Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pravomoc prohledávat věci v kanceláři/šatně nadřízených

Ahoj, mám takový dotaz. Protože mi u nás na obvodě přidělovali ve 3TT spisy, tak jsem si přečetl náplň práce, řekl vedení, že v náplní mé práce je pouze odhalování a projednávání přestupků v blokovém řízení, a tak mi velice neochotně odebrali spisy a teď už se to veze. Zástupce vedoucího pro výkon tohle nemůže překousnout a už neví co by vymyslel, tak jsem se dneska stěhoval na noční směně z kanceláře do kanceláře vedle, prý protože tam mám bordel. A teď k mému dotazu. Dneska mi volal velitel směny, že za ním zástupce přišel, že provedl kontrolu a našel v mém kanclu bloky, tak ať pro ně jde spočítá je a zamkne si je k sobě do trezoru. Dobře uznávám, že bloky by asi měly být zamčené v mém trezoru, kde mám zásobníky, bloky jsem měl ve své kanceláři (nezamčené) a hlavně na svém opasku v brašně. Takže se ptám, jestli může jen tak přijít do kanceláře prohrabat mi brašnu na opasku a vzít mi bloky. Neřeknu kdyby mi leželi někde volně na stole, ale tohle ? To mám chápat, tak, že tam může přijít a šacovat mi bundy, prohledávat batoh a další věci ? Díky za odpovědi.
ONDRAKOK :: Datum založení: 05. 10. 2017 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 09:31:15 09. 10. 2017
default.png
POLDICEK [2017-10-06 00:59:30]:

Hodnota bloku při ztrátě je na částku 2000,- Kč stanovena závazným pokynem (z hlavy jeho číslo taky nevím), pojišŤovna ti "ztracené bloky" nikdy neproplatí, kolega totiž pojištěn byl, nicméně náhradu této škody bylo možno uplatnit pouze při zcela prokazatelném zničení, poškození apod. (např. předložíš zbytky bloků ohořelých).
Jistě se dá souhlasit s faktem, že ten blok samotný hodnotu 2000,- nemá, kor od doby kdy na něm není předtištěná částka, nicméně ne každý polda má tu osobní odvahu, aby se nějakým způsobem pouštěl do přezkumného řízení v této věci...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KKKK 22:45:57 06. 10. 2017
default.png
Na oddělení máš přidělené místo na osobní věci, většinou skříň a do té si dáváš své osobní věci. Kontrolu těchto skříní by neměl VO (ZVO) dělat jen tak z rozmaru, je to zákonem chráněný tvůj osobní prostor. Něco jiného je kancelář, to že ti přidělí kancelář, neznamená, že je tvoje, je to prostor oddělení s neomezeným pohybem VO (ZVO) a kontrolou věci v něm se nacházející. Také můžeš dostat přidělené místo - skříňku, ke které máš přístup ty a VO (ZVO), jde o prostor na ukládání zbraně a pokutové bloky.

Navíc VO ti bloky nevzal, ale zajistil je proti ztrátě a zneužití. Ty jsi je tím, že jsi je neuložil do míst k tomu určených porušil závazné pokyny, neptej se mě na čísla, z hlavy nevím. Jak jsem psal výše, kancelář neurčená jako režimové pracoviště je volně přístupné místo a věci v ní uložené nejsou zajištěné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 08:55:15 06. 10. 2017
default.png
Souhlas s Gustou.
Působí to na mě jako problém etický, nikoli právní

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 00:59:30 06. 10. 2017
default.png
GUSTAV-ZELENY [2017-10-05 21:48:54]:

Bloky samozrejme nikde nenechavat a trosku si srovnat fakta.

Pokud nejaky kolega ztratil bloky, je vul ale stat se to muze. Pokud nebyl na podobne pripady pojisten, byl dvojity vul. Pokud ale za ztracenych 7 bloku zaplatil 14 000, je triple vul. Podle vyjadreni pojistovny (Generali) ten blok (zaplacenka) hodnotu 2000 nema. Ohodnotili jej na 0,60 Kč (60 haleru), tedy hodnotu papiru :D:D:D Nalezce je nema jak pouzit a smenit je za penize, pokud si nenavlekne policejni uniformu, nebo neopali manzelku :) A propos, myslim, ze by policie pozadovala 7x 5000 Kc (verejny poradek), pocitaji vzdy maximalni moznou pokutu. Ale rozhodne to nedostanou :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 21:48:54 05. 10. 2017
default.png
nenapíšu to právě fundovaně, ale spíše tak nějak z nezávislého pohledu... Za prvé bloky opravdu nemáš nechávat volně ležet, ty mají být v době mimo službu (a obecně vždy když je nemáš pod dohledem) v uzamčené skříňce, ovšem ne společně se zbraní a zásobníky, má na to být zvláštní trezorek, alespoň na našem OOP tomu tak je. Dále - určitě Ti nikdo nemůže prohrabávat věci či oblečení, nicméně z pohledu nadřízeného - když vidí v kanclu volně odložený opasek, tak potom logicky činí opatření proti případnému "zmizení", je to pořád lepší než kdyby ti to někdo sebral natajňačku a pak tě nechal napínat co budeš dělat, v horším případě než kdyby Ti je někdo čmajznul úplně... I to už jsem u nás zažil a nebylo to pěkné když kolega hlídkař platil za 7 ztracených bloků 14 táců...
To jen tak trochu k tématu, ale myslím že Tvůj problém na oddělení asi půjde více do hloubky ..., ne vždy, všude a mezi všemi si to totiž sedne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ONDRAKOK 15:23:31 05. 10. 2017
default.png
Omlouvám se za chybu v nadpisu, jsem po noční, mělo tam být samozřejmě NADŘÍZENÝMI.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio