Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi (REDAKCE)

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi
Saská Wachpolizei
Foto: polizei.sachsen.de

Neustávající proud uprchlíků z válkou zmítaných oblastí, stálá hrozba uzavření a střežení státní hranice či nebezpečí teroristických útoků kladou stále větší nároky na všechny bezpečnostní složky. V Sasku se zvyšující potřebě mužů a žen v uniformě rozhodli čelit pomocí nově zřízené bezpečnostní služby – Wachpolizei.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 08. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 01:55:41 25. 10. 2016
dax.jpg
Že by se konečně ledy hnuly s celou tou blamáží v EU?
http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=172850

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:06:11 26. 08. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-08-26 15:09:18]: Přidávání potřebným je normální, ale v tomhle státě je policie sice na jednu stranu potřebná, ale je jaksi nežádoucí, aby byla i akceschopná, takže se nikdy dobře mít nebude. Přidání pár stovkám policajtů není pro kasu nijak zvlášť náročné a politický cíl, aby se nerozpadl reorganizovaný útvar, to splní. Jinak je každému úplně jedno, kolik toho vyšetří. Možná čím méně, tím lépe. Laube dostane další metál nebo frčku a dobrý. Tvůj příspěvek je známka toho, jak rychle veřejnost zapomene.
V lágrech, kde hlídá Wachpolizei, ta komunita je. To víme oba. Nevím, jaké může být větší riziko než to, že je v pár lidech na směně jen mezi uprchlíky. Wachpolizei nezajímá, kolik jich kde běhá po ulici. Za směnu jích potká víc, než policajt na ulici v nejzamořenějším městě Bavor.
A to bydlení. Opravdu netuším, co je na mé interpretaci tak specifického. Možná zkušenost, která tobě evidentně chybí. Optimisticky předpokládám, že dokončí výcvik. Pak jim bude úplně jedno, jak daleko je to do výcvikáče. Rozhoduje pracoviště, rozvržení směn a tak
dále. Když je vedoucí blb, vyjde ti podle českého zákona taky jeden volný den za týden. Když je dobrý, máš 8 nebo 9 šichet za měsíc. Je to jedno. Očekával bych informaci, mají u každého lágru ubytovnu za tolik a tolik. Nebo nevím, zjistím.
Porovnání výše platu je samozřejmě lepší pro Sasko. Jestli nepřidali ostatním, je to jednoznačně varování. Ostatně. Pokud dosud probíhá nábor tak malého počtu lidí, o něčem to svědčí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 15:09:18 26. 08. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-08-25 22:50:20]: No, tohle mi nějak uniklo, ale evidentně to funguje, tak proč ne. Stejně do budoucna nebude mít policie jinou možnost než zvyšovat platy. Armáda a ostatní složky nabírají jako zběsilí a hodně lidí, kteří jsou použitelní, si brzy spočítá, že v armádě budou mít v poměru cena/výkon daleko lepší podmínky, než jim dokáže nabídnout policie. Někdo tomu říká úplatek od státu, ale je normální přidat lidem, které potřebuji. Pokud se to vztáhne na Wachpolizei, tak sice regulérním policistům asi nepřidají, ale přinejmenším se začnou navyšovat stavy, což lze také považovat po letech odbourávání tabulek za úspěch.

Pokud jde o rozdíl Bavorska či Saska, tak je např. v tom, že Bavorsko Wachpolizei odmítá. Sasko a Bavorsko je také rozdíl pro toho, kdo bydlí v jakém pohraničí a samozřejmě každý si musí rozmyslet, zda chce dělat policistu raději v Bavorsku, kde je velká muslimská komunita a tím i větší šance útoků a nebo v Sasku, kde je číslo migrantů zanedbatelné (mají jich asi 11000) a jednolitá komunita zde v podstatě neexistuje. A samozřejmě bydlení po ubytovnách je pouze Vaše specifická interpretace a zpochybňování za každou cenu. Např. do výcvikového střediska saské policie ve Schneebergu je to z Ostrova 57 minut jízdy a z Kraslic dokonce pouhých 45 minut jízdy. Pro člověka ze západních Čech rozhodně lepší než jezdit do Prahy nebo dokonce na Moravu - o platu a ostatních podmínkách služby ani nemluvě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:50:20 25. 08. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-08-22 16:52:39]: To si toho moc nepamatuješ. Nedávno slíbili právě 5000 těm, kteří budou postiženi reorganizací UOOZ. Už to nabídli i jiným podobným útvarům, aby jim lidi neutíkali. Příplatek za mlčení. Takový úplatek od státu.
Dobrá zpráva je to jak pro koho. Pokud nepřidali i ostatním složkám, je to spíš varovné znamení.
Když už má Čech dojíždět a bydlet někde po ubytovnách, už asi není velký rozdíl, jestli bydlí v Bavorsku nebo Sasku. Jen ten plat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 16:52:39 22. 08. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-08-21 22:23:12]: To je možné, že jim zvedli plat pro nedostatek uchazečů, ale v každém případě je to pro ně dobrá zpráva - kdy slyší český policista, že mu jen tak navýší plat o 5000? Přestupy k normální policii mohly začít jen těžko, když tuto nabídku je možné využít nejdříve po roce služby u Wachpolizei a máme srpen...


MICHAELS [2016-08-22 04:17:51]: S tím učením máte jistě pravdu, ale tak to záleží především na tom člověku, jestli se na to jazykově cítí. Taky asi záleží na tom, co všechno se mohou za 3 měsíce naučit sami Němci... Co se platu týče, tak bych dovolil oponovat. Třeba na západě nebo v Bavorsku se možná jedná o spíše nižší průměr, avšak v Sasku jsou 2100, respektive 2300 docela pěkné peníze. Je potřeba zde vidět příplatky a taky to, že německý daňový systém je rozdílný, takže s dobrým daňovým poradcem můžete na konci roku dostat i celkem hezkou částku. Rovněž znám osobně člověka, který v Drážďanech dělal u bezpečnostní agentury a o 10 eurech mohl jen snít. Brali 9,20 na hodinu hrubého, přičemž plat u Wachpolizei dělá v průměru bez příplatků cca 13 euro/h na škole a 14,3 euro po škole. To vůbec není špatný plat. Kvalifikovaný dělník či řemeslník si jistě dokáže vydělat stejně nebo i víc, ale samozřejmost to v Sasku také není. Rozhodně si myslím, že se to (i při rozdílné výši výdajů) např. s policistou ve 3. TT nedá vůbec srovnávat. V případě přechodu k normální policii pak policisté automaticky dostávají např. i příspěvek na dítě, který snad začíná okolo 160-180 euro atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHAELS 04:17:51 22. 08. 2016
default.png
Abych upřesnil to martyrium - pro Němce to tak obtížné nebude, ale pro Čecha, pokud opravdu perfektně nešprechtí, marast..snad mi dají za pravdu ti, kdo se ke zkouškám učili zákony, vyhlášky atd..(takže každý kdo má řidičák), že i v našem rodném jazyce to bývá peklo..
..pro srovnání,práce hlídače nebo ostrahy začíná od 10-12 € hrubého na hodinu, to je totožné s platem začínajícího policisty. Jsou i další nabídky s čistym přijmem 1500 a to bez profi NJ. a učení, právě jak píše Petr Klinovsky.
//mě to boří múj osobní falešný dojem ze srovnávání socialního postavení bezp. složek Čr. a Nj..V obou zemích je to normál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:23:12 21. 08. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-08-20 23:19:24]: Asi měli tolik uchazečů, že museli přidat.
Machaels se ptal na aktuální stav, tak proč mu dáváš odkaz na článek, který vznikl chvíli po tom tvém. To fakt nemáš něco čerstvějšího?
Pokud jsou v tom i noční, dostane 1600 Rakušák se základním vzděláním v každé lepší fabrice. Takže asi taková je to výhra. K tomu zajímavá práce s mladými lidmi a výsledkem jsou davy zájemců.
Ubytování je důležité. Třeba nájem za nevelký byt může být kolem 400 nebo 500. Samozřejmě to hodně závisí na městě. Snad mají aspoň ubytovny.
Co ty přestupy k normální policii? Už začaly?
A z toho článku v odkaze. Několika to stálo za pokus a už se jeden i dostal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 23:19:24 20. 08. 2016
default.png
MICHAELS [2016-08-19 12:46:59]: Podle našich informací byl plat po výcviku navýšen na něco okolo 2300 euro hrubého, ale s tou konečnou částkou čistého budete mít asi pravdu s tím, že v Německu se samozřejmě platí svátky, víkendy a noční, takže se můžete dostat i na nějakých 1600 euro čistého, rozdíly jsou pak také podle toho, zda máte děti, zda pobíráte Kindergeld apod. Máte pravdu i v tom, že se jistě nejedná o práci pro každého, ale to lze o práci u policie říci všeobecně, každopádně plat i kolem 1500 euro čistého je velice slušné i na Německo - zvlášť, když máte pouze střední vzdělání. Navíc nesmíte zapomenout, že kdo bude mít zájem, může po roce přestoupit k regulérní policii. A jak je vidno z tohoto článku, někomu za to stojí: http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/cesi-se-hlasi-k-nemecke-strazni-policii-v-sask...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHAELS 12:46:59 19. 08. 2016
default.png
je to prace pro romantiky "sveho druhu"..
2200 hrubeho (po vycviku) se nam v Cr. neznalych Nemeckych pomeru muze zdat dost, ale v cistem je to zhruba 1450-1500 €, (pouzil jsem kalkulacku pro vypocet dani v Sasku)..Stoji to za to martyrium spojene s testy,jazykem a tim vsim o cem zde pisete ¿.../
pristi tyden zacinam pracovat v Nemecku. Normalni prace, bez pozadavku dobre nemciny, 1000 € cisteho zaklad+ pohybliva slozka a bydleni k tomu zdarma. Podobnych i lepe placenych praci (pro cechy) se najde dost. Jsem zvedavy na dalsi statistiku uchazecu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 21:11:08 16. 05. 2016
default.png
Tady http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/403639-pri-hromadnych-rvackach-v-nemecku-sli-proti... je příklad toho, co bude muset Wachpolizei řešit. Jsou první na ráně. Otázka je, jestli na to vůbec budou mít pravomoci. V každém případě uchazečům hodně štěstí. Budou ho potřebovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio