Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tetování na předloktí u PČR - Zkušenosti (přijetí)

Dobrý den, zajímá mne, jestli je tu někdo komu bylo umožněno sloužit a být přijat k PČR s tetováním na předloktí např. s využitím rukávu pleťové barvy na překrytí daného tetování. Není nikde jasně dáno, pokud tetování nebude znázorňovat nějaký druh např. zakázaných znaků že policista nemůže být přijat do služebního poměru na některý z útvarů, pokud již splnil veškeré body přijímacího řízení. Děkuji.
MIRA222 :: Datum založení: 24. 06. 2015 :: celkem 65 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 23:01:41 06. 07. 2015
default.png
HAMMER [2015-07-06 06:34:54]: Máte to tam u vás tak nějak po staru. Buď rád. Tady je ten plácek u silnice a stejně to nikomu z nich nevadí. Když potkávám omladinu na náměstí, hulí trávu s normálními cigaretemi tak půl na půl. Lidi kolem 30 nevyjímaje. Skutečná hrůza.
Byl bych pro důsledné řešení. Jedno, jestli se kriminalizuje spotřebitel nebo distributor. I kdyby se měli drogaři nafouknout na desetinásobek stavu. Je to tu jak v Afghánistánu.
Pokud je to třeba kvůli prostředí, je na místě, aby se mu policajt přizpůsobil. V tom souhlas. Ani v tomhle případě by tetování nemělo být pravé. Na rozdíl od účesu, vousů, barvy vlasů a podobně ho pak nejde změnit a je podle něj vždycky poznatelný.
Znal jsem jednu takovou, co její vzhled nikoho nezajímal. Předloktí tetované neměla, ale vystřední byla dost. Byla aktivní, úspěšná a proto nahoře oblíbená. Taky si na ní inspekce udělala pěknou čárku, když pak kradla. I nonverbální komunikaci je třeba věnovat pozornost.
Psychologické vyšetření toho tak odhalí. To víš sám. Když pominu, že tetovaným nedochází, jak ty jejich ozdoby budou vypadat za 20 nebo 30 let. Policajt by neměl vypadat jako mukl. Nevím, jak jsou na tom Slováci, ale v Rakousku jsem tetovaného policajta nepotkal. Asi si pořád ještě můžou vybírat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLASTA 22:55:02 06. 07. 2015
default.png
JOE [2015-07-06 19:25:26]: v daném případě myslím, že nejde "o pakárnu za každou cenu". Jde o to, že policista by měl "jít příkladem" (a nejen policista, např.i politik??) no a že by tetování, zelené vlasy, náušnice, pearcing, a pod. všude možně (na viditelném místě) byl tím nejlepším, zejména etickým, příkladem pro občany této země s kterými policista dnes a denně přichází služebně (i mimo službu) do styku, o tom silně pochybuji. I tato "hloupost" řešená na tomto vlákně "o ničem" je důvodem toho že je tato společnost tam kde je a zda je to správně, o tom já osobně, po mnoha letech odpracovaných v řadách policie, pochybuji. Buď chci být příslušníkem policie a potom se podmínkám této složky přizpůsobím, nebo nebudu policistou a nechám se potetovat třeba "od hlavy po paty" a není co řešit. A "zdůvodňovat" to nějakou svobodou??, v daném konkrétním případě není na místě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 22:51:20 06. 07. 2015
dax.jpg
SEKTA [2015-07-06 00:14:55]:
Příteli a můžeš nám sdělit jaký podle tebe má tetování jiný důvod, než naznačil VETERAN2? Proč si musí chlap dávat do ucha, nebo nosu náušnice? A Policista dneška řeší těžký problém jak si tetováním počmárat tělo? Osobně tomu jako starý zbrojnoš, nerozumím, nějak mi to hlava prostě nebere a stejně jako VETERAN2 v tom vidím jediné a stejné psychologické důvody, myslím, že ani jiné být prostě nemohou. Sebejistý a rozumný člověk si prostě poškozovat vědomě tělo nebude. Naprosto jasný a srozumitelný názor napsal ANDRAS, tak to prostě je a mělo by to tak být a nekompromisně. Ono totiž odvádět svoji práci dobře, začíná právě tou uniformou a vzhledem. Zase je to o tom samém, o disciplíně, úctě a respektu k uniformě jako takové. Což evidentně dnes mnozí těžce nesou. Policie si dnes bohužel na vojensky organisovaný sbor už jenom hraje a mnozí už ani nevědí co to vůbec je. Není se tedy již čemu divit...


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 19:25:26 06. 07. 2015
Joe.jpg
Aktuálně existuje stanovisko vydané ALO PP ohledně tetování policistů a v tom stanovisku (pokud si to dobře pamatuju) je zmíněno, že ani návlek v tělové barvě by neměl být.
Prostě z toho dělají pakárnu za každou cenu :-))....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 15:46:25 06. 07. 2015
default.png
Nový kolega nastoupil s tetováním na předloktí a poctivě nosí návlek. V tom bych problém neviděl. Asi jsem konzerva, ale na x krát propíchaný uši u holek, gelový jasně nabarvený nehty mi vadí víc, než kolega s návlekem nebo velitel, kterýmu tetování kouká z pod košile.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 12:56:26 06. 07. 2015
default.png
Oba tábory máte pravdu. Mě je jedno, jestli několik jednotlivců vypadá "jinak", ale vžijete-li se do občana, který obecně uniformám prostě příliš nedůvěřuje, tak s těma řízkama co mají číro, zarostlou hubu a lezou jim z růkávu kérky, asi moc sploupracovat nebude. A drban jestli se předpoch.ije to teda nevím :-D
To, že jsou útvary s náplní práce, kde se takový vzhled stále nebo občas vyžaduje, je bez debat, ale tohle vlákno řeší standardního poldu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 12:42:08 06. 07. 2015
Sekta.jpg
ANDRAS [2015-07-06 02:58:00]:
Vyborne!!
Tak hlavne at vypada reprezentativne, ale to jak odvádí svoji praci vlastně neni důležité!:-D
Tohle s respektem k uniformě nemá vubec nic společného...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 10:03:51 06. 07. 2015
default.png
Mě u tohoto vadí ta sborová nejednotnost. Ať s tím nedělají problémy nikde, a nebo ať je dělají všude. Aby někde byla kérka vidět, jinde trpěli návlek v tělové barvě a jinde si polda nechal tetování draze odstranit - to se mi nelíbí. A tak je to ve spoustě dalších záležitostí bez ohledu na vnitřní úpravu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:34:54 06. 07. 2015
default.png
VETERAN2 [2015-07-05 23:52:40]: Jenže u nás se tam ve skateparku nikdy žádné smažky nestahovaly, je to na očích ze všech stran a děcka tam řádí buď na kolech nebo skatech.

Pokud někdo chce řešit fet, má začít u rodičů, dodavatelů, ne u spořebitelů. Feťák si najde nádraží, to nebudeme stavět nádraží?

Bez uniformy poznat kdo je polda a kdo ne, to jsi přehnal. :D Ve světě už desíky let působí policejní jednotky v civilu, které vypadají přesně jako vagabundi, co proti nim zasahují a nikdo se nad tím nepohoršuje.

Když bude mít polda viditelné tetování s nápisy třeba SPQR, Maruška, obrázek s orlem, lvem atd, komu toto jako vadí? Nebo policejní hvězdou?

Tetování u policistů je podřadný problém, horší je ten nápis na autech "pomáhat a chránit". Se stylem práce PČR nemá co společného, je to výsměch a to ti nevadí?

Policie si tetováním dovoluje luxus, na který nemá: řeší nesmysly. Sebedivněji vypadající jedinec může lidem skutečně účinně pomáhat, drbany festovně sekat a dělat svoji práci líp, než všichni ostatní. Rozlišovat lidi podle toho jak vypadají, to je vynikající nápad.

Na to, co si snad kdo tetováním dokazuje a zda má problémy s osobností jsou psycho vyšetření a draze placené psycholožky. Ty tohle mají řešit. Ale ne to, jestli mi chybí přední zub, zadní ohon nebo přebývá nápis na ruce: buzerovat a obírat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 02:58:00 06. 07. 2015
Andras.jpg
Kolegové, pokud se někomu nelíbí, že má být do služby upraven a ustrojen, dle předpisů, ať jde třeba prodávat zeleninu, když mu trochu reprezentativního vzhledu je proti chuti. Policista je jednou policista, a uniforma je součást jeho povolání.
Pokud uniformu nerespektují sami policisté, jak jí má potom respektovat někdo jiný....

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio