Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zvyšování rizikového příplatku

Zdravím, dostaly se ke mě zvěsti, že se jedná o plošeném zvyšování rizikových příplatků. Hlavním cílem tohoto by mělo být zatraktivnění služby v Praze, kdy v současnosti bere Praha 6000 a poslední fara 3000, což opravdu není moc motivační. Neví o tom někdo něco bližšího? :)
STRANIX :: Datum založení: 02. 11. 2016 :: celkem 92 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MALCOM 20:57:42 18. 03. 2018
default.png
Zde : http://www.zmenyzakonu.cz/vyber.aspx?k=361%2F2003%20Sb.


Je tam návrh výše zvl. příplatku, plus návrhy na zvýšeni tarifu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 10:18:20 14. 03. 2018
Sekta.jpg
GHOST-COP [2018-03-06 17:57:19]:
Právě že nikdo asi přesně nic neví...
Každý bude očekávat co se dozví od svého vedoucího a co bude vlastně podepisovat ;-)...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 17:57:19 06. 03. 2018
default.png
Ví někdo, zda to bude zase do skupin s nějakým rozpětím? A kolik případně v jaké skupině?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 09:17:38 06. 03. 2018
Sekta.jpg
Tak o navyšování rizikace od 1.1. 2019 prosakuji různé informace, myslím ze správnou odpověď se dozvíme vážně až v lednu...možná uz v prosinci :)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 21:54:47 04. 03. 2018
default.png
No popravdě ono asi není nad čím moc diskutovat. Příplatek je dán zákonem. Pakliže se zákon nezmění, drtivá většina policistů si od nového roku polepší nejméně o tisíc korun. V Praze snad o trochu víc.

Abberline, vše co píšeš je smutná policejní realita. Já to vím, že jsem extrém. A na rovinu, systém nepřipouští spokojeného policistu v přímém výkonu na žádném stupni. Se koukni, jak to teď funguje v Praze.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLUOOZ 13:46:45 04. 03. 2018
default.png
Nechcete se vrátit z5 k témátu "ZVYŠOVÁNÍ RIZIKOVÉHO PŘÍPLATKU". Pokaždé když někdo založí nějaké téma, tak konstruktivní debata tvoří tak 10% všech příspěvků. Díky!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANBERLIN 11:59:31 04. 03. 2018
default.png
TRNKALINKA [2018-03-02 23:18:48]:

Opravdu nevím, kde milý kolego sloužíte. Já Vám to řeknu takhle, kroutím už 11. rok u firmy a táhne mi na 40 let (lidského věku). Po dobu mé kariéry u PČR jsem vystřídal celkem tři místa, kdy jsem to dotáhl nakonec s velkou slávou do 4.TT na jednom OOP, což už bohužel bude asi vrchol mé kariéry.

Po 10 letech služby mne už opravdu přestalo bavit, při službě na OOP, stát u pozemní komunikace a zastavovat auta, z důvodu různých DBA nebo v rámci měření rychlosti, kde za den vytrhám i celé příkazové bloky. Dále mne už opravdu nebaví poslouchat neustále řeči důstojníků jaký je podstav, smát se "výborným" nápadům jako je náborový příspěvek, kdy i přes tento se nedaří nové "policajtíky" nabrat. Víte, patřím ještě k té generaci, co po ZOP jen šlapala chodník a do auta se dostala jen občas, když "starý pes" nemohl. Vzpomínám na pěší výkon i v -15 °C. To dnešní "policajtíci" mají jinou situaci, dostanou káru s klimatizací a rádiem, ověsí se různými součástkami, výbavou a hurá do ulic. Co tam pak vypouští z úst směrem k občanovi, při řešení banálního přestupku, to se pak člověk jen chytá za hlavu a číst po nich ty jejich úřední záznamy, tak to je děs. Snahou policejního aparátu totiž není stabilizace sboru, ale nábor stále nových lidí. Takových, co budou chvilku držet ústa a šlapat. Matadoři jsou jim ukradení.

Problém je hlavně ve špatném služebním zákoně, kde jsou znevýhodňováni středoškoláci s maturitním vysvědčením. Znám spoustu policajtů, co nemají vysokoškolský titul, za to mají mraky zkušeností a cit dotáhnout věc do konce. Z těchto lidí by byli třeba skvělí vedoucí (OOP, MOP), nicméně nemají titul, tak se plácají na obvodech v 5., 6.TT. Neříkejte mi, že si mají dodělat vysokou školu, že je to jejich chyba. Správná cesta je policejní vzdělávání, kde v případě zájmu o tu či jinou pozici, by policistu připravili na její výkon, což by potvrdil zkouškou na konci studia. Nebo mi snad chcete tvrdit, že člověk s titulem, který získal studiem sociální pedagogiky někde na UJAK (apod.), je lepším policajtem než ten se spoustou zkušeností z přímého výkonu?

Neustálé házení klacků pod nohy, nemožnost přechodu jinam z důvodu podstavu, nelidsky plánované služby, výsměšné rozhodnutí správních orgánů a soudů, spousta nesmyslných pokynů, nařízení a výmyslů nadřízených, to je jen krátký výčet věcí, co mě nutí přemýšlet, zda to po 15 letech nezabalím a nepůjdu jinam. Stejně jako spousta poldů (jak je uvedeno výše) nemám vysokoškolský titul. Bohužel, při této práci a rodině moc času a chuti na studium nezbývá a dohoda na studium v našem kraji je nedostižná meta. Nikde také není záruka, že by těžce vydřený titul z "hnojárny" k něčemu nakonec byl.

Když jsem nastoupil já, častou jsem slýchával řeči typu:" Když se ti to tady nelíbí, běž jinam, u vrat čeká dalších 20 lidí na tvé místo". Tak teď se ptám, kde jsou ti lidé? Náboráři vyzývají řadové poldy, aby oslovovali nové zájemce, ale i přes to se pořád nedaří.

Ale abych jen nenadával, pár pozitiv služba u PČR má. Já měl například vždycky štěstí na kolektiv spolupracovníků, tím ale nemyslím policisty s příplatkem za vedení, tam je bohužel situace opačná. Našel jsem si tady spoustu skvělých přátel a zažil s nimi spoustu zákroků a občas i legrace.

Práce policisty je poslání, nicméně člověk musí být z něčeho živ a jeho rodina taky, tudíž takovým těm výkřikům, že tahle práce se nedělá pro peníze, se dá jen zasmát.

Na závěr napíšu jen jedno, přál bych si, aby mohl být český polda hrdý na svou práci stejně tak, jako třeba německý polda. Pak by byla služba skutečně posláním.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 23:18:48 02. 03. 2018
default.png
No konečně trochu pozitivnější názory. Mě ta práce baví, jinak bych to nedělal. "Dělej, co Tě baví a nebudeš pracovat ani hodinu". Je pravda, že jsem měl obrovské štěstí na své předchozí i současného šéfa. Hrozně moc si toho vážím. Každý den, když přijdu ráno do práce si to uvědomuji. A tím víc, když si třeba pročtu na WebFóru "Jak to chodí u policie". Na druhou stranu pokud se situace změní, tak prostě půjdu dál. Klidně od PČR. Pěstujte kontakty, přátelé, pomáhejte jim, ono se vám to bude vracet.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 13:28:20 02. 03. 2018
Sekta.jpg
Je to někdy na budku , ale nedokážu si představit ze bych dělal jinou práci...
Všechny oddělení nejsou stejná , jsou lepší i horsi, jde jen o to zkusit se dostat z toho horšího a neee tam vyhoret a smířit se s tím, ze to tam proste takhle chodí...
Každopádně rozumím i negativním zkušenostem , taky jsem jich ze začátku Služebniho poměru měl dost...
Proste je to náročné dělat u PČR a to po všech směrech.. a Vám přeju jen a jen úspěch a super, ze jste si polepšili po odchodu od PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADI 13:11:33 02. 03. 2018
default.png
Už je to 5 let co jsem se nasral a odešel. Okamžitě se doma zlepšily vztahy. Našel jsem si práci co baví a hlavně se do práce těším.
Nevím jak bych byl na tom dnes u PČR platově, ale teď vydělávám cca. 45-55 tis. hrubého podle měsíce. Není to žádná hitparáda, ale živit rodinu s tím jde.
Takže hlavní je nebát se změny a fakt zdrhnout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio