Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak zkrátit délku přijímacího řízení?

Ahoj, píšu bakalářskou práci na téma, jak zlepšit přijímací řízení k PČR. V rámci toho jsem zjistila, že přijímací řízení většinou trvá 3 měsíce a déle. Což mi přijde hrozně moc, například pro uchazeče po střední škole, který by musel čekat na první výplatu přibližně 4 měsíce. Proto mě zajímají Vaše zkušenosti a názory na to, kde ve Vašem přijímacím řízení byly zbytečné průtahy a co by se dalo zlepšit. Za mě je to třeba úplně zbytečná měsíční čekací doba na výsledky zdravotní prohlídky. Moc děkuju za názory.
ZAZUK11 :: Datum založení: 06. 05. 2021 :: celkem 5 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CABLE 23:50:14 07. 05. 2021
default.png
No moji zkušenost s výběrkem k CS už sem popsal dost v jiném vlákně https://www.policista.cz/komunita/club/9203/ , tak jen stručně. Výběrko trvalo něco málo přes dva měsíce a od přihlášky k nástupu to vyšlo na ty 3. Těžko ale říct jak moc za to může covid.

Určitě by výběrko šlo dělat rychleji, ale je to jako s topičem ve filmu "Sněženky a machři" nejsou lidi (ikdyž jsou) :D

Souhlas, že každá část se dá zvládnout po jednom dni a max do 14 dnů je rozhodnuto.

Je tu ale další problém, se kterým se teď musím smířit třeba i já sám a to jsou základní kurzy. ty mají zjevně dost omezené kapacity a tak je teď taková situace, že se na kurzy čeká i půl roku a celou tu dobu je ten člověk téměř k ničemu. O délce toho základního kurzu zrovna u PČR raději ani nemluvit.

Jinak co jsem tím chtěl říct? No to, že když někdo u sboru chce skončit, tak odejde do dvou měsíců, to trvá při současné a ještě hodně dobré vůli jiného nového jen vybrat(najít) a pak to trvá u CS cca 3/4 roku než se začne teprve formovat ve výkonu služby po kurzech, u PČR víc jak rok. Takže ano vybrat z uchazečů by bylo jistě možné mnohem dříve, ale jen by se ta fronta nakupila v řadách těch sborů, kde je i tak už dost velká a ještě všichni za plný plat byť třeba jen v 2tt. Souvisí to prostě jedno s druhým a možná, že ta doba výběrka s tím prostě souvisí a tahá se tím čas. Já měl nástup v podstatě bez 3 dnů za měsíc od splnění podmínek a kolegyně co se mnou výběrkem procházela, nastoupila v půlce měsíce (holt má asi ostřejší lokty :D)

To téma co máš je dle mne docela nevděčné a je to asi trochu jako kdyby to byla bakalářka na téma "jak víc roztočit boží mlýny". Držím ale palce a ať je tvá práce úspěšná a snad ti informace tady pomůžou.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 22:02:33 07. 05. 2021
default.png
AF13 [2021-05-07 22:01:33]: *dnů.

Jo a taky existuje nástup k polovině měsíce, když se chce.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 22:01:33 07. 05. 2021
default.png
Za měsíc by se to bez problémů zvládnout dalo, jen by se muselo chtít. Fyzické jsou na pul dne, psycho na den, zdravotní taky den .... pak nějaké lustrace, mezitím se psycholog rozmyslí a klidně za týden, by šlo uchazeče tel. informovat o výsledku + mu to poslat poštou ofiko.

Ale to by bylo z říše snů... takže 2x tolik času = dnů, pořad dobrý... ale jestli to někde trvá 2-3 měsíce, tak to fakt není dobrý.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 16:20:23 07. 05. 2021
default.png
přesně řečeno, je to jen o lidech a o vůli. Když je vůle, dá se to s přehledem zvládnout za 2-3 týdny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP ONLINE 09:51:53 07. 05. 2021
default.png
Jsem u CS a u nás, pokud má dotyčný snahu, lze přijímací řízení stihnout za jeden měsíc (v závislosti na volných termínech). Tedy doba zkrátit lze. Např. ono zdravotní vyšetření jde v Praze i s výsledkem vyřešit za jeden den: ráno se dostavit na odběry, potom v ÚVN kolečko po doktorech (podobně jako vojáci, mají i přednost před pacienty) a po obědě návštěva s výsledky u posudkové doktorky, která většinou má už i výsledky ranní krve. Pokud nemá potřebu posílat na dodatečné vyšetření, tak rovnou vydá i posudek.
Nejdéle se čeká na výsledky psychotestů cca týden.
Problém bude u PČR v celkové organizaci a zajištění což ale není u nich nic nového.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio