Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi (REDAKCE)

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi
Saská Wachpolizei
Foto: polizei.sachsen.de

Neustávající proud uprchlíků z válkou zmítaných oblastí, stálá hrozba uzavření a střežení státní hranice či nebezpečí teroristických útoků kladou stále větší nároky na všechny bezpečnostní složky. V Sasku se zvyšující potřebě mužů a žen v uniformě rozhodli čelit pomocí nově zřízené bezpečnostní služby – Wachpolizei.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 08. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 07:59:15 09. 04. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-08 22:10:56]: Nazývat Wachpolizei Volkssturmem je dost nadsazené a i příslušníci Wachpolizei nakonec budou muset při převzetí do stavu řádné policie splnit stejnou kvalifikaci. Navíc příslušníky Wachpolizei označovat za brak, je také trošku přehnané - zvlášť s přihlédnutím k faktu, že i v ČR byla jednu dobu základní odborná příprava zkrácena na půl roku a pak byli tito "policisté" vypuštěni do ulic. Zde budou příslušníci Wachpolizei spadat pod velitelství pořádkové policie a v podstatě sedět na ostraze objektu. Je to osvědčený způsob, který byl využit už po 11. zářím 2001, kdy Wachpolizei střežila objekty zemské policie, aby se odlehčilo regulérní policii. Zároveň nelze Wachpolizei považovat ani za žádnou cizineckou legii, protože na rozdíl od Bundeswehru přijímá cizince z řad občanů EU i regulérní policie - ostatně podobně je tomu např. i ve Velké Británii, což dokazuje i případ Petra Toráka, kterému se podařilo za svou službu u policie obdržet i řád britského impéria.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:05:54 09. 04. 2016
default.png
Němci jsou trapní, problém přece není v počtech uprchlíků na hranicích Německa ale v tom, co ty uprchlíky do Německa žene a to jsou jejich sosiální dávky. Další problém je v tom, kolik jich tam už je a jak se nehodlají integrovat.
Zavést standardy starosti o uprchlíky na úroveň našich, vyprat všecko, co tam nemá řádně požádáno o azyl podle Dublinských úmluv ven a ušetří za naprosto zbytečnou pohraničku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:10:56 08. 04. 2016
default.png
To je doba. My Rudou armádu, Sasko Volkssturm.
Nedávno tady byla zmínka o počtu policistů na počet obyvatel. Pisálek může přepisovat a přepisovat.
Vypadá to, že domorodce služba vlasti neláká. Brak má vyhlídku na službu u normální policie po pouhém jednom roce v trestním praporu a žádný zájem? Kdo ví, jak to bude. Jak je to vlastně s místem, když dotyčný nedostane nabídku mezi řadové? Nebude to pak práce na rok nebo jinou dobu určitou a dost?
Když už chtějí zakládat cizineckou legii, možná by jim pomohl kontakt s našimi personalisty. Snad žádný stát nedokázal vyhnat tolik zkušených lidí ze svých služeb. Pokud nabídnou solidní podmínky, možná by ušetřili na náboru a výcviku, kdyby oslovili naše vysloužilce. Ke každému mají složku a vědí, co je zač. Jestli chtějí jakousi kvalitu, museli by sáhnout spíš mezi starší. Problém by byl ve většině případů jazyk, ale taky by se našlo. Když půjde o uprchlíky, naši by nejspíš neměli morální problém.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio