Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi (REDAKCE)

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi
Saská Wachpolizei
Foto: polizei.sachsen.de

Neustávající proud uprchlíků z válkou zmítaných oblastí, stálá hrozba uzavření a střežení státní hranice či nebezpečí teroristických útoků kladou stále větší nároky na všechny bezpečnostní složky. V Sasku se zvyšující potřebě mužů a žen v uniformě rozhodli čelit pomocí nově zřízené bezpečnostní služby – Wachpolizei.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 08. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 22:38:58 18. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-18 11:16:13]: Petr se ti tu snažil vysvětlit, že ta slavná Wachpolizei, přesto že se jmenuje Polizei, vlastně zas tak moc policie není. Aspoň podle jeho slov má pravomoci jako lepší vrátný. Takové lidi nelze jen tak pustit ven. I kdyby tam vyrazili, neumím si představit, co by mohli řešit.
Na hranici nebo na řešení něčeho s cizinou nemají ani pravomoci ani znalosti. To, že momentálně hlídají cizince, je shoda okolností nebo jak to nazvat.
Nevím, kolik je po zemi lágrů, ale když vezmeš, kolik je těch vrátných a počítáš 10 lágrů, vyjde ti, že bude tak 15 lidí na směnu. Když bude osazenstvo jen trochu zlobit, jsou bez šance.
Pokud na tohle vezmou cizince, má to ještě jednu výhodu, která je možná kouzlo nechtěného, možná ne. Cizinci se po šichtě vrátí domů a nebudou nikde trousit, co se v lágrech děje.
Možná nečtu ten správný tisk, ale po tom, co se Rakousko rozhodlo vybudovat plot na hranicích s Itálií, jsem čekal, jak budou vládu vláčet tiskem a poukazovat na fašistickou minulost a nevím co ještě. Zatím je skoro ticho. Pokud se s Rakouskem přímo nedohodli, profitují Němci potichu na opatřeních, která zavedlo.
Tobě se zdá, že islám ty lidi sráží, ale podívej se, co by z nich bylo, kdyby nebyli aspoň věřící.
Ještě k těm gumám. Policajti v některých zemích toho už mají tak akorát. Spousta přesčasů, pořád někde honí migranty nebo lepí díry po lidech odeslaných na posily. Takže co nemusí, neřeší. A Němci nadávali už tak před půlrokem, že to takhle dál nejde. Neříkám, že to tak je, ale absence kontroly doma by mohla být příčina.



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:16:13 18. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 22:03:08]: To ano, ale nesmíš už stanout před jiným problémem. To by museli vyžírkové oněmět a do puntíku dodržovat německá pravidla.

Němci mají už s Turky otřesné zkušenosti, sama Merkelová to před pár lety přiznala, že systém multikulti selhal. Co ji vedlo k obratu o 180°jaksi nechápu. Asi aby si to potvrdila na vlastních ovečkách.

Machometán žije v pravěku a nesvobodě, která je mu mlácena do palice od ranného dětství. Co hůř, je mu mláceno do té palice taky to, že je nadřazen bezvěrcům, že ženská je méně než pes atd atd atd atd.

Teď přijde do věku moderního a nechápe ale vůbec nic. Všechno, co ho učili, je naprosto mimo. Je poslední debil, který nic neumí a není v ničem konkurenceschopný. S ničím se nechytá, nic nechápe, navíc jím všichni opovrhují, jak se sami machometáni svěřují. Jsou tu nešťastní.

Proč sem tohle tahat?

Cvičit nějaký Volksturm (soráč, ale nic jiného to nebude) na hranice, to je jako sranda? To je jako řešení?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:41:24 17. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 14:14:10]: Hammer to vzal trochu rychle a rovnou napsal, kam jsem se chtěl dostat.
Samé myslím, neměla by, určitě nebude, ale jak přesně budou testy vypadat, nemáš ani zdání a opatřit aspoň vzorové, aby bylo nad čím diskutovat, neumíš. Nemáš kontakty. Zato úplně přesně víš, že to nebude Volkssturm. Takhle jasno bych v tom na základě takových informací chtěl mít taky.
Nábor je pro jakýkoliv sbor snad to nejhorší nebo nejnebezpečnější vůbec. Spousta prostoru pro škodnou. Je to něco, co by mělo probíhat v ideálním případě jen za odchody do důchodu. Kam vede, když je to jinak, je dobře znát u nás. Taky vím, jak se z ničeho budovala slavná brigáda rychlého nasazení. Katastrofa. Němci budou potřebovat hodně stěstí. Oni ty lidi potřebují, takže vezmou, co splní kritéria, i kdyby to o bod bylo nebo bude bodová stupnice pružná. Nemají moc uchazečů. Hammer to píše. Nouze je nouze a když je někdo ochotný tolerovat rozdrbané pneumatiky, co je další na řadě?
Málo ovlivnitelní by byli jistě i nájezdníci z africké pouště, ale přesto brali Germány.
Pokud považuješ příbuznost Avarů a Hunů za málo prokázanou, měl jsem napsat Huny. Nebo jestli se ti zdají Byzantinci v 6. století málo Římané, mohl jsem napsat Byzantinci. Výsledek je tentýž. Ani jedny nájezdníky nebrali. Proč se Švýcaři zabývali tak často službou v cizím vojsku, je jiná věc. Podstatné je, že jejich největší předností jako celku oproti ostatním byla mimořádná spolehlivost. Podobné to bylo s Germány.
Cizinecká legie je příklad úplně od někud jinud. Ti si nevybírají na základě spolehlivosti. Naopak. Brali kdejaký dobytek. Hlavně zdatnost. To ostatní už nadupali i do šimpanze.
Nevím, co řekl Šándor tak převratného. Třeba s tím Irákem je to hezké, ale amíci měli problém vždycky všude. Naši ani polovinu. V Afghánistánu bych dokonce řekl, že byli jedni z nejúspěšnějších v komunikaci s místními. Británie dělá pokusy, protože už jí to všechno přerostlo přes hlavu. O kolik se jim po nabrání menšin snížila kriminalita?
Frantíci mají mezi muslimy jistě nemálo lidí a podívej se. Jeden výbuch za druhým. My máme zpravodajce takové blby, že se nechají unést amatéry z Libanonu, a přesto nemáme výbuchy. Nemáme totiž muslimskou komunitu, která by stála za řeč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 22:03:08 17. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-17 21:54:56]: Myslím, že tříměsíční školení na hlídání vrátnice stačí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:54:56 17. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 18:52:26]: Omyl, 550 problémových lidí v uniformě, kteří nezvládají základní věci a musejí se víceméně ještě hlídat. Já ti nevím, Německo dělá neuvěřitelné a nepřipravené kraviny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 18:52:26 17. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-17 18:01:04]: Oni nejsou určeni pro pohraniční službu. Tu provádí Bundespolizei, která je na to vycvičena (vznikla z Grenzschutzu) a pro zesílení spolupracuje s Landespolizei. Službu na hranici tedy tak jako tak musí provádět regulérní policisté. Těm ale síly k výpomoci spolkové policii na hranicích a jejím běžným úkolům odčerpává právě střežení objektů a uprchlických zařízení, protože zajistit stálé služby na objektu je samozřejmě personálně náročné. A právě to je úkolem Wachpolizei, čemuž odpovídá i číslo přijímaných lidí - tedy 550 pro celé Sasko. No a mít a nebo nemít k dispozici 550 regulérních policistů už může být sakra rozdíl...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:04:18 17. 04. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-13 22:15:47]: Ještě k tomu, k čemu v Německu přecházejí. Nemile mě překvapilo, když němečtí autodopravci přistoupili, dle vyjádření německých řidičů a potvrzeno to bylo i němšeckým jakýmsi autoklubem, ma české manýry co se týká kamionů a to jezdit s nima do naprostého sedrání jako Češi. Jediné co mě při čtení té zprávy napadlo bylo, že ani Němci nejsou vůči loupeživému kapitalismu a la Klaus imunní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:01:04 17. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-17 14:18:56]: Dobrá Petře, to asi ano, co jejich výcvik? Kdo je bude cvičit, kdo zná problematiku pohraničky? Já vím jací jsou němci pedanti, ale jak uděljí tohle?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 14:18:56 17. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-14 07:42:17]: Ano, přiznávám, že přesně nevím, jak jsou nastavena vnitřní kritéria pro výběr kandidátů. Nevím, jaké si stanovili přesné hranice - jen to, že jediný rozdíl mezi testy k Wachpolizei a k Landespolizei je ten, že Wachpolizei snížila fyzické nároky a místo opravování slov a čárek ve větách se u ní píše diktát. I tak si myslím, že jakási laťka zachována zůstane, jen se k Wachpolizei dostanou lidé s menším počtem bodů, než by se dostali k Landespolizei, ale ta dolní příčka, přes kterou neprojdou zcela nevhodní kandidáti, tu zůstane stále.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 14:14:10 17. 04. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-13 22:15:47]: No, nedokáži odhadnout, do jaké míry v Německu oproti Rakousku rozdávají tituly, ale co se policie týče, tak jsou tam tituly vesměs k ničemu. Pokud člověk nemá policejní školu, není nic a vysoká škola kariérní růst neurychlí. A dle mého je jedno, jestli za studium člověk dostane titul nebo ne. V důsledku je totiž důležité, že člověk to policejní vzdělání má a že u policie není na vedoucí pozici na základě titulu z pedagogické fakulty.

A pokud se bavíme o praxi, tak znovu opakuji, že právě to se na německém základním kurzu dělá - chodí se na praxe na útvary, slouží se pod jednotným velením a je to propojeno se studiem. Zda je té praxe moc nebo málo, toť vždy otázka, ale Němcům to evidentně stačí.

Nerad bych se rýpal v historii - je to už trochu víc mimo téma - ale Švýcary si Vatikán vybral hlavně z toho důvodu, že to byli schopní žoldáci, protože v té době bylo Švýcarsko v Evropě zemí třetího světa, kde byla bída, hlad a ovce, potažmo krávy. Z toho důvodu odcházeli muži do cizích vojsk jako žoldáci a byli v tom dobří. Stejně tak dnes odchází spousta lidí ze zemí bývalého SSSR např. do cizinecké legie, protože doma na ně nic nečeká. A Avary si římští císaři nebrali zejména proto, že v době Říma zde Avaři ještě nebyli a ani v případě Germánů se jistě nejednalo o jejich charakterové přednosti, jako spíše o to, že byli cizí a tudíž hůře zmanipulovatelní někým zvenčí. Samozřejmě je vždy těžší vybrat z menšího množství opravdu kvalitní lidi, ale i tak je důležité menšiny ve sboru mít, protože jedině tak může stát zjistit, co se v té komunitě opravdu děje a jak to chodí. Hezky o tom ke konci tohoto rozhovoru hovořil generál Šándor: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/216411058040322/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio