Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tetování na předloktí u PČR - Zkušenosti (přijetí)

Dobrý den, zajímá mne, jestli je tu někdo komu bylo umožněno sloužit a být přijat k PČR s tetováním na předloktí např. s využitím rukávu pleťové barvy na překrytí daného tetování. Není nikde jasně dáno, pokud tetování nebude znázorňovat nějaký druh např. zakázaných znaků že policista nemůže být přijat do služebního poměru na některý z útvarů, pokud již splnil veškeré body přijímacího řízení. Děkuji.
MIRA222 :: Datum založení: 24. 06. 2015 :: celkem 65 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MIRA222 10:03:54 08. 07. 2015
default.png
Mám všechny testy úspěšně za sebou a bohužel i přes to, že jsem se dopředu na toto téma u PČR informoval a bylo mi řečeno že připadá v úvahu návlek a nebo dlouhý rukáv spolu s kolegy v hlídce, nyní mi sdělili že tetování se již nepřipouští. Návlek seženete na internetu pod názvem pažní návlek na limfedém. V tomto návleky není po tetování ani známky. V mém případě jsem se rozhodl bojovat a už z toho důvodu, že mám několik známých na ZOP v Holešově kteří mají celé rukávy a to i barevně.. A byli přijati. Nevzdám se budu o pozici dále bojovat, chápu že tetování musí být skryto, to pochopitelně. Takový přístup ze strany PČR je ale smutný.. Měřit každého jiným metrem, když podmínky splňujeme vlastně stejně..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:31:01 08. 07. 2015
default.png
VETERAN2 [2015-07-07 23:19:29]: Jo, tak za nás se podle tebe maryjánka nekouřila, do roku 2007 nehulil kdekdo. A její finanční dostupnost je na rozdíl od chlastu směšná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 23:58:19 07. 07. 2015
dax.jpg
SEKTA [2015-07-06 23:54:25]:
Ok , ať už to budeš brát z jakékoliv strany, a ty důvody jsou samozřejmě u každého různé, mají všechny ale jedno společné. Dotyčný chce na sebe upozornit, odlišit se, zaujmout nějaký postoj,příslušnost k čemukoliv či se opičit v rámci nějaké pofidérní mody. Tedy se opět pohybujeme v duševní neboli psychické stránce dotyčného. A tím, že z uvedených důvodů, byť sebe úctyhodných, si poškozuje největší a jeden z nejdůležitějších tělesných orgánů , kůži, je znak hlouposti, stejně jako kouření, fet, chlast a pod.
Tvoje přirovnání s investicí do kvalitních bot to jaksi pokulhává, neb kvalitní bota mi nohy šetří, nikoliv ničí. Je mi jasné, že se v mnohém asi neshodneme, předsudky si ponechejme každý svoje a názory na věc rovněž. My staří zbrojnoši co jsme byli odchování k respektu a úctě k uniformě a disciplíně, už prostě jiní nebudeme. Jak píše JOE, "společnost se vyvíjí i v tomto směru" a to co bylo dříve nemyslitelné, je dnes běžné. Otázka zní jestli se to vyvíjí správně a povede to ke zlepšení, nebo ne a povede to do pekel.. mě se zatím, jako pravděpodobnější jeví ta druhá možnost. A možná, že se ještě v rámci toho vývoje oba ještě dočkáme zřízení centrálního policejního kosmetik-tetos-salůůůnu na PP.
A příteli máš pravdu v tom, že to žádná složitost není, a věř mi, ani v ní nic nehledám, pouze se bavím, neb cela tato diskuse je v podstatě o ničem. Beru to jenom jako takové to domácí webové žvýkání... měj se fajn

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:19:29 07. 07. 2015
default.png
HAMMER [2015-07-07 05:46:51]: Že neznáš spotřebitele trávy tyrany, je tím, že jsi moc starý. Tohle je žáležitost až posledních pár let. Chlast je, stejně jako drogy, podhoubí pro bordel. To víme oba. Socky potřebují prachy na chlast, trávu a tak dále. To je částečně nutí krást.
Tráva je mladým nebezpečná. Do 25 let člověka má údajně potenciál spusti schizofrenii, pokud k ní má dotyčný sklony. Znám víc takových.
Při řízení je taky horší než chlast, pokud se to takhle vůbec dá říct.
Jakési minimum bych zavedl i ženským. Taky by neměly vypadat jako šlapky.
Nažehlený panák je každému k smíchu jen do té míry, do jaké mu může zatopit. Gestapo mělo taky konzervativní oblek a smál se někdo, když už u něj zazvonili? Socialistická uniforma nebyla poslední módní výstřelek a ani po letech jsem neslyšel nikoho, kdo by řekl, že se bavil, když musel k výslechu.
Co za nás chybělo, byl solidní materiál a možnost udělat si pohodlí podle počasí. Všechny okolní státy, které jsem navštívil, měly předpisy, které s tím počítali u nás to tak nebylo a třeba ohrnuté rukávy neexistovaly.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:08:43 07. 07. 2015
default.png
JOE [2015-07-07 17:18:35]: Lidi mají zkurvenou vlastnost posuzovat podle vzhledu a na první pohled. Co jak vypadá. Jaké to ale je, to už nevnímají.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 17:18:35 07. 07. 2015
Joe.jpg
VLASTA [2015-07-06 22:55:02]:

A ještě jedna věc....nikdy jsem kvalitu člověka neposuzoval a posuzovat nebudu podle toho jestli má nebo nemá tetování (vyjma nějakých extrémních případů). Takový způsob posuzování je jednou z klasických chyb posuzování lidí v rámci sociální percepce, a tomu jsem se jako policista vždy snažil vyhnout...Rovněž bych výskyt tetování nespojoval s kvalitou společnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 17:07:33 07. 07. 2015
Joe.jpg
VLASTA [2015-07-06 22:55:02]:

Milá nebo milý Vlasto já s tebou víceméně souhlasím. Jde mi spíš o to, že tetování je v posledních letech módní trend, kterému podléhá velké množství mužů i žen, různých věkových kategorií a z různých společenských vrstev. Není to už pouze doménou kriminálníků a pochybných existencí jako např. před 30-40 lety (nebo možná ještě déle). Společnost se prostě vyvíjí i v tomto směru. V důsledku tohoto vývoje je stále více mladých lidí ozdobeno tetováním, a to ještě v době, kdy nemají ani tušení, že by měli zájem vstoupit do řad PČR.
A když se rozhodnou a splní vstupní podmínky, je k jejich tetování přistupováno různě. Někdo kvůli tomu není přijatý do služebního poměru, někdo přijatý je, ale s jakousi závaznou/nezávaznou podmínkou, že si tetování odstraní nebo nějak skryje a někdo je přijat aniž by mu někdo řekl, že se tato věc u PČR nějak řeší.
A já se ptám, proč policie (resp. personalisté a další zainteresované osoby)k tomuto problému neumí přistupovat jednotně a transparentně, aby v tom měl každý jasno.
Odpovězte si každý sám :-)...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:46:51 07. 07. 2015
default.png
VETERAN2 [2015-07-06 23:01:41]: Jo tak, že kouří někdo trávu... tak to je delikt jako víno, tráva, zdroj všeho zla! Já za svoji kariéru viděl stovky ničemů, které zničil chlast, stovky rozvrácených rodin, bitých děcek atd, ale aby tohle dělal někdo, kdo kouří trávu, tak buď jsem měl smůlu že jsem takového nepotkal nebo maryjánka prostě nikoho nenutí dělat takové kraviny.

Kdybych měl něco zakazovat, byl by to chlast, ne maryjánka. Sám jsem ji teda nikdy nezkoušel. K tématu: nemám ani tetování a nikdy jsem nad ním ani chvíli neuvažoval, ale opakuji, tohle musí řešit psycholožky a že svou práci řízenou shora dělají jak dělají je něco jiného než jak by ji dělat měly. Dalším okem síta je policejní obvodák který taky k uchazerči říká svoje, pamatuju, že jsem tak tpětinu uchazečů nedoporučil (kolegové asi taky tak) a kolegové dvakrát nechali vylít maníka, co už nastoupil skrz jeho chování v civilu předtím.

Český zvyk: nevyužívat možností, které mámě a pořád řvát něco o dalších opatřeních.

Další věc: já nikomu neberu jeho náhled, ale doba je taková a policajt jdoucí s dobou včetně nějaké té kérky bude mladými přijímán zcela jinak než škrobený nažehlený panák...

Kérka nezajistí, aby si policajt třikrát týdně nesmočil ruce při křivení statistik, to zajišťují vedoucí, kdy nikdo z nich nemá na těle ani milimetr kérky. Kérka není problém, který by se měl řešit. Tím je psychický, fyzický a morální stav jedince.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 23:54:25 06. 07. 2015
Sekta.jpg
DAX [2015-07-06 22:51:20]:
Příteli, drz me se tetování, náušnice apod. k tomu se vyjadřovat nehodlám...
Nedokážu ti odpověď z jakého důvodu se policisté nechávají tetovat, všem do hlavy opravdu nevidím:-D
Ale u velke většiny je ten duvod naprosto obyčejný , ze se jim to proste líbí a absolutne v ničem je to neovlivní a nezmění...
Jako ty investujes do bot tak někdo si za tu částku nechá udělat tetování a je to snad od tebe psychicky projev , ze jsi si koupil boty??
Hledas v tom az příliš složitost a ona tam vlastně zadna neni...:-D

Naopak spousta policistu si nechává tetování s motivy své práce a událostmi s ni spojených...Úmrtí kamarádů , znak útvaru apod...
Pro tebe je hlavne důležité aby policista vypadal, nezlob se ne mne ale na to na ulici uz každy sere...
Myslis ze někdo bude řešit to zda mas rozhalenku, kdyz ji mit nemáš, zda mas kravatu apod...
Jde jim hlavne o to, aby jsi tady pro ty lidi byl a dokazal jim pomoct...
Uz by jste meli opustit vaše předsudky, ze potetovany byli pouze trestanci a zkusit se obcas nějakýho policisty zeptat osobne , co ho k tomu vedlo...
A to ze policie jako vojensky organizovaný sbor nefunguje rozhodne neni tim , ze se obcas objevi policista s tetováním...



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:01:41 06. 07. 2015
default.png
HAMMER [2015-07-06 06:34:54]: Máte to tam u vás tak nějak po staru. Buď rád. Tady je ten plácek u silnice a stejně to nikomu z nich nevadí. Když potkávám omladinu na náměstí, hulí trávu s normálními cigaretemi tak půl na půl. Lidi kolem 30 nevyjímaje. Skutečná hrůza.
Byl bych pro důsledné řešení. Jedno, jestli se kriminalizuje spotřebitel nebo distributor. I kdyby se měli drogaři nafouknout na desetinásobek stavu. Je to tu jak v Afghánistánu.
Pokud je to třeba kvůli prostředí, je na místě, aby se mu policajt přizpůsobil. V tom souhlas. Ani v tomhle případě by tetování nemělo být pravé. Na rozdíl od účesu, vousů, barvy vlasů a podobně ho pak nejde změnit a je podle něj vždycky poznatelný.
Znal jsem jednu takovou, co její vzhled nikoho nezajímal. Předloktí tetované neměla, ale vystřední byla dost. Byla aktivní, úspěšná a proto nahoře oblíbená. Taky si na ní inspekce udělala pěknou čárku, když pak kradla. I nonverbální komunikaci je třeba věnovat pozornost.
Psychologické vyšetření toho tak odhalí. To víš sám. Když pominu, že tetovaným nedochází, jak ty jejich ozdoby budou vypadat za 20 nebo 30 let. Policajt by neměl vypadat jako mukl. Nevím, jak jsou na tom Slováci, ale v Rakousku jsem tetovaného policajta nepotkal. Asi si pořád ještě můžou vybírat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio