Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Mám na to? ZOP

Ahoj všem, jsem absolventka vysoké Policejní akademie v Praze a rozmýšlím se, co dál. Momentálně jsem zaměstnaná, ale stále více přemýšlím nad prací u policie. Začala jsem si pročítat zdejší diskuze a požadavky na přijímací testy. S fyzičkou na tom nejsem nejhůře, ale ani nejlépe. Začala jsem tedy pravidelně se sebou něco dělat ať už k policii půjdu nebo ne. Nejvíce mě vyděsily kliky. Neudělala jsem poprvé ani jeden. Teď už jich udělám 20 a stále se zlepšuji. Jsem hodně hubeňounká malá holka. Je to nějaká překážka? Bude pro mě ZOP těžší než pro ostatní? Jak probíhá aktuálně ZOP? Je možné absolvovat celou ZOP v Jihlavě nebo si mě zařadí kam budou chtít. Ráda bych denně dojížděla a Jihlava je kousek, ale nedovedu si představit dojíždět do Prahy. Nerada bych byla celý týden pryč (to jsem nebyla už ani poslední dva roky studia na VŠ). Nechci postavit toto na úkor mého osobního života, ale práce u policie je od střední takový můj sen. Někde jsem ještě četla o možnosti dělání ZOP dálkově? Je to pravda, nebo je v současné době už nemožné. Prosím o zdržení se rýpavých komentářů. Opravdu ocením cenné informace. Kdyby byl někdo ochotný mi o tom říci více, prosím o kontaktování do soukromé zprávy. Děkuji předem všem.
L :: Datum založení: 03. 02. 2020 :: celkem 50 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu APEP 08:39:00 07. 02. 2020
default.png
REPLY:L:70951-1:2020-02-06 20:51:44: Já bych se držel vaší představy a tím směrem směřoval. Např. pokud chcete dělat cizinu tak přece nenastoupíte na dopravní nehody. Pokud toužíte po SKPV tak nastupte spíš někam na obvod. Co se týče platu tak tady jsou základní tabulky:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2019-336
K tomu si pak přičtěte případný rizikáč, ten se ale liší kraj od kraje a dle oddělení

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu L 20:54:08 06. 02. 2020
default.png
BOBRAS [2020-02-06 09:58:29]: já bych se právě Praze chtěla vyhnout nejlépe :/ předpokládám, že myslíte 31500 v hrubém. Nebo kurz na zbraň se dělá vždycky jen na vyskove?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu L 20:51:44 06. 02. 2020
default.png
GUSTAV-ZELENY [2020-02-05 23:11:12]: samozřejmě, představu mám, ale šlo mi spíš o to, co byste mi doporučoval.. Kde začít, na jakém oddělení, než pochytim nějake zkušenosti. Prostě co pro ženský je u policie lepší. Nechci začít někde, kde to bude hodně náročný, aby mě to hned na začátku odradilo, jestli mě chápete :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 09:58:29 06. 02. 2020
default.png
Je třeba si uvědomit jednu věc, prvních 5 let tě čeká bída... nevím kolik je riziko po zvýšení v Praze... Jsem už civil a dělám v KV. Bwt... pro zajímavost může to někdo napsat jaký je ryzikáč v práglu? Takže budu brát nějakých 24.500 a k tomu cca 7.000 riziko? Iformovanější opravěj.... Těch 24.500 máš po dokončení zopky a s 10% za směnnost Takže nějakých 31.500... Počítej, že se prostě nehneš ať umíš co umíš.... musíš čekat a čekat. Někdo uteče vejš za 3 roky někdo za 10 let.... z toho platu se tedy nehneš hodně dlouho. Proto je třeba zvážit co a jak v životě plánuješ... Je to byrokracie a šílenosti a tak...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 23:11:12 05. 02. 2020
default.png
tak v tomhle ti asi neporadí nikdo kdo tě osobně dobře nezná ;). Ale pokud je práce u PČR tvůj sen, tak bys asi sama měla nejlépe vědět, co tě na tom láká a co bys chtěla dělat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu L 20:04:25 05. 02. 2020
default.png
GUSTAV-ZELENY [2020-02-05 15:59:37]: já právě úplně nemám představu, který útvar je pro mě to 0rave.kam bys mi doporučil se hlásit.. Jelikož jsem fakt tintitko, tak pořádkova pro mě asi nebude to pravé. Co je pro takové holky nejlepší cesta? Dopravka? :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 15:59:37 05. 02. 2020
default.png
REPLY:L:70945-1:2020-02-05 13:27:40: ad ZOP, není to jako na vysoké, hrubým odhadem minimálně půlku výuky tvoří praxe (tělocvik - alias donucovací prostředky, hodně střelby, cvičení modelových situací), hodně věcí se probírá a diskutuje se o nich. Samozřejmě se do nováčků musí "nalít" i teorie (trestní právo, zákony atd.), ale základ pro výkon služby to dá (z mého pohledu) docela solidní.

A odradit se určitě nenechej; pokud je to tvůj sen, tak jdi za ním. Dost lidí si dnes nevidí na špičku nosu a zapomínají, že jsme pořád polovojenská organizace a vidí buzeraci v tom musí dělat něco co by oni sami dělali jinak nebo vůbec. Samozřejmě i vedoucí může být občas blbec, ale jsme přece organizace o 40.000 lidech, takže to tady samý mirek dušín a jarka metelka opravdu není.

Jinak služba u PČR má tu výhodu, že zastáváme rozlišnou spoustu činností a při vlastní píli, cílevědomosti a trochu té dobré konstalaci hvězd se nakonec můžeš realizovat tam kde tě to bude bavit. (pokud si to tedy nepředstavuješ tak že budeš ihned po škole vyšetřovat vraždy apod.) Já sloužím již nějakou dobu, zhruba co 5 let jsem změnil pozici (vždy v první linii) , stále se považuji za srdcaře a tohle povolání bych nikdy neměnil ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu L 13:27:40 05. 02. 2020
default.png
GUSTAV-ZELENY [2020-02-04 22:04:38]: no ono ani tak nejde o hodinu času dojíždění, částka no :D..přece jen denně jezdit prahu tam a zpět to je 500 za den..tak k eventuelnímu malýmu platu by to bylo asi zbytečný, abych utrácela za naftu. Proto bych raději volila Jihlavu.

Jinak mi přijde, že mě všichni od toho odrazují, že je to buzerace a budou si se mnou dělat co chtějí a převelí mě kamkoli. To si nemůžu říct, ani kam byhc preferovala jít?

ZOPku absolovovat musím, neumím nic, takže to chápu a ani bych nechtěla, abych šla rovnou do služby. Jen jsme doufala, že v té školní části by možnost dálkového vzdělávání mohla být, přece jen mi přijde téměř stejné si to nastudovat z knížky nebo to poslouchat na hodině, kde většina stejně nedává pozor (jak z nám z vysoké).


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 22:10:05 04. 02. 2020
default.png
Ještě si pamatuju jedno děvče co mělo taky vystudovaného magistra na akádě a ta do ZOPky vůbec nemusela, tenkrát jí uznali to vzdělání místo výcviku (je to cca 12 let nazpět), ale byla to havárie a ona sama z toho byla nešťastná, ona ta ZOPka do tebe přeci jen nějaké základy dostane...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 22:04:38 04. 02. 2020
default.png
Před 13 lety se ještě praktikovala dálková ZOP pro vysokoškoláky, kteří jezdili do školy cca na 1 týden v měsíci, ale trvala zase o to déle a celou dobu byli zařazeni na nejnižší platové pozici, takže zase takové terno to nebylo. Dnes už mají ZOP všichni stejnou, aj inženýři a doktoři věd (jednoho takového nstržm. fakt máme). Aktuálně je ta ZOPka taková rozhandrkovaná, nejprve měsíc kurz zbraně, pak dle nástupních termínů (březen, červen,září, prosinec) 6 měsíců ve škole (buď praha, brno holešov, jihlava a nevím jestli ještě někde), potom jsi zase 3 měsíce na praxi na útvaru, z toho 1 měsíc ve školícím středisku, a následují zase 2 měsíce ve škole, kde se dělají závěrečné zkoušky. Po tomhle roce ukončuješ oficiálně ZOP a staneš se nadstrážmistrem. Poslední nováčci u nás v MS kraji také mají přímo ve smlouvě, že po ZOPce budou sloužit 3 měsíce v Praze, případně v jiném personálně oficiálně podvyživeném kraji. (rozuměj tím že podvyživené jsou totálně všechny, ale papírově to vypadá že jsme u nás OK).
Plat v ZOPce už tady někdo uvedl, je to klasická tabulka - 2. tarifní třída + zvláštní (alias rizikový) příplatek činí 5000,-. Máš ale zadarmo komplet ubytování a stravování.
No a pokud to máš hodinku do Prahy i Brna, tak fakt nevidím problém, takhle dojíždí spousta lidí do práce celý život. ZOPka v Jihlavě je asi taky možná, kdysi byla určena výhradně pro dopraváky, pak se to zrušilo a byla pro všechny bez rozdílu zaměření. Mám pocit že dnes je to zase pouze pro dopravku, ale nevím to jistě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio