Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nová hymna Policie ČR (REDAKCE)

Nová hymna Policie ČR
ilustrační
Foto: redakce

Na TV Nova se objevila informace, že Policie ČR, po vzoru některých zahraničních policií, zavedla novou hymnu sboru. Ta by měla být hrána na slavnostních ceremoniálech nebo pietních aktech. Hymna má 50 vteřin a text - nutno dodat, že příšerný.

Autor: redakce
Publikováno: 07. 11. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 21:16:43 19. 11. 2014
Pim Burger.jpg
MARTOO [2014-11-19 20:20:32]: Víš, vzájemné nedorozumění vychází z toho, že ti vůbec nerozumím, co se snažíš říct. Nejdříve mluvíš o pseudototalitě, na níž jsem reagoval hned na začátku, a zdůvodňuješ to tím, že tento pojem používáš, protože idea komunismu tu byla zprofanována. Tak jsem předpokládal, že sis popletl termín komunismus a totalita, protože v základu se jedná o zcela rozdílné pojmy. Takže z tvé nejednoznačné terminologie a míchání hrušek s banánama si pak nerozumíme navzájem.

Každopádně, abychom tuto opravdu už hodně mimotématovou diskuzi ukončili, tak pokud chápu správně a chceš říct, že všichni policajti v každé době dělají např. na kriminálce nebo u pořádkové tu samou práci, bez ohledu na ideologii, tak s tebou zásadně nesouhlasím. Protože dle mého nikdy nelze oddělovat práci a to, pro koho to děláš. Nesouhlasím ani s tím, že se používají stále stejné metody (vyjma metod čistě kriminalistických), protože právě totalitní režimy umožňují svým represivním orgánům mnohem více volnosti.

Právě tvé "nehodnocení" žádného režimu mi přijde zcela zcestné, protože tím, že nerozlišuješ policistu v demokratickém režimu a příslušníka v totalitním režimu v mých očích říkáš, že jsou jejich úlohy stejné a to je dle mého nesmysl. Tu a tam při vyšetřování používají stejné kriminalistické metody, ale to neznamená, že je jejich práce stejná.

Tvá argumentace mi přijde stejná, jako kdybys říkal, že práce deratizátorů a vrahů v koncentračních táborech je stejná, protože mají stejné postupy. Přijdou do místnosti, otevřou plechovku s Cyklonem B a nechají ho působit. Postup je zcela stejný v každé době a nemá smysl hodnotit režim, nýbrž pouze metody. Toto ber pouze jako parafrázi tvého výroku o nehodnocení režimu, neříkám, že VB někoho vraždila plynem. Ale prostě nelze oddělit postupy práce a to, s kým a proti komu jí vykonáváš.

Nejde o to, jaký je rozdíl mezi komunismem a socialismem, ale o to, který termín zde byl komunistickou stranou používán (viz fáze vývoje politiky KSČ od budování socialismu po budování komunismu).

A Gestapo jsem zmínil, protože i ono plnilo kriminální úkoly - např. vyšetřovalo atentát na Heydricha.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu MARTOO 20:20:32 19. 11. 2014
martoo.jpg
PIM-BURGER [2014-11-18 22:34:52]:

Jsem rád, že jsi příspěvek začal tradičně, ale ať projedu své příspěvky jakkoliv, opět nechápu, který cizí termín jsem podle tebe nevhodně užil a ani si nevybavuji, který termín, jenž jsem ve svých příspěvcích dle Tvého názoru "mylně" užil, se dá ještě nazvat cizí:o) Předpokládám, že mi opět tradičně nic nezdůvodníš, abych prozřel:o)

Nevím, kde jsi vzal, že tu nebyl v nějaké podobě komunismus, to jsem nikde nenapsal.. Jak jsem psal, tak každý režim se tu praktikoval po svém a to Tvé "zpronevěření své myšlence" se dělo za jakéhokoliv režimu, stejně i dnes.. To je moje konstatování. Na to, že se to dělo před rokem 89, to reaguješ v podstatě souhlasně, ale když uvádím, že se to děje dnes, je to můj stesk..

Jak jsi uvedl, že se máme nejlíp ve své historii a pak hned, že vlastně Ty se máš celkem dobře.. To mě pobavilo:o)

Jak jsem uvedl, tak ta Tebou uváděná totalita byla opět brána podle toho, jak se hodila a komu se hodila, proto ta pseudototalita..

K tomu socialismu jsem v diskuzi přešel, neboť totalita je strašně abstraktní pojem a nemusí vzejít pouze z jedné ideologie a hlavně vůbec nemusí vzejít z komunismu ani socialismu.. Socialismus jako samotná ideologie má k totalitě poměrně daleko a na tom jsem Ti chtěl znázornit "zprarchantělost" toho systému, který tady byl.

Jak jsi napsal, že "komunismus nebo socialismus, či jak ten cirkus nazývali" mě taky pobavilo, ono totiž samotná ideologie socialismus a samotná ideologie komunismus mají taky mezi sebou zásadní rozdíly, nehledě v jednotlivých etapách vzniku a rozvoje těchto ideologií:o)

Zásadní problém ale je, že já na rozdíl od Tebe tady žádný režim a ani ideologii subjektivně nehodnotím a ani svými příspěvky mě k tomu nedonutíš. Jak jsem už opakovaně uvedl, já píši o již dříve uvedených represivních složkách o ničem jiném, to jsem Ty taháš nějaké různé výstřelky, které se vůbec netýkají toho, o čem já píši ale statečně reaguješ..

Pokud nazýváš Kriminální službu Gestapem, pak se spolu už nemáme o čem v daném tématu bavit a o ničem polemizovat..

Když pominu, že urážíš ty, kteří dělali naprosto stejnou práci, jako dělá operativa na každé úrovni SKPV (bohužel již dneska v dosti případech na velice tristní úrovni z hlediska osobní a místní znalosti), těžko můžu nepominout fakt, že vykonávané činnosti, služební zařazení atd., atd. Gestapa a Kriminální služby byly odlišné. Pak naše debata ztrácí jakoukoliv úroveň po stránce racionální, tak i odborné a strhává se pouze v naprosto neřízené výstřelky Tvých holých a neodůvodněných subjektivních názorů na to, o čem jsem ani nepsal a přes Tvoji snahu ani psát nebudu..

Opakovaně Ti píši, že Tady žádný režim hodnotit nebudu, pouze uvedené represivní složky, které byly v režimech této země, které byly v této zemí. Až mi napíšeš, čím se tyto represivní složky ve svých činnostech lišily, pak můžeme o něčem debatovat..

To, co jsem já nazval černou ovcí, to sis opět překroutil podle sebe. K tomu se nemá cenu ani vracet..

Ale to nejzásadnější.. Oba tady zasíráme diskuzi o nové "hymně policie", takže pokud chceš v této debatě pokračovat, buďto to přesuneme do jiného vlákna a já se budu těšit na Tvůj nový invektiv a tajně budu doufat, že debatu dostaneme do racionální roviny, pokud nechceš, končíme..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:34:52 18. 11. 2014
Pim Burger.jpg
MARTOO [2014-11-18 20:24:07]: No Martoo, jsi krásný příklad toho, že používání cizích termitů je vždycky rizoto...:-)

Teď už konečně chápu, co jsi chtěl říct. Ty jsi chtěl říct, že tu nebyl nikdy komunismus, ale že soudruzi ho tu jen praktikovali po svém a tak se zpronevěřili pravé myšlence. A to vše jsi nazval pseudototalitou. Jenže na rozdíl od pseudokomunismu (či socialismu či jak ten cirkus nazývali) to nebyla žádná pseudototalita, ale totalita zcela reálná.

K těmto tvým výrokům:

"Pokud někdo konal tak, jak konat měl a poctivě pracoval a konkrétní represivní složce dal ze sebe to nejlepší, má být za každého režimu uctíván.."


Jojo, tohle by byla hezká řeč před úředníky GESTAPA, čili té tvé kriminální služby...

"Nikdy nelze odsoudit uvedené represivní složky státu jako celek, každá z těch represivních složek měla prakticky stejné úkoly a měla i své černé ovce. Upřímně řečeno mám za to, že i tech černých ovcí bylo v uvedených represivních složkách všude plus mínus stejně."

To je právě to - v každé době byl černou ovcí někdo jiný a podle toho poznáš, co to bylo za stát. Buď tou černou ovcí byl policajt, který odmítal tlouct do zatčených kulaků nebo je tou černou ovcí policajt, který maká na zakázku podsvětí či politických partají. A podle toho poznáš, komu máš fandit a co za sbor to bylo. Právě podle těch tvých černých ovcí...


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 20:24:07 18. 11. 2014
martoo.jpg
PIM-BURGER [2014-11-18 09:44:33]:

To jsem nevěděl, že má reakce na část příspěvku, která patřila někomu jinému, je nepochopení textu:o)

Pime, ve svých příspěvcích jsem nerozebíral režim, ve kterém jsme žili a teď žijeme, ani jsem je mezi sebou neporovnával. To opravdu nevím, kde si vyčetl.. Psal jsem pouze o vybraných represivních složkách a o tom, že za každého režimu mají stejné činnosti..

Co se týče režimů s předponou pseudo, tak to se týká zejména toho, že jak socialismus, tak demokracie se u nás vždycky vykládaly a aplikovaly do praxe ne podle samotné ideologie, ale podle zájmů politické garnitury, která byla jednou ovlivňována tehdejším SSSR, dnes EU a USA, nevím, takže v tom vidím to Tvoje - jaké si to uděláme, takové to máme:o)

Není to ovšem žádný náš vynález, "zparchantět" původní ideologie a účelně je aplikovat do režimů je ve světě naprosto běžná věc..

Vůbec nechápu, kde jsi přišel na to, že bych si na něco stěžoval, cokoliv jsem konstatoval ohledně odsuzování represivních složek v minulých režimech (to je asi tak jediné, co jsem usoudil, že by jsi mohl chápat jako stesk), tak jsem konstatoval s tím, že jsem si těchto faktů vědom a počítám s nimi do budoucna, až se režim opět změní. Jedná se o stále opakující se skutečnosti bez ohledu na nastupující režim.. Takže asi tak..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 09:44:33 18. 11. 2014
Pim Burger.jpg
MARTOO [2014-11-17 18:10:36]: Možná by bylo dobrý, kdyby se u policie trénovalo porozumění textu, respektive, když se na můj příspěvek podíváš znovu, tak zjistíš, že druhá část patřila úplně někomu jinému, konkrétně uživateli Pavelno.

Pokud jde o zbytek tvého příspěvku, tak se jedná o typický příklad relativizace dějin. Možná máš pravdu v tom, že každý režim odsuzuje ten předchozí, to však neznamená, že jsou všechny režimy v podstatě stejné a v pořádku. Rovněž nazývat předrevoluční Československo "pseudototalitním" chce pořádnou dávku relativizace a nebo spíš ignorace faktů. Stát, v němž stát dohlíží na všechno a všechny, drží národ za ostnatým drátem, při jehož překročení hrozí občanům smrt zastřelením, dle (nejen) mého totalitní je. A k té pseudodemokracii - jaké si to uděláme, takové to máme. Nicméně já osobně nechápu stesky nad hroznou přítomností, v níž se máme vůbec nejlépe, jak se tady kdo kdy měl v celé historii. Pokud tohle nevidíš či spíše vidět nechceš, je to tvůj problém. Já tu jsem v této době docela spokojený a rozhodně lepší to, co tu je, než to, co tu bylo.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:21:32 18. 11. 2014
dax.jpg
MARTOO [2014-11-17 18:10:36]:
MARTOO díky za příspěvek a souhlas. Už jsem pomalu začínal nabývat přesvědčení, že lidé s rozumným a hlavně všestranným pohledem a názorem pomalu nejsou. Palec nahoru a klidnou službu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 18:10:36 17. 11. 2014
martoo.jpg
PIM-BURGER [2014-11-10 10:51:09]:
Nikdy jsem neřekl, že se líbí všem a ani jsem nikde neuvedl žádný zeměpisný rozsah, komu se tato píseň má líbit. Neřekl jsem, že je nějaká úžasná, ale, že lepší, než současná pseudohymna policie. Pime, takže asi tak..

SNB byla represivní složka pseudototalitního státu a Policie ČR je represivní složka preudodemokratického státu. Až se zase po nějaké době změní režim, budeme My, příslušníci Policie ČR ty demokratické mlátičky a fízlové, kteří utlačovali lidská práva a sloužili zrůdnému režimu.

Předtím bylo zase Četnictvo a Stáž obrany státu represivními složkami pseudodemokratického státu, kteří podle pseudototalitního státu utlačovali lidská práva a sloužili zrůdnému režimu.

Taková je prostě historie, která je vždycky v krátkém časovém úseku od konce konkrétní doby subjektivně vyprávěna pseudohistoriky a podporována propagandou aktuálního režimu..

Těžko soudit nějakou represivní složku, která sloužila v nějaké době objektivně. Uvedené represivní složky plnili ty samé úkoly a vždycky plnily úkoly, které jim ukládala platná legislativa a byla represivním nástrojem nastoleného politického režimu..

Pokud někdo konal nad rámec svých pravomocí a nebo naopak nekonal, jedná se o odpovědnost konkrétního jedince a má být spravedlivě potrestán. Pokud někdo konal tak, jak konat měl a poctivě pracoval a konkrétní represivní složce dal ze sebe to nejlepší, má být za každého režimu uctíván..

Nikdy nelze odsoudit uvedené represivní složky státu jako celek, každá z těch represivních složek měla prakticky stejné úkoly a měla i své černé ovce. Upřímně řečeno mám za to, že i tech černých ovcí bylo v uvedených represivních složkách všude plus mínus stejně.

Jsme pořád ten samý stát, Ti samí lidé a politický režim v tomto hledisku těžko může něco změnit..

A než mi začneš jakkoliv oponovat, opakovaně Tě upozorňuji, že píši pouze o uvedených represivních složkách, tedy o složkách které plnily úkoly, jenž dnes spadají do kompetencí Služby pořádkové policie, Služby dopravní policie a Služby kriminální policie a vyšetřování a vedoucích pracovníků těchto útvarů.

Nepíši o žádných složkách, které konaly jakoukoliv práci spadající do kompetence rozvědky nebo kontrarozvědky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:21:30 15. 11. 2014
default.png
JOHN158 [2014-11-14 09:56:37]: Tahle hymna budí tak pocity marnosti, hnusu a beznaděje.
Když je stát v řiti, rozdává medaile. Taky začíná s tradicemi, kolektivem a podobnými hovadinami. Pro pozvednutí morálky by úplně stačilo, kdyby začali platit.
Lepší nevědět, kolik si za to rozdali na odměnách.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 15:13:52 14. 11. 2014
default.png
JOHN158 [2014-11-14 09:56:37]: Tak tak, souhlasím, nechápu proč neosloví několik zkušených umělců a textařů aby něco vytvořili a pak příp. nechali mužstvo formou ankety na intranetu vybrat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 09:56:37 14. 11. 2014
john158.jpg
Hymna má především vyvolávat pocity sounáležitosti a hrdosti, má být symbolem pro všechny která tahle práce ještě furt baví a žijou pro ni..Proto by měla mít důstojnost, náboj a měla by být ,,moderní". Když už se bude třeba hrát na pohřbu nebo při udílení medajlí..
já osobně bych zašel za Landou aby nám něco spíchl na míru..:)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio