Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

„Zabití Heydricha bylo největší odbojovou akcí druhé světové války,“ říká Jiří Padevět. (REDAKCE)

„Zabití Heydricha bylo největší odbojovou akcí druhé světové války,“ říká Jiří Padevět.
Jiří Padevět
Foto: Karolína Košařová

Rozhovor s Jiřím Padevětem, spisovatelem a ředitelem nakladatelství Academia o protektorátu, četnictvu, odboji, filmu Anthropoid a chystaných knižních novinkách.

Autor: Karolína Košařová
Publikováno: 03. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 07:51:56 23. 04. 2016
default.png
Atentát na Heydricha se neustále vytrhává z kontextu dějin a názory na něj jsou pak velmi mimózní.

K plnému pochopení toho aktu ze strany čs. vlády sedící v Londýně je nutné podívat se nejprve na osobu Dr. Edvarda Beneše, ideál zdroj Josef Fučík, Dos Alto - mýtus a skutečnost nebo Miroslav Ivanov: Sága o životě a smrti Tomáše a Jana Bati.

Pak pochopíte, že tento člověk byl lhář, s nímž si mohl Pepa Geobels podat směle ruku, že byl k tomu lháři ještě nacionalista a korytář.

Nic z toho, co oficiálně vypustil směrem k Rakousko - Uherské říši, nebyla nejenže pravda, ale pravdu samotnou ještě zamlčoval. Při doslova štvaní proti Rakousku - Uhersku, prosazování vzniku ČSR a jeho koncepci sekal jednu nepravost za druhou počínaje hrubým porušováním mezinárodního práva při zacházení s válečnými zajatci a konče anexí řady území.

Výsledkem jeho (pro zahraniční státníky až směšné) politiky byl vznik ČSR s nepřáteli kol dokola a co hůř, s početnými národnostními menšinami, po kterých se i tento nacionalista, ještě šlapal co to šlo. V jeho lžemi vylhaném státě neexistujícíh národa československého - zde se nemohl prolhat přes svoje nacionalistické smýšlení a místo volné federace různých národností vytvořil paskvil - tak bylo cca 5 milionů více či méně nasraných Slováků, 3,5 milionu nasraných Němců, nevím kolik Maďarů.... Jediní spokojení byli další jemu podobní sedmilháři z Legií, jako Jura Logaj a další.

ČSR existovala, protože státy byly po válce vyčerpané a všechny přešla chut se pouštět do nějakého válčení.

Všechny lži a nepravosti se Benešovi nasčítaly na konci třicátých let, kdy se projevil v celé své parádě slabocha a ustoupil břeskotu Hitlera aniž si všimnul, že Hitler jen žvaní a k ničemu se nemá.

Čímž pomohl Hitlerovi začít druhou světovou válku, když mu předal čs. výbroj, výstroj a průmyslovou kapacitu.

Pak utekl do Londýna, kde si neráčil všimnout, že Anglie s Francií svoje mnichovské kapitulanty vyměnily, zatímco on se jediný a stále drží u moci, což mu W.S. Churchill nemínil odpustit.

A nyní z tohoto všeho vznikl ze strany Britů a Spojenců vůbec požadavek vůči Benešovi na akci, kterou měl český národ prokázat, že si samostatnost zaslouží, protože až doteď to byla jen destabilizace středu Evropy a spousta směšných lží tohoto vykuka. Beneš se sám svým jednáním dostal konečně do pasti, ve skutečněosti by ho tam byla dostala jakákoliv krize - neměl spojence a nechápal snad ani, proč je nemá.

Doma v tu dobu Češi makali jako diví na německých zakázkách a výtečné zbraně v prackách Germána pocházející z českých zbrojovek činily Britům těžké problémy.

Beneš, místo toho aby se sbalil a zmizel v ústraní, dál trval na své linii lhaní a všem ostatním, nařídil svým výtečným vojákům (kterým předtím ovšem sebral zbraně a jen neustále tlučená propaganda do hlav všch Čechů o tatíčkovi Masarykovi a jeho pravé ruce Dr. Benešovi asi zabránila jeho lynči, zatímco ti, co poukazovali na skutečný stav věcí a neviděli neexistující aury kolem hlav těch dvou výtečníků, byli označování jako téměř zrádci), aby sejmuli Heydricha.

Brilantní akce způsobila odvolání Mnichova spojenci, ale spojenci se nikde nezaručili za obnovení původních čs. hranic ale ne proto, že je nechtěli ale proto, že veškerá tato jednání po vzájemné dohodě nechávali na poválečné kolektivní mírové řešení, kdy se s klidnou hlavou bez emocí dohodne co a jak. I Beneš věděl, že uzavírání bilaterárních dohod je proti spojenecké úmluvě.

To tomuto lháři a pleticháři nijak nevadilo a přes opakovaná varování Britů podepsal dvoustrannou dohodu se Stalinem v prosinci 1943. Nejsměšnější na tom celém bylo, že ji tento člověk podepsal proto, že mu Stalin zaručil ČSR v původních hranicích. Že mu všichni kolem něj říkali, že Stalin věrolomně porušuje jednu smlouvu za druhou.

Od té chvíle nás Britové považovali za součást sovětské zájmové sféry a utnuli nám dodávky zbraní, materiálu atd. Při invazi jsme sehráli pětiřadou roli, při osvobozování západní Evropy rovněž. Nevěřili nám a nemýlili se.

Atentát na Heydricha nebyl vůbec nutný a stačilo, aby se Beneš sebral a šel krmit někam osly. Nic jsme tím nezískali, Beneš všechna pozitiva z něj (stejně by byl Mnichov po válce anulován) vzápětí mohutně negativně přetrumfoval. Přišli jsme o spoustu statečných lidí, zatímco tato sketa hned po válce okradla o majetky spoustu nevinných lidí, vyhnala ze země tři a půl milionu nevoličů komunistů a předhodila nás ještě komunistům na stříbrném podnose.

V tomto jeho řádění byl krvavý Kléma Gottwald ještě zlatý. Ten totiž brzo došel a taky přiznal, jak strašně se mýlil. Nacionalistický lhář Beneš nikdy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio