Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Obměna policejních uniforem do 4 let (REDAKCE)

Obměna policejních uniforem do 4 let
Třeba už nepůjde policisty uškrtit na špekbrašně
Foto: Lukáš Heinz

Nové uniformy, údajně kvalitnější a dokonce i z moderních materiálů, by se měly začít testovat v novém roce a do 4 let zavedeny v celém sboru. To alespoň uvedl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Spolu s tím se hovoří i o částečné obměně vozového parku Policie ČR.

Autor: redakce
Publikováno: 20. 11. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 19:00:15 16. 12. 2014
default.png
Soráč se sem zase lezu, ale tohle je přesně to, co bylo s dosavadníma uniformama před cca dvaceti lety: ze začátku kvalitka mimo teda šedé tesilky, ty byly strašné furt. Košile ze Šohaje, ponožky super, kanady dobré, polobotky super. Pak se šlo fasovat a už byly ponožky póvl, už bylo to a tamto horší, doslova rok od roku šla kvalita dolů...
Nakonec shity od Ťongů.

Armáda bere roky Moiru, což je polypropylen. Celé roky a kluci si chrochtají. Jedině Češi dokázali z polypropylenu vytáhnout vlákno a je to náš patent. Mimochodem, ani Craft ani jiné značky mnohem dražší a proti Moiře teda nahovno, které všechny mlátí máčku jak mají věci "funkční" polyprolylen nemají. Dneska je funčkní kdejaký sajrajt a čekám kdy nazvou funkční i bavlnu, nejhorší sajrajt co se týče nasákavosti vody.

O co jde? Ono totiž vlákno polypropylenu není v příčném řezu kulaté, ale vypadá jako chobotnice - má více než pětkrát větší plochu proti všem těm Craftům a coolmaxům a podobným srancům. A díky tomu se z něj voda odpařuje tak, že:

- si v práci poleju nohu, venku jsou plus 3°C a mě není zima, mě to nezebe. Cítím jen mírný chlad, stejně jako když se zpotím a je zima, ale neleží na mě mokrý hadr.

- neexistuje na to alergie

- nenasáká to jako spousta jiných materiálů, lépe řečeno skoro všecky

- pere se to v mýdle v teplé vodě v rukou - hrubě nedoporučuju do pračky, ta to spolehlivě zkurví

- rolák se spodkama (řada Trio) mám do roku 1996 dodneška, vypadá furt stejně a furt stejně slouží. Nosím ho přes zimu denně do práce. Neexistuje žádný jiný materiál, který by tohle tak dlouho vůbec vydržel.

- o ponožkách se bavit ani nebudu. Která ponožka vám vydrží osm let?

Jo, nestojí to dvacet korun, ale když si spočítáte jak dlouho to máte a zkusíte si to pak vydělit tu cenu měsíci užívání s levným šuntem, zjistíte docela překvapivě, že levný šunt je překvapivě mnohem dražší. Moiru používám při cyklistice, ve službě, v práci už snad pětadvacet let a v podstatě ji ze sebe přes den nesundávám. Jaký rozdíl je polypropylen proti zbytku doporučuju vyzkoušet na kole v zimě v mrazu, to uvidíte, co skutečně funguje a co je jen drahá opička.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 15:28:24 09. 12. 2014
martoo.jpg
ZELENA-SVESTKA [2014-12-06 22:12:40]:

S tou bavlnou jsi to napsal naprosto přesně a s těmi novými syntetickými materiály taky..

Jak jsem psal, bavlna není žádná výhra, ale spíše cesta nejmenšího zla, protože u těch syntetických materiálů to bude přesně, tak, že se představí kvalitní věci a do výstrojáků půjdou nekvalitní šunty, který se budou tvářit jako kvalita. Bavlnu alespoň každý hned na omak každý pozná a pořád lepší být v bavlněné polokošili než v současné plastové..

Ten problém s tím hodnostním označením znám.. Tak ať z hvězdy vyhodí ty čtyři listy, případně hvězdu udělají s méně cípy, a dědic si to duševní vlastnictví může vyvěsit na králíkárnu..

A jak jsi psal, nemůžeme porovnávat policii s armádou. Proti armádě je totiž policie perfektně fungující instituce i přes to, že je v ní rovněž katastrofální bordel a ve velkém se na ní balíkují vyžírkové a parazitují lehkoživky..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:34:06 07. 12. 2014
Andras.jpg
ZELENA-SVESTKA [2014-12-07 13:15:54]:

A nebo taková krásná pěší dvanáctka, nebo čtyřiadvacítka, nebo úseky ala jedna ulice, nebo čtvrtina náměstí, nebo jeden menší parčík na dvanáct hodin. Nemluvě o tom, že i velitel dvojčlenné hlídky má rozhodovací povinnost a z toho vyvozovanou odpovědnost. A při zákrocích pod jednotným velením, se postupuje viz. tvá varianta velitel......a tak dále a tak dále....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:56:39 07. 12. 2014
default.png
ZELENA-SVESTKA [2014-12-07 13:10:08]: Ty moc nestojíš na místě 6-7 hodin a neřídíš dopravu kvůli dopravní nehodě apod. že ? Nebo 2 hodiny nečekáš před vyloupeným domem na technika apod. Všude není služba stejná... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 13:15:54 07. 12. 2014
Zelená švestka :-).jpg
Jinak víte proč má PČR vedoucí a ne velitele?
VELITEL rozdává rozkazy a povely a čeká od podřízeného na splnění dle metodiky, taktiky, inteligence a předešlého výcviku a mezi tím se věnuje se jiným věcem.
VEDOUCÍ vede a tedy musí být příkladem, pokud není musí se zlobit na sebe že špatně vedl, nikoli na vedeného (podřízeného), ale na sebe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 13:12:01 07. 12. 2014
Zelená švestka :-).jpg
ZELENA-SVESTKA [2014-12-07 13:10:08]:
sorry za spitujte má tam být zpytujte

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 13:10:08 07. 12. 2014
Zelená švestka :-).jpg
A ještě doplním. To současné hodnostní označení není duševním vlastnictvím PČR nýbrž dědice zhotovitele, jenž chce po Policii horentní sumy za užívání znaku a všeho kde se hvězda objevuje. Je jednodušší než napravovat chyby z 90.let raději nalézt řešení ve změně knoflíků a hvězdiček na armádní, než nějakému kapitalistickému bůhví co platit ročně sumy.
K AČR není dobrá vzhlížet. Jak je zřejmé z mého niku, tak mám za sebou službu jak právě v AČR tak nyní u PČR. Armáda již v roce 2004 slibovala zásilkové dodávání výstroje a proto vydala v AVIS katalog a ceník (dodnes to není). Armáda zrušila výdejny naturálního odívání a nechala je jen ve výcvikových střediscích, takže se tam nedostanete tak často, a zase když se tam dostanete, tak tam stejně nic není!
Maskáče vz.95 (ty klasické 50% PES + 50% bavlna) jsou asi jediné dobré společně s novými materiály moira a fleece. Ale tyhle materiály by jste na sebe přeci poldové nedali, nejsou přeci z bavlny. Já je používám dodnes a jediné to hřeje.Služba v AČR a PČR je odlišná, my sloužíme v autech a ven jdeme jen když je nutnost (spitujte svědomí pánové a dámy) zato voják sice válí šunky na kasárnách mimo oči veřejnosti a nudí se v autoparku leštěním PV3S (nyní T810), ale musí být stále na místě a nevelí si venku jako vy a tedy se není schopen zajít zahřát dle vlastního uvážení jako my. Prostě mrzne na libovůli velitele.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 22:12:40 06. 12. 2014
Zelená švestka :-).jpg
Pánové vstoupím do diskuze. Nechal jsem vytvořit tzv. polokošili POLICE, ale v černém vyhotovení z bavlny (pro práci v "čerňákách" s taktikou v létě) a používal ji v měsících červenec a srpen a musím říci, že podobný humus jsem na sobe neměl. Nosil jsem ji na tělo a na tom taktiku. ať zjistím jak to mají kolegové standardně (já normálně nosím nepr. vestu a tedy bych do testování zasáhl, tak jsem jí musel na dobu testu oželet.) Podotýkám, že to nebylo triko za 100,- ale za 500,-Kč, tedy bavlna kvalitnější. Bavlna nasaje vodu, neodvede a nepustí, nechá ji v sobě, což není pro práci přijatelné.
Vzorek se zašpiní a smrdíte během prvního dne. Triko po několikátem vyprání začalo žmolkovatět, neb se muselo prát po každé službě právě z důvodu bavlny a slaných map vytvořených pod taktikou.
Trička od Brudry z první zakázky byly vyrobeny z 90% v ČR a SK a dle mého byly pro nás dostatečné a skvělé. Měli materiál coolmax s ionty stříbra proti pachu a nadměrnému špinění. odváděly pot od těla a vodu nedržely. Na onak byly také OK na tu cenu 500,- bodu(Kč).
Nebavím se o další dodávce z Chiny, jenž se nakoupila za 200,-Kč a prodávala za 500,- bodů do vyprodání první série, pak šla cena dolů. V materiálu nebylo po stříbře ze zadání ani památky, žmolkovatělo a bylo nesnesitelné, neb bylo drsné jak žínka.
Nejhorší na všem je, že pokud nosíte tak jako já "neprůstřelku" běžně do služby, tak tu bavlnu musíte pod ní mít, aby jste neměli čůrky potu v kalhotách a tento nasála, neboť přes vestu neprojde a v té chvíli vám je jedno co na té vestě máte oblečené, jestli bavlnu či PES. Pokud se však mám přiklonit k tomu co na těl, tak pokud nosím nepr.vestu, tak jedině bavlnu, ale pokud ji nemám, tak zásadně funkční prádlo s nových materiálů, jenž rychle odvedou vodu a já mám svůj komfort.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 23:04:40 25. 11. 2014
default.png
MARTOO [2014-11-25 11:56:23]: Další věcí je, že ikdyž mají kvalitnější materiál, mají prázdné výstrojáky a to úplně... Často si tak kupují za své v armyshopech nebo šijí záplatu na záplatu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 11:56:23 25. 11. 2014
martoo.jpg
CATANI [2014-11-23 08:59:15]:

Myslím si, že zejména ta část uniforem, která je přímo na těle, by měla být bavlněný - trička, košile, čerňáky, kalhoty atd.. Neříkám, že je to ideální materiál, ale ty různé "softshell" a jiné syntetické materiály těžko budou na odpovídající úrovni a budou se čím dál víc šidit. Já vidím bavlnu jako nejideálnější materiál v poměru ceny a kvality..

Střihy by se měly řešit snad u každé výstrojní součástky, to je společně s materiály největší slabina uniforem. Někde jsem dokonce slyšel, že nové uniformy chtějí nechat šít na míru. Nevěřím, že se to někdy stane.. Možná jen u těch "vyvolených". Vizuální vzhled uniforem, až teda na ty slavné polokošile - zejména ty modré, je celkem v pořádku a považuju ho za nejmenší bolest uniforem..

Na prosto s Tebou souhlasím zejména v té obměně do 4 let. U policie si neumím představit, že by se dalo něco naplánovat na delší dobu než jednoho roku. Čtyři roky je strašně moc.. Na druhou stranu vyrobit a přestrojit takový počet policistů těžko lze zvládnout třeba za měsíc.. To by asi se musely udělat hromadné nájezdy do výstrojáků:o)

Navíc bych chtěl vidět, jak by se "transparentně" vybraný výrobce musel otáčet, aby vyrobil odpovídající počet výstrojních součástek a zároveň dokázal výstrojní sklady dostatečně zásobovat..

Co se týče podhodnocení policie, to je dlouholetý problém, ale ten v podstatě nikoho moc nikdy nezajímal. Srovnávat nás s Armádou moc nejde. Z výstrojních součástek mají kvalitnější snad všechno..

Pro mě je Armáda dlouhodobý trn v oku a musím říct, že mě její "systém" fungování snad nikdy nepřestane fascinovat, kam se na to hrabe policie..

Stačí se podívat, jak nakládá s vojenskými objekty, na tendry snad čehokoliv, které už překonaly snad v "transparentnosti" snad všechny státní instituce atd., útvary, které v Armádě jsou (v tom mě například "pobavil" známý, když mi řekl, že je velitel útvaru, přičemž tento útvar tvořil on sám a byl jeho velitelem:o))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio