Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mám na to? ZOP

Ahoj všem, jsem absolventka vysoké Policejní akademie v Praze a rozmýšlím se, co dál. Momentálně jsem zaměstnaná, ale stále více přemýšlím nad prací u policie. Začala jsem si pročítat zdejší diskuze a požadavky na přijímací testy. S fyzičkou na tom nejsem nejhůře, ale ani nejlépe. Začala jsem tedy pravidelně se sebou něco dělat ať už k policii půjdu nebo ne. Nejvíce mě vyděsily kliky. Neudělala jsem poprvé ani jeden. Teď už jich udělám 20 a stále se zlepšuji. Jsem hodně hubeňounká malá holka. Je to nějaká překážka? Bude pro mě ZOP těžší než pro ostatní? Jak probíhá aktuálně ZOP? Je možné absolvovat celou ZOP v Jihlavě nebo si mě zařadí kam budou chtít. Ráda bych denně dojížděla a Jihlava je kousek, ale nedovedu si představit dojíždět do Prahy. Nerada bych byla celý týden pryč (to jsem nebyla už ani poslední dva roky studia na VŠ). Nechci postavit toto na úkor mého osobního života, ale práce u policie je od střední takový můj sen. Někde jsem ještě četla o možnosti dělání ZOP dálkově? Je to pravda, nebo je v současné době už nemožné. Prosím o zdržení se rýpavých komentářů. Opravdu ocením cenné informace. Kdyby byl někdo ochotný mi o tom říci více, prosím o kontaktování do soukromé zprávy. Děkuji předem všem.
L :: Datum založení: 03. 02. 2020 :: celkem 50 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TAHAC 17:05:16 04. 03. 2020
default.png
On tu někde af13 někde psal, že je vyšetřovatel? Nevšiml jsem si.
Hammer tu pořád dokola jako kolovrátek mele o rizikáči, který už dávno není. Tak znova - jedná se o zvláštní příplatek, kde nehraje roli pouze riziko, ale i další aspekty služebního místa.
Těm kecům o psaní na stroji se musím jenom smát. Taky jsem zažil psaní na stroji, neb sloužím přes dvacet let, ale abych se tím někde prsil??
Nevím, kde bobras přišel na tu píčovinu, že SZ diktuje vyšetřovákovi stošedesátku. Vyšetřovatel už sice oficiálně dávno není, pořád se to však na SKPV dělí na operativce a vyšetřovatele. Těch 100 obviněnejch bobrase možná pobavilo, ale to bude spíš tím, že to nikdy nezažil a neumí si to vůbec představit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 06:51:32 04. 03. 2020
default.png
HAMMER [2020-03-03 19:44:33]: Tohle opravdu nemá cenu... tady vidíš co u policie slouží :D vyčítá ti rizikáč - dnes zvlašní příplatek, ale sám se honosí titulem vyšetřovatel :D dneska žádný vyšetřovatel není, je jen
P-olicejní O-rgán.Ten navíc řídí dle svého SZ a PO plní příkazy a div si tu §160 nechají diktovat. Za tohle je SKPV dneska královsky placená... tohle může dělat opice za třicku. Těch 100 obviněných taky pobavilo :D. Největší výsměch je Praha... Vladne tam dopravák Lerch a blbček z Moravy co neumí mluvit Stanislávek Engelmannů...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 20:52:13 03. 03. 2020
default.png
HAMMER [2020-03-03 19:36:14]: Říká ti něco odložené trestní stíhání? Nebo operativně pátrací prostředky a zásady jejich použití?

Prevenci ať dělají ti, co jsou za to placeni. Moje práce to není, někde mudrovat a radit lidem to, co jsi tady psal, že jsi radil ty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:44:33 03. 03. 2020
default.png
No a ještě tadyhle, obecně.

§ 17

Spolupráce s ostatními právnickými a fyzickými osobami
Policie spolupracuje s právnickými a fyzickými osobami

a) vykonávajícími činnost v oblasti

1. prevence kriminality a sociálně patologických jevů,

2. vzdělávacích aktivit na úseku vnitřního pořádku a bezpečnosti,

3. poskytování podpory, péče a pomoci obětem trestných činů,

4. zmírňování následků trestných činů, nebo

5. prevence a řešení následků krizových situací4) a mimořádných událostí na úseku vnitřního pořádku a bezpečnosti,

b) pracujícími s pachateli trestných činů a osobami se sociálně patologickým nebo obdobným rizikovým způsobem chování, nebo

c) vykonávajícími jinou činnost ve prospěch zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:36:14 03. 03. 2020
default.png
AF13 [2020-03-03 19:06:47]: Nařízení vlády č. 304/2014 Sb. je ten samý blábol jako za nás. Ty jako vyšetřovatel docházíš do styku leda tak s pacifikovanýma chudákama už podělanýma strachy, ale ne s někým, kdo by ti desetkrát denně chtěl dávat přes držku. Najdi mi v tom, že to je jinak.

Jelikož neznám nazpaměť nový zákon o policii, musím hledat:
§ 69
(1) Policista před zahájením úkonů trestního řízení3) z vlastní iniciativy nebo na základě podnětu jiné osoby anebo orgánu za účelem získání poznatků o trestné činnosti vyhledává, odhaluje, a je-li to třeba, i dokumentuje skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin. V rámci činnosti podle věty první je povinen předcházet trestné činnosti.

(2) Policista při výkonu činností podle odstavce 1 postupuje podle tohoto zákona, za využití oprávnění a prostředků v něm uvedených.

§ 70

(1) Zájmovým prostředím se pro účely tohoto zákona rozumí prostředí, v němž lze důvodně předpokládat získání poznatků důležitých pro zamezování, odhalování a dokumentování trestných činů, ke zjišťování jejich pachatelů a k předcházení těmto trestným činům.

Pro tebe to neplatí? Koho serou ti tvoji obtažení mrtví a už šlohnuté prachy a majetek, co se nikdy poškozenému nevrátí? To je prohra policie. Jistě, nejsou jen vítězství, ale to, co děláš ty, je tupé zametání hoven za pachateli, běháš s pytlíkem na lejna, čekáš až se vytrousí a sbíráš to po nich. Nic víc nejsi. Jsi společnosti k prdu. Nic po tobě nezůstane. Můžeš svému děcku říct: vidíš, Jaryne, tvůj taťka tohohle chlapa už sedmkrát zašil a co? A on se mu teď tlemí do ksichtu, protože dostal sedmou podmínku na šestou podmínku.

Koho zajímají tebou k soudu poslaní pachatelé, jejichž tresty nejsou výchovné, neboť české soudnictví není schopno zajistit rychlý a tvrdý postih?

Ty lidi, co tě platí a co jim máš chránit a jim sloužit, a to ti má být jako četníkovi nejvyšší ctí, zajímá, aby jim do domu nikdo nelezl, aby i od vás, kteří s pašíky docházíte do styku věděli, na co si dát majzla, kam se obrátit, jak jedná pachatel atd atd.

Nesouhlasíš s tím snad?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 19:09:47 03. 03. 2020
default.png
HAMMER [2020-03-03 18:53:08]: Koho to doprdele zajímá? Co ty jsi psal na stroji a jaký si měl rizikáč? To je jako okno do historie? Měli by tě vystavit v policejním muzeu. Děti by ti mohli za 5 Kč kupovat v automatu cigára.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 19:06:47 03. 03. 2020
default.png
HAMMER [2020-03-03 18:48:31]: Prober se ty, mám na pásce jen zvláštní příplatek 9000,-, což není za riziko v nějakém tvém rajónu, jak tady plácáš. Dělám na kriminalitě, kde nějaký tvoje debilní rady, jako aby si někdo zamknul kolo řetězem opravdu nemají význam. :-D a prevence, je to poslední co bych měl dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:53:08 03. 03. 2020
default.png
TAHAC [2020-02-29 19:58:35]: Pokud děláš spis se stovkou podezřelých, co s tím má společného rizikáč? Ten samý rizikáč mají i ti, co nedělají spisy se stovkou podezřelých. My jsme dělali jako územáři trestné spisy na stroji, kde jsi nesměl udělat chybu a nic se ti v PC nepřepisovalo do jiných formulářů. Nesměl jsi udělat chybu ani v druhém ani v šestém opisu ZPOčka. A rizikáč jsme měli podle nápadu trestné činnosti na určitém území okrese nebo kraji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:49:28 03. 03. 2020
default.png
PROMETEUS [2020-02-29 20:16:15]: nebo zadarmo drazí strachy připodělaní policajti?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:48:31 03. 03. 2020
default.png
AF13 [2020-02-29 21:33:34]: Se prober, zobáku, bavíme se o rizikáči a jeho kritériích.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio