdo nazývá mladé "úslužnýma blbečkama"

Pořád nemůže pochopit, jak že to nebo ono nejde, když je o práci zájem. Přece je jasné, že když vlezu do té hospody, napřed nahlas všecky pozdravím, popřeju dobré chuti, pak opíšu všecky drbany a řeknu jim z deseti centimetrů do očí, že dneska pšenka nepokvete, aby šel domů, že mama vaří rukavici a on dostane palec.... No jasné to asi není.

Musel jsem mu připomenout, kolik lidí na oddělení, kde jsme sloužili, mělo zájem o něco jiného než fajront, oběd a vyřízení si soukromých záležitostí a s kolika jinýma ještě ve svých dalších působištích něco byť jen podobného dělal.

Já zažil už jen jediného kolegu jinde, který aspoň na té "silnici" makal jako barevný.

Zbytek oddělení :
- za noční vůbec někteří nevylezli z auta a to vůbec nikdy
- napsali si do deseti hodin svoje "průjezdy" KO a zatnuli to.
Výhodu to mělo tu, že jsem ráno šel z práce do růžova a nikdo mi nic nevytýkal, nebuzeroval mě, protože kdo nic nedělá, nic nepokazí a nešlápne nikomu známému nebo vlivnému na kuří oko.

Kolega vzpomněl, jak jsme za našich noční neměli jediný "nápad" a to jenom tím, jakým způsobem jsme zbuzerovali drbany po hospodách. Nikde nic rozbitého, vytrhaného, ukradeného... Žádné vloupačky a podobně. Ono taky jsme nebyli nikdy na žádném KB a DBA, co nám napsal vedoucí...

Pak jsem se zasmál, když prohlásil, že tam kde je teď mu chybí pomačkat drbana na Musadu, přidat trošku plynu... (přišlapával drbanovi vypáčené rameno a ten řval, jako když tůruješ motorku).

A jak některým vadilo, že se nám snižuje nápad a že dojdeme o prachy na rizikovém... K čemu je daňovému šiditeli taková policie fakt netuším. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:44:37 12. 10. 2014
default.png
Každý svého štěstí strůjcem: a to je právě obrovská výhoda pro mladé, kteří se od školy snaží. Synátor chodí s holkou, oba už při střední škole makají kde se dá, přes víkendy, aby si něco vydělali, trvalé brigády, jednorázovky. Umí chodit ve spoustě věcí, umí makat, všude kde byl v rámci odborné praxe si ho chválí pro pracovitost, všude dostal nabídky že k nim má po škole nastoupit. Proč? No protože kolem něj je ještě jeden z jejich třídy, co maká taky a zbytek za přihlížení svých rodičů po osmnáctém roku věku do školy ani nechodí atd atd.
Dcera to samé. Vybrala si obor na Masaryčce v Brně, no nic moc pro uplatnění, tak jsem jí připomněl, že žádné parazity doma neživím a do měsíce po skončení školy nastupuje kamkoliv do práce, jinak domov opouští. Od prvního semestru na výšce maká a je samostatná ve výdělečné činnosti. Maká rukama za nějakých 85 na hodinu, ale zvykla si na příjem a furt se šplhá výš.
Obě děcka uspívají jen proto, že chtějí dělat a dělají ze začátku cokoliv. Nemusí v podstatě nic umět, aby se měl líp než jeho vrstevníci. Za nás byla konkurence jako prase.
Když to převedu na sebe, za osm let praxe v elektrice jsem povýšil na další obor, mám o desítku měsíčně víc, přitom kolem mě je spousta elektrikářů daleko lepších, ale nechce se jim, nerozhazují sítě, neptají se, nezajímají se...
Je nás v oboru málo, nikdo to nechce dělat. Musí se totiž hodně učit!!! Neumím zatím nic, dělám jen naprosté základy té práce a představ si, že mám měsíčně pět až deset táců všimného od spokojených zákazníků. Jen s těmi bídnými základy. Mezi slepýma je dneska jednooký a v mém případě ještě se zeleným zákalem na to jedno oko jasným králem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:40:58 10. 10. 2014
default.png
HAMMER [2014-10-09 06:26:46]: Samozřejmě netvrdím že na tvém výroku není nějaká pravda ale je třeba se na to koukat i z dalších stran. Nehledě na to, že každý svého štěstí strůjcem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KENT 21:40:54 09. 10. 2014 blokovaný
default.png
POLDICEK [2014-10-09 16:20:18]: Špatná jablíčka půjdou jednou pryč z kočíčku,vše je v běhu ty můj "drahý" poldíčku.Jenže každý máme jinou představu o špatném jablíčku......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 16:20:18 09. 10. 2014
default.png
KENT [2014-10-09 13:51:47]:

Jo jo urcite, poldove se budou dekovat, aby drbaci v cele s tebou mohli vesele vysavat stat :o) Vsecky ty zfetovany cigose pochytam a poslu (posila soud) poslu do krimu, delam to s chuti :o) a ty fetaky na silnicich budu tak dlouho uhanet, ze toho bud nechat, nebo se oddelaj sami, muzes si kecat co chces :o) shnila jablka pujdou z kosiku pryc :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KENT 13:51:47 09. 10. 2014 blokovaný
default.png
POLDICEK [2014-10-09 11:41:51]: Zrovna tobě bych třeba snad i přispěl na letenku,když nebude zpáteční....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KENT 13:47:37 09. 10. 2014 blokovaný
default.png
POLDICEK [2014-10-09 11:41:51]: Sám se deportuj,scházet nebudeš.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 11:41:51 09. 10. 2014
default.png
KENT [2014-10-09 09:34:11]:

Snad se dockam dne, kdy neprizpusobivi smejdi ČR deportuje zpet do Indie, a je mi uplne u riti jestli bude cernej, bilej, nebo fialovej. Kdo se neumi chovat at tahne.

Vysavat stat a danove poplatniky, jo jo super zivot.

A hned za nima bych deportoval vsecky ty smejdy co je haji. V cele s Kocabem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KENT 09:34:11 09. 10. 2014 blokovaný
default.png
USER85 [2014-10-09 09:00:49]: To nemám chut už po tisící snad ani řešit,každpodádně pokud máš zájem,tak si zadej přes Google například toto:kauza střelby na Strakonické ulici a takových případů je X,ale to nepatří momentálně do tohoto vlákna.Šlo mne pouze o to,že článek autora je dle mého názoru tendenční.......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio