Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Stravování policistů během nočních směn (REDAKCE)

Stravování policistů během nočních směn
Tereza Chloupková
Foto: T.K

Většina policistů v přmém výkonu služby pracuje také v noci. Lidská fyziologie je ale přizpůsobená k tomu, aby člověk ve dne bděl a v noci spal. Dlouhodobé zatížení těla střídáním denních a nočních směn, se téměř jistě odrazí na zdraví takto zatíženého policisty. Jedním ze způsobů jak alespoň čátečně odbourat metabolickou zátěž, kterou vytváří noční bdění, je úprava jídelníčku. Požádal jsem tedy fitness trenérku a stravovací poradkyni Terezu Chloupkovou, aby našim čtenářum navrhla optimální způsob stravování, během nočních služeb.

Autor: Tereza Chloupková feat. L. Heinz
Publikováno: 03. 08. 2017
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 23:03:24 13. 08. 2017
default.png
Sporné je to i s tím banánem. Podle některých má tendenci uspávat. Na noční to není moc žádoucí.
Jídlo co 3 hodiny je mimo realitu, protože když jde všechno podle plánu, pauza je po 4,5. Jíst mimo ní je proti pravidlům. Když se daří, je pamalu mimo realitu i WC. Natož potom svačina.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 17:53:36 09. 08. 2017
default.png
Tak, následně mezi KO a KV si otevřu kufr auta, vyrobím improvizovaný stojan na dřepy, naložím kolegu na záda protože je to taky trubka, do ruky mu vrazím nějaký ten kotouč a dám si s ním pár sérií. No a když je dobrej den, tak s havranama ještě nějaký mrtvý tahy... Jen ten benchpress ne a ne nikam namáčknout... :(

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 14:56:55 08. 08. 2017
Foxx.jpg
RV [2017-08-08 13:32:42]: No, tak vzhledem k tomu, že má slečna DiS, doufám/věřím, že studovala výživové poradenství či obdobný obor....
Nicméně, když už hanis způsob stravování každé tři hodiny, stejná hloupost může být i to, co doporucujes ty.:-)

Ono se totiž v podstatě nedá napsat do jednoho článku, jak by to mělo být, zcela správně. Myslím, že to slečna zvládla velmi dobře. Napsáno jednoduše, žádné vyloženě hlouposti tam já osobně rozhodně nespatřuji. Univerzalni tipy pro osoby, které si nechtějí nechat sestavit jídelníček a na míru a nevyznaji se ve výživě. Za mě dobrý.

Každopádně souhlasím, že pro nesportovce (běžný hodinový trénink cca 3x týdně neberu jako "sportovce"), stravujícího se konvenčním způsobem, stačí 3 kvalitní, zdravá, jídla denně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 13:32:42 08. 08. 2017
default.png
Proboha, kdy už tihle absoventi víkendových výživových kurzů přetanou doporučovat tu hloupost s jídlem každé tři hodiny.
Nemá cenu sem dávat odkazy na články zkušených trenérů a jídelníčky, jen nastíním, že dnes se plno sportovců vrací k modelu tří jídel denně, možná s lehkou svačinkou odpoledne, kdy má každé jídlo čas 4-5 hodin na natrávení.
Představa, že o půlnoci začnu jíst maso a brambory, což mi trvá nejméně 15 minut a pak ve tři dávám další jídlo a ráno v šest další? Děkuji, nechci pak nad ránem otrávit parťáka v autě :-D
Každý máme úplně jiné trávení, v tom má slečna pravdu, ale pro běžného člověka opravdu stačí tři kvalitní jídla denně.

No, nechtěl jsem dávat odkazy, ale přece jenom alespoň jeden: http://www.body-test.cz/cs/kategorie/34-zaklady-k-vyzive-a-stravovani/




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio