Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pravomoc prohledávat věci v kanceláři/šatně nadřízených

Ahoj, mám takový dotaz. Protože mi u nás na obvodě přidělovali ve 3TT spisy, tak jsem si přečetl náplň práce, řekl vedení, že v náplní mé práce je pouze odhalování a projednávání přestupků v blokovém řízení, a tak mi velice neochotně odebrali spisy a teď už se to veze. Zástupce vedoucího pro výkon tohle nemůže překousnout a už neví co by vymyslel, tak jsem se dneska stěhoval na noční směně z kanceláře do kanceláře vedle, prý protože tam mám bordel. A teď k mému dotazu. Dneska mi volal velitel směny, že za ním zástupce přišel, že provedl kontrolu a našel v mém kanclu bloky, tak ať pro ně jde spočítá je a zamkne si je k sobě do trezoru. Dobře uznávám, že bloky by asi měly být zamčené v mém trezoru, kde mám zásobníky, bloky jsem měl ve své kanceláři (nezamčené) a hlavně na svém opasku v brašně. Takže se ptám, jestli může jen tak přijít do kanceláře prohrabat mi brašnu na opasku a vzít mi bloky. Neřeknu kdyby mi leželi někde volně na stole, ale tohle ? To mám chápat, tak, že tam může přijít a šacovat mi bundy, prohledávat batoh a další věci ? Díky za odpovědi.
ONDRAKOK :: Datum založení: 05. 10. 2017 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 23:17:01 22. 10. 2017
default.png
BOBRAS [2017-10-14 21:44:03]:

Vidíš, já se zase dostal na 8.TT jen díky tomu, že jsem vždycky dělal práci, která byla v náplni práce vyšší TT:o)

když jsem byl ve 3.TT nebo 4.TT, chtěli po těchto TT hlavně dělat dopravu, počítali nám počet uložených pokut a tak.. No a jedna z věcí, co mě od čárkovýho systému v oblasti dopravy zachránila, byli známci trestňáky.. Najednou pak nikdo mi pokuty a chlasty nepočítal, nikdo mi do ničeho nekecal, do ničeho nenutil, já byl naprosto samostatná jednotka, a mě to bavilo.

Když jsem pak dělal ty největší sračky z útvaru, měl jsem co nabídnout, když jsem chtěl na SKPV.. Kdybych čekal až bude volná na OOP 6.TT, do 6.TT bych se dostal nejdřív tak po 10ti letech..

Na malých útvarech 6.TT jsou většinou dvě tři, někde dokonce i jedna nebo žádná a ti lidé si je většinou drží, nikam moc neodcházejí, maximálně až do civilu..

Pokud chce člověk na ÚO (OŘ) SKPV na úsek vyšetřování, měl by mít za sebou praxi se známci trestňáky, jinak je tam poměrně dlouho jak koule u nohy. Pokud člověk dělá známce trestňáky v ZPŘ, do vyšetřování se dostane o poznání rychleji a mnohem rychleji dělá větší a složitější spisy

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 21:44:03 14. 10. 2017
default.png
Dostal jsem se na 8.TT a vejš už ani nechci, a tím, že jsem dělal, co jsem měl v popisu, když byl frmol přiložil jsem ruku k dílu, nebo když bylo třeba prostě vypomoct... Ale, rozhodně bych se na osmičku nedostal tak, že bych dělal práci vyšší TT, to je akorát dobrej způsob jak zůstat pořád dole. Však on to tady Pepa udělá a bude po problému.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FEHER 19:59:54 13. 10. 2017
default.png
BOBRAS [2017-10-10 20:11:16]:
Omyl - při tomhle doporučovaném přístupu ("rozhodně nebudu dělat nic, co nemám v náplni práce") se do té čtyřky ani nedostane. Nevidím důvod, proč by trojkař na obvodě nemohl zpracovat přestupkový spis...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 22:42:23 11. 10. 2017
default.png
GUSTAV-ZELENY [2017-10-09 09:31:15]:

Zavazny pokyn neni z hlediska prava vic nez interni zalezitost. Po kolegovi chteli za ztracenou vysilacku okolo 80000 ..a pojistovna rekla, nene dostanete 3500. A taky z ni nevracel ani kousek. :) a to ji mohl nekde prodat :)
Proc neni hodnota prikazu na miste stanovena na 10000? Proc na 2000? :) Je to nesmysl a to je presne ten zakorenenej komunismus u nas. Nekdo si to plete s povinnosti sklanet hlavu kvuli (polo)vojenskemu radu. Prece nepujdeme proti sluzebnimu funkcionari.:)


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 20:11:16 10. 10. 2017
default.png
Neřešil bych to a nerozmazával, každopádně, bych naprosto ignoroval to co ti píše uživatel: RV , protože buď neslouží vůbec, nebo je to vtipálek a nebo to raději nebudu komentovat. Není špatné když z něčím vypomůžeš, občas, ale rozhodně nedělej to co nemáš v náplni práce, pač to budeš v 4.TT do 5Oti

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 11:08:46 10. 10. 2017
john158.jpg
Ondro : kdyby ti ty bloky někdo štípl z brašny na baráku tak bys jako dělal co ? Já jsem zažil jak kolegové po službě nachávali na šatně bundy s plechem..nebo jeli na 14ti denní dovolenou a bunda tam furt visela. nebyl problém plech sundat a kriminálně zneužít..Asi bych šel za VO, poděkoval mu, omluvil se a skusil bych to nějako napravit..jsi mladej, něco zkousneš, něco se naučíš..a za pár let ti to přijde jako přešlap mladýho zajíce..:)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 17:26:51 09. 10. 2017
default.png
Ondrakok:
Nevidím do tvého problému přesně, ale bojím se, žes to vzal od začátku za špatný konec. Když jsi ve 3. TT a dostáváš spisy, tak je to pro tebe příležitost něco se naučit a vyšlapat si cestičku do 4. TT. U nás na OOP ještě nedávno dělali všichni všechno a každý to bral tak, že může ukázat, že něco umí. Ne, že dělá práci za někoho jiného a sám ve 3. TT bude akorát dávat pokuty. Já jsem dělal i poměrně složitý přestupkový spisy a jeden trestní ještě před ZOPkou ve 2. TT a bral jsem to jako možnost se něco naučit a něco ukázat. Nikdy by mě nenapadlo jít za vedoucím, že tohle dělat nebudu, že za to nejsem placený, to by mě hanba fackovala.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 09:31:15 09. 10. 2017
default.png
POLDICEK [2017-10-06 00:59:30]:

Hodnota bloku při ztrátě je na částku 2000,- Kč stanovena závazným pokynem (z hlavy jeho číslo taky nevím), pojišŤovna ti "ztracené bloky" nikdy neproplatí, kolega totiž pojištěn byl, nicméně náhradu této škody bylo možno uplatnit pouze při zcela prokazatelném zničení, poškození apod. (např. předložíš zbytky bloků ohořelých).
Jistě se dá souhlasit s faktem, že ten blok samotný hodnotu 2000,- nemá, kor od doby kdy na něm není předtištěná částka, nicméně ne každý polda má tu osobní odvahu, aby se nějakým způsobem pouštěl do přezkumného řízení v této věci...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KKKK 22:45:57 06. 10. 2017
default.png
Na oddělení máš přidělené místo na osobní věci, většinou skříň a do té si dáváš své osobní věci. Kontrolu těchto skříní by neměl VO (ZVO) dělat jen tak z rozmaru, je to zákonem chráněný tvůj osobní prostor. Něco jiného je kancelář, to že ti přidělí kancelář, neznamená, že je tvoje, je to prostor oddělení s neomezeným pohybem VO (ZVO) a kontrolou věci v něm se nacházející. Také můžeš dostat přidělené místo - skříňku, ke které máš přístup ty a VO (ZVO), jde o prostor na ukládání zbraně a pokutové bloky.

Navíc VO ti bloky nevzal, ale zajistil je proti ztrátě a zneužití. Ty jsi je tím, že jsi je neuložil do míst k tomu určených porušil závazné pokyny, neptej se mě na čísla, z hlavy nevím. Jak jsem psal výše, kancelář neurčená jako režimové pracoviště je volně přístupné místo a věci v ní uložené nejsou zajištěné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 08:55:15 06. 10. 2017
default.png
Souhlas s Gustou.
Působí to na mě jako problém etický, nikoli právní

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio