Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi (REDAKCE)

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi
Saská Wachpolizei
Foto: polizei.sachsen.de

Neustávající proud uprchlíků z válkou zmítaných oblastí, stálá hrozba uzavření a střežení státní hranice či nebezpečí teroristických útoků kladou stále větší nároky na všechny bezpečnostní složky. V Sasku se zvyšující potřebě mužů a žen v uniformě rozhodli čelit pomocí nově zřízené bezpečnostní služby – Wachpolizei.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 08. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 22:53:39 21. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-19 23:06:33]: Z kličkování už jsem tě obvinil, jestli jsi si nevšiml.
Něco z tebe dostat je jen o trochu snazší než výslech Ralpha Wigguma. Leze to z tebe jako z chlupatý deky, ale aspoň něco. Synonyma, antonyma. Jednoznačně pokrok. Jestli v matematice není nic těžšího, je to docela překvapení. Čekal jsem aspoň kvadratickou rovnici. Pokud si vzpomínám, naše testy byly o něco těžší.
Einzelinterview v českém podání by vypadalo asi nějak jako. Kde dělá matka, otec, na jakém postu slouží nějaký váš příbuzný a podobně. Podle toho do školy nebo na chodník. V Německu asi v pořádku. Chtělo by to zeptat se někoho, kdo ho má za sebou.
Ty jsi nedělal psychotesty? Myslel jsem, že jsi drásal ve služebním poměru. Jsi tedy drásal OP?
Zkoumání BMI je jistě zajímavé. Pročpak jsi ho v článku zatajil?
Věnuj chvilku počátkům Švýcarska. Velmi poučné. Do počátku 16. stol se jim v Evropě máloco blížilo. A se zlou se potázal, kdo jim chtěl nařizovat. Tu a tam bitva jako u Azincourtu nebo u Leny. Čechy daleko větší bordel.
Ještě něco, ale nevím, jestli je to otázka na tebe. Před nějakou dobou se tu objevil článek o neprůstřelných vestách s tím, že bude mít pokračování. Kdy bude?


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:15:24 20. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-19 23:06:33]: Tak ta otázka kolik ze sta narozených děcek je holčiček, když je kluků 63 je fakt pro myslitele. Horší je, že u nás pro takové myslitele takové otázky ani nejsou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 23:06:33 19. 04. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-19 22:11:13]: Ty zdroje myslím tak, že nesouhlasím jak s Avary, tak ani s nějakou idealizací švýcarských žoldnéřů, ale nepovažuji to k článku o Wachpolizei jako nosné téma, a tak bych to nechal být.

Výběrová řízení k Wachpolizei probíhají od ledna a zadání jistě střídají nebo mají jen jedno. V žádném případě mi to jako cizímu novináři neposkytnou a ani v tom nevidím příliš smysl. Příklady typu jeden dělník natře stěnu za 2 hodiny, druhý za 3, jak dlouho jim bude trvat natřít stěnu společně, mi nepřipadají nijak informačně obohacující. Stejně tak hledání synonym či antonym v jazykové části nebo obrazce - ty koneckonců můžu naskenovat z již zmiňované knihy, ostatně jako ty slovní úlohy.

Ale abych nebyl obviněn z kličkování: Wenn von 100 geborenen Kindern 63 Jungen sind, wie viele Mädchen wurden geboren? (Hesse, Schrader: Testtraining Polizei und Feuerwehr, Frankfurt am Main 2005, s. 212.)

Osobně na tom nevidím nic zajímavého. Nedokážu si ani představit, k čemu by mi byl starý text diktátu. Psychotesty k PČR jsem nikdy nedělal, ale co se těch současných týče, myslím, že jsou náročnější. Na druhou stranu v těch osudných letech, kdy se bralo všechno, co mělo alespoň dvě nohy, byly snížené nároky snad na všechno a rozkaz zněl jasně - musí projít. Zde vše vyhodnocuje nejdříve počítač, pak je ještě Einzelinterview a pak ten člověk musí porazit ještě ostatní. Je to trošku jiný systém a řekl bych, že lepší.

Volkssturm byl především složen buď z mladých, starých nebo služby neschopných. Zde je věkové rozpětí od 20 do 33 let, přičemž u mittlerer Dienst je to v podstatě od 17 do 32 let a u gehobener Dienst do 35 let. Jak jsem již říkal, u Wachpolizei odpadá pouze Kasten-Bumerang-Test a kliky. Ale fyzička se dá za tři měsíce dohnat s přehledem. Oni i tak nemohou nastoupit žádní koblihožrouti, protože BMI u lékařské prohlídky musí být vyšší než 27,5 a nižší než 18. Tím se brání 50 kilovým policistkám i 130 kilovým policistům (promiň Lukáši ;-D), takže ono to s tou horší fyzickou zdatností nebude tak strašný... No a s horším výcvikem se počítá tak nějak od začátku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:11:13 19. 04. 2016
default.png
Kličkuješ dobře. Ty zdroje vysvětli. Co se týče Avarů, možná. Prokázat nebo vyvrátit jejich příbuznost s Huny je problematické a jestli se to vůbec někomu povede, bude to trvat. Ale u Švýcarů hovoříme každý o něčem jiném. Ty o důvodech jejich působení v ozbrojených složkách, já o jejich spolehlivosti při plnění vojenských povinností. Kde se může lišit zdroj? Ale dobrá. Je to vedlejší.
Nemáš ty taky vysokou školu? Je nějaký problém napsat Němcům, že jsi kolega a chceš napsat článek porovnávající výběrovéá řízení a jestli by ti nedali diktát a test z matiky z minule? Vedle další od nás a máš článek. Čtený článek. Třeba už si to umíš představit. O psychotesty nejde. To už jsem psal.
Nemůžu mluvit za Hammera, ale myslím, že si stejně jako já užíval výsledků náborů po roce 2000. Obzvláštní hrůzy se daly zažít tak od roku 2006, kdy se začali hledat parťáci při nízké nezaměstnanosti a nebyo moc z čeho vybírat. Inspekce na pár následujících let bude vzpomínat jako na tučné období. Takže Volkssturm ne, ale byli jsme u vzniku Rudé armády. Mimochodem. Volkssturm se od Wehrmachtu nelišil tím, že by v něm byli retardovaní, ale určitě méně fyzicky zdatní s horším výcvikem. Přesně to dělají Sasové. Sám jsi to napsal. Tak co? Je to Volkssturm? Podle mého je podoba nápadná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 14:34:51 19. 04. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-17 22:41:24]: Hned na začátku bych už raději ponechal stranou téma Avarů a Švýcarů - evidentně oba čerpáme z rozdílných informačních zdrojů.

Hodnocení mých znalostí testů je trošku příkré. Vím přesně, jak vypadají testy, protože to na profesním webu copzone.de popisují ti, kteří se jich účastnili, ale samozřejmě tam nejsou k dispozici žádné testy vzorové (vyjma již zmiňovaných publikací, na které vás odkážou i sami němečtí policisté). Každý ví, že psychotesty se nikde nezveřejňují a ani si nedokážu představit, jak vypadá vzorový test na diktát.

Pokud jde o váš společný názor s Hammerem, že se bude jednat jen o jakýsi Volkssturm, tak je asi tak stejně relevantní jako ten můj, že zase taková hrůza to nebude, protože dle popsaných testů se jedná vesměs o stejný nábor jako k regulérní policii a pro úkoly, které mají plnit, to bude dostatečné. Ale shodneme se na tom, že čím je menší rybník, tím méně je dobrých kaprů v něm. Nicméně vzhledem k myšlence převzetí strážních policistů k policii si ale minimálně nedovolí vylovit úplně špatné kapry.

Jinak souhlasím i s reakcí na Hammera. Oni nebudou sloužit nikde venku na ulici, ale pouze jako ostraha objektu. Ten model už je vyzkoušený z roku 2001, kdy měla saská policie po teroristických útocích stejný problém s nedostatkem lidí, a tak také na přechodnou dobu vznikla Wachpolizei, která střežila objekty - tj. plnila úkoly podobné naší ochranné službě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:38:58 18. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-18 11:16:13]: Petr se ti tu snažil vysvětlit, že ta slavná Wachpolizei, přesto že se jmenuje Polizei, vlastně zas tak moc policie není. Aspoň podle jeho slov má pravomoci jako lepší vrátný. Takové lidi nelze jen tak pustit ven. I kdyby tam vyrazili, neumím si představit, co by mohli řešit.
Na hranici nebo na řešení něčeho s cizinou nemají ani pravomoci ani znalosti. To, že momentálně hlídají cizince, je shoda okolností nebo jak to nazvat.
Nevím, kolik je po zemi lágrů, ale když vezmeš, kolik je těch vrátných a počítáš 10 lágrů, vyjde ti, že bude tak 15 lidí na směnu. Když bude osazenstvo jen trochu zlobit, jsou bez šance.
Pokud na tohle vezmou cizince, má to ještě jednu výhodu, která je možná kouzlo nechtěného, možná ne. Cizinci se po šichtě vrátí domů a nebudou nikde trousit, co se v lágrech děje.
Možná nečtu ten správný tisk, ale po tom, co se Rakousko rozhodlo vybudovat plot na hranicích s Itálií, jsem čekal, jak budou vládu vláčet tiskem a poukazovat na fašistickou minulost a nevím co ještě. Zatím je skoro ticho. Pokud se s Rakouskem přímo nedohodli, profitují Němci potichu na opatřeních, která zavedlo.
Tobě se zdá, že islám ty lidi sráží, ale podívej se, co by z nich bylo, kdyby nebyli aspoň věřící.
Ještě k těm gumám. Policajti v některých zemích toho už mají tak akorát. Spousta přesčasů, pořád někde honí migranty nebo lepí díry po lidech odeslaných na posily. Takže co nemusí, neřeší. A Němci nadávali už tak před půlrokem, že to takhle dál nejde. Neříkám, že to tak je, ale absence kontroly doma by mohla být příčina.



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:16:13 18. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 22:03:08]: To ano, ale nesmíš už stanout před jiným problémem. To by museli vyžírkové oněmět a do puntíku dodržovat německá pravidla.

Němci mají už s Turky otřesné zkušenosti, sama Merkelová to před pár lety přiznala, že systém multikulti selhal. Co ji vedlo k obratu o 180°jaksi nechápu. Asi aby si to potvrdila na vlastních ovečkách.

Machometán žije v pravěku a nesvobodě, která je mu mlácena do palice od ranného dětství. Co hůř, je mu mláceno do té palice taky to, že je nadřazen bezvěrcům, že ženská je méně než pes atd atd atd atd.

Teď přijde do věku moderního a nechápe ale vůbec nic. Všechno, co ho učili, je naprosto mimo. Je poslední debil, který nic neumí a není v ničem konkurenceschopný. S ničím se nechytá, nic nechápe, navíc jím všichni opovrhují, jak se sami machometáni svěřují. Jsou tu nešťastní.

Proč sem tohle tahat?

Cvičit nějaký Volksturm (soráč, ale nic jiného to nebude) na hranice, to je jako sranda? To je jako řešení?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:41:24 17. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 14:14:10]: Hammer to vzal trochu rychle a rovnou napsal, kam jsem se chtěl dostat.
Samé myslím, neměla by, určitě nebude, ale jak přesně budou testy vypadat, nemáš ani zdání a opatřit aspoň vzorové, aby bylo nad čím diskutovat, neumíš. Nemáš kontakty. Zato úplně přesně víš, že to nebude Volkssturm. Takhle jasno bych v tom na základě takových informací chtěl mít taky.
Nábor je pro jakýkoliv sbor snad to nejhorší nebo nejnebezpečnější vůbec. Spousta prostoru pro škodnou. Je to něco, co by mělo probíhat v ideálním případě jen za odchody do důchodu. Kam vede, když je to jinak, je dobře znát u nás. Taky vím, jak se z ničeho budovala slavná brigáda rychlého nasazení. Katastrofa. Němci budou potřebovat hodně stěstí. Oni ty lidi potřebují, takže vezmou, co splní kritéria, i kdyby to o bod bylo nebo bude bodová stupnice pružná. Nemají moc uchazečů. Hammer to píše. Nouze je nouze a když je někdo ochotný tolerovat rozdrbané pneumatiky, co je další na řadě?
Málo ovlivnitelní by byli jistě i nájezdníci z africké pouště, ale přesto brali Germány.
Pokud považuješ příbuznost Avarů a Hunů za málo prokázanou, měl jsem napsat Huny. Nebo jestli se ti zdají Byzantinci v 6. století málo Římané, mohl jsem napsat Byzantinci. Výsledek je tentýž. Ani jedny nájezdníky nebrali. Proč se Švýcaři zabývali tak často službou v cizím vojsku, je jiná věc. Podstatné je, že jejich největší předností jako celku oproti ostatním byla mimořádná spolehlivost. Podobné to bylo s Germány.
Cizinecká legie je příklad úplně od někud jinud. Ti si nevybírají na základě spolehlivosti. Naopak. Brali kdejaký dobytek. Hlavně zdatnost. To ostatní už nadupali i do šimpanze.
Nevím, co řekl Šándor tak převratného. Třeba s tím Irákem je to hezké, ale amíci měli problém vždycky všude. Naši ani polovinu. V Afghánistánu bych dokonce řekl, že byli jedni z nejúspěšnějších v komunikaci s místními. Británie dělá pokusy, protože už jí to všechno přerostlo přes hlavu. O kolik se jim po nabrání menšin snížila kriminalita?
Frantíci mají mezi muslimy jistě nemálo lidí a podívej se. Jeden výbuch za druhým. My máme zpravodajce takové blby, že se nechají unést amatéry z Libanonu, a přesto nemáme výbuchy. Nemáme totiž muslimskou komunitu, která by stála za řeč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 22:03:08 17. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-17 21:54:56]: Myslím, že tříměsíční školení na hlídání vrátnice stačí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:54:56 17. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 18:52:26]: Omyl, 550 problémových lidí v uniformě, kteří nezvládají základní věci a musejí se víceméně ještě hlídat. Já ti nevím, Německo dělá neuvěřitelné a nepřipravené kraviny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio