Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní akademie

Dobrý den. Rozhoduji se, na jakou vysokou školu jít a zajímalo by mne, jak je to, když vystuduji Policejní akademii v Praze. Jestli mám potom u Policie větší šanci se dostat na vyšší posty a také, jestli je třeba rychlejší se vypracovat na lepší místa, když budu mít akademii..? Nebo bude lepší se přihlásit k policii a po nějaké době zkusit studovat Policejní akademii dálkově? Předem děkuji za odpovědi.
MARTEKK :: Datum založení: 02. 01. 2021 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TAHAC 06:40:17 04. 01. 2021
default.png
Pak je tu ještě jedna možnost, ačkoliv nevím, jak moc je v dnešní době dosažitelná. Jít sloužit a po nějaké době jít se svolením na prezenční studium PA. Tak jsem to měl já a byla to pecka, asi nejhezčích 5 let u PČR

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 15:09:26 03. 01. 2021
default.png
Myslím, že žádný určitý percentil stanoven není. Nebo aspoň to není nikde prezentováno. Osobně si myslím, že prostě vezmou například prvních sto nejlepších.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEJMEK 12:19:47 03. 01. 2021
default.png
Zdravím, než abych zakládal nové vlákno tak se zeptám zde, neví někdo jaký byl třeba percentil ze SCIO testů k přijetí minulý rok? Na stránkách polac.cz jsem to nikde nenašel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRALOK 09:34:58 03. 01. 2021
default.png
Zdarec, pokud oželíš studentskej život, tak je rozhodně lepší jít pracovat a k tomu studovat. Sice denní studium je mnohem detailnější,ale prostě spoustu předmětů typu politologie aspol stejně moc nevyužiješ.Za 3 roky máš titul i praxi,která je nesmírně důležitá v dalším postupu(+dalších x věcí,ale ty vynechám) a je fajn i do odsloužených let, mít Mgr a 0roků nebo Mgr a 5 je sakra rozdíl.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 09:20:52 03. 01. 2021
default.png
Jak píše pim-burger, u policie je úplně jedno jakou školu máš, a jak konstatovala nedávná zpráva NKÚ policie absolventy akademie nijak zvlášť nevyužívá. Maximálně dostaneš dobrý teoretický základ do budoucna. Na akademii je ale problém se dostat z civilu, na všechny prezenční obory je přijímáno asi kolem 200 studentů mimo složky a přitom počet přihlášek bývá někde mezi jedním až dvěma tisíci. Ale zase každý rok se to mění. Pokud chceš VŠ vyber si raději obor, který tě bude bavit. Akademie je spíš humanitní se zaměřením na právo a to ne každému vyhovuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 07:11:49 03. 01. 2021
Pim Burger.jpg
U policie není důležité, jakou má člověk školu, takže s PA tam má člověk úplně stejné šance jako s jakoukoli jinou školou civilní. To, že se člověk rozhodne pro PA je pak asi spíš trošku výhoda pro něj, protože už se o oboru, v kterém chtěl pracovat, něco naučil, ale s kariérou a kariérním postupem to nic společného nemá.

V každém případě je vždycky lepší nejdřív udělat školu - jakoukoli - a pak se rozhodovat o zaměstnání. Zvláště ve státní správě je kladen až neúměrný důraz na akademické tituly a pokud člověk sní o nějaké kariéře ve státní správě, tak to chce vysokou. A ta se při zaměstnání dělá špatně, takže za mě nejdřív na školu, trošku si ještě užít života a pracovat pak člověk stejně bude celej život, práce nikam neuteče.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio