Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mám na to? ZOP

Ahoj všem, jsem absolventka vysoké Policejní akademie v Praze a rozmýšlím se, co dál. Momentálně jsem zaměstnaná, ale stále více přemýšlím nad prací u policie. Začala jsem si pročítat zdejší diskuze a požadavky na přijímací testy. S fyzičkou na tom nejsem nejhůře, ale ani nejlépe. Začala jsem tedy pravidelně se sebou něco dělat ať už k policii půjdu nebo ne. Nejvíce mě vyděsily kliky. Neudělala jsem poprvé ani jeden. Teď už jich udělám 20 a stále se zlepšuji. Jsem hodně hubeňounká malá holka. Je to nějaká překážka? Bude pro mě ZOP těžší než pro ostatní? Jak probíhá aktuálně ZOP? Je možné absolvovat celou ZOP v Jihlavě nebo si mě zařadí kam budou chtít. Ráda bych denně dojížděla a Jihlava je kousek, ale nedovedu si představit dojíždět do Prahy. Nerada bych byla celý týden pryč (to jsem nebyla už ani poslední dva roky studia na VŠ). Nechci postavit toto na úkor mého osobního života, ale práce u policie je od střední takový můj sen. Někde jsem ještě četla o možnosti dělání ZOP dálkově? Je to pravda, nebo je v současné době už nemožné. Prosím o zdržení se rýpavých komentářů. Opravdu ocením cenné informace. Kdyby byl někdo ochotný mi o tom říci více, prosím o kontaktování do soukromé zprávy. Děkuji předem všem.
L :: Datum založení: 03. 02. 2020 :: celkem 50 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu AF13 19:30:28 04. 02. 2020
default.png
REPLY:L:70940-1:2020-02-04 17:41:05: A chceš pracovat v Praze, nebo tam u vás? S hotovou PA by šlo určitě uvažovat o tom, nastoupit jinam než na tabulku s nstrž., případně napiš do zpráv tady, zkusím ti něco poradit.

Jinak klasická ZOP končí nějak normálně odpol., někdy i brzo odpol., pak můžeš klidně domů a dorazit až ráno. Bohužel ráno to startuje brzo... aby učitelé mohli brzo domů :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NZK 18:33:05 04. 02. 2020
default.png
no nevím přesně, ale šla bys do dvojky jako stržm. což je cca 20.500,-Kč + tzv. rizikáč, ale ten nevím kolik je počítám od 3.000,- do 5.000,- myslím, že více ne, ale to by měl napsat někdo kdo je na ZOP.

Jestli takto přemýšlíš jestli jo nebo ne, tak byt tebou zůstanu tam kde jsi. Já když se hlásil k PČR tak jsem to chtěl dělat a tehda kdybych bral třeba jednou tolik, tak bych se stejně přihlásil. Dneska to už vidím jinak. Jsem jeden z těch co si na peníze nestěžuje, ale hrozně mi vadí to myšlení naších tzv. manažerů. Kdyby PČR byla firma, která má něco vyrobit a prodat, tak jsme s tím naším vedením totálně v pr.... já jsem si naštěstí nikdy nemusel stěžovat na vedoucího máme normálního a férového vedoucího a i zástupce. Když jim neěláš naschvály, tak se dá s nimi na ledačem domluvit. Ale jsou tací, co buzerují a dělají naschvály. Jako třeba rozhozené služby, že nevíš, kdy pomalu děláš, nějaké obdenky, neustále přehazování směn, kontroly na KB, kde tě jebou, že máš špinavé boty, ale že jsi před hodinou honil někoho někde to nikoho nezajímá. Jeden takový příklad mého kamaráda. Jeho vedoucí si zavolal tři policisty do kanceláře mezi nimi můj kámoš. Řekl chlapci, jeden z vás bude muset na výpomoc do Prahy, hlásí se někdo dobrovolně? Ticho. Kámoš mu říká pane vedoucí podívejte moje manželka má rizikové těhotenství a v době, kdy bych měl být v Praglu má termín k tomu máme ještě roční dítě. Já teď fakt nemůžu jet, ale pojedu, třeba za půl roku až to bude trochu více v klidu. No hádej koho vedoucí poslal do té Prahy? A top nemluvím o lidech venku, kterým se stejně nikdy nezavděčíš. Jsem tak rád, že už nesloužím venku. Sice se díky ruzným opatřením ven dostanu, ale už to není taková hrůza jako na hlídce. Já mít tyto zkušenosti co mám dnes, tak jdu radši do AČR, nebo zůstanu, tam kde jsem byl. Ale to je jen můj názor. A když mi službu před 11 léty kamarádi co sloužili také rozmlouvali, tak jsem na ně stejně nedal s vstůpil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu L 17:41:05 04. 02. 2020
default.png
NZK [2020-02-04 17:02:11]: bydlím přesně v půlce na D1 mezi prahou a brnem..což ej +- hodina cesty autem no :)..ale i tak by jihlava byla lepší varianta no :)..

a mohu se zeptat jak je to s nástupním platem co by vysokoškolák? resp.na jakou platovou třídu bych byla pravděpodobně zařazena a jaký bych nejspíše měla čistý plat? pobírají se i během zopky nějaký příspěvky navíc? Mohu říci, že teď mám velice dobrý plat a když bych přešla přece jen k policii, tak si myslím, že bych si minimálně na pár let asi dost pohoršila :D..tak pořád zvažuji pro a proti ..zase jen o platu to není

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NZK 17:02:11 04. 02. 2020
default.png
O dálkové ZOP jsem nikdy neslyšel a to jedu u firmy 11 tý rok. Za mne byla ZOPka 6 měsíců a stačilo to. Můj názor je že by stačily i 3 měsíce jak to mají MP. Jestli to máš hodinu dojíždění, tak to je kousek. Do bývalé práce jesm dojížděl busem hodinu a tři přestupy. Autem po okruhu 15 minut :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu L 16:49:47 04. 02. 2020
default.png
GUSTAV-ZELENY [2020-02-04 13:17:45]: Děkuji za odpověď. S těmi kliky..už je udělám, ale stále se nedotknu země, zůstanu pár cm nad ní. Berou to na testech hodně striktně?
Dálková ZOP už v současnosti tedy neexistuje?

Jak píše slečna neumím si představit být celý týden zase pryč. Už mám nějaký svůj život, přítele, bydlení. To bych snad raději denně hodinu dojížděla no. :/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 16:34:59 04. 02. 2020
default.png
tak o systematičnosti toho jak to u nás chodí - to asi opravdu netřeba mluvit, o tom žádná, s tím ale stejně nikdo z nás řadových nic neudělá. Přesto tvrdím, že to není nepřekonatelný problém a čím je člověk mladší, tím jednodušší to pro něj většinou je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 15:29:33 04. 02. 2020
default.png
Jo, jo, lidí více odchází než přichází, ale i tak musí nováčci trávit ZOP stovky km od svého bydliště a mista zařazení. Musí to být super, pokud má někdo už svoje bydlení, rodinu, psa, kočku, nebo i starší rodiče... a někdo vás pošle z Prahy do Brna s tím, že je pěkné město a bude tam dobrá parta.

Největší korunu tomu dává organizace a náplň ZOP.... jste rok někde v p... většina výuky je o ničem... takže koukáte místo toho na filmy a hrajete si s mobilem... a škola končí brzo, aby učitelé byli včas doma (oni to totiž nemají domů 200 km, jako vy).

Takže dobrý kurz na to, pochopit že logika u firmy nemá místo a že na ty dole s... pes. Jo a taky se naučíte zabíjet čas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 13:17:45 04. 02. 2020
default.png
pokud je to tvůj sen, tak se vůbec neohlížej na to, že budeš 6 měsíců doma jen o víkendech. Uteče to jako voda a parta je tam většinou fajn. S místem výkonu ZOP ti bohužel asi nikdo nic napevno nezaručí, naši nováčči za poslední rok dojíždějí z MS kraje do Brna, byť za posledních 14-15 let se jezdilo výhradně do Holešova. Jak už jsem ale uvedl, těch pár měsíců vůbec neřeš, v dnešní době moderní spojovací techniky a rychlého cestování to není žádná významná zátěž v porovnáním s tím co získáš. A co se fyzičky týče .. jestli jako holka uděláš 20 relativně poctivých kliků, tak nebudeš mít žádný problém...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 21:36:44 03. 02. 2020
default.png
Informace týkající se ZOP ti poskytne personální oddělení daného krajského ředitelsví, ve kterém by si měla zájem sloužit. Jestli je to tvůj sen, tak neváhej. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIBERECAK 19:58:27 03. 02. 2020
default.png
Fyzických testů se rozhodně neboj, když jsem je dělal já tak jsme tam měli kluka který neměl dostatek bodů ale stejně ho pustili dál :D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio